Chaluše čeká boj o záchranu, jaro stráví na hostování v Groningenu

27.01.2023, 10:03
Aktuality

Matěj Chaluš strávil poslední rok ve švédském Malmö a nyní se stěhuje znovu. Čtyřiadvacetiletý český obránce okusí nizozemskou nejvyšší soutěž, na hostování si ho vypůjčil Groningen, který bude mít za několik měsíců i opci na trvalý přestup...

Chaluš za sebou má působení v Příbrami, Mladé Boleslavi a Liberci. Ve švédské nejvyšší soutěži loni zvládl jenom deset startů a další dva přidal v Evropské lize, na podzim pak debutoval v seniorské české reprezentaci.

Zatímco Malmö spřádalo plány na návrat na mistrovský trůn, Groningen má zcela opačné problémy. První polovina sezony se mu vůbec nepovedla a s dvanácti body je na posledním místě tabulky Eredivisie.

"V této fázi sezony hledáme hráče, kteří nám dodají kvalitu v boji o záchranu a díky nimž opustíme sestupové pozice. Faktem je, že jsme inkasovali vysoký počet gólů ze standardních situací, Matěj je po fyzické stránce hodně silným hráčem a měl by nám pomoci. Ví, co po něm budeme žádat, v Groningenu mu přejeme hodně úspěchů," řekl technický ředitel Mark-Jan Fledderus.

Autor: Tomáš Pavlík / fcgroningen.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
Imos

to jsem nečekal, good luck

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Selänne

Ted je otázka, kam půjde za další půlrok. Samozřejmě bych mu přál záchranu a aby se tam prosadil, ale pokud vyhořel v Malmö ve švédský lize, tak ho nechci vidět v soutěži, která je o dva stupně výš. Každopádně hodně štěstí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele