CSAPLÁR VE SLAVII SKONČIL

13.04.2005, 01:02
Aktuality
To, k čemu se v posledních dnech dlouho schylovalo, se v úterý stalo skutečností. Vedení Slavie totiž několik dní před derby se Spartou rozhodlo o odvolání trenéra Josefa Csaplára a na jeho místo dosadilo Karla Jarolíma. Odvolání bývalého libereckého kouče je logickým vyýstěním výsledkové krize pražského celku.

Csaplár přišel do Slavie v prosinci roku 2003, smlouvu platnou do konce příští sezony však už nedodrží. O jeho možném odvolání se diskutovalo již na podzim. "Sešívaní" tehdy vypadli z Poháru UEFA s gruzínským Dinamem Tbilisi a mužstvo se pohybovalo pod příčkami zajišťujícími start v evropských pohárech. Tehdy ještě Csaplára zachránila vynikající série týmu, který v posledních pěti podzimních kolech získal 13 bodů. Jarní část sezony sice Slavia začala výhrou 3:2 nad Olomoucí, následovala však šňůra čtyř zápasů bez vítězství a v nich zisk pouhých dvou bodů. Csaplárův vyhazov se stal hodně diskutovanou variantou již před víkendovým zápasem se Slováckem. Tehdy ho vedení klubu ještě ve funkci podrželo, po sobotní poráčce 0:2 už nikoliv.

Středeční trénink fotbalistů Slavie povede již Karel Jarolím, který se s pražským klubem dohodl na smlouvě do konce příští sezony. Ještě na podzim trenér Slovácka se vrací do důvěrně známého prostředí, v sezoně 2000/2001 totiž klub dovedl ke druhému místu v lize. Společně s Csaplárem končí ve Slavii i jeho asistenti Martin Hřídel s Milanem Veselým. Jako jejich nástupce si Jarolím vybral bývalého hráče Sparty Petra Vrabce a svého exspoluhráče za Slavie Miroslava Janů.

Nový trenérský sbor si pro zbytek letošní sezony stanovil jako hlavní cíl obsazení druhého místa v tabulce Gambrinus ligy zajišťující účast v předkole příštího ročníku Ligy mistrů. Úkol to však nebude vůbec snadný. V současné době třetí Slavia ztrácí osm kol před koncem soutěže na druhé Teplice šest a na první Spartu takřka neuvěřitelných 21 bodů. Drobným plusem je alespoň odložené utkání s Brnem k dobru.

Slavia se úterním krokem stala v probíhající sezoně již šestým týmem, jenž sáhl k odvolání trenéra. Kouče v tomto soutěžním ročníku tak neměnili pouze v Teplicích, Liberci, Blšanech, Drnovicích, Jablonci a Olomouci.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda , s tréňou byla sranda vždycky při závěrečným nováckým hodnocení zápasu, když se slavia celou druhou půli bránila a on neměl co vytknout , holt je fotbal o gólech

Reagovat
alegre

Slavii změna trenéra nepomůže, je v dlouhodobé krizi a možná následuje Bohemku. Ryba smrdí od hlavy, ale pan Leška smrdí celý! Korupce se jí vyhla obloukem, protože dokonce i ten rybník v Edenu vyschnul! Je to smutné, fandím ji od roku 1959 a moc radosti jsem si neužil. A asi ani neužiju.....

Reagovat
Xavi

asi máš bohužel pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to od Jarolíma hezký, že se tý dobrovolný funkce ujal

Reagovat
Xavi

Scaplár je mrtev, ať žije Scaplar

Reagovat
Xavi

Promiňte Csaplár

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele