Češky v kvalifikaci na Euro hostí Belgii. Podaří se jim do třetice bodovat?

30.05., 13:22
Aktuality
Karel Rada (© AFP)

České reprezentantky čeká v pátek další kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy, od 18:30 přivítají v pražském Edenu Belgii. Proti stejnému soupeři nastoupí i o čtyři dny později ve venkovní odvetě na stadionu v Sint-Truidenu. Oba týmy jsou po dvou kolech ve skupině 2 bez bodu za favorizovanými Dánkami a mistryněmi světa ze Španělska.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady v dubnu prohrály doma s Dánskem 1:3 a následně stejným výsledkem podlehly i na hřišti nejlepšího týmu současnosti. "Konečně jsme dokázali Španělsko potrápit v určitých fázích zápasu. Byli jsme aktivní, holky hrály odvážně. V dvojzápase s Belgií musíme udělat maximum pro to, abychom získali i body," uvedl po posledním utkání Rada.

Češky jsou na 30. místě žebříčku FIFA nejníže postaveným týmem skupiny a v součtu s přípravnými zápasy prohrály čtyřikrát v řadě. Nyní je čeká dvojzápas s 18. družstvem žebříčku, jemuž v posledních třech vzájemných duelech povolily jedinou remízu. Belgie je ve skupině o skóre poslední, jelikož Dánsku podlehla 2:4 a se Španělském utrpěla debakl 0:7.

"Ani v jednom zápase proti Belgii nás nečeká nic lehkého. Také soupeřky budou chtít sbírat body a budou se chtít proti nám ukázat. My jsme v předešlých zápasech podaly dobrý výkon a věřím tomu, že si z těchto soubojů vezmeme jenom to dobré," řekla pro web FAČR útočnice Tereza Szewieczková.

Kvalifikace o Euro se hraje ve třech termínových oknech, závěrečné bude v červenci. Na turnaj, který uspořádá příští rok Švýcarsko, projdou přímo první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Mužstva na třetích a čtvrtých místech mají jistotu podzimní baráže. Ženská reprezentace dosud na žádném vrcholném turnaji nestartovala.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

To tu fakt ještě není místo článku podcast s montym ?

Reagovat
monty25

Chtěl bys?

Reagovat
Pablos

já si podcasty nepouštím... ale mohli by tě už kurva něják docenit tady

Reagovat
monty25

Já se nikam necpu a hlavně nemám žádný vazby na redakci EF ani Livesportu, takže to asi nehrozí.

Reagovat
Kemar Roofe Arena

Bylo by to báječné, jistě máš moc milý hlas.

Reagovat
monty25

Milý nevím, ale žádnou vadu řeči nemám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele