Cílem reprezentace zůstává postup do Ligy A. Čekám co nejlepší výsledky a dobrou hru, vyhlásil Fousek

Dnes, 19:33
Aktuality
Ivan Hašek a Jaroslav Köstl na reprezentačním tréninku. (© Michal Beránek / CNC / Profimedia)

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR očekává, že reprezentace v říjnových dvou zápasech Ligy národů naváže na zlepšený výkon ze zářijového utkání proti Ukrajině. Úkol vyhrát oba nadcházející duely proti Albánii a venku s Ukrajinou trenér Ivan Hašek přímo nedostal, podle předsedy FAČR Petra Fouska budou body rozhodovat až v listopadu na konci skupiny. Na tiskové konferenci řekl, že na páteční domácí zápas s Albánií na Letné očekává návštěvu nejméně 15 tisíc diváků.

Reprezentace se dostala pod tlak poté, co v září na úvod nového ročníku Ligy národů utrpěla debakl 1:4 v Gruzii. Následně zvítězila doma nad Ukrajinou 3:2. Výkonný výbor vyjádřil velkou nespokojenost s výkonem v Tbilisi, návrh na Haškovo odvolání ale nepadl. Jednašedesátiletý kouč, který mužstvo převzal v lednu, má smlouvu do konce kvalifikace o mistrovství světa.

Boje o šampionát začnou v březnu, ještě předtím národní tým dokončí skupinu B Ligy národů. Po zářijových úvodních dvou duelech ztrácí tři body na vedoucí celek tabulky Gruzii. Cílem české reprezentace je postup do elitní divize A, kam půjde přímo vítěz skupiny, druhý tým bude čekat dvojzápas play off.

"Myslím, že body budou rozhodovat až po dohrání skupiny. Všichni víme, že skupina je vyrovnaná, náročná. Že tam hrají čtyři mužstva, která startovala na Euru. Koneckonců zářijové zápasy to jasně ukázaly," řekl Fousek.

"Já od toho očekávám, že uděláme co nejlepší výsledky a budeme se prezentovat dobrou hrou. Tu naději ve mně vzbuzuje domácí zápas s Ukrajinou, v němž jsme složili reparát za nepovedenou Gruzii," doplnil po dnešním jednání výkonného výboru šéf FAČR.

Jak bývá jeho zvykem, mužstvo na začátku srazu osobně navštívil. "Myslím, že i když trenéři museli sáhnout do nominace kvůli zraněním, tak povolali to nejlepší, co máme. Byl jsem za mužstvem. Příprava probíhá nejlíp, jak může. Podmínky jsou vytvořeny a teď je na nás, abychom to v těch dvou zápasech ukázali," řekl Fousek.

Program národního týmu. (©Livesport)

Zápas na Letné by měl sledovat zaplněný stadion. Kapacita na reprezentační utkání je lehce snížena a čítá přes 17 tisíc míst. "Prodej vstupenek ještě probíhá. Vím, že po utkání s Ukrajinou se tady spekulovalo. Myslím, že minimálně patnáctitisícová návštěva by se měla dostavit. Ještě zbývá několik dnů, takže uvidíme," uvedl Fousek.

V nelehké pozici je i reprezentační jednadvacítka, kterou čekají poslední dva zápasy evropské kvalifikace ve Walesu a doma s Litvou. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka potřebují dvě vítězství a zároveň ztrátu Islandu, aby se dostali do play off o šampionát. Na přímý postup už dosáhnout nemohou.

"Jednadvacítka musí vyhrát ve Walesu, což není úplně úkol z nejsnadnějších. Potom hraje doma s Litvou a ještě musí čekat na výsledek zápasu mezi Dánskem a Islandem. Trenér Suchopárek také musel oželet některé hráče a povolat náhradníky. I tam ale musí být připravenost na té nejvyšší úrovni, která odpovídá významu utkání. Jasně jsme to zdůraznili vedení obou mužstev," řekl Fousek.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
fantomas10

Nevyprodas repre za 490.- a tem lidem ve vedeni furt nedochazi, ze to bude mozna i diky nim samotnym

Reagovat
wwwx

Očekávám dvě remízy a nekoukatelnou sračku.

Reagovat
Pablos

Já očekávám jednu těsnou výhru, mistři světa nejvíc borci a druhej totálně projebanej bez pohybu a nápadu.

Reagovat
kattos

Já čekám zápas kde Chorý/Kliment (spíše Chorý) dá gola a vyhrajeme. Pak se v republice snese obrovská vlna toho že Schick je nejvíce arogantní zbytečný hráč atd a pojede se nota Chorý je nejlepší. Schick se nasere, nebude ´hrát, nebo lavička atd.

Potom ale v klíčovém zápase kvaldě, možná po celou kvaldu ten útočník, asi Chorý, bude hrát pěknou piču.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Reagovat
Kily

Nesmyslně vytvářený tlak na hráče naštěstí kompenzují fanoušci, kteří ve většině nečekají vůbec nic, chemie tady svým způsobem funguje

Reagovat
pobody's nerfect

Fanoušci po mourinhovsku přebírají tlak na sebe. Mělo by jich aspoň 1000 přijít na stadion úplně nazí, ať se nepíše o výkonu týmu.

Reagovat
fantomas10

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

A když se cíl nesplní, tak jaká bude reakce? Další analýza, že nemáme hráče?

Reagovat
pobody's nerfect

Když se nesplní cíl, stanoví se nový cíl, který se třeba povede.

Reagovat
Salfovic

Provede se analýza, která ukáže, že vytyčené cíle nebyly zasazeny do reálného rámce.

Reagovat
fantomas10

Reagovat
ACSeRw!n

prohlasi, ze prebira veskerou odpovednost a rezignuje.... no a nebo taky ne

Reagovat
Y.Cabaye

Výkonný výbor vyjádří nespokojenost.

Reagovat
Sigma Olomouc

Takže beton a doufat, že to vyjde

Reagovat
O.Giroud

ČR U19 to byl boj

Reagovat
ACSeRw!n

kdo je ten Rodriguez, co za nas chyta ?

Reagovat
Cotton

Jaký jiný by měl být cíl?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele