Cizinci, které se vyplatí sledovat? Návrat ztraceného syna, kosovští reprezentanti i Brazilec

18.07., 22:06
Aktuality
Peter Olayinka (© SK Slavia Praha)

Bitva o přímý postup do Ligy mistrů vybičovala kluby k investicím do zahraničních hráčů. Cizince přivedla Slavia, Sparta, Plzeň i třeba Liberec. Který z nich bude v Chance Lize nejvíce válet? Livesport Zprávy vybraly pětici cizokrajných posil, které se vyplatí v průběhu sezony sledovat.

Peter Olayinka

28 let, křídlo, Nigérie

z CZ Bělehrad do Slavie

Bilance v minulé sezoně: 42 zápasů / 13 branek / 4 asistence

Návrat ztraceného syna i tak trochu bizarní situace. Před rokem opustil vršovický celek jako volný hráč. Nyní ho Slavia bere zpátky za částku kolem dvou milionů eur. Během první éry v sešívaném dresu vyhrál třikrát českou ligu a třikrát národní pohár. Nezahálel ani v Srbsku - za CZ Běleherad naskočil do 35 ligových zápasů s bilancí 11 branek a čtyř asistencí. V Edenu by měl pomoct vyřešit absenci rozdílového hráče v křídelních prostorech.

Ermal Krasniqi

25 let, křídlo, Kosovo

z Rapidu Bukurešť do Sparty

Bilance v minulé sezoně: 22 zápasů / 6 branek / 3 asistence

Vytáhlé kosovské křídlo má dodat Spartě na rychlosti. Alespoň s takovým záměrem ho na Letnou kupoval sportovní ředitel Tomáš Rosický. Je evidentní, že se jedná o hráče, který bude dýchat na záda dvojici Lukáš Haraslín a Veljko Birmančevič. Má totiž stejné vlastnosti jako sparťanské opory: rychlost, souboje jeden na jednoho, driblink a zakončení. Slabinou zpočátku bude jeho adaptace na český fotbal. Byla to jedna z věcí, na kterou poukazoval trenér Lars Friis, když hodnotil jeho první vystoupení v rudém dresu proti Trnavě.

Ricardinho

23 let, útočník, Brazílie

z Levski Sofia do Plzně

Bilance v minulé sezoně: 39 zápasů / 11 branek / 5 asistencí

Náhrada za Tomáše Chorého? Západočeši měli sáhnout do pokladny a poslali za něj do Sofie přes milion eur. V minulé sezoně nastřílel 11 gólů a na pět přihrál. Charakteristika je zřejmá: produktivní, silný v zakončení a umí být i kreativní. Od rodáka ze Sao Paula však nečekejte zázraky na počkání. V přípravě stihl za Plzeň jen 45 minut proti Karabachu a půlku generálky s Kodaní. Je tak velmi pravděpodobné, že se bude rozjíždět ve vlažnějším tempu.

Qëndrim Zyba

23 let, záložník, Kosovo

z Ballkani do Liberce

Bilance v minulé sezoně: 20 zápasů / 3 góly

Kosovský reprezentant pod Ještědem. To má zvuk. Jedná se o středopolaře, který zvládne nastoupit jako osmička či desítka. Na jaře oblékal dres Legie Varšava, kde hostoval z Ballkani. Slovan si od něho slibuje velké věci. Sportovní ředitel Theo Gebre Selassie o něm pronesl, že se jedná o hráče, který má nadstandardní fyzický fond a správnou mentalitu. Pod novým koučem Radoslavem Kováčem si však zatím moc nezahrál, v přípravě naskočil jen na 13 minut.

Imanol García de Albéniz

24 let, obránce, Španělsko

z Athleticu do Sparty

Bilance v minulé sezoně: 10 zápasů

Nenápadná posila, kterou Sparta získala do svých řad na tvrdý přestup za necelých 13 milionů korun. Baskický celek si však ponechal ve smlouvě klauzuli o zpětném odkupu. V minulé sezoně odehrál v La Lize pouze devět zápasů, ale byl například u cenné remízy 0:0 s Barcelonou, kdy na lajně bránil Raphinhu a Lamineho Yamala. Letenští v něm získávají rychlostního leváka, který má velmi dobrý centr do šestnáctky, čili podobný herní profil, jako má například Matěj Ryneš.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Mass

Dobrý přestupy do český ligy, kteří jí pomůžou bejt zase silnější.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Mass

Teda až na toho Rosse, kterýho tipuju jako propadák

Reagovat
Emmitt

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele