Chapecoense si rok po havárii zajistilo účast v Poháru osvoboditelů

03.12.2017, 23:27
Aktuality
Zaujalo nás
Nesmírně emotivní večer za sebou mají hráči a realizační tým brazilského klubu Chapecoense. Ten se teprve před rokem sbíral z letecké katastrofy, která připravila o život 19 fotbalistů i hlavního trenéra, a přesto nyní gólem ze šesté minuty nastavení posledního kola poskočil na osmou příčku Serie A zaručující předkolo Copy Libertadores...

Výročí letecké havárie u Medellínu, při níž dohromady zahynulo 71 lidí, si celý svět připomínal koncem listopadu, a ještě včera fotbalisté Turína FC oblékli dresy se zvláštním zeleným designem na památku obětí.

Italský klub, který sám roku 1949 kvůli leteckému neštěstí přišel o svou nejlegendárnější skvadru, celkem nechal zhotovit 1 500 replik dresu a výtěžek z jejich prodeje následně poputuje na konto pozůstalých.

Dnes, o 24 hodin později, se Chapecoense stává středem pozornosti fotbalového světa ještě jednou, když si doma proti Coritibě díky trefě žolíka Túlia de Mela zajistilo poslední pohárovou příčku a předkolo Poháru osvoboditelů.

Na lavičce všemu přihlížel 28letý Alan Ruschel, jeden ze šesti přeživších, který si během letošní sezony stihl odbýt pět startů. Na hřiště se potom k oslavám dostavil také další šťastlivec, dvaatřicetiletý obránce Neto, jenž se prozatím na trávníky vrátit nezvládl.

Poslední prvoligové kolo mělo v Brazílii obecně pořádně dramatickou zápletku. Když totiž Vitória v jiném utkání v 95. minutě neúspěšně čelila penaltě, sestupovala v tu chvíli do Serie B. Pozdní gól Chapecoense nicméně Vitórii zachránil a dolů poslal právě Coritibu. Titul už dříve oslavilo Corinthians.

Autor: Tomáš Daníček / globo.globoesporte.com, football-italia.net

Komentáře (15)

Přidat komentář
czech_mira

Reagovat
fantomas

Dnešek se vážně poved, husina sem, husina tam. Jen houšť

Reagovat
andrew96

Reagovat
mayday

A Coritiba tím golem spadla, remis jim stačila na záchranu.

Reagovat
fantomas

Ano, viz poslední odstavec.

Reagovat
mayday

Ano, viz poslední odstavec

Reagovat
smazaný uživatel

Chape

Reagovat
smazaný uživatel

brazilska liga je fascinujuca v tom, ze je neskutocne vyrovnana, bodove rozdiely su minimalne a castokrat este pred poslednym kolom nie je jasne kto bude majster a kto vypadne. pricom toho roku to v porovnani s minulymi sezonami bolo vcelku jasne.... ale ovela vacsia sranda byva v nizsich liga kde mancafty lietaju hore dolu. toho roku zo serie B vypadli do serie C nautico a santa cruz, ktore este v minulej sezone hrali seriu A a nautico jiu hralo naposledy v roku 2014. co je fajn - hore ide spat internacional a najma caera, tam budu padat divacke rekordy buduci rok. a rok-dva sa mozme dockat druheho mancaftu zo statu caera - fortaleza, kde v tretje lige bezne chodilo okolo 20.000 ludi na zapas. hned v januari zacinaju statne ligy a to bude uplne zabava. ich zlozenie totiz vobec nezodpoveda postaveniu v ligach narodnych, futbal je to totalne zivelny, cista juzna amerika)))

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si přišel na to že Caera bude trhat divácké rekordy? Podle mě čirý nesmysl. Navíc dost věcí v tvém příspěvku je nepresnych, dokonce bych řekl matoucich

Reagovat
smazaný uživatel

napr ?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ACSMan

Můžou poděkovat PSG, že jim poslali tu finanční injekci

Reagovat
smazaný uživatel

já jim posílal 50 dolarů, doufám, že mi taky někdo poděkuje mám na tom svůj podíl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSMan

Budeš zapsán na trofeji, pokud jí vyhrají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele