ČERSTVÝ VÍTR V PORTSMOUTHU

05.01.2006, 12:50
Aktuality
Peníze, peníze, peníze. Mocný to spojenec v dnešním fotbale. V posledních letech vynesly zpět na samotnou špičku Chelsea, nyní by ji mohl napodobit Portsmouth. Novým spolumajitelem "Pompey" se totiž stal Alexandre Gajdamak, typově podobný člověk jako například Roman Abramovič. Z průměrného Portsmouthu by se tak brzy mohl stát "korunní princ" Premier League.

"Portsmouth FC může potvrdit, že se dohodl s panem Alexandrem Gajdamakem na budoucím investování do klubu a jeho rozvoje. Předseda Milan Mandarič je potěšen, že může 30letého Alexandra Gajdamaka přivítat jako rovnocenného partnera," hlásala v pondělí ráno oficiální webová stránka klubu.

30letý francouzský obchodník se spolumajitelem Portsmouthu stal za "poplatek" 15 milionů liber a bude mít naprosto stejné pravomoce jako současný předseda klubu Milan Mandarič. V rodině Gajdamaků tak mají již dvě podobné "hračky", Alexandrův otec a ruský miliardář Arkadij je totiž vlastníkem izrealského Betaru Jeruzalém.

Příchodem Gajdamaka do klubu rovněž není v ohrožení pozice manažera Harryho Redknappa, nedávného navrátilce ze Southamptonu. Naopak, zkušený kormidelník bude moci pořádně rozhazovat. Gajdamak totiž má v úmyslu "napumpovat" do klubu zhruba 100 milionů liber na posily a Redknappa tak čeká hodně perná zima.

Kádr v současnosti až 18. celku Premier League už doznal dvou změn. V kabině "Pompey" již nenajdeme jméno Laurenta Roberta. Francouzský záložník se špatnou morálkou a dynamitem v levé noze sice přišel v létě do Fratton Parku jako velká posila, jenomže podobně jako v Newcastlu se příliš neprosadil a Portsmouth tak s lehkým srdcem ukončil jeho hostování. Robert již není ani hráčem Newcastlu, odtud totiž zdarma zamířil do Benfiky Lisabon a může se tak těšit na osmifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu.

Druhá již známá změna se týká příchodu. Po letním odchodu nigerijského útočníka Yakubua do Middlesbrough tlačí "Pompey" bota především v útoku. V dosavadních 21 odehraných utkáních nastříleli fotbalisté Portsmouthu pouze 16 branek. Vylepšit tuto smutnou bilanci by měl naturalizovaný polský útočník Emanuel Olisadebe, který přichází zdarma z Panathinaikosu Atény. 27letý Olisadebe možná nadlouho nezůstane jediným novým útočníkem, Harry Redknapp se totiž všemožně snaží z Auxerre vykoupit Benjaniho Mwaruwariho, za něhož nabízí šest milionů eur. Zájem o tohoto fotbalistu však má rovněž francouzský Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (40)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad zase neprivede samy hrace rok dva pred duchodem, jak je jeho zvykem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Hubinho

Mohl by koupit Rosickýho ať tam v tý Borusii neschnije !

Reagovat
smazaný uživatel

tak myslim si ze on ma na viac ako na potsmouth

Reagovat
HOST*pan Trampolin

to je paráda.zkvalitnění premier league ...mame se na co těšit.je ale otázka jestli někdo do tak podprůměrného týmu bude chtít jít...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja by som bez vahania siel

Reagovat
smazaný uživatel

ale teba by asi nechceli

Reagovat
smazaný uživatel

no ono barcelona za mna pyta velke peniaze a ja sa budem snazit jej byt verny, ale tak aj Portsmouth , ked ma noveho majitela a mozno bude schopne zaplatit tu sumu aj napriek tomu, ze to predtym nechceli

Reagovat
smazaný uživatel

sak ked si v barce ta k by si tam odysiel?citis sa tam zle?

Reagovat
smazaný uživatel

praveze sa mi tam paci, ale keby tych 200mega euro co Portsmouh za mna ponuka a Barcelona ich zobrala, lebo kazdy je nahraditelny, tak ja by som aj odisiel, lebo by som vedel, ze barcelone tie peniaze pomozu. a naviac nie som ziadny mladik uz, tak ...

Reagovat
smazaný uživatel

neveeeerim..ty a nahraditelny???No to si povedal ty

Reagovat
smazaný uživatel

tak prehnal som to. sorry. som NENAHRADITELNY

Reagovat
HOST*

no uz som sa zlakol..ale vem..noviny o tebe toho dost popisali ze si dost skromny tak chapem

Reagovat
smazaný uživatel

made in cronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo ach jo...za chvíli bude čistý klub vzácnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jak "cisty"? To jako zijes heslem "co je z Ruska, to je spatny"?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč z Ruska?

Mimochodem, očekávám, že ty to asi nepochopíš vzhledem k tvému názoru na politické strany ale Rusáci toho udělali tolik, že by ses mi divit nemohl (ač to opravdu enní tak, jak nahoře píšeš).

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, opet sem pletes neco uplne jineho, tva klasika. Muj nazor na politicke strany nema s timhle nic spolecneho ( beztak sis muj nazor upravil jak se ti hodilo ), ale mohl bys mi teda rict, co tou "cistotou" myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Klub, který si na sebe vydělává sám, který si kupuje hráče za peníze, které jsou výsledkem vlastní práce. Klub, který nepotřebuje cizí peníze nebo popřípadě jinou pomoc z venčí...

Reagovat
HOST*tnt

Máš teda zvláštní rozlišování klubů na "čisté" a "nečisté - špinavé". Akorát mám na tebe jeden dotaz existuje v evropě ještě nějaký pro tebe čistý klub kromě barcy?

Reagovat
smazaný uživatel

TAk je jich opravdu spousta, zatím...Ještě o něco před BArcou je v tomto směru (nebo spíše v trošku jiném směru :) ) Athletic, ale ZATÍM je spousta klubů, které se spoléhají sami na sebe a jsou schopny s uživit bez cizích peněz...

Reagovat
smazaný uživatel

lol, ty ses fakt k smichu, to je argument jak remen

Reagovat
smazaný uživatel

A víš vůbec, co znamená slovo "argument" ? PTal ses mě, podle čeho to dělím, když sjem řekl, pdoel čeho, tak mi řekenš, že to je slabý argument. wectore, ty vážně perlší, ež prý "argument"

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to nemas v hlave recht... Co je "spinaveho" na klubu, ktery nekdo sponzoruje z vlastnich penez? nic, ale takovemu pubertackovi to nema cenu vysvetlovat. Mimochodem nauc se konecne cist po sobe sve prispevky, slova "pdoel", "řekenš", "perlší", "ež" opravdu nejsou ve slovniku...

Reagovat
smazaný uživatel

Dej mi odkaz na slovník, kde najdu slova "nemas" "hlave" atd. atd

A zpátky k věci...když to nemá cenu vysvětlovat, proč vysvětluješ? Puberťák jsi možná ty se svými rádobyvtipnými "vtipy" či hláškami, kterými nás tu stále bezúspěšně krmíš.

A co je na tom špatného? Tobě to je jedno, to chápu, povrchní lidé jako ty to neřeší, Barceloně v tom případě asi fandíš jen proto, že se jí daříš, když to bereš takhle.

Fotbalový klbu by měl být schopný se sám uživit, používat jen peníze, co sám vydělá a ne že přidje někdo, kdo potřebuej utéct z Ruska, strčí tam peníze bez zásluh klubu a kupuje hráče, k teří tam chodí jedině kvůli penězům.

Tobě to přijde normální, já tyhle kluby rád nemám. Mám jiné hodnoty...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses kecal z Prodany nevesty. Ze Barce fandim protoze se ji dari beru jako tvuj posledni projev zoufalstvi. Ja jenom nejsem Barcou tak posedly jako ty, to ovsem neznamena, ze ji nefandim. A ze se ma klub sam uzivit je jen jeden nazor. Ze ho nekdo zivi ze svych penez neni nic spatneho. Jako ty ses tak kratkozrakej, ze by si radsi nechal Portsmouth spadnout do 2. ligy ( a nejspise i krachnout ), jenom aby byl podle tebe "cisty"? Opravdu genialni.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, ti praví fotbalový fanoušci ví, že to není čisté. Je spoustu a spoustu velkých fanoušků Chelsea, co jí přestali fandit po té, co přišel Abramovič, ač je tohle dost radikální řešení, tak to něco ukazuje...Prostě takřka každý měl rád tu Cheslea jaká to bývala, ne tohle mopnstrum, které má najednou z ničehonic samé fanoušky (ano, Barca taky, ale kdo obejtkivní by jí nefandil, když hraje tak nádherný fotbal?) .

Těžit z peněz, se kterými nemá nic společného umí kde kdo...já to neuznávám a nejsem sám...

Reagovat
smazaný uživatel

A zoufalý jseš tady jako už tradičně ty...

Reagovat
smazaný uživatel

A k té Barce...spousta lidí fandí Barce kvůli té atmosfeře, kvůli historii, tradici, struktuře a filozofii klubu, to tobě, jak to tak vypadá, nic neříká, tak pro to...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi smesny

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě to nci neřká, tak chápu, že ti to přidje směšné no, trošku mě mrzí, že to takhle bere fanoušek Barcelony, ale co...

Reagovat
HOST*B3cks

Máš naprostou pravdu viz uprchlík z Ruska před zákonem Roman Abramovič...smrt Chelsea

Reagovat
HOST*

Bude hrát Etoo teď o víkendu za Barcelonu?Odpoví mi někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

v superlize se poohlédni po někom jiném

Reagovat
HOST*PUYOL

Ano bude a po zapase leti prec.

Bude chybat v 4-7 zapasoch.Je tam aj pohar..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby radši někdo zainvestoval ve Španělsku a zajistil že rodinné stříbro už nebude chodit do té zk......é anglie

Reagovat
smazaný uživatel

velmi stupidny nazor

Reagovat
HOST*PUYOL

Nahodou to je nazor skvely.Vsetci davaju peniaze to trapneho Anglicka.Dufam,ye ta liga zbankrotuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi davaju tam peniaze preto lebo vedia svoje dovody a ktorych mi vieme velke hovno

Reagovat
smazaný uživatel

síla národní ekonomiky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele