Chance Liga - souhrn 13. kola: Slavia zvýšila náskok v čele

Včera, 15:28, aktualizováno dnes, 20:29
Komentáře a souhrny
Tomáš Chorý dvěma góly pomohl k výhře Slavie. (© Slavia Praha)

Slavia skolila Duklu o tři góly a zůstala jako jediná v sezoně nejvyšší soutěže neporažena. Sparta následně padla v Plzni, která se posunula na druhé místo o bod před letenský celek, jenž na lídra tabulky ztrácí již devět bodů. Baník Ostrava si vítězstvím v Pardubicích upevnil čtvrté místo. Střetnutí mezi Sigmou Olomouc a Jabloncem skončilo bezgólovou remízou.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0

27.10.2024 18:30

Góly: 30. Prince Kwabena Adu

Plzeň vyhrála ve šlágru 13. kola Chance Ligy na svém hřišti nad Spartou 1:0. Stěžejní moment střetnutí nastal ve 30. minutě, kdy se po nedorozumění v defenzivě Pražanů zjevil na malém vápně osamocený Prince Kwabena Adu, který ranou ke vzdálenější tyči zápas rozhodl. Mladý útočník z Ghany tak potvrdil skvělou formu, jelikož v posledních sedmi duelech se trefil už popáté. Naopak hosté odjeli ze západu Čech značně nespokojeni, neboť na vedoucí Slavii ztrácí už devět bodů, na druhé viktoriány pak dva.

Když hrála Sparta v Plzni ligové utkání naposledy, měla čerstvě v paměti výprask od Liverpoolu 1:5. O sedm měsíců později byla situace velmi podobná, neboť Letenští ve středu okusili na evropské scéně velikost Manchesteru City, se kterým prohráli 0:5. Od úvodních minut tak bylo zřejmé, že trenér Lars Friis své svěřence nabádal, aby to ve Štruncových sadech nedopadlo jako v březnu, kdy domácí Viktoria zvítězila vysoko 4:0.

První větší vzrušení nabídla však až 20. minuta, náznak plzeňského tlaku ale skončil nepřesným zakončením Lukáše Červa. O pět minut později se ukázala také Sparta. Dlouhý aut Lukáše Sadílka propadl k Matěji Rynešovi, který ale tvrdou ranou z voleje branku Martina Jedličky minul.

Po půl hodině hry si viktoriáni vzali slovo zpět a zásluhou Adua šli do vedení. Ghanský forvard předvedl skvělý první dotyk, otočil se kolem bránícího Martina Vitíka, využil dezorientace sparťanské obrany a nekompromisně prostřelil bezmocného Petera Vindahla. Těsně před závěrečným hvizdem první půle Západočeši zahrozili znovu. Centr Lukáše Kalvacha sice dostal Vindahla do permanence, k další změně stavu ovšem nevedl.

Ani druhý poločas ve svém úvodu příliš fotbalové krásy nenabídl, Sparta ale přece jen působila o něco živěji. Opět to ale byla Plzeň, která 20 minut před koncem zápasu zvedla fanoušky ze sedadel. Zcela osamocený se zjevil uvnitř sparťanské šestnáctky střídající Erik Jirka, jeho pohotovou střelu k tyči ale reflexivním zákrokem zneškodnil Vindahl.

Velkou příležitost na srovnání měli obhájci titulu v 88. minutě, kdy se Qazim Laci postavil ke standardní situaci ze zhruba 18 metrů. Albánský středopolař ale napálil míč pouze do plzeňské zdi. Když se v závěru neujal ani překvapivý pokus Victora Olatunjiho, uhájili viktoriáni nejtěsnější možný náskok až do samotného konce utkání.

Oba celky se znovu v akci představí už ve středu, kdy má na programu třetí kolo MOL Cup. Zatímco Sparta přivítá doma brněnskou Zbrojovku, Plzeň čeká výjezd do Ústí nad Labem.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:1

27.10.2024 15:30

Góly: 45+2. Matyáš Vojta - 57. Amar Memić

Mladá Boleslav prodloužila ve 13. kole Chance Ligy sérii ligových zápasů bez vítězství na číslo šest, když na vlastním hřišti remizovala 1:1 s Karvinou. Domácí sice šli do vedení na konci úvodní půle, avšak po brance Amara Memiće se body ve městě automobilů nakonec dělily. Poslední ligovou výhru tak zaznamenali Středočeši první zářijový den s Teplicemi, naopak remízu si zapsali v sezoně už popáté.

Nedělní odpoledne patřilo střetu mezi Mladou Boleslaví a atraktivně hrající Karvinou. Středočeši měli v nohách utkání proti Luganu, které prohráli 0:1. Naopak Slezané vstupovali do klání po skvělém výkonu v minulém kole, v němž smetli České Budějovice 4:1.

Středočeši vstoupili do utkání aktivně, ve druhé minutě z hranice pokutového území vypálil Vojtěch Stránský, ale jeho pokus ukryl v rukavicích Jakub Lapeš. Mladá Boleslav nadále stupňovala tempo a v páté minutě utkání si připravila stoprocentní šanci. Tomáš Ladra přihrával z pravé strany na Lukáše Maška. Tomu v zakončení zamezil Lapeš, za něhož ale nakonec balon propadl a na brankové čáře musel zachraňovat Slezany Lukáš Endl.

Karviná poprvé zahrozila až v 15. minutě po rohovém kopu, z něhož nacentroval Jiří Fleišman přesně na hlavu Andriji Ražnatoviće, jenž zakončoval k tyči, kde však byl připraven Matouš Trmal. Po delší odmlce se opět v 17. minutě ozvala Mladá Boleslav, konkrétně nejlepší střelec vzájemných zápasů Ladra, který zasekl na pravačku a razantně vypálil, nicméně jeho pokus pokryl gólman Lapeš. V samotném závěru první půle se dostali domácí fotbalisté do vedení zásluhou Matyáše Vojty, který po spolupráci Vasila Kušeje a kapitána Marka Suchého na pravé straně měl jednoduché zakončení do odkryté branky.

Úvodní zajímavý moment druhého dějství přišel až v 57. minutě a hned z toho byl gól. Parádní brejk Slezanů tažený přes Giannise-Fivose Botose a Emmanuela Ayaosiho skončil nakonec na kopačkách Memiće, který krásným obstřelem překonal Trmala. V závěrečné desetiminutovce dostala Boleslav jedinečnou šanci rozhodnout z pokutového kopu po faulu na Kušeje. K míči se postavil Patrik Vydra, který v jednom týdnu zahrával již třetí penaltu, ale ani tentokrát ji neproměnil.

Svěřenci švédského kouče Andrease Brännströma se v nadcházejícím kole představí na půdě nováčka z Dukly. Karviná doma vyzve olomouckou Sigmu.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Dukla Praha 3:0

27.10.2024 15:30

Góly: 33. Tomáš Chorý (pen.), 57. Matěj Jurásek, 89. Tomáš Chorý

Hráči Slavie vyhráli ve 13. kole Chance Ligy na domácí půdě nad Duklou 3:0. Zápas, který sešívaní odehráli v bílé barvě dresů, neboť se tím snažili upozornit na nedostatek dárců krve, rozhodl proměněným pokutovým kopem Tomáš Chorý. Po změně stran favorit duelu svůj náskok navýšil, když se trefil mnohými fanoušky kritizovaný Matěj Jurásek, dílo dokonal další brankou Chorý.

Karty byly před duelem rozdány jasně, soubor trenéra Jindřicha Trpišovského měl svého soupeře porazit, i přes několik změn v sestavě. Proto nepřekvapilo, že domácí od úvodního hvizdu Duklu zatlačili, první větší šanci měli ale v 17. minutě paradoxně hosté. S jedovkou Daniela Kozmy si ale Antonín Kinský poradil. Kolem 20. minuty byla ale blízko skórování dvakrát Slavia. Zatímco v prvním případě mířil v dobré pozici hlavičkou mimo Filip Prebsl, v tom druhém odvolal branku Jana Bořila videorozhodčí kvůli ofsajdu Prebsla, jenž ovlivnil gólmana Matúše Hrušku. Ten se o pár minut později zaskvěl proti hlavičce El Hadjiho Malicka Dioufa.

Tlak Slavie vygradoval po půl hodině hry, kdy dostala po ruce Davida Ludvíčka šanci pokutového kopu. Exekuce se ujal Chorý, jehož střela k tyči zajistila slávistické vedení, které vydrželo až do konce prvního poločasu.

Po změně stran pak domácí fotbalisté svůj náskok navýšili. Postaral se o to Jurásek, který se po přímočaré individuální akci přiřítil do vápna Dukly a tvrdou ranou pod břevno zajistil pohodlnější průběh závěrečné půlhodiny. Po fantastickém pasu Chorého mohl přidat třetí branku David Douděra, avšak jeho rána z voleje mířila mimo tři tyče.

Stejně jako o pár minut později, kdy se dostal k dorážce své vlastní střely, nicméně i tento pokus prošel jen kousek od tyčky. Těsně před koncem řádné hrací doby se sešívaní přece jenom ještě jednou radovali, před útočným valem se otevřela obrana, Lukáš Provod potáhl míč po straně a jeho přízemní centr do odkryté brány uklidil Chorý.

Slavia poté bez problémů dovedla malé pražské derby k vítěznému konci a z duelu s Duklou bere povinné tři body. Sešívané v týdnu čeká výjezd k pohárovému utkání do Benátek nad Jizerou, 3. listopadu odehrají ligový duel na hřišti Hradci Králové. Dukla doma o den dříve přivítá Mladou Boleslav.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2

27.10.2024 13:00

Góly: 67. Robert Jukl - 6. Jan Matoušek, 39. Jan Matoušek

Hráči Bohemians vytěžili na teplických Stínadlech z minima maximum a zvítězili 2:1. Domácí fotbalisté byli aktivnější, ale Pražané měli smrtící brejky, jimiž rozhodli už v prvním poločase. V utkání se blýskla dvojice Václav Drchal a Jan Matoušek, kteří měli prsty v obou brankách svého týmu. Hosté tak sklidili z dosavadních 16 bodů hned 12 na venkovních stadionech. Teplice se po změně stran zmohly pouze na zkorigování výsledku.

Nedělní program 13. kola Chance Ligy otevřel duel Na Stínadlech mezi Skláři a Klokany. Domácímu výběru v aktuálním období narůstá forma, protože v posledních třech ligových kláních bodoval. Rovněž zelenobílí se zvedají po kruté facce od pražské Slavie, v posledních dvou zápasech uhráli dohromady čtyři body.

Úvod zápasu začal velmi turbulentně, kdy hostující brankář Tomáš Früwald byl nucen již ve druhé minutě vytáhnout těžký zákrok nohama po razantní střele levačkou od Filipa Horského. O tři minuty později udělal Lukáš Havel na vlastní půlce obrovskou minelu, balon mu sebral Drchal a narýsoval milimetrovou přihrávku do běhu na Matouška, jenž levačkou rozvlnil síť.

Po necelé půlhodině hry se opět o slovo přihlásily Teplice. Nejprve z pravé strany přišel centr na hlavu Daniela Trubače, který jen těsně minul pravou tyč. Následně ze střední vzdálenosti napřáhl stoper Ondřej Kričfaluši, ale mířil pár centimetrů mimo. Skláři před poločasovým hvizdem zvyšovali tempo. Jaroslav Harušťák se dostal ve 34. minutě k centru z levé strany, do něhož se položil Horský, ten ale minul hostující branku. Pět minut před koncem první půle ale Tepličtí podruhé kapitulovali, kdy z pravé strany potáhl balon Drchal a naservíroval Matouškovi do prázdné branky.

Do druhého dějství Severočeši vstoupili aktivněji a s odhodláním ještě zdramatizovat zápas. Akce však byly mnohdy nedotažené a neměly příliš velké šance na gólový úspěch. Pasivita Bohemians se nevyplatila a domácí trestali v 67. minutě, kdy z hranice pokutového území vypálil Trubač, jeho pokus byl ale zablokovaný a dostal se k nohám Roberta Jukla, který levačkou zakončil na přední tyč.

Klokani si první příležitost po změně stran připravili až v 77. minutě a opět po rychlém protiútoku. Po levé straně táhl míč Vladimír Zeman a servíroval pro Drchala před odkrytou branku, ten však na balon nedosáhl.

Teplice dalšími dvěma inkasovanými góly potvrdily tragickou obranu v domácích duelech, v nichž inkasovali již 16 branek, což je nejhorší číslo v celé lize. Naopak svěřenci trenéra Jaroslava Veselého zaznamenali už třetí výhru.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FK Jablonec 0:0

26.10.2024 19:00

Góly: -

Sigma Olomouc získala ve 13. kole Chance Ligy bod za bezbrankovou remízu s Jabloncem. Zápasu hraném na Andrově stadionu v první půli dominovali domácí, před odchodem do kabin se ale nechal vyloučit jejich kapitán Radim Breite. Jedná se o druhé prvopoločasové vyloučení lodivoda týmu v sobotních utkáních tohoto kola poté, co Slovácko odsoudil ke ztrátě bodů brzkým oslabením Stanislav Hofmann.

Souboj týmů, které v tomto ročníku překvapovaly ofenzivními výkony, sliboval zajímavou podívanou. Začátek zápasu byl ale plný nepřesností a ani jednomu z celků se nedařilo dostat do souvislého tlaku. První větší vzrušení přinesla 14. minuta, ve které se domácí Jiří Sláma napřáhl na hranici šestnáctky ke střele z první, zákrokem se ale zaskvěl Jan Hanuš.

Svou šanci ke skórování měl i Jablonec, a to dvakrát během třetí desetiminutovky. V obou případech hrál hlavní roli Bienvenue Kanakimana. Zatímco v prvním případě jeho rychlý únik zhatil stejně pohotovým návratem stoper Jan Král, podruhé už se útočník Jablonce poučil a radši střílel, tentokrát ale zasáhnul brankář Jan Koutný. Když už se zdálo, že hráči budou pomalu odcházet na poločasovou pauzu, stoupnul si Breite na nohu Dominika Hollého a sudí Ladislav Szikszay mu po kontrole u videa udělil červenou kartu.

První dvacetiminutovka druhé poloviny navázala na konec té první. Hra se velmi často kouskovala a bylo zřetelné, že Sigma se zatáhne do opatrného postavení tak, aby se co nejméně projevila početní nevýhoda. Jablonec se do pevné obrany snažil pronikat zejména ze stran, ale tato taktika svůj účel nesplnila. Právě z kraje hřiště dostal v 74. minutě ve vápně míč Jan Chramosta, ale jeho obstřel neměl potřebnou razanci.

A jelikož svou šanci nedokázal zužitkovat Matěj Polidar ani domácí Jáchym Šíp, oslabená Sigma nakonec z utkání získala alespoň bod. V příštím kole pojede Olomouc 2. listopadu do Karviné, Jablonec doma vyzve téhož dne Teplice.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:2

26.10.2024 16:00

Góly: 45+2. Jakub Kučera, 90+3. Matěj Koubek

České Budějovice znovu nepředvedly špatný výkon, ve 13. kole Chance Ligy ale doma podlehly Hradci Králové 0:2. Svěřenci Františka Straky sice byly v prvním dějství aktivnějším celkem, efektivnější v zakončení ale byli hosté díky hlavičce Jakuba Kučery. Dynamo tak je stále na poslední příčce tabulky s jediným bodem, hosté si naopak připsali první výhru ze hřiště soupeře.

Votroci přijeli na Střelecký ostrov s nelichotivou bilancí, která činila pět venkovních porážek ze šesti utkání. Českobudějovické Dynamo bylo nadále beznadějně poslední a od začátku sezony táhlo sérii bez tříbodového zisku. Úvodních dvacet minut zápasu se odehrávalo velmi opatrně a bez větších příležitostí.

To se změnilo ve 23. minutě, kdy z hranice šestnáctky vypálil levačkou Quadri Adediran. Do jeho pokusu ještě zasáhl Karel Spáčil, který přidělal Adamu Zadražilovi spoustu práce. Další zajímavou situaci si celek zpod Černé věže vytvořil ve 37. minutě, kdy z ostrého úhlu razantně vypálil Adediran, ale Zadražil byl pozorný a jeho ránu vytěsnil na rohový kop. Střelecký ostrov v nastaveném čase zmrazila dvojice Adam Vlkanova a zakončující Kučera. První jmenovaný rozehrál rohový kop a našel hlavu osamoceného hradeckého středopolaře, který nekompromisně překonal Viléma Fendricha.

Jihočeši vstoupili i do druhého poločasu velmi nadějně. V 53. minutě se Samuel Šigut dostal do přímého souboje s gólmanem Zadražilem, jenže budějovický wingback připravil pro hradeckého strážce branky pohodovou práci mizerným zakončením. O několik vteřin později se do míče halfvolejí opřel Ondřej Mihálik, jehož pokus orazítkoval pouze břevno domácí brány. Votroci nadále domácím hráčům zatápěli, v 60. minutě Vlkanova poslal ostrý balon na hlavu Adama Grigera, jenž však zhruba o dva metry přestřelil.

V závěrečných minutách mohl hradecké vítězství definitivně zpečetit Griger, který vypálil z otočky, ale Fendrich svůj tým podržel. Pečeť přišla až v nastavení, kdy Matěj Koubek vypíchl na půlce balon Václavu Míkovi a hradecký útočník v samostatném úniku nekompromisně překonal bezmocného Fendricha.

Dynamo se tak ani tentokrát nedočkalo zlomení nepříznivé bilance. Znovu se o to pokusí 3. listopadu, kdy doma přivítá Liberec. Hradec Králové se bude téhož dne snažit využít výhody domácího prostředí k překvapení Slavie.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Baník Ostrava 2:3

26.10.2024 16:00

Góly: 15. Tomáš Zlatohlávek (pen.), 75. Vojtěch Patrák - 62. Filip Kubala, 72. Ewerton (pen.), 90+9. Matěj Šín

Pardubice prohrály ve 13. kole Chance Ligy na vlastním hřišti 2:3 s favorizovanými hosty z Ostravy. V utkání přitom šli domácí do vedení zásluhou penalty Tomáše Zlatohlávka, v 72. minutě ale dokonal Baník otočku. Tým z města perníku však vyrovnal hned tři minuty nato díky třetímu ligovému zásahu Vojtěcha Paráka. Duel plný zvratů tak rozhodla až devátá minuta nastavení, kdy fanoušky hostů poslal do euforie Matěj Šín, čímž zařídil čtvrtou prohru Východočechů v řadě.

Role favorita byla před utkáním jasně daná. Baník chtěl odčinit prohru s Plzní a výjezd do trápících se Pardubic měl být ideálním duelem k tomu, aby sebral tři body. Podle toho vypadal i začátek, už ve čtvrté minutě se po hlavičce Erika Prekopa rozeznělo břevno pardubické brány. Nicméně byli to domácí, kteří otevřeli skóre.

Ve 13. minutě vybojoval penaltu Štěpán Míšek, kterého ve vápně podsekl Michal Frydrych. Zlatohlávek pokutový kop bezpečně proměnil, když si počkal na pohyb Jakuba Markoviče a míč poslal na druhou stranu. O deset minut později svitla naděje i pro Baník, nicméně nedovolený zákrok Louise Lurvinka byl před pokutovým územím. Nejblíže ke srovnání byli ostravští těsně před koncem poločasu, kdy Ewerton pálil ze své tradiční pozice zpoza vápna, brankář Jan Stejskal se ale nenechal překonat a míč vyrazil.

Do druhé poloviny nastoupili baníkovci s velkou vervou, ale dlouho bez většího efektu. Po hodině hry se hosté propracovali do výraznější šance, Frydrych posadil míč centrem přesně na hlavu Prekopa, ten ale ani tentokrát nedokázal vstřelit gól. A tak musel početný fanouškovský zástup Baníku rozveselit v 62. minutě Filip Kubala, jenž tečoval centr Daniela Holzera hlavou před Stejskalem, který tak neměl šanci zakročit.

Hosté se hnali za výhrou i nadále a za aktivitu byli po faulu na Kubalu odměněni pokutovým kopem, byť jej ještě musel posvětit videorozhodčí. Ewerton penaltu kopnul suverénně a dokonal rychlý ostravský obrat. Radost souboru Pavla Hapala ale nevydržela příliš dlouho. V 75. minutě se po centru prosadil Patrák, který akrobatickým pokusem rozvlnil síť. Už to vypadalo, že se týmy rozejdou smírem, avšak v poslední minutě dlouhého nastavení se po přiťuknutí Kubaly vřítil do vápna Šín, jenž zakončil po zemi mimo Stejskalův dosah.

Baník tak po divokém utkání nakonec sebral všechny tři body i velkou pohodu do dalších dní. V příštím kole pojedou Pardubice 3. listopadu do Prahy vyzvat Bohemians. Baník se vydá do hlavního města o den dříve pokusit se zdolat Spartu.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 4:0

26.10.2024 13:30

Góly: 15. Santiago Eneme, 37. Ivan Varfolomejev, 44. Ľubomír Tupta (pen.), 57. Aziz Kayondo

Hráči Liberce v rámci 13. kola Chance Ligy zdolali Slovácko jednoznačně 4:0. Týmu z Uherského Hradiště se herní plán kompletně sesypal již v úvodním dějství. Průbojnou hlavičkou otevřel skóre Santiago Eneme, po půlhodině hry zatáhl za záchrannou brzdu kapitán hostů Stanislav Hoffman a početně zvýhodněný Slovan navíc v závěru první půle využil i pokutového kopu skrze Ľubomíra Tuptu.

Svěřenci trenéra Radoslava Kováče vstupovali do duelu se Slováckem po dvou porážkách v řadě, zapomenout chtěli zejména na debakl 0:5 v Podještědském derby s Jabloncem. Moravané přijeli do severních Čech ve snaze vynahradit fanouškům prohru na domácí půdě proti Teplicích, která ukončila třízápasovou sérii výher v soutěžních zápasech.

Liberec vstoupil do utkání mnohem lépe. V osmé minutě z nadějné pozice vypálil Tupta, jeho pokus však srazil na rohový kop Hofmann. Po čtvrthodině hry šli Severočeši zaslouženě do vedení, když se po centru Marka Ichy z pravé strany pověsil do vzduchu Eneme. S uplynulou půlhodinou hry přišla další komplikace pro hosty. Kapitán Hofmann fauloval Denise Višinského, za což si vysloužil druhou červenou kartu v aktuálním ročníku. Zdvojnásobení vedení se Slovan dočkal ve 37. minutě, kdy Višinský rozehrál standardku na Varfolomeeva, který z hranice šestnáctky zamířil přesně k tyči. Na konci první půle Tupta zpečetil skvělé první dějství z pohledu domácích fotbalistů nekompromisní penaltou.

Liberec druhé dějství začal tak, jak skončilo to první. V 57. minutě zahrával domácí celek rohový kop, kdy Višinský našel Azize Kayonda, který nádhernou dalekonosnou ránou zamířil přesně k levé tyči branky Slovácka. Následující minuty duelu se již dohrávaly, Slovan si bezpečně hlídal své vedení a hosté již neměli sílu na nějaký větší zvrat.

Celek trenéra Kováče si tak připsal teprve druhou výhru na domácí půdě, zároveň se mu podařilo udržet druhé čisté konto v letošní sezoně. V příštím kole pocestují hráči Slovanu 3. listopadu na půdu Českých Budějovic, Slovácko doma téhož dne přivítá plzeňskou Viktorii.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
12
11
1
0
27 : 3
34
2
Viktoria Plzeň
12
8
3
1
22 : 8
27
3
Sparta Praha
12
8
1
3
23 : 13
25
4
Baník Ostrava
12
6
3
3
16 : 13
21
5
Sigma Olomouc
12
5
4
3
18 : 17
19
6
FK Jablonec
12
5
3
4
15 : 7
18
7
FC Hradec Králové
12
5
2
5
11 : 10
17
8
Bohemians Praha 1905
12
4
4
4
15 : 17
16
9
MFK Karviná
12
4
4
4
13 : 15
16
10
1. FC Slovácko
12
4
4
4
8 : 15
16
11
Slovan Liberec
12
4
3
5
20 : 18
15
12
FK Mladá Boleslav
12
3
5
4
18 : 16
14
13
Dukla Praha
12
3
2
7
10 : 19
11
14
FK Teplice
12
3
1
8
14 : 21
10
15
FK Pardubice
12
2
1
9
11 : 21
7
16
Dynamo České Budějovice
12
0
1
11
3 : 31
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (97)

Přidat komentář
srandamač

Ten Hofmann má nějakej problém? Nebo potřebuje volno od fotbalu?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Alan

Tak kdyz ti rozhodčí dá červenou za to, že se o někoho otřeš rukou je pak těžko..

Reagovat
srandamač

Spíš jsem narážel na to, že si akorát odpykal trest za tu předchozí červenou.

Reagovat
Mass

Je někde záznam?

Reagovat
Kepy_FCB

Cheb dva tři Baník dva tři

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball

Reagovat
slonzacky_lenoch

V Budějovicích prý nechali vyvést domácí kotel

Reagovat
Zdechlina

Co bylo?

Reagovat
slonzacky_lenoch

Proletěl jsem jejich Facebook, prý ke konci nechali vyvést domácí kotel kvůli nějakým pokřikům na vedení

Reagovat
Zdechlina

Demokracie

Reagovat
Snatus

Poslal bys odkaz? Přečetl bych si info.

Reagovat
slonzacky_lenoch
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
GreatWhite

To okoukali od nás? Teda pardon, nás security nevyvádí, ale mlátí...

Tyhle vedení klubu jako Sigma a Budějovice, to je absolutní dno a to nejhorší z devadesátek.

Reagovat
Salfovic

Není tam ten pičus Kristek? Boj s vlastními fanoušky je jeho dlouhodobá specialita.

Reagovat
slonzacky_lenoch

Je

Reagovat
KingMaster13

Emílio!

Reagovat
Zdechlina

FCS budíček ....

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Takhle se natrápit s týmem, jehož trenéra vlastní nohy stěží unesou. Ale 3 body veledůležité! Straka už asi vyletí naposledy.... snad ještě bude chodit do studia jako expert

Reagovat
Losinho

Šín k nám nebo do Sparty?

Reagovat
$dolar$

K nam misto Sulce.

Reagovat
John Obi Mikel

A k nám Šulc?

Reagovat
$dolar$

Sulc do Tottenhamu.

Reagovat
Transfermarkt

Vy děláte nějaký mega talent alá Minchev z Hammarby

Reagovat
doshcz

pro cesky fotbal doufam, ze tihle talenti pujdou rovnou ven

Reagovat
ACSeRw!n

do Polska to ma z Baniku kousek

Reagovat
KingMaster13

Já teda doufám, že ven nepůjdou Pak totiž vyplavou nedostatky typu, že jdou do zahraničí a neumí si tam ani koupit rohlíky.

Reagovat
Grupma

Protože jim nikdo neřekne, že rohlíky nikde ve světě, kromě Česka, neexistují.

Reagovat
Mass

Kipfel koupíš skoro všude v Německu a s nutellou ještě levněji než v ČR

Reagovat
ratusek

Trenér Tomáš Janotka k fanouškům Sigmy, kteří chodili na Sigmu dlouho před ním a budou tu i dlouho potom: "Proč řvou na hráče a realizák 'Minář ven'? Tihle nám chybět nebudou, tleskat jim nebudeme. Už mě to fakt nudí.."

Reagovat
Luc-Luc

To tam bude příště tak 1000 lidí

Reagovat
Pablos

Tak zase hraje s Olomoucí na 5. místě jakožto trenér a resp. hráči ...tyhle války na vedení ho fakt můžou už srát.

Reagovat
ratusek

tak já tomu rozumím a na jednu stranu s ním i souhlasím. Ale mohl říct, že je to nešťastná situace, že fanoušci si mohou protestovat, ale že on to ze své pozice neovlivní a že ho to mrzí poslouchat zápas co zápas, kdž jeho tým je na 5.místě tabulky.

Ne je takto pojebat a vůbec bych se nedivil, kdyby tam příště bylo fakt jen pár kousků v hledišti.

Reagovat
Pablos

No jasný, že to mohlo resp. mělo být více diplomatické... takovéhle vyjádření ,,chybět nám nebudou" jsou zbytečně moc... asi se to v něm něják hromadilo no

Reagovat
Pablos

A vlastně dole píše, že to bylo na děkovačce... tím se to nahromadění asi vysvětlilo no, tam si to mohli odpustit. Ale i tak by bylo vhodnější, říct, že ho to mrzí spíš... to by třeba i těm fanouškům došlo na příště a při děkovačce už to nejeli... takhle prostě nepříjdou

Reagovat
Transfermarkt

Ale skákat šipky Mlynářovi do prdele taky nemusí

Reagovat
$dolar$

Má pravdu

Reagovat
GreatWhite

Dost nešťastné vyjádření, ale ten kontext, pokud jsem správně tu tiskovku pochopil, byl takový, že mu vadí, že při děkovačce na hráče řvou Minář ven místo nějakého poděkování, což asi docela chápu, to se po takovém výkonu jako včera nehodí a může se to jinak řvát celý zápas.

Zároveň nečekám, že by Janotka řekl, že mají fans pravdu a Minář je prase, takže když se ho zeptali na bojkot, něco říct musel...

Škoda je, že fans Sigmy je tak málo, že nějaký bojkot stejně není skoro znát a nikdo si ho nevšimne... Ale doufám, že až se to víc dostane i mezi normální lidi, tak ta návštěva klesne někam k tisicovce, protože myslím, že lidí podporujících Mináře je mimo zaměstnance klubu v Olomouci přesně 0.

Já osobně letos už budu určitě jen na zápasech venku.

Reagovat
ratusek

jasně že k děkovačce to asi nepatří. Ale fanoušci už asi neví kudy kam no. Je to těžké pro všechny a zajímalo by mě, kdo vyhraje

Reagovat
GreatWhite

Upřímně, Sigma nikdy neměla extra velký kotel (minimálně posledních 20 let), ale třeba 100-200 lidí se tam vždy sešlo. Bohužel to ale není žádná velká síla jako u Baníku, Slavie či Sparty. Většina lidí přestala chodit postupně sama, protože to, co se děje poslední roky v klubu, prostě nedávali.

Teď tam zůstalo cca 20-30 lidí, co chodí pravidelně, našemu kotli se celá republika směje. Při vší účtě, veškeré protesty od Minář ven! přes prasečí hlavy apod. prostě v podání 20 lidí nevyzní tak, aby mohlo vedení rezignovat nebo tak něco.

Normální lidi jsou nespokojení, ale na nějaké pochody apod. nepůjdou, prostě budou naštvaní a postupně přestanou (spousta už přestala) chodit. Zvlášť když vidí, že za blbý transparent pošle vedení security zmlátit vlastní fans.

Já věřím, že se to nějak vyřeší samo, protože brzy v Sigmě nebude co prodat, ten klub je už teď prakticky na odpis a nedá se nijak podojit. Třeba to koupí i někdo zajímavý, protože potenciál ve městě, mládeži a nakonec i fanoušcích (viz hokej) je, ale myslím, že role fanoušků v tom bude téměř nulová, bohužel.

Reagovat
ratusek

To jsou rozprodané i pozemky a tak?

Reagovat
Transfermarkt

Právě, že kdyby řekl, že fanouškům rozumí, že mají pravdu, ať Mynář táhne do piči,tak příští zápas bude vyprodaný

Reagovat
fabec1222

Akorát tam nebude on

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Transfermarkt

To je věc druhá

Reagovat
ratusek

Reagovat
GreatWhite

Ještě by možná bylo na místě dodat, že kotel včera na zápase nebyl vůbec (a počítám, že minimálně do konce sezony nebude), takže tohle řvaní Minář ven! a ostrá slova Janotky, nejsou mířena na nějaké radikální ultras, ale na obyčejné lidi na tribuně, kteří nejspíš tohle křičeli.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fantomas10

Vsak to rekl dobre, at jsou fanousci doprdele a jdou to minarovi rvat pod okno, proc to rvou na hrace si fakt ti lidi mysli, ze jejich 2 kila za listek ten klub spasi

Reagovat
Mass

Reagovat
GreatWhite

Jinak musím říct, že takhle tendenční výkon rozhodčího jsem viděl naposledy...jo aha, minulý týden v Hradci. Jako nechci být nějaký konspirátor a moc neuznávám takový ty kecy, jakože někomu vadí, že jsme nahoře, ale tohle fakt není normální a úplně mi to kazí nějakou radost z koukání na fotbal.

Reagovat
PavlíčeQ

to nemuzes myslet vazne cervena karta jasna, tam neni co resit a i presto cely druhy polocas kompenzoval kdy vasim hracum stacilo si lehnout na zem nebo se chytit za jakoukoliv cast tela a rozhodci to pisknul vrcholem byla zluta pro cedidlu za cisty souboj rameno na rameno kdy to faul nevidelo ani z vesmiru nebo odmavany ofsajd po autovym vhazovani, naprosta bramboracka, nicmene vykon jablonce byl stejne tragicky jako vykon rozhodcich, byli jste lepsi a meli jste vyhrat

Reagovat
doshcz

vsak Minar je ve vedeni LFA, to mate pojisteny

Reagovat
Transfermarkt

Tendenční výkony jsou vidět často, když hraje Slavie

Reagovat
Erialdur

Buď nás někdo koupí nebo do dvou tří let bude nenávratně jakákoliv fanbase pryč a na stadion bude chodit do tisíce lidí. A postupně ten klub půjde do háje a budeme hrát druhou ligu s Brnem.

Když jsme spadli, fandil jsem. Ale už mě to nebaví...

Reagovat
John Obi Mikel

Tomáš Necid kanonýr

Reagovat
slonzacky_lenoch

To co Hyský udělal s tím týmem je bomba. Zlatej bod.

Reagovat
M0rb1D4S

Ale po druhém poločase je pro mě ten jeden bod docela málo. Boleslav nepředvedla vůbec nic.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Puskas

Už Petržela vloni říkal, že nechápe, že po něm nesáhne nikdo z ligy, protože je v něm velký potenciál.

Reagovat
slonzacky_lenoch

Chybí jasný žolík. Něco jako Papa. Týpek co to tam prostě dotlačí. Singhateh byl úlet vedle, Vecheta toho měl ke konci plný kecky...

Reagovat
Losinho

Jsem zvědavej, jestli Provod ještě zkusí cizinu.

Reagovat
Transfermarkt

Nějaký Turecko asi jo

Reagovat
Losinho

Dneska se ti bude blbě spát, co?

Reagovat
Transfermarkt

Proč myslíš?

Reagovat
Losinho

Všechno špatně pro tebe.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jako je neuvěřitelný, jeho zrychlení, herní inteligence, top!

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Myslim, ze by i pres jeho vek mohl bejt treba z bundesligy zajem, ale Slavii nikdo vic nez nejakych 5-6 mil neda a to pro Slavii vubec nema cenu resit, vzhledem k tomu, jakej ma ted na ni vliv.

Reagovat
MoonKnight

Pokud to v této sezoně dotáhneme na titul, tak za 6 mega možná jo, pokud by šlo o top 5 ligu a Přívod by šel za vedením, že si to hodně přeje. Myslím, že on je ale ten typ, že to nepotřebuje. Ve Slavii má sportovní i finanční ambice a v Praze, když má člověk fakt prachy se žije krásně.

Reagovat
MoonKnight

Provod*

Reagovat
mayday

Kolik mají tady ti Provodi atd.? Mega měsíčně základ?

Reagovat
Mass

Podle salarysport má 650k/měs.

Reagovat
MoonKnight

Navíc Provod nepůsobí jako blb, co všechno bez přemýšlení utratí.

Reagovat
ACSeRw!n

nemyslim si, ze uz tam bude motivace, pokud nepujde o top5 ligu, ale mozna se pletu

Reagovat
PL28

Zajímavý víkend

Nejdřív Olomouc..když nebudou chodit ti co nadávají na vedení, tak tam bude tak polovina dnešní návštěvnosti

Vydra kolik penalt ještě půjde kopat, než mu někdo řekne že na to nemá koule? Nepochybuji o tom že se vrátí silnější

No a Emilio devadesátky jedou

Reagovat
Coutinho10

naše povinnost splněna a náskok 9 bodů na rudochy nezní špatně na konci října

Reagovat
Miguel19

Koubek je stejně týpek. Začne se mluvit o jeho konci, tak sekne Spartu a jde na druhej flek.

Každopádně Červ se Šulcem musí něco zobat. To není možný, jak zápas co zápas lítají tam a zpět. Neskutečný fyzický fond a mentalita.

Friis má "kliku", že udělal LM, jinak už by možná letěl. Sparta otřesná.

Reagovat
John Obi Mikel

Loni dá se říct naše dvě prohry s Plzní rozhodly o titulu pro Spartu, letos to doufám bude přesně naopak a získáme jej my. Sezóna je ale ještě dlouhá a nesmíme ani jednoho ze soupeřů podcenit (vemte si navíc jak vypadala situace pět kol dozadu), avšak v současné chvíli vypadá tabulka moc moc dobře.

Reagovat
Zephyr

Sparta mě teda dost zklamala. Jako by do Plzně přijel nějaký tým středu tabulky, který odevzdaně příjme milosrdných 1:0, a vůbec se neporve o něco víc S takovou ten boj o titul nebude mít žádný náboj

Reagovat
TactXak

Sparta bez Haraslina a Birmancevice mimo formu je na úrovni Baníku.

Reagovat
Grupma

Tvl a příští týden hrajeme s Baníkem pomalu o 3. flek. Krize je tady.

Reagovat
Salfovic

Krize bude když s ním rupnete.

Reagovat
KingMaster13

Krize bude když vy budete ti hypoteticky 4.

Reagovat
Mass

Skutečná krize začíná u pátýho místa.

Reagovat
Salfovic

Takže 5.-7. To byly časy s italským zmrzlinářem

Reagovat
Mönchengladbach

Od slavné výhry nad Solnohradem je to příšerná bída. Měli by se chlapi probrat.

Reagovat
Mass

Ještě příští kolo můžou trochu pospat

Reagovat
Mass

Plzeň jde na druhý místo

Reagovat
KingMaster13

Já jsem to říkal, že pro nás to bude těžší soupeř a Spartu ten odchod Priskeho poznamená víc než si připouští Ještě, že jim odešel ten Hranáč jinak by měli tak o 4 body víc, ta obrana občas udělá bez něj nějakej ten kiks

Reagovat
Mass

Mně ten Markovič za Hranáče přijde jako plnohodnotná náhrada.

Reagovat
delfin

Markovič se jako nákup povedl.

Reagovat
Mass

Což teda nevim jestli si to stejný říkají v Hoffenheimu s Hranáčem

Reagovat
C-M@ster

Ten Choras bolí víc.

Tam sice je Adu, ale pak tam k němu máš furt Vydru nebo Vašulína, což by herně nestačilo ani na spodek ligy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele