Dánsko bude hledat hlavního trenéra, z funkce odstoupil Hjulmand

19.07., 10:25
Aktuality
Kasper Hjulmand (© AFP)

Národní svazy a trenéři účastníků letošního evropského šampionátu vyhodnocují turnaj v Německu a k zásadnímu rozhodnutí dospěli v Dánsku, u tamního národního týmu nebude pokračovat kouč Kasper Hjulmand.

52letý kormidelník měl kontrakt ještě na dva roky, už nyní se ovšem rozhodl pro rezignaci.

"Jako trenér reprezentace jsem pracoval čtyři roky a byla to obrovská čest. Udělal jsem maximum pro to, abychom dosáhli na úspěch a fanoušci mohli být na tým hrdí. Reprezentovat vlast je tou vůbec největší věcí, jakou si dovedu představit a vždycky se rád ohlédnu za neuvěřitelným obdobím plným podpory," prohlásil Hjulmand.

"Když se dívám dopředu a vím, že nás čeká dvouletá cesta na mistrovství světa, tak si uvědomuji, že aby mohl tým napsat další velkou kapitolu, potřebuje k tomu nové tváře a nové myšlenky. Není to o mně, je to o tom, co bude nejlepší pro tým," dodal.

Hjulmand se dánské reprezentace ujal v srpnu 2020 a na předcházejícím evropském šampionátu s ní dokráčel až do semifinále, jako nůž máslem následně Seveřané prošli i kvalifikací o postup na MS do Kataru. Asijský turnaj se jim nepovedl a s jedním bodem na kontě skončili již ve skupině, výhry se nedočkali ani na nedávno skončeném Euru, kde jim v osmifinále vystavilo stopku Německo.

Dánský svaz si s výběrem nového hlavního trenéra dá na čas. Mužstvo dočasně převezme dosavadní asistent Morten Wieghorst, smlouvu dostal do konce roku.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudnevs

Tá doba okolo EURA 2021 vyvolala eufóriu, následne bolo 13 dánskych zápasov po sebe absolutne vypredaných. Bohužiaľ na a od MS to úplne neklapalo a hral s týmto talentovaným tímom príliš pragmaticky. Správne rozhodnutie pre obe strany. Som si istý, že Hjulmand si nájde niečo zaujímavé na klubovej scéne a zároveň som zvedavý, kto ho nahradí - fanúšikovia by si priali Thomasa Franka, ale to nevidím úplne reálne, z PL do repre sa proste už neodchádza.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele