Čím důležitější zápasy jsou, tím větší mám motivaci, burcoval se před semifinále Rice

09.07., 21:24
Aktuality
Declan Rice (© AFP)

Záložník Arsenalu Declan Rice má ve středu pole roli defenzivního štítu, a i díky němu se může Anglie před semifinálovým střetnutím s Nizozemskem chlubit jednou z nejlepších obran probíhajícího mistrovství Evropy. Stejnou míru jistoty, kterou má za úkol dodávat svou prezencí na hřišti, se snaží držet si i v hlavě před veledůležitým střetnutím.

Hra Rice je v mnoha směrech podobná dosavadním výkonům Albionu na Euru. Směrem dozadu toho moc nepropustí, při rozehrávce však bývá konzervativní a zpravidla od něj lze čekat výběr bezpečné volby nakrátko. Navzdory nepřesvědčivým výkonům si ovšem Angličané stejně jako při posledním evropském mistrovství brousí zuby na postup až do finále. Zápas s Nizozemci sice podle záložníka se zkušenostmi z akademie Chelsea i West Hamu nebude lehký, tlak si ale nepřipouští.

"Není to nic nového. Nevyvíjím na sebe příliš velký tlak, moc o tom nepřemýšlím. Je to další zápas, semifinále, a to je jediný způsob, jak o tom přemýšlím," řekl v pořadu Lion's Den. "Jsme tu z nějakého důvodu stejně jako Nizozemsko, ať vyhraje ten lepší. Cítíme, že máme na své straně momentum," nekomplikoval Rice analýzu nadcházejícího střetnutí.

Pracovitost středopolaře, za jehož přestup Arsenal zaplatili The Hammers astronomických 105 milionů liber, potvrzují statistiky z odehraných zápasů na šampionátu. Rice v pěti utkáních urazil vzdálenost vyměřenou na necelých 64 kilometrů, díky čemuž se může chlubit nálepkou nejběhavějšího hráče celého turnaje. Má také čtvrtý nejvyšší počet absolvovaných soubojů a získaných míčů, což je hlavní náplní hráče s jeho rolí.

"Čím důležitější zápasy jsou, tím větší mám motivaci a cítím v sobě extra přívaly energie. Lidé říkají, že moc běhám, ale takový prostě jsem, rád se snažím pomáhat spoluhráčům a získávat míče zpět," dodal.

Vzájemná utkání (©Livesport)

Vítězství v Dortmundu by poslalo Anglii do druhého finále Eura v řadě a do třetího v rámci velkých turnajů celkově, jelikož opanovali mistrovství světa z roku 1966. Rice věří, že Albion má na opětovné dosažení nejlepší dvojky šampionátu. Vyzval fanoušky, aby tým před zápasem s Nizozemskem, který označil za obrovský, nepřestávali podporovat a dostali i díky nim šanci utkat se o zlato se Španělskem, nebo Francií.

"Máme před nimi velký respekt. Když se podíváte na historii Nizozemců, na hráče, které vychovali, na manažery... Vždycky to byla špičková země," vyjádřil se s úctou. "Ale my jsme sebevědomí. Fanděte nám dál, podporujte nás, protože cítíme tu lásku a energii. Doufejme, že se nám opět podaří vytvořit historii tím, že se vrátíme do finále," završil optimisticky.

Autor: Livesport.cz / Reuters, Šimon Votava

Komentáře (15)

Přidat komentář
Moshe Dajan

A naopak, čím méně důležité zápasy jsou, tím menší máš motivaci. Díky za objasnění, mistře Rýže.

Reagovat
$dolar$

Silenej tragéd. To co hraje on, bych tam odehral i já.

Reagovat
king23

Nesouhlasím, řek bych že bys to zvládl minimálněo chlup líp než ten břídil

Reagovat
Front hell

Přitom největšího anglického břídila na euru by jsme už letos měli.

Jude Bellingham for England vs. Slovenia:

▫️ 0 shots

▫️ 0 chances created

▫️ 0 successful tackles

▫️ 0 passes completed into attacking third

▫️ 12% of his passes went forward

▫️ 22% duels won (worst on team)

▫️ 16 times possession lost (most on team)

He's got just one shot and one chance created through THREE matches at the Euros

Reagovat
kubys

I proti těm Slovákům byl za mě asi nejhorší hráč Albionu...a potom dá takový gól.

Reagovat
king23

+ mi přišlo, že už i fyzicky nemohl, což je něco, co jsem u něho snad ještě neviděl.

Vůbec nechápu, proč ho Southgate nestáhl, prospělo by mu to, jenom se tam trápil.

Na hruhou stranu, o kterém angličanovi jde říct, že na tomto Euru září?

Reagovat
Front hell

Nezáří nikdo,ale pak jsou tady hráči (zrovna třeba jude), kteří hrají ty zápasy vysloveně tragicky.

Reagovat
jitrnica

To asi znamená, že dozadu a došířky bude posouvat ještě víc než normálně

Reagovat
Abaddon

Vždycky jsem Anglii fandil...poslední roky se jí fandit nedá, snad je Holanďani smáznou.

Reagovat
Acrocephalus

A když nezískají zlaté medaile, zase budou plakat, jak je to nespravedlivý, že kolébka fotbalu to nedotáhla do úspěšného konce. Přitom ti šašci na to nemají, ne tímto stylem hry, kterou jim ordinuje hrobař anglického nároďáku Southgate. Přitom ofenzivně by to mohla být od nich minimálně tak kvalitní podívaná jako u Španělů. Ale takhle jim nejde přát žádný úspěch, podle mě měli vypadnout aspoň se Švýcarskem (ne-li rovnou ve skupině).

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Novak.Usykovic

Rice Rice baby snad pojede domů.

Reagovat
king23

Není se čemu divit.

Mezi 20 největšími producenty rýže není jediný evropský stát, přičemž jenom Čína, Indie a Indonésie vyprodukují víc než 50% celkové světové produkce. Největším pěstitelem rýže v Evropě je pak Itálie, která vyprodukuje sotva 0,2% světové produkce. Británie bude úplně na chvostu a není se tak divit že vzhledem k nulovým zkušenostem její rýže není ani kvalitní

Reagovat
Di Stéfano

No to vieme , že ste sebavedomí, to je jediná vec spolu s aroganciou, ktorých máte na rozdávanie .

Reagovat
nani92

vidíme v Arsenale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele