Dalić po výbuchu na Euru zůstane trenérem Chorvatska. Má naši důvěru, zaznělo

27.06., 19:55
Aktuality
Zlatko Dalić (© AFP)

Zlatko Dalić s chorvatskou reprezentací vypadl na mistrovství Evropy již ve skupině, proto se začalo spekulovat o budoucnosti 57letého kouče, jenž ale zůstává ve funkci. Marijan Kustić, prezident Chorvatského fotbalového svazu, vyjádřil trenérovi důvěru.

Chorvatsko do Eura vstoupilo porážkou 0:3 se Španělskem, následně v nastaveném čase ztratilo výhru nad Albánií (2:2) a to samé se opakovalo s Itálií (1:1), proto Vatreni obsadili až třetí místo ve skupině B a po dalších výsledcích ztratili šanci na postup do vyřazovacích bojů.

Dalić ale navzdory velkému zklamání zůstává ve funkci. "Je trenérem a zůstane trenérem chorvatské reprezentace. Mluvili jsme spolu a podali si ruce," řekl Kustić na adresu reprezentačního kouče, jenž na jaře minulého roku prodloužil smlouvu do roku 2026.

Chorvaté jsou pod Dalićem úspěšní - na mistrovství světa 2018 obsadili druhé místo po finálové porážce 2:4 s Francií a na světovém šampionátu v Kataru skončili třetí. Ze skupiny postoupili také na mistrovství Evropy 2020, avšak v osmifinále po prodloužení nestačili na Španělsko.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt

Komentáře (27)

Přidat komentář
Modroočko

Jogi Löw 2.0

Reagovat
Seydou Doumbia

taky je to čuchaš koulí? testuje zda se večer má mýt? voda je drahá

Reagovat
Jason_

v skupine smrti vždy niekto zlyhá..

Reagovat
Seydou Doumbia

ale albánie zklamala, čekal jsem kostariku 2.0

Reagovat
Jason_

Reagovat
Mönchengladbach

Zjistili, že Hašek je do MS 2026 zadaný...

Reagovat
Rothbard

Žádaný

Reagovat
Pablos

Aspoň neodejde po mě paseka a odmaká si tu obměnu sám a pak se uvidí, za mě dobrý.

Reagovat
Benfica

podľa mňa, každá éra ma koniec. Daličová éra končí teraz, čím dlhšie to budú naťahovať, tým horšie pre nich. Keď chce niekto robiť prestavbu musí začať od základu a to je tréner.

Reagovat
Covadonga

Nikdy jsem mu nepřišel na chuť, ale výsledky má. Ale věřím, že šlo ještě s tou "zlatou" chorvatskou generací uhrát, především na ME, lepší výsledky.

Reagovat
Mishko

2016 - 1. miesto v podstate v skupine smrti a vypadnutie po predĺžení s neskorším víťazom Portugalskom

2020 - 2. miesto v skupine za neskorším finalistom Anglickom a vypadnutie v predĺžení so Španielskom

Určite sa dalo uhrať o niečo viac, ale reálne Chorvátsko nemalo ani v týchto rokoch Chorvátsko papierovo silnejší káder ako ani jeden z tímov, s ktorými vypadli.

Ak má dôveru od hráčov, tak nie je dôvod, aby po pomerne smolnom (i keď asi zaslúženom) vypadnutí v tohtoročnej skupine smrti ho hneď vyhadzovali.

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
mayday

A mezitím udělali finále a semifinále MS. Taková zemička. To působení je jednoznačně úspěšné.

Reagovat
Odborný diskutér

2016 byla taková skupina smrti, že se z ní nikdo nedostal ani do čtvrtfinále

Reagovat
Mishko

pred EURO tu niekto dával štatistiku, že z posledných asi 8 MS a EURO cez prvé kolo vyraďovacej fáze postúpilo menej ako 20% tímov, ktoré postúpili z proklamovanej skupiny smrti...

Reagovat
Benfica

to sme rozoberali tuším, pod Španielskom v predstavovačke. Na minulom Eure Portugalsko, Nemecko a Francúzsko tiež končili všetci v osemfinále.. teraz si myslím, že túto "smolu" prekoná možno Španielsko, ktoré vychytalo najhrateľnejšieho súpera oproti minulym účastníkom skupiny smrti (Portugalsko, Taliansko 2016 a Belgicko, Švajčiarsko, Anglicko 2020)

Reagovat
Kucka

Reagovat
kattos

Jakože Chorvati někdy měli papírové nejlepší tým Evropy či světa?

Reagovat
Covadonga

To nevím, z čeho jsi vydedukoval, že bych napsal, že měli papírově nejlepší tým. Avšak stojím si zatím, že na ME pravidelné vypadnutí v osmifinále, teď ve skupině. Je málo. Nic víc, nic míň.

Reagovat
GjøvikFF

Pravidelné? Trénoval na 2 ME, letošní byla katastrofa, na tom posledním padl v prodloužení se skvělými Španěly. Mezi tím 2. a 3. místo na MS. Můžeš mi říct, kdo z Evropy mimo Francii má za dobu, kdy Dalič vedl chorvatskou repre, lepší výsledky?

Reagovat
Covadonga

Jednak píšu, že výsledky má, viz výše. A že ho subjektivně nemusím.

Dvakrát že dvou pokusů vypadnout v osmifinále ME je pravidelné.

Já mu vůbec nechci upírat zásluhy a ani to nedělám. Jak píšu, osobně mi nesedí. Já ho přeci proboha neodvolávám

Reagovat
Seydou Doumbia

Určitě výsledky na Euru jsou málo pro takovou zemi, na druhou stranu to vyvažuje úspěchy z MS. Potom to je vše v pořádku. Lepší výsledky na Euru šlo uhrát, horší výsledky na MS taky.

Reagovat
Covadonga

Reagovat
GjøvikFF

On nevypadl z osmifinále dvakrát ze dvou pokusů. Dalič je u repre od 2017 - vypadl na ME v osmifinále jednou po přestřelce se Španěly v osmifinále(2021) - mmch Španělé byli skvělí a měli na to celé ME vyhrát, teď padl ve skupině.

Neúspěch, a to obrovský, je jenom tohle. Byť byli od postupu asi 30 vteřin.

Reagovat
Mishko

a dokonca 2krát 30 vteřin...

Reagovat
Ctenar

Samozřejmě má lepší kádr, ale chtěl jsem říct, že kdyby u nás někdo udělal ms a postup že skupiny, nechal bych ho tam i kdyby se pak nekvalifikoval na euro. Kdo by si dovolil ho odvolat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele