Chukwueze opouští Španělsko a míří do Itálie, na pět let se upsal AC Milán

27.07.2023, 17:51
Aktuality
Samuel Chukwueze (© AFP)

Samuel Chukwueze se stal oficiálně novou posilou AC Milán, kam zamířil z Villarrealu za 20 miliónů eur. Nigerijský útočník sepsal smlouvu u celku ze Serie A do roku 2028, nosit bude v novém působišti dres s číslem dvacet jedna. Vůbec poprvé tak opustí během své profesionální kariéry Pyrenejský poloostrov, za áčko Žluté ponorky nastupoval v pěti sezónách po sobě.

V roce 2017 se přesunul Chukwueze ze své rodné Nigérie do Španělska, kde nejprve nastupoval za rezervu Villarrealu. Postupně se ale začal zasazovat více a více do prvního týmu, v němž se nakonec stal stabilní součástí sestavy. Ve 207 zápasech napříč všemi soutěžemi v áčkovém výběru zapsal celkem 37 branek. Právě jeho nejplodnější sezónou byla ta uplynulá, skóroval dohromady třináctkrát.

Nigerijec během středy absolvoval úspěšně lékařskou prohlídku, poté už nic nebránilo stvrzení spolupráce. Podle informací televizní společnosti Sky Italia se může přestupová suma navýšit v budoucnu o dalších 8 miliónů eur na bonusech, záležet bude na hráčově výkonnosti a úspěších. Součástí transferu Chukwuezeho do Milána byl mimochodem i dočasný odchod Mattea Gabbiy opačným směrem. Ten v LaLize podstoupí roční hostování, přičemž Villarreal nemá v podmínkách možnost hráče odkoupit na základě opce.

Autor: Patrik Sandev / football-italia.net

Komentáře (103)

Přidat komentář
Ragnar Lothbrok

To je dobře nebo špatně?

Reagovat
Seydou Doumbia

To zjístíme podle hratelnosti v té nové EA 24.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Nieuwendyk

Náš člověk z Abidjanu opět nezklamal

Reagovat
Rothbard

Měl jsem ve FIFĚ 13 nebo 14 podobný tým jako z hráčů nahoře - každý hráč v poli rychlost 80+ (obránci, střední záložníci), ostatní 90+.

Byla prdel s tím hrát a tak trochu ostatní trollit.

Reagovat
PBLead

Koho jsi tím mohl trollit, když takhle hraje skoro každý posledních 12 let?

Reagovat
Freedo

Reagovat
Seydou Doumbia

Tehda to ještě nebylo tak že 100% hráčů hralo na nejvyšší pace ne? Nebo alespon tak si to nepamatuji když jsem to hrál. Plus po týdnu každý neměl 99 modré nehratelné karty a celkově to bylo lepší, si pamatuji jak jsem 2 měsíce hraní šetřil na Eto'a z Chelsea a Kompanyho. Zlatá éra hraní Fify.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Mateo16

20 mio neskutočný výkon od AC len pred 2 mesiacmi keď sa skloňoval s RM mal cenovku 80 mio

Celkom sa čudujem fanúšikom AC že nie sú spokojný s prestupakom. Brahima nahradili dostatočne, takže všetko je to o Tonalim ?

Reagovat
bobis21

Tonali není úplně maličkost. Ale snad se ty posily chytí no...

Reagovat
Dirtyfoxx420

Typologicky nenahradili ani jednoho, typickou 6ku jako je Tonali zatim neprivedli a podhrot typu Diaze taky ne, ale to nemeni nic na tom, ze se to snazi zalepit tam, kde je potreba a ja sem jsem docela spokojeny

Reagovat
Largo

Myslím, že určitě přijde ještě Musah. Ten tu šestku zahrát umí.

Reagovat
Messiáš

Koncila mu smlouva, pred rokem by 25 bylo super, ted je to malo, minulou sezonu mel fakt spickovou. AC se ma na co tesit, celkem cekam, ze si uzme zaklad pro sebe

Reagovat
maras93

Tenhle přestup se mi hodně líbí, za mě asi TOP z těch všech dosavadních přestupu. Těším se na něj.

Reagovat
Kucka

Reagovat
1899-1995

S Reijndersem asi top přestupy.

Pulišić asi taky nebude úplnej průser, minimálně co se týče marketingu. Viděl jsem tabulku kde byly vypsány prodeje jeho dresů, je to 46% z celkových prodejů.

Reagovat
maras93

Uvidíme. Furt zůstává ta hořkost po odchodu Sandra, ikdyž ta nová jména svádí k optimismu. Stále to je ale pěkné pouze na papíre a uvidíme pak během sezóny, jak se kdo předvede a jak to dají dohromady.

Samozřejmě mam dobrý pocit i z Puldy. Ta čísla jsem taky viděl a super. Největší obavy u něj mám z toho, že bude půl sezony off. Každopádně tu opravdovou radost mám hlavně z tohohle přestupu, protože to pravé křídlo byla velká slabina a věřím, že to bude velký upgrade a nebude to, snad, jen o tom hlídat Leaa a spoléhat na to, jak se vyspí.

Reagovat
Kaka14

Z toho práve krídla som tiež rad, keď priniesli hneď 2 posily …..

Reagovat
Largo

Reagovat
Breze

Skvely prestup pre AC

Reagovat
castelL

Koniec koncov po smutnom odchode Tonalliho, AC zatiaľ na prestupovom trhu veľmi slušné nákupy.

Reagovat
Milan.B

Tonali bude dlho boliet.. ale prichody sympaticke

Reagovat
_Franklin_

Dalsi kridlo? Trosku pretlak na tech kridlech ne? To s nimi budou delat?

Reagovat
_Franklin_

Co*

Reagovat
Eldarion

Messiaha chcú predať a Romero pravdepodobne nebude ešte v A tíme.

Reagovat
Mateo16

Ak nebude Luka po tom zapase s RM v A time tak uz neviem

Reagovat
10

po tý dnešní penaltě ale půjde hostovat do Jablonce

Reagovat
smetos

Mesias snad out. Tahle zaplata me nikdy nenadchla

Reagovat
Dirtyfoxx420

Leao a Pulisic jsou jasny, s alternaci Chukweho. De Ketelaere je pry na odchodu, Messias taky, na Sealemaekerse je hroznej pain koukat a Origi s Okaforem jsou spis hrotaci, nez aby brousili lajnu, tam mi prijde docela pretlak, maji minimalne 5 hrotovych utocniku, tak ze urcite jeste nekdo odejde, nejspis Rebic i Colombo a nechaji si Girouda, Okafora a Origiho pro rotaci.

Reagovat
Largo

Origiho chce hodně West Ham, tam bych se nedivil, kdyby z AC zmizel.

Reagovat
maras93

Každý den, když otvírám novinky ohledně italské ligy, tak doufám, že uvidím, že už je to hotovka.

Reagovat
Largo

Já takhle pořád doufám ve Scamaccu.

Reagovat
maras93

Toho bych viděl rád zpět v SA, snad ho nevezme Inter.

Reagovat
Largo

Reagovat
Kaka14

tak Scamaccu sme vraj tiez chceli do AC, ale on uprednostuje vraj AS ....

Reagovat
Largo

Vůbec se mu nedivím

Reagovat
Dirtyfoxx420

Tak Origi mi nejak unikl

Reagovat
Kruth

tak to nejsi (i podprůměrný) obránce, to by ti jinak Origi nikdy neunikl :D

Reagovat
Airus

Další kreativita pro soupeře. A u nás zatím maximální humbuk okolo Lukaka

Reagovat
Sigma Olomouc

Skvělý přestup.

Reagovat
Zark

Reagovat
Seydou Doumbia

V jakém složení bude záloha AC na začátku sezony když je Bennaser zrakvený? Čík-Krunic-Reijnders?

Reagovat
Savi

Ahoj. Nevíte někdo, jak bývají dopředu zveřejněny termíny a časy zápasů v Serii A. Jde mi konkrétně až o konec listopadu (AC-FIO) a stačí mi nechytit zápas v pondělí kvůli letenkám.

Reagovat
Jordi Alba

Ahoj, to si asi ještě počkáš. Může to bejt třeba měsíc a půl dopředu ale co mám zkušenosti, tak SA a LL klidně 3 tejdny před ještě nic.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kucka

Mám to podobně, chci jít 23. 12. na Inter.

Reagovat
Manik...

Tak to asi neletíš letadlem co? To by ses na Vánoce nedoplatil

Reagovat
Jordi Alba

Koukl jsem náhodně a 21-25.12. za pětikilo.

Reagovat
JM

Kde kupuješ letenky? Nějaké srovnávače typu Kiwi nebo přímo u konkrétních aerolinek?

Reagovat
Jordi Alba

Tahle cena byla u Wizzair (aerolinka), já ty srovnávače nějak už nepoužívám, tak nějak si pamatuju co kam z tý Prahy lítá, takže pak vím, zda z těch nízkonákladovek použít Ryanair, Wizzair, nebo EasyJet. Občas omrknu SkyScanner kvůli letům z Vídně/Polska, ale to není přesný, ty ceny jsou orientační, převede tě to na stránku tý aerolinky (pokud jsou všechny lety od stejný. Pokud víc, tak na Kiwi, ten ale použít nemusíš, máš tam rozepsaný všechny co by použilo Kiwi a můžeš si ty letenky koupit prostě u těch dopravců všechny) Itálie jde prakticky zadarmo všude, taková Barcelona je horší, tam ti kolikrát zbyde na výběr Ryanair, kterej tu Barcelonu přepaluje, nebo Vuelling, kterej je oproti Ryan průměrně dražší. Pokud ti jsou jedno datumy a můžeš kdykoliv, máš prakticky vyhráno, dá se nějak sehnat prakticky cokoliv za levnej peníz, fixní datum bejvá problém, hlavně pokud je vyloženě jenom jeden, tam se toho zas tolik vymyslet nedá, tam většinu udělá štěstí kolik to zrovna stojí, letenka co stojí jeden den 400kč, může stát druhej den 2500kč, třetí den 950kč a čtvrtej den 6000kč.

Reagovat
Jordi Alba

Kolikrát to koukám denně z nudy, jak se ty ceny mění (hlavně do konce roku, pak na chvilku mizím do Asie), takže koukám co se kam dá sehnat, zatím mám koupenej Řím víkend, Yerevan víkend, asi poletím Madeiru na týden a přemejšlím Londýn víkend kvůli PL. Kdybys potřeboval někam konkrétně tak to sem napiš, můžu zkusit najít něco,

Reagovat
JM

Děkuji!

Já jsem dříve používal různé srovnávače, právě třeba kiwi, teď to taky řeším spíše přímo u aerolinek. Zajímalo mě, jestli třeba neexistuje nějaká vychytávka, o které nevím

Nyní konkrétně nic nepotřebuji, ale každopádně když tak vím, kam se obrátit a za to ti děkuji.

S těmi cenami je to jak píšeš, hodně se to mění. Tam mám právě smůlu, že většinou když letím s bráchou na fotbal nebo tak, tak jsme rádi, že dáme dohromady nějaký termín, který vyhovuje oběma a pak holt jsme odkázáni na to co je a neletíme za pár stovek. Jinak se to ale dá.

Na tu Madeiru mi pak musíš napsat nějaký report!! Tam se chystám a co jsem slyšel, tak to stojí za to. Úžasná příroda prý a celkově paráda.

Reagovat
Jordi Alba

Fotbal je peklo, kor LL, která ti přesnej den a čas zápasu je schopná dát třeba až 9 dní předem, to je docela nanic, člověk nemá pokaždý čas tam bejt až do pondělí, když chce prakticky hlavně na fotbal a nebo nechce přepalovat letenku o 4k. Chodíte i na to Getafe ? Já už kolikrát vzdávám hledat normální termín i s cenou abych viděl v jeden víkend jak Barcelonu, tak Gironu, vždycky to vyjde na hovno.

Teď jsem zkoukl co mám kde booknutý a zjistil sem, že tu Madeiru už mám koupenou, takže se tomu nevyhnu. Teda pokud mě nepojebe delay, nemám moc času na přestup v Londýně. Každopádně chci si tam dát takovou klasiku a trošku si prodloužit solo hike z buď Porto Moniz/Ponta do Pargo do Canicalu, zakončit to na tý nejvýchodnější části Madeiry Ponta de Sao Lourenco. Prostě taková ta baťůžkařina, rád občas vypadnu sám od lidí do přírody.

Reagovat
Kucka

Jojo, ceny kolem svátků překvapivě ok.

Reagovat
martin.b

za tolik přestupují v rámci PL junioři s 0 starty

Reagovat
Salfovic

Taky nechápu proč tak málo, mu končila smlouva ?

Reagovat
LesyJePan

Ano o rok.

Reagovat
Hachim Mastour

Of the 248 players to attempt 50+ long balls, only Stanislav Lobotka had a higher long ball success rate (81.2%) than Sofyan Amrabat (79.8%) in Serie A last season

Reagovat
Majk91

Stano je strašne nedocenený hráč. Jeden z najkľúčovejších hráčov Neapola pri zisku scudetta.

Reagovat
Eichel

Vynikajúca cena a veľmi nádejný hráč. Som na neho zvedavý a snáď sa mu bude dariť. On by len tú produktivitu potreboval vylepšiť.

Reagovat
Rybinho85

Přestupák zajímavý ,ale stejně mě mrzí nedostatek Italů v kádru. My budeme mít pěkný problém s registrací do LM. Tam budeme mít tak 22 hráčů místo 25.

Reagovat
maras93

Reagovat
Kaka14

No problem je, za sa zmenila doba …. Teraz stačí byt z EU…. Ja by som tiež mal radšej čo najviac Talianov, ale keď to ekonomicky nevychadza, keďže ropaci zmenili úplne trh ….

Reagovat
bobis21

Pro registraci pro LM pořád musíš mít 4 hráče trénované v klubu a 8 v zemi (3 roky ve věku 15-21). To teď AC v sestavě nemá.

Reagovat
Kaka14

ano mas pravdu ale oproti tomu ake boli pred tym pravidla (myslim, ze mohli hrat maximalne 4 cudzinci v Serii A) tak je to riadna zmena

Reagovat
snuff24

No ttaky koukam nějak se to teď obrací a naopak Inter je teď plný domácích hráčů což příjemná změna

Reagovat
Mateo16

Nie je nič krajšie ako poškodiť Barcelonu , to je uplne krasne čitanie , za 50 mega môžu kupiť maximalne dalšieho dôchodcu

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1684923792710045696

Reagovat
teenz

Reagovat
Visca el barca

Maj čas do pondělí ty rozumbrado. Poté 100 Přijde Bernardo. To je důchodce? Asi ne viď.

Reagovat
teenz

Pade nosi sejk po kapsach, tak tam klidne muze dojet autem a vysypat to na stul. Ma na to cely vikend.

Reagovat
Visca el barca

Ale furt by Dembouz musel říct ano. Je to spekulace, která se v tuhle chvíli nabízí řešit.

Reagovat
teenz

A proc by rekl ne? Plat dostane urcite kralovskej.

Reagovat
Visca el barca

Mohl odejít už loni ne? Zůstane

Reagovat
teenz

Ok.

Reagovat
Visca el barca
Reagovat
teenz

Jo, mel si pravdu.

Reagovat
Mateo16

Sorry je to moja chyba vy z tých 50 mega mate dostať iba 25 normálne vybaviť takúto výhodnú zmluvu to he umenie

Za 25 nekúpite ani Silvovu pravú nohu

Reagovat
Visca el barca

Vždyť to je naprostá blbost.

Reagovat
Eichel

ty si fakt retard

Reagovat
Mateo16

Jude Bellingham will receive an Irish passport. He will NOT occupy a NON-EU slot.

@jfelixdiaz

WooW Kubo come on next year

Reagovat
10

AC to staví na extrémní rychlost, v tomhle ohledu v Itálii nebudou mít konkurenci. Budě zajímavý sledovat, jak si s tím soupeři dokážou poradit a jak úspěšný to bude. Před 10+ lety by tohle imho strašlivě narazilo, teď si naopak myslím, že to bude hodně úspěšný.

Reagovat
Kruth

je to neskutečně zajímavý přestupák. Po tom šíleném začátku přivedli zajímavé hráče. Co mě ještě zaráží je cena a rychlost přestupů. To dřív fakt zvykem nebývalo. Jediné, co mluví proti AC je, že těch změn je až moc. Kompletně obměnili kádr, (kompletně teda ne, ale dost podstatnou část :-)) rozestavení, hodně hráčů (i když se zkušenostmi) bude hrát v Itálii prvně. A je naivní myslet si, že se chytne každý z nich. Každopádně. Máme se na co těšit :-) záloha vypadá solidně a je i širší. Na té budou stavět. Je i slušná ofenzíva. Pár hráčů z primavery je na soustředění s áčkem. Fakt hezké. Teď nás ale zase začne tlačit obrana :D

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
cresposuper

Ja si naopak myslim, ze to dost narazi, ta zaloha je napriklad niekde na urovni Fiorentiny

Reagovat
Eldarion

Do toho čo chce Pioli hrať sedia dokonale, tam aj tá papierová "nekvalita" by mohla zmiznúť, hlavne keď záloha bude pravdepodobne fungovať primárne na odoberanie lôpt a rýchly posun dopredu, nemáme tam žiadnych posúvačov, alebo typického registu. Aj keď nad RLC je veľký otáznik, či už forma alebo zdravie.

Reagovat
GEGE

Máš Reijnderse,RLC i Musaha nasledované jo,že tohle tvrdíš?

Reagovat
10

Reijnders s náma vypadal hodně dobře, mají pořád Bennacera, k nim Cheeka s Musahem...to pro mě není na úrovni Violy

Reagovat
MiChaEl

Zaujimave. Mal som pocit, ze Cheek pre teba nie je terno. Bennacer je polrok out. Musaha ma vobec niekto nasledovaneho? Prej ho Pioli chce na DMko, no aj US narodaku ma vedla seba Adamsa, neviem, neviem.

Reagovat
10

nepíšu, že by byl L-Ch terno

Reagovat
MiChaEl

Toz, asi som zle rozumel tvojmu komentu. Nehovorim, ze by ta zaloha mala byt na urovni Fiore, zvlast ak odcitame asi odchadzajuceho Amrabata, point ale bol skor ten, ze ten rozdiel nie je taky velky. Ukaze cas, ty mas zvacsa dobre oko na hracov, z pripravy by som nic nevyvodzoval. Mne tam chybi, zvlast pri absencii Bennacera, ten, kto to stmeli, kto drzi organizaciu hry. O Musahovi som len cital a teda vselico, optimizmus ma stale nechyta, zvlast, ak ho Pioli chce na anchora.

Reagovat
10

Tuhle roli by podle mě měl zvládnout právě Reijnders. Ono to vychází z toho původního komentáře, že tohle AC bude mnohem rychlejší, silovější, dá se říct modernější. Ty přestupy přesně zapadají do týhle koncepce. Uvidíme, jak to bude úspěšné.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
2miguel1

Hlavne ten Luka Romero bude delo, ten pojde o dva roky za 100. To nechapem čo sme po nom teraz nešli ked je este lacny.

Reagovat
Airus

A je to tady. Dostali jsme banána v Evropě a 20M pokutu

Světlo na konci tunelu? Nezůstane cash na Lukaka?

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

kiezby

Reagovat
2miguel1

Kiežby PSG kupilo Osmana za tych 50.

Reagovat
teenz

Reagovat
Eichel

No kiežby nie. Z tých 50 ide polovica hráčovi, keďže tak sa dohodli pri poslednom predĺžení. Radšej nech ho strelia v auguste pod novú výkupku, ktorá má byť od 1.8. 100m.

Reagovat
Kaka14

Musah je už blízko k Milánu, stredopoliar odmietol West Ham a Fulham … tento prestupak riadne ideme…. Zatiaľ sme vraj minuli 117M a Musah má stať cca 20 a možno to ešte nie je koniec

Reagovat
Truffaldino

Zajímavý hráč se skvělými highlighty, ukázal se na i na mistrovství světa. Rád ho uvidím v Itálii byť bych ho raději viděl v dresu AS.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro Pioliho klíčový post box to box záložníka, který by Musah snad mohl pokrýt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele