Dalglish rezignoval na post manažera Liverpoolu

16.05.2012, 18:01
Aktuality
Kenny Dalglish po pár dnech intenzivních spekulací doopravdy končí v Liverpoolu, s nímž letos postoupil do finále obou domácích pohárů a zároveň finišoval až na osmém místě ligové tabulky. Náhrada by mohla vzejít ze jmen jako Benítez, Rodgers, Martínez nebo Lambert...

Jednašedesátiletý Skot, který se k manažerskému řemeslu vrátil po dlouhých 11 letech loni v lednu, tedy klub po domluvě s vedením opouští i přesto, že jej po šesti letech dovedl k trofeji - a sice vítězství v Carling Cupu. Finále FA Cupu už ovšem nezvládl, což by ho zřejmě vzhledem k mizerným ligovým výkonům mohlo spasit jako jediné.

Podle Liama Tomkinse, spoluzakladatele fanouškovského serveru Kopsource, zatím Liverpool nepodnikl žádné konkrétní kroky, co se hledání náhrady týče. Nejhlasitěji se nicméně spekuluje o Robertu Martinezovi z Wiganu, Brendanu Rodgersovi ze Swansea a Rafovi Benítezovi, který je delší dobu bez práce. Jeho příchod na Anfield Road by byl zvláště pikantní, neboť španělský kormidelník v Liverpoolu působil ještě v červnu 2010.

Dalglishův odchod je výstupem jednání, které Skot osobně podstoupil v pondělí za mořem, kde se setkal s americkými majiteli Tomem Wernerem a Johnem W. Henrym. Přitom není ani zdaleka jediným, kdo v nedávné minulosti širší vedení Reds opustil. V dubnu se poroučel šéf lékařského týmu Peter Brukner a sportovní ředitel Damien Comolli.

Hráčská i manažerská legenda liverpoolského celku nedodržela tříletý kontrakt, který uzavřela téměř na den přesně rok zpátky, 12. května 2011.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (1805)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele