Černý má první gól za Rangers, pochválil ho trenér Clement. Proto jsme ho sem přivedli, vzkázal

11.08., 14:49
Aktuality
Václav Černý (© AFP)

Ideální start do nového angažmá zatím zažívá Václav Černý. Pro fanoušky Rangers byl v sobotu hrdinou, neboť týmu z Glasgow vystřelil svým typickým gólem první tři body v sezoně proti Motherwellu.

"Proto jsme ho sem přivedli," pochvaloval si trenér Philippe Clement. V týdnu stihnul za půl hodiny vymyslet asistenci na jediný gól v předkole Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev, v sobotu už poprvé slavil gól. Hádáte správně, levačkou obalil míč na vzdálenější tyč.

"Snažil jsem se hledat prostory a například v gólové situaci se nám to povedlo dokonale. Zakončení bylo dobré, takže to byla povedená akce," popisoval Černý skromně.

V Hampden Parku, kde Rangers našli v době rekonstrukce Ibrox Stadium azyl, potěšil takřka 50 tisíc fanoušků.

"To je důvod, proč jsme ho sem přivedli. Chtěli jsme posílit mužstvo tak, aby kolem našich mladých hráčů byli velcí hráči s kvalitou a zkušenostmi," chválil Clement nového svěřence.

Černý pochopitelně zářil spokojeností. První dojem totiž bývá velmi důležitý a jemu se vydařil na jedničku.

"Jsem samozřejmě velmi potěšen, především třemi body," vyprávěl po utkání odchovanec Příbrami. Dost možná to nebyla jen fráze, začátek sezony Rangers byl totiž celkem rozpačitý. Nejprve remíza na Hearts, pak další s Kyjevem. Teď už skotský velkoklub musel zabrat. "Potřebovali jsme to," přikývl. "Je důležité začít doma dobře. Moc jsem si to užíval, nemohl jsem se dočkat, až začnu a budu hrát tyhle zápasy."

Černý také promluvil o tom, jak se v klubu zabydlel. Musela to být rychlovka - 26. července podepsal smlouvu a 3. srpna hned hrál. "Musím říct, že mi všichni moc pomohli, abych se co nejrychleji usadil," chválil klub. "Moc si toho vážím, cítím se už jako doma a mluvím i za svou rodinu, to je pro mě nejdůležitější a teď už se jen soustředím na fotbal."

Autor: eFotbal.cz / David Zlomek

Komentáře (15)

Přidat komentář
KingMaster13

Jo věřím, že tam se mu bude dařit. Celkově ale jsem si myslel, že udělá větší kariéru Neříkám, že tím co prošel, že to je špatné ale, že bude za pohárového účastníka Bundesligy hrát jsem věřil. Ono zrovna ten krok do Wolfsburgu nebyl úplně ok no, věřím, že kdyby si ho vzal nějaký Hoffenheim, Frankfurt tak by to dopadlo lépe

Reagovat
Nuno čomes

Tak tos teda nenapsal o moc lepší týmy než wolfsburg

Reagovat
KingMaster13

Tam jde spíš o to, že Wolfsburg je bordel

Reagovat
Freedo

"že bude za pohárového účastníka Bundesligy hrát jsem věřil"

Ok, mistře Yodo no, já si myslím, že s těmi zraněními může být rád, že hraje fotbal

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ve farmarsky lize bude zas kralovat.

Reagovat
Y.Cabaye

To je ten hráč kterýmu měli hned v prvním zápase místní kopáči zlomit obě nohy?

Reagovat
Witcher

Šel v 57min dolů a držel se za stehno

Reagovat
Neutron

Stehno len tak nezlomis

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Losinho

Reagovat
ratusek

Reagovat
Y.N.W.A

Já, já se hlásím, že jsem to říkal. .

Reagovat
Witcher

Rangers sedí černým

Reagovat
Tlustej Pedro

Černý s 18 na dresu, to nemůže dobře dopadnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele