Copa si vyžádala druhou trenérskou oběť, u Paraguayců končí Garnero

08.07., 21:47
Aktuality
Daniel Garnero (© AFP)

Letošní léto bude díky dvěma velkým reprezentačním akcím znamenat konec pro několik trenérů národních týmů a na nic nečekají asociace v Jižní Americe. Bez kouče je druhá tamní reprezentace, kormidelníka hledá Paraguay.

Na lavičce této země končí Daniel Garnero, jemuž byla vypovězena smlouva platná do konce roku 2025. Důvodem jsou špatné výsledky, Paraguay nezahájila nejlépe kvalifikaci o postup na MS 2026, když z úvodních šesti zápasů vyhrála jediný, poslední kapkou pak bylo vystoupení na turnaji v USA.

Paraguay skončila už v základní skupině a na své konto si nepřipsala ani jeden bod, postupně podlehla Kolumbii, Brazílii a na závěr rovněž Kostarice.

55letý Garnero se reprezentace Paraguaye ujal ve druhé polovině září minulého roku a je druhým trenérem, jehož výsledky na Copě América stály místo. Bez trenéra je rovněž Ekvádor, důvěru ztratil Félix Sánchez.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (7)

Přidat komentář
celeb

a Brazilcania su spokojni so svojim vystupenim a kvalitami trenerskeho timu?

Reagovat
Csaplárova past

Jsou smířeni

Reagovat
celeb

zvykaju si?

Reagovat
Csaplárova past

už od MS 2006

Reagovat
Csaplárova past

Na fotce vypadá poněkud překvapeně

Reagovat
Odborný diskutér

Jsem s tím asi oukej, teď musíme urychleně najít nového Gerarda Martinoa, jinak jsme v řiti.

Reagovat
veikko

Správné rozhodnutí, výsledky neměl a k tradičně špatné ofenzivě se přidala i slabá obrana, což zavinil právě Garnero nesmyslnými tahy. Nasadit brankáře z domácí ligy bez jediného reprezentačního startu nebo odstavit ze sestavy lídra obrany a kapitána je sice odvážné, ale taky docela naivní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele