Chelsea nadále rozšiřuje soupisku, koupila brankáře Jörgensena

31.07., 08:44
Aktuality
Filip Jörgensen (© Chelsea FC)

Chelsea pokračuje v až zběsilém nakupování a jejím nejnovějším úlovkem se stal Filip Jörgensen. Dánský brankář včera prošel zdravotní prohlídkou, následně podepsal sedmiletý kontrakt.

22letý gólman přišel ze španělského Villarrealu, za který loni odchytal 37 soutěžních zápasů. Žlutá ponorka dostane odstupné 24,5 milionu eur a bude hledat novou jedničku mezi tyčemi, v kabině nepokračuje ani zkušený Pepe Reina.

"Tenhle přestup představuje splněný sen. Jsem nadšený, že budu chytat za Chelsea, jeden z největších klubů na světě," řekl po podpisu smlouvy.

"Už se nemohu dočkat, až poznám všechny v klubu a začnu se připravovat s novými spoluhráči," dodal.

Chelsea je v uplynulých letech na trhu hodně aktivní a aktuálně má na soupisce prvního týmu 43 fotbalistů (z toho sedm brankářů), což představuje historické maximum Premier League. A nezůstane jenom u tohoto čísla, co nevidět bude na Stamford Bridge představen mladý argentinský obránce Aarón Anselmino, jehož londýnský celek kupuje z Boky Juniors.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (320)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele