Další nepříjemnost pro Barcelonu, Araújo zmešká letní přípravu

09.07., 10:55
Aktuality
Ronald Araújo (© AFP)

Hodně nešťastný byl závěr minulého týdne z pohledu Barcelony, při plnění reprezentačních povinností utrpěli zranění hned dva její hráči a pozitivní nejsou vyhlídky ani v případě Ronalda Araúja.

Uruguayský obránce nedohrál čtvrtfinále jihoamerického šampionátu proti Brazílii, v průběhu první půle si při snaze zablokovat centr jednoho ze soupeřů přivodil svalový problém a musel střídat.

"Zraněné místo je stále oteklé, v tuto chvíli nemá smysl pouštět se do podrobných testů," znělo po utkání z uruguayského tábora.

Araújo má zdravotní problémy poměrně často a už nyní je prakticky jisté, že přijde o semifinále Copy América proti Kolumbii a k dispozici nebude ani na následný zápas o umístění. Chybět by měl i Barceloně, podle zpráv si zranění vyžádá šest až osm týdnů dlouhý klid a Jihoameričan tak v lepším případě vynechá jen přípravu na novou sezonu, v tom horším bude pouze z tribuny sledovat i první zápasy španělské ligy.

Už před Araújem se na marodku katalánského klubu přesunul rovněž Pedri. Mladý záložník si ze čtvrtfinále ME proti Německu odnesl zraněné koleno a turnaj pro něho skončil, také jemu hrozí, že nestihne úvod ligového ročníku 2024/2025.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (40)

Přidat komentář
janinho

sledoval niekto BRA-URU? mali tam nieco s endrickom "rozrobene" alebo araujo len chcel zahrat tvrdasa na 18rocneho chlapca, ze ho tam zozadu jebol ramenom jak velky cavo?

Reagovat
Di Stéfano

Šikanoval ho od začiatku zápasu.

Reagovat
janinho

tak je to potom velky capo. dufam, ze mu rudiger v najblizsom clasicu rozhodi sandal curakovi

Reagovat
Visca el barca

Tak vždycky si vybereš ty slaboučké jedince. A hrošík je slaboučký dost

Reagovat
Pithivier

Udelat to Pedrimu, tak se tady slozis ty curaku vylizanej

Reagovat
Visca el barca

Dej si tabletku. Pedri je narozdíl od hrošíka fotbalista.

Reagovat
misinho7

tieto reči sme už počuli od teba na Viniho ci Rodryga aj tentoraz budes na konci smutný

Reagovat
Visca el barca

Rodrygo je čistý průměrák. Ale chápu, že ty z každého děláš superstar

Reagovat
janinho

tvl, kto tu pise o rodrygovi? ty si opity takto na obed alebo si uz uplne mimo?

Reagovat
janinho

ok, uz vidim. moja chyba.

Reagovat
Well

A přesto ta banda prumeraku q běžcůna ty vaše superstar a technické hračičky stačí.

Reagovat
kaja900

Pedri je průměrák že to ti vaši kidi nepředvádí v lize mistrů, tam děláte jen ostudu.. ale vyzdvihovat hráče Barci by ti šlo no

Reagovat
Me2win

Reagovat
Di Stéfano

Tak je to Copa … v južnej amerike sa hra ten futbal iný , ale aj tak no som bol celkom sklamaný , lebo Uruguaju som postup prial . Ale ako Araujo tak aj Nandez to bolo cez čiaru. Neviem si predstaviť že takto by sa správali kedysi Maldini, Nesta , Zanetti a to boli páni obrancovia.

Reagovat
Jordi Alba

To je prostě Copa, tam nic osobního nebude.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
JacoBee

18 ročnéh chlapce? Je to normální dospělý fotbalista... Má na něj hrát jako na dítě, protože je mladší?

Reagovat
janinho

kto tu hovori o hre ty jelito? keby v hokeji niekto v prerusenej hre jebol od chrbta take rameno bedardovi tak sa po vlastnych nedostane ani na striedacku. v hre nech si robi co chce

Reagovat
Greny

Zrovna Bedardovi letos zlomili čelist a odjel po svych

Reagovat
janinho

tak znova. je rozdiel ak sa nieco take stane v hre a ked v prerusenej hre niekto od chrbta nabehne do chlapca ktory v podstate zacina medzi seniormi. keby to urobil rudiger yamalovi, tak by som mu za to palec hore urcite nedaval. a celkovo, mlady nemlady, nabehnut do niekoho takto od chrbta je proste na paragansku padinu.

Reagovat
fenixLFC

podla reportu athleticu ho tam araujo hned na uvod odstrcil od lopty a faul sa nepiskal. nasledne ho o par sekund neskor endrick mal dohravat po odohrani lopty. a nasledne mu to araujo taktiez odplatil ked ho sundal bez lopty. ani v jendom pripade sa nepiskalo

Reagovat
janinho

ok, tak ale ze tomu nieco predchadzalo, to som chcel vediet. ze k nemu neprisiel len tak na styl Repku ze na teba si trufam tak budem robit ramena

Reagovat
Jordi Alba

Rozpusťte to rovnou.

Reagovat
Gazdo

Tak zrovna keby za Arauja prisiel Bayern a dal 100 mega alebo De Ligt plus cash tak beriem

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Gazdo

Co? jasne Ronald ma srdiecko, ale casto je pozicne mimo a tie situacie hasi len rychlostou a agresivitou. To vekom a zraneniami odide a budeme tu mat nepouzitelneho stopera ako Umtiti. Plus teda tie jeho zakroky uz tuto sezonu boli castokrat dost na hrane (a niekedy aj za nou) a je mensi zazrak ze mu to castokrat prechadzalo

Reagovat
Kejza

Já bych to s nim tak černě neviděl, navíc u De Ligta nevěřim ve větší spolehlivost.. Ronaldovo srdíčko nám od Carlese chybělo, já fakt doufám, že zůstane

Reagovat
Gazdo

Tak akoze keby sme mali prachy tak ani ja by som ho vylozene netlacil do odchodu a pod 100 mega nepredaval (lebo 100 mega hodnotu vazne nema ziadny stoper)

Reagovat
Kejza

já tě chápu, ale zrovna Aruaja prostě..

Reagovat
Gazdo

Tak stale plati to ze je to dobry stoper ale stojim si aj za tym ze je kvalitativne trosicku precenovany lebo mu toho dost prechadza. Ked mu to prechadzat prejde alebo kvoli zraneniam a veku odide rychlost a dravost tak bude nanajvys priemernym stoperom lebo pozicne naozaj nevynika

Reagovat
Kejza

Pozičně s věkem zase poroste. To bych radši rád za slušný peníze pustil Frenkieho..

Reagovat
sergi

Hej ale v podstate v dvoch najdôležitejších zápasoch mu to neprešlo a povedzme, že potopil team.

Reagovat
Gazdo

A tych zapasov kludne mohlo (a za mna asi aj malo) byt viac.. on ma presne teraz taky ten beast mode a hype aky mal svojho casu umtiti. Uplne idealny cas na poriadny predaj za mna

Reagovat
sergi

Pred sezónou som si predaj nevedel predstaviť, ale teraz mám z neho taký zvláštny pocit (aj bez ohľadu na tie dva zápasy) by bol asi predaj za raketu fajn.

Reagovat
Gazdo

Tak ja uz som parkrat povedal ze mimo Yamala a Cubarsiho by som kazdeho pustil z nasho timu keby prisiel niekto a polozil na stol 100 mega. Kludne aj Frenkieho, Arauja, Pedriho, Gaviho… ale aby ma to vsetci neukamenovali pod 100 mega nie

Reagovat
sergi

Nvm či Pedriho, aj keď ma trápia tie jeho zranenia a je mi na grc keď si spomeniem ako odohral všetky zápasy za klub a repre v jednej a to ešte aj v jeho prvej sezóne za barcu. Na druhú stranu hej, adios choďte všetci, hlavne tie platy čo im nasolil Barto, to je k zblití velebnosti.

Reagovat
-R2D2-

Jak můžeš chtít prodat Gaviho!

Reagovat
Gazdo

Za 100 kludne. Pod 100 ani nepozdravit tych co ponukuju

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Me2win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele