De la Fuente čeká na lepší smlouvu. Tohle není dohoda pro špičkového trenéra, zlobí se

Dnes, 13:57
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Španělská reprezentace vyhrála mistrovství Evropy a kráčí za postupem do čtvrtfinále letošního ročníku Ligy národů, ne vše uvnitř týmu je ale ideální. Zcela spokojen není trenér Luis de la Fuente, který si minulý týden postěžoval na to, že od turnaje v Německu stále nedostal slibovanou smlouvu.

63letý kouč k seniorské reprezentaci před necelými dvěma roky povýšil od tamní jednadvacítky a nový kontrakt podepisoval ještě před evropským šampionátem. Tato smlouva je platná do léta 2026 a po triumfu na ME měla být vylepšena. V srpnu se Luis de la Fuente sešel se zástupci svazu a jedním z hlavních bodů byly finance pro něho a jeho spolupracovníky.

"Stejně jako můj tým mám smlouvu do mistrovství světa 2026, jenomže za stejných podmínek, jako když jsme pracovali pro jednadvacítku. Tohle není dohoda pro špičkového trenéra, vše by se mělo co nejrychleji vyřešit, a to pro dobro všech," prohlásil.

De la Fuente podle médií v tuto chvíli pobírá něco málo přes jeden milion eur ročně, jeho předchůdci Julen Lopetegui a Luis Enrique si přitom přišli na trojnásobek.

"Dosáhli jsme na obrovský úspěch a vše by mělo být oceněno i platově. Mám i jiné nabídky, ale důležitější než jakákoli nabídka pro mě je účast se španělskou reprezentací na mistrovství světa. Na svou práci jsem hrdý, je to privilegium," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com, Cadena SER

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kejza

holohlavý kouč

Reagovat
celeb

+uspesny a hlavne lacny! Na ostrovoch by sa sli o neho potrhat

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele