Češky prohrály i s Belgií. V kvalifikaci na Euro nadále zůstávají bez bodu

31.05., 21:04, aktualizováno 31.05., 22:09
Aktuality

České reprezentantky ve třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy prohrály 1:2 s Belgií. Jediný gól domácích v pražském Edenu vstřelila v závěru z penalty Kamila Dubcová. Tým trenéra Karla Rady zůstává ve druhé skupině poslední bez bodového zisku. Ženská reprezentace dosud na žádném vrcholném turnaji nestartovala.

Předešlé dva zápasy se silnými týmy Dánska a Španělska sice Češky odehrály se ctí, přesto v obou duelech prohrály. V Edenu je čekal papírově přijatelnější soupeř, který v úvodních zápasech také nebodoval. Belgičanky udeřily dvěma slepenými góly ve 12. a 14. minutě, což byla klíčová pasáž utkání.

Druhý poločas se domácím vydařil lépe, oživení přinesly střídající hráčky. Dědinová trefila břevno, po faulu na Růžičkovou proměnila penaltu Dubcová z AC Milán. Češky v nastavení vyvinuly velký tlak, vyrovnání se však nedočkaly, přestože na rohové kopy zvítězily 12:0.

"Začátek nám nevyšel, bohužel jsme dostaly dva góly. Pak už jsme to doháněly a nedotáhly do konce. Chyběl nám ještě alespoň jeden gól. Je škoda, že jsme proti asi nejlehčímu soupeři ve skupině neuhrály nějaký bod," řekla Dubcová webu FAČR.

Odveta v Belgii se hraje v úterý. Na turnaj, který uspořádá příští rok Švýcarsko, projdou přímo první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Týmy na třetích a čtvrtých místech mají jistotu baráže.

"Chybami jsme pomohli soupeři, aby nám v rychlém sledu vstřelil dvě branky. Chyběla nám větší kvalita ve finální fázi. Nakoply nás střídající holky. Musím tým pochválit, že po kontaktním gólu jsme si vytvořili velký tlak," řekl trenér Rada. "Ve skupině jsme poslední, takže do Belgie pojedeme s tím, že se musíme porvat o výhru, abychom tři body tentokrát získali my," dodal.

Kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistek:

Skupina A2:

Česko - Belgie 1:2 (0:2)

Branky: 86. Dubcová z pen. - 12. Wullaertová, 14. De Caignyová. Rozhodčí: Gasperottiová (It.). Diváci: 5892.

Sestava Česka: Votíková - Šlajsová, Bertholdová, Dědinová, Bartoňová (57. Pěčková) - Krejčiříková (57. Svitková), Dubcová, Cahynová (80. Kotrčová), Khýrová (74. Černá) - Szewieczková (75. K. Růžičková), Stašková. Trenér: K. Rada.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
fabec1222

Snad vaří líp, než hrajou.

Reagovat
ratusek

Alw vždyt... co se stalo?

Reagovat
monty25

Dvě minuty nás stály celý zápas. Nic proti Báře Votíkové, ale Olí Lukášová je momentálně lepší brankářka a tenhle tah se Radovi nepovedl. Stejně tak Svitková musí hrát základ, přestože na hostování ve Slavii asi neměla takovou formu, jak by se čekalo, ale pořád je to nadstandardní hráčka. Těch posledních 25 minut hrály holky dobře, v nastavení měly snad pět rohů (celkově na rohy 12:0!) a vyrovnání viselo ve vzduchu, ale bohužel. Ještě mnohem víc ale mrzí zranění Kláry Cahynové, to bude asi koleno v háji.

https://x.com/monty025/status/1796625255579951183

Reagovat
Freedo

Ta chyba Votíkové mě dost nepřijemně překvapila. Stejně tak souhlas se Svitkovou. Jinak si ale myslím, že Belgičanky až na konec zápasu byly jasně lepší.

Reagovat
monty25

V 1. půli byly Belgičanky rozhodně lepší, to nám nešlo vůbec nic. Ale od toho břevna Dědinové se ten obraz hry úplně změnil a naše holky byly nakonec střelecky aktivnější. Jak říkám: Škoda, že nehrály od začátku jako těch posledních 25 minut, to by určitě neprohrály.

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

Svitkovou už ne - ta je vyřízena fysicky i mentálně (to především). Její sešup je epický a na representaci to již v tuto chvíli není. Nesmíme tam točit hráčky za zásluhy, nebo se vrátíme zpátky na úroveň Bulharska či Malty. Je třeba jít dál a národní tým krmit mladým masíčkem. .

Reagovat
monty25

Kdy jsme proboha byli na úrovni Bulharska či Malty?

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

Tak na úrovni Malty nikdy, to jsem tam dodal jenom jako takový varovný prst. Ale s Bulharkami jsme v říjnu 1990 vyhráli jenom 3:2 a to už bych nechtěl zažít.

Reagovat
monty25

Tak to jsem ještě nebyl na světě. V samostatné historii jsme s Bulharskem snad nikdy nehráli.

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

Já to také nepamatuji, ale když jsem se probíral historickými výsledky, tak mne ty - z dnešního hlediska - trapné výsledky práskly do očí. Co to za nás tenkrát mohlo hrát za ženy? - asi tam byla často silná nadváha, mnohdy i obezita. Dnes jsme úplně jinde.

Reagovat
monty25

Tak to ti ale určitě nemohlo uniknout, že na konci 80. let patřila československá repre mezi Top 8 v Evropě. Škoda, že tehdy ten finálový turnaj hrály jenom 4 týmy...

https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ceskoslovensk%C3%A1_%C5%BEensk%C3%A1_fotbalov%C3%A1_reprezentace

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

Ano, ano, v 80. letech to bylo velmi dobré, ale pak se něco hodně pokakalo a v devadesátkách naprostá hrůza, celá špička nám strašně utekla. Teď to asi dvacet let stahujeme, ale jde to pomalu.

Reagovat
Elmas

Aspoň nebyl překonán rekord z Hradce.

Reagovat
monty25

Jako ta návštěva oproti Hradci docela bída. Asi hodně lidí odradilo to počasí.

Reagovat
cubinho

Anebo uroven fotbalu? Na starsi zaky taky chodi max. par desitek-stovek lidi.

Reagovat
monty25

5892 je pár desítek-stovek lidí? Se ti asi rozbila kalkulačka...

Reagovat
Witcher

Cena lístku prosím ať nedojde k omylu

Reagovat
monty25

Cena byla 100 Kč a organizované skupiny to mohly mít zdarma. Je to podobné jako u repre U21, s áčkem chlapů se to samozřejmě nedá srovnávat.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
jsemdement

Ty voe ta Ruzickova nejenom ze vypada fotbalove tak taky vypada prcatelne. Ty bych vysvetlil co si o ni myslim!

Reagovat
zelda

Stačí, když si přečte tvůj nick

Reagovat
monty25

Z takovýho gentlemana by byla určitě celá paf. Jinak jo, Růže je super, po Gabče moje druhá nej fotbalistka. Nepochopil jsem, proč ji na jaře dala Slavia na hostování do Liberce.

Reagovat
saysaymatter

souhlas, ta by zasloužila ale jinak na to jak tady místní honibrk o našich fotbalistkách pořád básní, tak to jsou všechno celkem příšery

Reagovat
monty25

Ty seš taky příšera. Jsou to fotbalistky, ne modelky. Ale hezkých holek tam je teda určitě víc než jedna (Top 3 za mě Gabča, Růže a Franny).

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ratusek

Reagovat
monty25

Víte, jakou mi to tenkrát dalo práci, než jsem zjistil, jak si dát do oblíbených repre žen? Ono totiž přes sekci Oblíbené se tam ženská repre ani třeba repre U21 nezobrazí, tam je prostě jenom Česko - tzn. mužské áčko.

Reagovat
Cuntona

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Zephyr

průkopník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wwwx

Reagovat
wwwx

Onlyfan

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kucka

Reagovat
Neon

Reagovat
Mass

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
delfin

Není Vám divný, že v diskuzi na EF nediskutuje žádná ženská?

Reagovat
Shevchenko

Mimi je ženská ne? Ale názory má teda strašné

Reagovat
Kiss Me Polka!

nevim jestli je nani zena teda..

Reagovat
wwwx

Žádná nechce provést coming out, protože první komentář by byl drž pí*u a druhej táhni k plotně.

Reagovat
Radin

Byly dvě kdysi.Laaney, nebo tak nějak a ještě jedna. Jedna fandila Betisu a druhá klasické Seville

Reagovat
Nadržený šimpanz

Aby to nakonec nebyl Monty. Přiteplalá, anonymní reprezentantka, nikdo jinej by nemohl mít o nich takovej přehled

Reagovat
monty25

Já jsem tak anonymní, že už mě pár lidí z EF zná osobně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele