Chelsea se dohodla s Al Nassrem na přestupu brazilského záložníka Ângela

03.09., 12:15
Aktuality
Ângelo (© Chelsea FC)

Brazilský záložník Ângelo Gabriel mění po roce v Chelsea znovu působiště. Anglický klub oznámil, že devatenáctiletý fotbalista přestoupil do saúdskoarabského Al Nassru, který za něho údajně zaplatí 25 milionů dolarů (asi 567 milionů korun).

Do Londýna přišel Ângelo vloni v červenci za 17 milionů dolarů ze Santosu. Za Chelsea ale neodehrál jediný zápas a rok strávil na hostování ve Štrasburku. Před aktuální sezonou byl sice s mužstvem na přípravném turné v USA, nakonec ale těsně před uzavírkou přestupů v Saúdské Arábii zamířil do Al Nassru, kde bude spoluhráčem mimo jiné Cristiana Ronalda.

"Přejeme Ângelovi do začátku nové kapitoly v jeho kariéře vše nejlepší," uvedla Chelsea v prohlášení.

Ângelo debutoval v dresu Santosu ve věku 15 let a 308 dní a připravil legendárního Pelého o rekord nejmladšího hráče, který kdy nastoupil v brazilské lize. Je také nejmladším střelcem v historii Poháru osvoboditelů. Celkem za Santos odehrál 129 zápasů, v dresu Štrasburku přidal 21 startů.

Autor: ČTK

Komentáře (60)

Přidat komentář
Modřín2

Každá kačka se hodí

Reagovat
GrimeBaller98

Money laundering

Reagovat
FC Porto FC

Prodeje chelsea za 200 milionů toto léto

Reagovat
SunFells

Reagovat
Talker

K tomu nákupy za 250 (+opce na Sancha) s tím, že reálně je posilou akorát Neto a možná Jorgensen.

Reagovat
Whitemedia

Ale pořád málo, až moc odpadu zůstalo, hlavně teda Chilwell.

Reagovat
Talker

Odpadu...

Reagovat
_Franklin_

Chilly neni odpad

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Whitemedia

Fotbalově je. Nikdy zdravý, přeplacený, prostě odpad.

Reagovat
pobody's nerfect

Nějaký odpad možná zůstal, ale spousta odpadu přišla za nemalé prachy

Reagovat
avicii

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
janinho

5rocny net spend uz len -942m. krasotka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
SpartaOvenka

Já se v těch našich hráčích už tak nevyznám, že jsem myslel, že jde zase k nám

Reagovat
Grahf

tak asi väčšina ľudí si pri čítaní tejto správy nevedela spomenúť, že vôbec bol v chelsea

Reagovat
icemike

Však nebyl, prakticky

Reagovat
Bakary3

Ty přestupy mi už přijdou tak nelogicky, že v tom furt hledám nějaký vedlejší motivy, proč se dějí, nějaký mimofotbalový obchodní aktivity mezi majiteli nebo tak

Takže borec nedal ve Francii ani gól, vlastně ještě nic moc neukázal, a někdo za něj vysype 25m, wtf

Reagovat
Talker

O něco níže máš článek o jiném hráči z Benfiky, který přišel půl roku zpátky, neprosadil se a střelili ho za 40.

Saudi začali kupovat jakéhokoliv mladého talentovaného hráče, který byl ochotný tam jít, jenže zatímco u těch starších mohli tlačit na cenu, protože jinak by se posunuli o jednoho vedle (kromě těch největších hvězd), tak u těch mladých je konkurence větší, oni zahazovat kariéru úplně nechtějí a ty kluby je můžou střelit jinde a jindy.

Reagovat
Bakary3

Jo, další takovej

Možná jo, plus tím ukážou "nebereme jen šrot".

Ze tam jde někdo kolem třicítky, cítí, že třeba nedosáhnou toho, co chtěli, tak si aspoň pořádně vydělají, no budiž, ale takhle mladý hráči, to mi hlava nebere. Prostě nesnil jsi jako dítě, že budeš hrát za Al-neco

Reagovat
_Franklin_

Tak hele, je mu 19, treba do 21-22 tam bude, nahrabe si balik peněz takhle mladý a pak se může vrátit do nějakého top 5 ligy, zajištěný a může být v klidu

Reagovat
Salfovic

O hráče co se neprosadil ve Štrasburku a na dva roky se jde zahrabat do pouště se kluby z top5 lig fakt poperou.

Reagovat
_Franklin_

Kdyz tam bude dobrý, tak klidně můžou furt bude v dobrem věku, proč ne?

Reagovat
Svatej

Jak neprosadil? Hral 21 zápasů a 11 chyběl kvůli zraneni.

To ani nemluvim o tom, ze tam posbiral par hráčských ocenění

Reagovat
Salfovic

Fascínující, útočnej hráč, co nedá v L1 ani gól, posbírá pár hráčských ocenění.

Reagovat
Svatej

Ne prostě. Raději by ses zesral na náměstí ve spandexovým oblečku s otvorem na půlkách, než aby jsi uznal, že jsi napsal needukovaný hovno a ne proto, že by jsi byl hloupej, ale že jsi byl prostě linej si o něm cokoliv zjistit.

"My mind is made up. Don’t confuse me with the facts."

Reagovat
Talker

Za mě je to hráč, který má nějakou kvalitu, má potenciál, ale spíš třeba na střed/spodek tabulky, kde by mohl být třeba užitečným a kvalitním hráčem, když všechno půjde dobře. Není to ale pro mě hráč pro TOP klub, který by hrál základ, talentem je o 2 levely níže, než třeba Paez a Estevao.

Nevím, kolik bude brát, tipuju, že třeba 5 mega ročně (tam to navíc nedaní). Přitom kdyby zůstal u nás, tak stačí jedna špatná hostovačka, nějaké zranění a jeho kariéra nabere směr Champ/L1, kde bude mít plat 20x menší.

Takhle má jistotu, že si odnese 25 mega čistého během pár let u Saudů a pokud bude vynikat, tak třeba ještě násobně více nebo bude moci odejít do Evropy a zkusit nějaký TOP klub.

Pokud ne, tak tam může zůstat zbytek kariéry, vydělat si šílenou raketu a ve 30 jít to zabalit s tím, že na kontě má 50 mega a vydělal si za kariéru 20x více, než jiní hráči, kteří se celou kariéru snažili dostat do TOP klubů a nikdy se jim to nepovedlo.

Ono se stačí kouknout na Kovačiče, který si vydělal (podle capology) nějakých 55 mega. Samozřejmě +bonusy atd, ale reálně to bude třeba 50 míčů v čistém max.

To je přitom hráč, který toho dosáhl maximum, co mohl a na každého Kovačiče je 100 dalších hráčů, co se na tu úroveň nedostanou a skončí na 1-10% toho jeho výdělku.

Reagovat
Talker

TLDR:

Být talent na úrovni Paeze či Estevaa (tj vědět, že dostanu šanci v TOP klubu na 99%), tak na Saudy seru.

Být Ângelem, tak to zvažuju, protože ta šance dostat se do TOP klubu je u něj malá a rozdíl mezi neúspěšnou kariérou v Evropě a u Saudů je třeba 40 mega.

Reagovat
Mastný Chobot

Heh, sanca dostat sa do top klubu je mala pre rekordera, co v 15 hral brazilsku ligu? Kde boli v jeho veku taky Giroud alebo Drogba. S takym mindsetom by sa asi nestal ani profifutbalistom

Reagovat
Talker

To, že vyspěje ten hráč brzo a v 15 je schopný fyzicky hrát ligu neznamená, že má obrovský talent (a že ho naplní).

Za čtvrt roku mu bude 20, má na kontě 5 kariérních golů po 5 letech, co se dostal k dospělákům ve všech soutěžích, do repre se ani nepřiblížil a hraje furt za U-20, zatímco Estevao, Endrick, Rodrygo, Vinicius už za repre hrají od 18 či dříve.

Tohle je strašně nepředvídatelný. Stačí se kouknoút na Adu, který byl dalším Pelém, trhal rekordy, snad ve 14 hrál v MLS a po pár hostovačkách po Evropě se vrátil do US.

Co jsem ho viděl, tak je to slušný hráč, ale fakt nevím, zda se někdy dostane na úroveň, aby v Chelsea dostal šanci.

Reagovat
Mastný Chobot

No ved jasne, ze sa to neda predpovedat, preto ma prekvapilo, ze si ho hned tak odpisal. Su stovky prikladov hracov, ktori na tom v jeho veku boli horsie a spravili vyborne kariery a detto naopak.

Reagovat
Talker

Tak jasně, ale na každého toho Drogbu nebo Girouda, který je na téhle úrovni máš prostě 100 dalších hráčů, pro které je to maximum a dalších 100, kteří skončí někde ve středu tabulky a jen hrstka se dostane na vrchol.

On prostě není wonderkidem, který má tu kariéru nalajnovanou a pokud by nepřišlo zranění, tak by se dostal do TOP klubu, kde by dostal šanci. On je talentem, u kterého by muselo vyjít všechno perfektně, aby měl kariéru ala Willian.

Reagovat
Svatej

Reagovat
jitrnica

To by mě zajímalo kolikrát jsi ho vlastně viděl hrát a kolikrát Paeze nebo Estevaa. Dost mi to přijde jako vaření z vody na základě ničeho. Osobně jsem Angela viděl proti PSG a dělal si tam co chtěl, je to hráč co má vynikající finální přihrávku, driblink a dotoho velkou pracovitost a týmovost , zatím mu chybí produktivita ale co není může být. To mě fakt baví že borec přijde z Brazílie do Evropy a po prvním roce už se z něj dělá průměrný talent co nemá na top tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že mají nové pravidlo, kdy můžou mít na soupisce 2 cizince do 21 let nad rámec těch 8.

Reagovat
Svatej

No podle mě právě tenhle tak nejak ukazuje, co ten klub plánuje dělat.

Koupenej pred rokem, prakticky u nás nestrávil zadnej cas a po roce letí pryč s profitem.

Jsme takoví ti preprodejci levných aut. Koupíme, vycistime koberce, protahnem to myčkou a prodáme.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bakary3

No, jestli tedy za 17 přišel, za 25 pryč, něco mu Chelsea zaplatila, ne každý se zhodnotí... Tak nevím, nakolik je to výhodná a promyšlená strategie

Reagovat
Talker

Tam jde spíš o ten účetní zisk. Něco se amortizovalo už, reálně z toho je prostě 10 mega profit v rámci FFP, což uhradí plat Felixe.

Reagovat
Dawon

Bych asi nezapominal, ze jednoho dne budete muset resit taky skutecne penize, nejen FFP A tech do toho predpokladam Boehly a spol nechcou davat nekonecno.

Reagovat
Talker

Tal Boehly a spol z toho chteji vytriskat prachy při prodeji klubu, aby to mělo v té době maximální hodnotu.

Reagovat
Dawon

No jasne, ale zatim ty jejich absurdni investice tomu klubu hodnotu asi moc nezvedly, takze tezko rict, jak dlouho to budou chtit takto dotovat

Reagovat
Talker

Ten tým se nestaví pro okamžitý úspěch, to by se stavěl úplně jinak a ne s věkovým průměrem kolem 22-23 let. Já to psal už dříve, loni v zimě/létě - jejich cílem je mít ten tým na vrcholu v době 2026-2030, tj tak, aby dominoval v době, než budou ten klub prodávat.

Druhou věcí je, že oni sázejí na to, že ve fotbale je hromada peněz, ale ve výsledku méně, než v amerických sportech a ta hodnota poroste automaticky. Takže chtějí vybudovat nějaký multiklub a pak to prodat za raketu.

Je otázka, jak to dopadne, ale reálně to takhle vidím.

Reagovat
Svatej

Ani moc nezaplatila, zaprvy jsme na platech zacali bejt odporni skrblici a za druhý sel hned hostovat

Z druhý strany furt platí, ze preplacime ty kluby. Jestli je to strategie, aby ty kluby tlačily na svoje hráče k podpisu k nam i s meh smlouvama, to fakt nemám páru a patrně to dělám chytřejší, než to je..

Tak jako tak je ale o trochu snazší ty hráče pak nekomu udat, protože nemají páku na platech a naše největší starost je tak účetnictví z hlediska odpisů jejich prestupovy částky, která se kazdej rok snižuje.. obecně divnej byznys, ale nemame ve vedeni Romana, kteryho prostě jen bavilo utrácet, takže tam očekávám, že vi, jak ty prachy točit

...

A pokud ne, mužem se tomu komentáři společně zasmát, až krachnem

Reagovat
janinho

s tym profitom by som bol opatrnejsi. ked si tam napocitas bonusy za podpis, poplatky agentom a ak francuzi neplatili cely plat aj nieco navyse, tak by som nebol prekvapeny ak by ste skor neprerobili. ale tak, je fajn zbavit sa hraca ktory na to asi nema bez velkej straty. real by bol rad keby rainiera niekto zobral aj zadara len aby sa zbavil platu

Reagovat
Svatej

Všeobecně určitě jo, ale nemyslim si, že dáváme agentům nějaký závratný částky, natož hráčům, protože obecně jsme platy stáhli naprosto brutálním způsobem dolů a dost na hráčích skudlime od druhyho prestupaku Amiku

Může to rozhodně platit u dalších přestupů a na 1000% se ne všechny vyplatí, ale tady není ani náznak zpráv o tom, že by šlo o neúspěšnej deal.

Reagovat
janinho

jj, platy mate nizsie ale staci ze kazdy treti co ma u vas kontrakt do 60tky si povie ze jebe na to a budete mat co robit aby ste sa ich zbavili

este stastie ze je tu hazard a bonusy co budete dostavat od realu za kazdu trofej bohvie do kedy boha ak nieco sposobi u pereza niekedy infarkt tak su to tieto ujebane doplatky

Reagovat
Svatej

Jup, asi se spoléhá na to, že na Stamford Bridge zůstalo v kartotekach Romanovo kompro na všechny kluby na planetě, který je uz 2 dekády nutí k tomu, aby nám kupovaly i ty zbytečný hráče za rakety, protože bez ty absurdní dovednosti prodavat by tenhle byznys fungovat nemohl

Jj, četl jsem, že jste nam zas davali snad 5 mega už asi třikrát se ta situace s doplatkama otočila z vtipu na nudu a takhle furt dokola, je to absurdní

Reagovat
janinho

asi tak

toto ale dokaze aj Levy. dohnat kupujucich do takeho sialenstva ze nam daju raketu za hracov ktoru potom rozjebe na totalne nezmyselnych nakupoch .

ale tie doplatky za hazarda... z toho musia byt podla mna v kancloch chelsea od smiechu na zemi este aj teraz tusim sa pred finale s BVB pisalo ze realu by sa financne viac oplatilo prehrat, s ohladom na bonusy pre hracov a peniaze pre chelsea

Reagovat
Miguel19

Tak spíš se zbavíš hráče co má smlouvu na 6 let s platem kolem 100K než hráče, co má smlouvu na 3 roky s platem 300K

Reagovat
janinho

a ak nie, tak mu vzdy mozes dat ulohy ako vypomoc kustodom a pod.

Reagovat
_Franklin_

Takhle se to dela za no name hráče vyfasovat takovy balik

Reagovat
Bakary3

Tojo, jen sis asi zapomněl odečíst, co za něj Chelsea zaplatila

Reagovat
Talker

+ prodávající má prý slušnou sell-on clause.

Reagovat
_Franklin_

Ale furt je Chelsea v plusu a navic procenta z dalšího prodeje údajně

Reagovat
J0EL

Tak v plusu no. Nieco ste mi asi za ten rok uz zaplatili a to neodohral nic

Reagovat
_Franklin_

Tak kdybys mel plat takhle pocitat u kazdeho hrace, tak ten výdělek bude skoro vždycky menší ale u něj mu daval plat Štrasburk nejspis

Reagovat
Svatej

Na cem zaplatili? Byl na hostovacce a nešla jediná zpráva o tom, ze by plat hradila chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele