Celkově jsem spokojen s tím, co tým předvedl, prohlásil Deschamps

18.06., 11:38
Aktuality
Didier Deschamps (© AFP)

V pondělí večer vstoupil do evropského šampionátu další spolufavorit, poprvé se v Německu představila Francie a nakonec udolala Rakousko, o výsledku rozhodla 38. minuta a vlastní branka Maximiliana Wöbera.

Francouzi podobně jako o 24 hodin dříve Angličané nepředvedli suverénní výkon a na hubenou výhru se natrápili. Rozhodující podíl na klíčovém okamžiku duelu měl Kylian Mbappé, který se na pravé straně uvolnil a jeho následný centr si do vlastní sítě srazil Wöber.

"Vyhrát první zápas základní skupiny je velmi důležité. Rakušané velmi dobře napadali, mají fyzicky velmi dobře vybavené hráče a dokázali se nám vyrovnat. Otevřeli jsme skóre a po změně stran měli několik šancí na zvýšení náskoku, jenomže jsme je nedokázali proměnit a museli se spolehnout na kvalitní defenzívu. Celkově jsem spokojen s tím, co tým dnes předvedl," hodnotil trenér Didier Deschamps.

"Kvalita a talent nám nechybí, těmito atributy ale disponuje spousta týmů. Na nejvyšší úrovni je třeba tvrdá práce a jednotnost a to jsme dnes ukázali. Platí to o hráčích základní sestavy, stejně tak jako o těch, kteří na hřiště přišli z lavičky. Všichni se zlepšují," pochvaluje si někdejší záložník.

Dalšími účastníky skupiny D jsou Polsko s Nizozemskem a Rakušané potřebují v dalším utkání bodovat, aby si zachovali šance na postup do osmifinále. Za tři dny se v Berlíně střetnou s Polskem.

"Byli jsme si vědomi toho, že porážka s Francií je reálná, nejsme žádní nerealističtí snílci. A také víme, v jaké jsme situaci: musíme porazit Polsko, pokud chceme postoupit. Hráče obviňovat nemohu, do utkání dali vše a jsou zklamaní z výsledku. Teď už se koncentrujeme výhradně na to, co nás čeká, v pátek chceme vyhrát," ujistil fanoušky trenér Ralf Rangnick.

"Z našeho pohledu se jedná o nešťastnou prohru. Francii jsme toho za sto minut moc nedovolili a zápas rozhodla vlastní branka. Co se týče týmovosti a bojovnosti, tak jsme splnili očekávání. Francie má kvalitní hráče a její výhra rozhodně nebyla nezasloužená, ale byli jsme blízko," řekl dále.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele