Chelsea dál posiluje. Čechovi bude krýt záda Schwarzer

09.07.2013, 22:53
Aktuality
Chelsea hlásí novou posilu. Brankářský post vyztuží velezkušený australský gólman Mark Schwarzer, který posledních pět let strávil ve Fulhamu. Tam mu v červnu vypršela smlouva, a tak mohl na Stamford Bridge přijít jako volný hráč. Někdejší opora Cottagers či Middlesbrough podepsala s vítězem Evropské ligy jednoroční kontrakt.

Schwarzer má pro Chelsea jen slova chvály. "Je to fenomenální klub," řekl, když se třetímu celku Premier League upisoval. "Je mi velkou ctí, že můžu být součástí jednoho z největších a nejlepších týmů na světě. Nemusel jsem se dlouho rozmýšlet," dodal 40letý brankář.

Ten své zkušenosti nasbíral prakticky výhradně na Ostrovech. Ještě před Fulhamem oblékal dvanáct sezón dres Middlesbrough, s nímž třikrát došel do finále ligového poháru, jednou jej vyhrál a v roce 2006 dokonce bojoval o titul v tehdejším Poháru UEFA. Neúspěšně - což si ostatně zopakoval i v londýnském klubu o čtyři roky později, už v novodobém formátu Evropské ligy.

Chelsea bude se Schwarzerem počítat jako s brankářskou dvojkou za Petrem Čechem. Tomu předtím ubyla konkurence hned dvojnásobně, když se mladý a talentovaný Thibaut Courtois na další rok vzdálil do Atlétika Madrid, načež nebylo nabídnuto prodloužení smlouvy někdejší dvojce Rossu Turnbullovi. Třetím brankářem i nadále zůstává Hilário.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1091)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele