Darmiana čeká prohlídka v Manchesteru, Turín má políčeno na Zappacostu

09.07.2015, 20:10
Aktuality
Přestup Mattea Darmiana do Manchesteru United se podle všeho ocitá ve finální fázi; dle informací Sky Italia se 25letý pravý bek již zítra podrobí v Anglii zdravotní prohlídce. S Darmianovým odchodem se smířil také trenér turínského FC Giampiero Ventura, kterému se již začíná shánět náhrada. Prioritou je opora italské "21" Davide Zappacosta z Atalanty...

"Je to pravda, Darmian bude hrát Ligu mistrů za Manchester United. Matteo si špičkový klub zaslouží a vždy snil o Lize mistrů, nyní si svůj sen také splní," prohlásil kouč Ventura.

Darmianově přestupu na Old Trafford, kde má podle Sky podepsat čtyřletou smlouvu, tím pádem skutečně nic nebrání.

Hráčova cenovka by se měla pohybovat kolem 13 milionů liber, čili ve srovnatelné výši jako ta Clyneova při přesunu do Liverpoolu.

Nizozemský manažer United Louis Van Gaal si takto brzy bude moci odškrtnout jednu ze svých letních priorit.

V italském reprezentantovi získá kvalitního beka, který v uplynulé sezoně Evropské ligy dle databáze WhoScored vyprodukoval nejvíc přesných centrů (23), a pouze Danilo Avelar z Cagliari byl mezi obránci v italské nejvyšší soutěži aktivnější, co se tvorby šancí pro spoluhráče týče.

Nijak přitom nezahálí ani vedení Turín FC, který odchod jednoho z nejkonzistentnějších zadáků Serie A posledních dvou let přirozeně velmi oslabí. Podle novináře Gianlucy Di Marzia již Granata vyjednala s Atalantou příchod dvojice Zappacosta - Baselli za souhrnnou částku někde mezi 10 a 13 miliony eur.

Oba dotyční nedávno reprezentovali Azzurrini na Euru do 21 let. Záložník Daniele Baselli příliš nezvládl úvodní klání a ve zbylých duelech si již nezahrál; s přestupem do Turína potom údajně okamžitě souhlasil.

To ofenzivně laděný pravý bek Davide Zappacosta v Česku zaujal mnohem výrazněji a v pozitivním světle, pročež si také vzal 48 hodin na rozmyšlenou a počká na případné další, slovutnější zájemce.

Pokud by potom náhodou Zappacosta odmítl, vedení Granaty má prý v záloze schovaného Jacopa Salu z Hellasu Verona.

Autor: Tomáš Daníček / skysports.com, espnfc.com, gianlucadimarzio.com

Komentáře (396)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele