Chorvatsko i nadále s Modrićem. Mám radost, že kapitán zůstává na palubě, prohlásil Dalić

19.08., 17:54
Aktuality
Luka Modrić zůstává součástí chorvatské reprezentace. (© AFP)

Záložník Luka Modrić bude i po 39. narozeninách, které oslaví v září, pokračovat v chorvatské reprezentaci. Kapitán Realu Madrid a také národního týmu nechybí v nominaci trenéra Zlatka Daliće pro blížící se zápasy Ligy národů.

Modrić debutoval v chorvatské reprezentaci jako dvacetiletý v roce 2006 a sehrál za ni rekordních 178 utkání. Kreativní záložník měl výrazný podíl na stříbru a bronzu národního mužstva na světových šampionátech v letech 2018 a 2022, nicméně po vyřazení v základní skupině letošního mistrovství Evropy v Německu nebylo jasné, zda jeho reprezentační kariéra neskončila.

"Mám radost, že náš kapitán zůstává na palubě. Je to naše velká síla, na hřišti i mimo něj," uvedl při oznámení nominace trenér Dalić. Jeho tým se v září v Lize národů představí v Portugalsku a bude hostit Polsko.

Modrić, jenž byl v základní sestavě ve všech třech duelech na Euru, tak nenásledoval dlouholeté spoluhráče Domagoje Vidu a Marcela Brozoviće, kteří dali typickému kostkovanému dresu sbohem. Držitel Zlatého míče za rok 2018 a šestinásobný vítěz Ligy mistrů krátce po Euru prodloužil o další rok smlouvu s Realem Madrid, kde působí od roku 2012.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
Hurrikane

Se divím, že ten letošní průser Dalic přežil..

Nebo v Chorvatsku taky ME vyhodnocují později jako u nás?

Reagovat
Seydou Doumbia

uspěl na dvou MS po sobě, proč by ho po nějakém blbém euru vyhazovali?

Reagovat
Messiáš

Borcovi reálně můžou postavit sochu, co s nimi udělal a nadále dělá. Nelíbilo se mi teda jak odstrihnul na stříbrném MS Kalinice, ale jinak je to super trenér.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikola Kalinic nebo myslíš jiného?

Reagovat
Sigma Olomouc

Myslím, že Kalinič nechtěl hrát posledních 10 minut proti Nigérii. Dalič chtěl disciplínu a aby se všichni obětovali pro tým. Takže proto ho odstřihnul.

Reagovat
Seydou Doumbia

tragéd hráč, nikdy mi nepřišel že by byl dobrý

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Messiáš

On byl tehdy ale dobrej a měl byl vždycky sympatickej. Jak ve Fiorentině, tak v Atleticu, kde to paradoxně moc zářné nebylo. Tuším, že si tehdy ani tu medajli nevzal. Což se mě jako gesto líbilo. Já byl v týmových sportech taky trochu rebel, slušnej kluk, ale stalo se mi ve fotbale, že mě trenér dal na hřiště a pak po 30-40 minutách stáhl. Šel jsem domů a toho člověka už nezdravil

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

*

Reagovat
Sigma Olomouc

Dalič na obou MS dovedl Chorvaty k medaily. Kdyby ho vyhodili, tak by to bylo podobné, jako kdyby Češi vyhodili po zlatu Rulíka v hokeji .

Reagovat
GjøvikFF

Tak průser. O postup přišli v 98. minutě posledního zápasu. V 95. minutě přišli o výhru zápas před tím s Albánií. Se Španěly nakládačka, ale ti byli na úplně jiném levelu, jasně nejlepší tým ME.

Neúspěch to je, ale ne na vyhazov.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se, že Luka ten konec moc nezvládá...

Reagovat
Sigma Olomouc

Už nemá kvalitu být ani na lavičce Realu mi přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se hrubě nepočítalo s tím, že Kroos skončí, no.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já myslel, že už se dlouho vědělo, že skončí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak záleží co počítáš jako dlouho, vědělo se to pár týdnů před koncem sezóny...

Reagovat
Greaber

Vždyť s tím ukončením kariéry vyhrožoval několik let. A ve výsledku je to stejně jedno, za hráče jako Kroos náhradu nenajdeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Beru to s ohledem na Modriče, u kterého nebylo v plánu, že zůstane další rok.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já právě myslel, že už měl skončit před rokem, ale nakonec chtěl hrát ještě rok.

Reagovat
sensei25

Modric uz je slaby ako caj.Tiez nevie kedy skoncit.

Reagovat
fabec1222

Chorvati potřebujou velkou čistku. Tam ta stará garda letos celý tým dost brzdila.

Reagovat
kattos

Nejde o to že by ta stará garda byla tak dobrá, ale to nové nemá dost dobrou kvalitu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ja bych řekl, že oboje.

Reagovat
Y.Cabaye

Jako lídr a zkušený hráč asi jo, ale na hřišti teda nevím co s tou přestárlou a pomalou zálohou chtějí dělat na MS. Modrić nestíhal už v Realu, teď nestíhal tady, ale pořád by to mohlo stačit kdyby tam měli rychlejší varianty kolem sebe. Nevím kdo Chorvatům roste v záloze do budoucna, ale s tímhle může být další MS další pohroma.

Reagovat
fsada

Je to celkem nic moc.. Nějaké hráče v budoucnu mít budou , ale bude to , jako kdysi s námi , po legendách typu Nedvěd , Baroš , Koller atd .. Tak moc kvalitní náhrada jen tak nepřijde a nepřišla ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele