Deco zvládl jednání v Lipsku. Mistr Evropy Olmo se Barceloně upíše na šest let

06.08., 15:04
Aktuality
Dani Olmo (© AFP)

Cesta sportovního ředitele Barcelony Deca do Lipska přinesla úspěch. Přesun Daniho Olma do katalánského velkoklubu by se měl stát v nejbližších dnech skutečností, informuje Fabrizio Romano. RB za svou ofenzivní hvězdu inkasuje 55 milionů eur, o dalších sedm si může polepšit v případě splnění smluvních bonusů. Šestadvacetiletý Španěl dostane od nového zaměstnavatele kontrakt na šest let.

Už se zdálo, že je vyjednávání na mrtvém bodě, zástupci Lipska ale byli ochotní hledat společnou řeč s vedením Barcelony, neboť sám Olmo o přestup velmi stál. Problémem byla výše přestupní částky a její rozložení do splátek. Tato překážka padla při úterních jednáních Deca v německém městě. Barcelona nakonec s jistotou zaplatí 55 milionů eur, a to přesto, že Olmo měl mít ve svém stávajícím kontraktu výstupní klauzuli ještě o pět milionů eur vyšší.

Kluby by měly dohodu potvrdit později tento týden. Pokud se tak stane, mají Die Roten Bullen jako náhradu za čerstvého mistra Evropy vyhlédnutého Rayana Cherkiho z Lyonu. O něj se zajímala také Borussia Dortmund, ale její zájem v posledních týdnech vychladl.

Olmo za Barcelonu již nastupoval v mládežnických kategoriích, poté ale zamířil do Dinama Záhřeb, načež si ho vyhlédlo RB Lipsko. Pro svého odchovance připravil katalánský celek smlouvu do konce sezony 2029/2030.

Autor: Vladislav Frk / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (206)

Přidat komentář
Eichel

Hlúpy prestup. Nechápem, kde bude hrať. Áno Pedri je sklenený, ale stále tam je dosť hráčov, viď gundo, fermín, gavi... základ na RB bude hrať očividne Koundé, 6ku očividne netreba a ostré krídlo nič, keďže nás pošle do zadku Nico. Do toho Lewa o rok starší a Roque očividne nemá dostatočnú kvalitu na to aby dostával minúty.

Už sa teším na novú sezónu.

Reagovat
patas92

Kounde na Euru ukázal, že moc lepších RB v Evropě neběhá. S ním žádný problém není.

Reagovat
Eichel

Mne nepríde vyslovene zlý, ale stále mi príde, že je to proste stopér, ktorý tam dokáže alternovať, alebo je vhodný do určitého typu zápasov. Nepríde mi, že by mal dostatočnú ofenzívnu nadstavbu.

Plus teda sa minulú sezónu objavovali správy, že remcá na to, že nehrá stopéra a je nespokojný.

Skrátka by som tam rád videl kľudne aj nejakého Arnau Martíneza alebo podobného hráča, nech aspoň môžu alternovať. Aj tak sme im posielali Romeua, plus by sa s nimi dalo dohodnúť aj ohľadom Erica.

Reagovat
Well

Dozadu je super, do útoku se mi také moc nelíbi, tam by byl potřeba někdo lepší do kombinace s Yamalem.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Messiáš

Reagovat
rominhoFCB

Cital som nieco o snahach zbavit sa Gundogana. V tom pripade by ten Olmov prestup daval vacsi zmysel. Vzhladom na Ilkayov vek by buducu sezonu asi tak ci tak koncil, a my by sme potrebovali nahradu. Mohla by nastat situacia, ze by na prestupovom trhu nebol ziadny vhodny hrac, keby sme si nechali Olma prchnut niekam do Anglicka. Tak to asi chcu vyriesit uz teraz...inu logiku v tom nevidim.

Reagovat
Eichel

keby máme kompletný tím a dobrú finančnú kondíciu klubu, tak by mi to zmysel dávalo

takto skrátka nie, ale veľmi veľmi rád sa budem mýliť

Reagovat
Kluivert9

Tak to se mohlo klidně počkat rok na Wirtze

Reagovat
rominhoFCB

To by bola samozrejme lepsia varianta, ale chce ho polka Europy a myslim, ze pre Barcelonu je to nerealna posila. Ale kto vie...

Reagovat
Vrubozubec

A proč si myslíš, že do Barcy chce? Doby, kdy si Barca mohla ukázat na kohokoliv a ten se hned hrnul podepsat, jsou dávno pryč. Týmy z Anglie mu nabídnou 2x tolik

Reagovat
Eichel

Reagovat
herbage

půjde za 150m euro, to jsem zvědavej, kde na to chcete vzít

Reagovat
Kluivert9

A kam za těch 150 půjde, když jseš takovej jasnovidec?

Reagovat
herbage

Real, Mancity, Bayern, k vám rozhodně ne

Reagovat
Csaplárova past

Barca zadlužená jak rozvojové země a chtěli by Olma, Williamse a ještě Wirtze. Ale to by ty příhozy na TikToku museli přibývat v eurech a né centech

Reagovat
herbage

Real bude hledat náhradu za Modriće. Nutně ho nepotřebuje, ale 150m klidně vysolí. Bude záležet, jestli si ho vyžádá Xabi Alonso, který nahradí Ancelotiho nejdéle v létě 2026. Mancity bude hledat náhradu za KdB, tohle je pro ně no-brainer, nikdo typologicky bližší na světě není. A Bayern bude chtít nejlepšího mladého němce stopro, navíc asi bude končit 2025 Müller. Dali 100 mega za Kane s rokem do konce kontraktu, za Wirtze daj all-in. Barcelona se této konkurenci absolutně nemůže finančně rovnat

Reagovat
Kluivert9

150 za něj nedá nikdo, to je sci-fi.

Reagovat
herbage

povíme si za rok. 150 je asi přání Bayeru, ale pod 130 nepůjdou a řekl bych, že těch 150 i s bonusy dostanou

Reagovat
r.mrazik

do City misto Kevina

Reagovat
janinho

nekonci o rok Pepovi zmluva? ja si myslim ze dost zavazi aj to kto to po nom preberie

Reagovat
Csaplárova past

Když protistrana nepřijme splátkový kalendář na 8 let, tak prodají Camp Nou

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

kámo ten klub zkouší splátky u hráče za 50mio, na Wirtze dáte do zástavy celou obranu nebo jsi jen naivní ?

Reagovat
Kluivert9

Když to jde, tak proč nevzít hráče na splátky.

Reagovat
Csaplárova past

Tak tady to očividně nešlo

Reagovat
Miguel19

Si jako myslíš, že Barca vysolí 55 mega na dřevo?

Reagovat
Csaplárova past

Jo, jasný .... už mi to docvaklo o jakou jistotu se jedná

Reagovat
Jordi Alba

Kde jsou ty časy kdy se to vysolilo aspoň za dřevo.

Reagovat
icka

vtipálek

Reagovat
valloire

Reagovat
whatever

Proč bychom se chtěli zbavovat Gundogana? Přišel sám na vrcholu kariéry, loni měl velmi dobrou sezónu, náš nejvytěžovanější hráč a podle mě sezonu dvě na vrcholu ještě odehraje. Nemluvě o tom, že ve 4-2-3-1 může dobře zahrát hned na dvou pozicích a jako znouzectnost i na DM (v naší situaci).

Reagovat
ACSeRw!n

ma pred podpisem ve Fenerbahce

Reagovat
el Principito

Reagovat
mayday

Dobře mimo

Reagovat
whatever

V cem konkretne?

Reagovat
mayday

V tom Gundoganovi. Vždyť vážně řeší, že by odcházel do Fenerbahce.

Reagovat
whatever

Jeho chce Mourinho, ale Gundogan sam odejit nechce.

Reagovat
hornito

Reagovat
O.Giroud

Najlepšie, že možno aj ten Olmo bude sklenenka. Fakt zvláštny prestup

Reagovat
Eichel

keby nebol ten hype z ME tak ho podľa mňa neberú

Reagovat
Gazdo

Pedri je skleneny, Gundo uz nemladne a neklamme si bude sezonu od sezony horsi aj ked tuto sezonu mal zapasy ked bol nas najlepsi hrac tak mal rovnako aj zapasy ked sa proste nestihal vracat, Fermin je super hrac na lavicku ale zatial viac nie a ostava Gavi. Za mna Dani super prestup a tesim sa nanho

Reagovat
Kluivert9

Fermin má jednoznačně formu na základ.

Reagovat
EaP

Nemá . On je síce gólový , ale povedzme si úprimne , robí veľa strát za zápas. On nemá na hru vplyv ako Gavi či Pedri. On veľa odbehá, vie vystreliť ale nemá žiadnu pridanú hodnotu. A aj tá jeho efektivita mu podľa mňa nevydrží večne. On je presne taký náhradník , akého chceš . Ale to je všetko

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Hráč ranku Ferrana nebo Raphiny. Hlavně v tom smyslu, že se ho bude chtít Barcelona za dva roky zbavit, ale nikdo ho nebude chtít a on sám nebude chtít odejít

Reagovat
Eichel

Hráč je to dobrý, ale býva docela často zranený plus jeho pozíciu máme pokrytú.

Hlavne v tejto finančnej situácií klubu je to absolútna demencia.

Reagovat
celeb

Pedri, Gavi, Fermin, Frenkie, Gundo, Roberto ... kupme Olma.

A to snad Oriol uz bude prec (najlepsie aj s Robertom).

CM asi bude hrat Frenkie?

Tiez mi pride divne, ze investujeme do postu, ktory mame jednoznacne najlepsie pokryty a uz pred Olmom sme nevedeli vytazit nasich stredopoliarov (pokial sme nemali 2 zranenych).

Najviac potrebujeme posilnit CM, potom RB (Cancelo?) a hrot. Snad vedia zodpovedni co cinia a kolko financii maju k dispozicii na prestupak.

Reagovat
Eichel

Roberto by nemal byť predĺžený, aj keď sa objavil v Barce na tréningu, ale tam sa s ním už nemá rátať

Oriol už je na hosťovačke v Girone

Očividne to mal byť double pivot FDJ - Gavi a nad nimi Gundo/Pedri/Fermín. Fakt si začínam myslieť, že Olma berú ako náhradu za Nica, pretože sú dementi.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Miguel19

Deco solí!!!

Reagovat
sensei25

Vyborny kauf.Zbavit sa Gunda,Ferrana,Lewandovskeho,Arauja.Tak obrovska kvalita,ze ich nikto nechce:-)

Reagovat
Mercury

Nico je teda definitivne pase nebo jak to vypada?

Reagovat
Eichel

Nikto nevie, barca aj athletic čakajú na to, že oznámi svoje rozhodnutie. Barcelona je dohodnutá s agentom na kontrakte a čaká na zelenú od Nica a Athletic mu ponúka ďalšie vylepšenie zmluvy plus má na neho tlačiť aj jeho brat, nech ešte zostane. Vzhľadom na jeho brata a vzťah k Athleticu a na to, že sa myslím včera alebo dnes vrátil do klubu na predsezónnu prípravu a dal vyjadrenie na štýl, že sa teší na novú sezónu, tak by som sa stavil, že ešte zostane, zvýšia mu mzdu a výkupku a o rok/dva pôjde do PL.

Reagovat
patas92

Vzhledem k tomu, že se s Olmem čekalo na to, až Barcelona dostane dlužných 40m bych si tipnul, že na Nica už peníze nejsou, i kdyby se náhodou rozmyslel.

Reagovat
Maximm9

@Marca

Nico Williams will NOT be joining Barcelona or PSG. The saga is over - he's staying at Athletic Club.

Jeste jeden rok s brachou a pristi leto bude priorita pro Barcelonu

Reagovat
oli9

Olmo je skvělý. Je jed o kdo je momentálně v Barceloně. Olmo by hrát měl.. Jeho hra se mi líbí dlouhodobě a na ME potvrdil že je Top ať už hraje celý zápas nebo naskočí jako žolík

Reagovat
Pepe1911

Tady ty hovada ještě ohrnujou nos, skvělej rozdílovej hráč

Reagovat
whatever

Nazaznamenal jsem, ze by nekdo ohrnoval nos nad Olmem. Jde o to, ze jsme financne v prdeli a potrebovali jsme posilit uplne jiny posty, ktery nas trapi mnohem vic.

Reagovat
celeb

Reagovat
EaP

Tiež nechápem. Už roky počúvam , ako nemáme kreatívneho hráča v zálohe , keďže Pedri ani Gavi sú skôr klasicky zaloznici a ak k nám dôjde , tak počúvam len samé hejty. Pri tom dokáže alternovat aj na ľavom krídle kde bude 25x platnejší ako Ferran či Raphinha. Pedri je otázny ako dlho dokáže byť fit, Gavi sa vráti po roku a tam bude dávkovanie určite opatrné z Hansiho strany. Čiže reálne nám ostal v zálohe Gundo, Fermin a Frankie ( tu je tiež otázne kedy vlastne nastúpi ). Takže Olmo bol dosť dôležitá kúpa . DM jednoducho na trhu pre Barcelonu existuje len jedno a je nereálne . Skôr dostane šancu niekto z mladých. A čo sa krídel týka, ak dostali odpoved , že Nico ešte rok ostane v Bilbau a následne prestúpi , dáva kúpa Olma ešte väčší zmysel. O rok pôjde Lewa aj Gundo a už nebudeme musieť riešiť zálohu . Do tej doby sa snáď Gabi aj Pedri dajú dokopy. Za mňa skvelá kúpa

Reagovat
Novak.Usykovic

V psychologii se jako racionalizace označuje jeden z mechanismů obrany ega v teorii, kterou vybudovala Anna Freudová. Spočívá v tom, že je rozumově zdůvodněno a ospravedlněno chování, které by jinak bylo nepřípustné nebo nevysvětlitelné, popřípadě je nějakému chování přisuzována jiná motivace než skutečná.

Hochu, jsi hotovej - holisticky :)).... Toto jsi nezvládl. :))

Reagovat
vladino10

Reagovat
Pepe1911

Tak uvidíme, snad vám vydrží zdravej hlavně

Reagovat
celeb

kreativity je zalohe dost, akurat nie vzadu vhodne CM. Na kreativitu zaloznikov sa asi nikto pri Gundoganovi, Pedrim, Gavim ci Frenkiem nestazoval a ani som tu nadavanie na chybajucu kreativitu v zalohe nikde necital.

Olmo je fajn, ale co s tym pretlakom zaloznikov budeme robit netusim. Ak su financie na prestupy, CM, RB, hrot mali mat vacsiu prioritu.

Ak ostane aj na kvalitne posilnenie tychto postov, tak mi prichod Olma vadit nebude.

Reagovat
Mass

Přijde mi, že Barce fandí hodně kids, teď se třeba zamilovali do akční figurky Williamse a Olmo, top hráč, to dokázal na euru, prostě není ten, kterýho chtějí.

Reagovat
Pepe1911

To jo no, prej takže Nico je pasé

Přitom podle mě získali mnohem užitečnějšího hráče.

Reagovat
Kejza

Reagovat
misinho7

Moc nedáva tento prestup zmysel ale mam pocit ze Laporta chcel aspoň dakoho ked uz ten Nico nevyjde.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Cracker10

Taky bych to tak videl, bez DM stejne nema cenu hrat sezonu.

Reagovat
Eichel

Tak Flick sa tvári, že to pokryje doublepivotom a bude to stabilné, ale ktovie

Reagovat
LAM

Olmo je určitě zajímavej hráč, ale kde bude sakra hrát? Na jeho pozici je tam Pedri a Fermín se rozjíždí úplně parádně, takže nechápu. Nica jsme potřebovali daleko více. Maximálně, že se nevěří tomu že bude Pedri zdravotně OK, pak by to smysl dávalo.

I tak by jsme potřebovali DM a LW

Reagovat
unk

Este pri Xavim by mi to davalo zmysel keby ho chcel na kridlo, ale Flick snad chce hrat rychlejsi futbal

Reagovat
Kluivert9

Další nesmyslnej přestup... achjo

Reagovat
Visca el barca

Já to chápu. Gundo stejně nejpozději za rok skončí. Dokáže i zahrát na křídle. Nico prostě chce zůstat ještě jeden rok v Bilbau bohužel. Ale teď je otázka, jestli si na něj po vzoru Realu počkat. A nebo zkusit už toto léto někoho jiného. Ta zvýšená výkupka není přeci jasná. Podepisoval loni.

Reagovat
Txapeldun

Asi poprvý jsem zažil ty přestupový komedie, který se v dnešní době točej kolem velkejch klubů. Nico si párkrát zatančil na TikToku s Yamalem, vyfotil se s Fermínem a Pedrim a Laporta hned o něm začal nahlas mluvit, dokonce i Tebas, pak v různejch fázích přišly zástupy katalánskejch pseudonovinářů se zaručenejma zpráváma o tom, že už je všechno hotovo, že už to bude večer oznámený, to samý různý Fabriziové, atd. Pro ně skvělý, že jim děti na sítích hltaj z prstu vycucaný rumours, na kterých není pravda vůbec nic, ale ve výsledku mají o desítky až stovky tisíc víc followers. Fakt jsem rád, že podobnejm komediálním klubům nefandím, hrozná špína

Reagovat
Visca el barca

Za rok tě to čeká znova. To setrvání je pro něj sportovně cesta zpět. Ten hype co měl teď po euru, za rok mít nebude.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Txapeldun

Neříkám, že za rok neodejde. Ale pokud mu zvýší klauzuli a zároveň půjde pryč z La Ligy, tak se s tím nějak smířím.

Reagovat
patas92

Radši bys aby šel někam do Chelsea nebo United, jo? Při vší úctě, Athletic fakt není přímá konkurence Barcelony, abys ho nechtěl pustit rivalovi Pro španělský fotbal je lepší, aby šel právě do Barcelony vzhledem k tomu, že na Yamalovi, Pedrim a Gavim bude Španělská repre stát příštích 10 let. Ale beru, pokud ti je zrovna tohle jedno.

Reagovat
Elliasson

Fandové Athleticu nebudou přát Barceloně v Evropě.

Reagovat
Txapeldun

A že za rok nebude mít hype, to mi vůbec nevadí Už jsem x-krát zažil hype kolem hráčů Athleticu, o který údajně měly zájem velkokluby a nakonec z toho nic nebylo.

Reagovat
Jordi Alba
Reagovat
Txapeldun

Tu já nepotřebuju, naopak mám dobrou prdel ze všech Culés, který už oblíkali Nica do dresu Negreira Club Palancas

Reagovat
Miguel19

Klasicky šášula Visca

Reagovat
Jordi Alba

Já nevim, já to fakt asi nechápu tyhle povyky pod každým druhým článkem a možným přestupu toho a toho, tam a tam. A vysmívání se po přestupu nebo nepodařeným přestupu, jestli se to tak dá nazvat. Tohle není SF a už jsme snad dospělí kluci.

Reagovat
Xavi

Reagovat
Messiáš

Reagovat
icka

Reagovat
Visca el barca

Jsi takový trošku ublížený trapáček. Kauza negreira je výmysl novin. Tak snad nebudeš za rok tolik plakat, až k nám ten Nico opravdu zdrne

Reagovat
Kluivert9

Jasně, celý léto jsi měl sevřenou prdel strachem že odejde a teď budeš moralizovat a dělat ramena

Reagovat
Eichel

zbytočne si vyhrotený, proste o neho bol záujem, hodil by sa typologicky aj pozíciou, mali obaja hype s Yamalom z ME a očividne sú kamoši a fanúšikovia sa hneď tešili, plus Laporta je hlavne politik a vie, že musí ukázať fanúšikom niečo takéto... zas nič strašné sa nedialo

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
whatever

Pro mě celkem překvapení - jednak jsem vůbec nevěřil, že na ten přestup budou peníze, druhak mám pocit, že hráče jako je Olmo teď vůbec nepotřebujeme.

Flick zatím hraje v přípravě 4-2-3-1, kde AM z logiky věci má hrát primárně Pedri a Fermín (kterej má za sebou dobrou a velmi produktivní sezónu v áčku plus teď na Olympiádě na této pozici má za 5 zápasů 4+2). Navíc na tomhle fleku může zahrát Gungogan, loni náš nejvytěžovanější hráč, kterej na AM hrál i za Německo na EURU.

Z mýho pohledu potřebujeme DM, RB/LB a LW.

- na DM nemáme nikoho, kromě stopera Christensena. Možná chce hrát Flick na double pivotu Gungogana, De Jonga a Gaviho. A jako back-up Fermín, Casado. Já si to teda ale bez DM nedokážu představit, viz. minulá sezóna.

- na RB/LB máme Koundého a Baldého. Koundé remcal, že na tý pozici hrát nechce, že je stoper, Baldému je 20, nemůže odehrát všechno, plus má za sebou jednu fantastickou sezónu a druhou podprůměrnou zakončenou dlouhodobým zraněním. Back-up options J.Araujo (nevim, jak se mu vedlo na hostovačce v Las Palmas) a z La Masie vytaženej Fort. Nevim, přijde mi, že někdo jako je Cancelo, tzn. zkušenej hráč s kvalitou, by se tam neztratil.

- na LW máme Fatiho a Ferrana. To je úplnej výsměch. Fati je pro mě mrtvej hráč, poslední sezóna u nás fakt hrůza, chápu, opatrnost po vážnym zranění, v Brightonu si ani neškrtl, teď je znovu zraněnej. Ferran je hráč pro kluby o level níž než Barca.

Škoda, že se zranili přes přestupák Araujo a De Jong - v naší situaci bychom potřebovali oba prodat. Oba mají vysokou cenovku, oba jsou skleněný, Frenkie má navíc plat, kterej nás táhne ke dnu.

Doufám, že teď nikdo nebudu chtít prodat Raphinhu - Yamal potřebuje s někym alternovat, Raphinha má brutální work-rate, což by se pod Flickem mohlo hodit hned dvakrát.

Reagovat
Eichel

mne príde ale škoda utápať Fermína v doubli, ktorý chce očividne Flick hrať, pretože tým nevyužijeme jeho najvačšiu prednosť a to je práve tá produktivita

skôr by som ho radšej videl vyššie

o to viac nerozumiem tomu Olmovi

Reagovat
whatever

Ja bych prave rad videl na AM Pedriho a Fermina. Olmo je pro Fermina asi cara pres rozpocet. Ale mozna jsme se proste jen nepoucili, ze nema smysl kupovat hrace a pak je cpat na pozice, kde hrat na 100% nedokazou (Coutinho, Griezmann). A pan Olmo bude hrat LW, protoze tam ted nikdo neni a uz asi nebudou prachy na to nekoho privest.

Reagovat
Eichel

No vôbec by ma neprekvapilo keby ho tam stavajú. Ono by bolo fajn keby tam v určitých zápasoch alternuje, ale snáď to nemyslia tak, že tam bude hrať prioritne.

Aj Pedriho si viem predstaviť hrať vyššie, ale stále si vravím, že zvládne hrať aj double.

Ale ten fermín je pre mňa vyslovene hráč na AM a keď vidím teraz OH tak mi je ľúto, že nedostane takú minutáž.

Reagovat
-R2D2-

Za borca kterýho jsme měli 7 let v mládeži. Nikdo neví kde bude hrát, ještě k tomu nemáme bůhví jakej budget, Nico zřejmě nevyšel.. ale jo, vitej, Dani bude ok, asi nekde na kridle, nvm.

Reagovat
technecium

Nesmyslny prestup

Reagovat
whatever

Jinak btw. na Olympiádě stabilní stoperský duo Cubarsí - Eric García, na AM září Fermín. Doufám, že Eric i Fermín u nás dostanou šanci, v případě Erica druhou. Za mě si ji zaslouží - má za sebou velmi dobrou sezónu v Gironě, teď v základu ESP na Olympiádě. Je pořád maldej, navíc odchovanec.

Reagovat
Kluivert9

Nevím, no... Garcia by zrovna mohl jít, máme stoperů celkem přetlak.

Reagovat
whatever

Hlavne, at se zbavi Lengleta. Pretlak na papire asi jo, ale:

- Araujo dlouhodobe zranenej

- Kounde vzhledem k situaci (pokud neprijde Cancelo) na RB

- Faye asi na prodej

Pak zbyva realne Cubarsi, Christensen, Inigo.

Reagovat
technecium

Cancelo nema co delat v Barce, hur braniciho beka na svete nenajdes, on ho muze hrat leda v triobrancovym systemu, v nasem fakt ne

Reagovat
whatever

Mame Koundeho a Forta na RB, Baldeho na LB. Jeden krajni obrance nam chybi. Ja Cancela po lonsky sezone nechci - na jeden dobrej vykon mel 3 prumerny a jeden tragikomickej, to je malo… ale mit back-up na LB neni luxus, ale nutnost.

Reagovat
Xavi

Fort je LB.

Reagovat
Eichel

Fayemu mali byť slúbené minúty v Acku po tom, čo nevyšlo Porto

za mňa by mal skrátka Eric ísť, kvalitatívne to proste je level pod Barcou a ideálne niekam na hosťovačku udať Lengleta

Reagovat
whatever

A dostal nejaky minuty v priprave? Fayeho myslim.

Reagovat
Eichel

pokiaľ si spomínam správne tak hral proti Realu

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Busby babes

smlouva na 6 let, uz ted se tesim, jak to bude zas ve stylu: prvni 2 roky dostanes 50K tydne a pak na konci 600K a za 3 roky ho budou nutit k odchodu.

Reagovat
sergi

Ako sa má fidget spinner? Už sa rozohral?

Reagovat
Busby babes

hraje hovno. proc?

Reagovat
sergi

Čo s ním? Veľa "správ" o odchode som teda nevidel.

Reagovat
Busby babes

protoze ho nikdo nechce. Ted se neoc objevilo od Saudu, ale je to spis pokus zatlacit na vas, at slevite z Raphinhi imho. Proste cekam ze zustane a uvidime, jestli se probere nebo ne

Reagovat
Remt

Nejenom že nutit k odchodu, ale budou ho nutit o odchodu přes média a obviňovat ho že on může za finanční situaci klubu protože nechce přestoupit

Reagovat
Visca el barca

A zase o tom nic nevíš Frenkie má teď mrdu, protože Bartomeu za Covidu mu odložil peníze a domluvil se na nový smlouvě. Kde se mu plat zvedá. Ale rozhodně to nebylo tak, že přišel z Ajaxu a měl takovou ránu jako teď. S touhle smlouvou Laporta bohužel nic neudělá.

Reagovat
Novak.Usykovic

Laporta je neschopný lempl, který zadlužil a okradl Barcu na dlouhé dekády. Rosell, ta krysa Bartomeu a Laporta z Barcelony udělali Klaundalonu. Divím se, že na fórech na oko sebevědomí fanoušci Barcelony neprovedli defenestraci. V reálném životě jsou pravděpodobně pouze uťápnutí podpantofláčtí a submisivní podivíni. :)) Neznám uskupení a akcionáře, kteří by si nechali víc kálet na hlavu. :)

Reagovat
celeb

z casti pravda, viac kalet na hlavu si davaju bezne ovcania napr. v parlamentnych volbach. Ale to tiez spolu suvisi, lebo v Barcelone panuje populizmus, na to socios letia.

Reagovat
Busby babes

vsak to je to, co pisu. domluvili se: potrebujem ted setrit, tak ti budem platit 2 roky 50K tydne a pak ti to v poslednich 2 letech zvednem na 400/600K. v prumeru budes mit 250K tydne za dobu cele smlouvy...

Nikde preci nepisu, ze mel velkej plat 600k, naopak doslova tam je: PRVNI 2 roky...

Reagovat
icka

To bys chtěl moc po něm

Reagovat
vladino10

Reagovat
Visca el barca

Pořád se nechápem. To byla práce bývalého vedení. Přímo před rezignací. Laporta fakt není v lehký situaci a mačká z toho maximuum.

Reagovat
Busby babes

To je uplne fuk proste takova byla domluva. To je jak kdybychom rikali: ale tuhle smlouvu mu dali Glazerove tak je ok pro nas tlacit na hrace at nam to odpusti

Reagovat
Visca el barca

Nikdo na hráče netlačí. Frenkie je pořád v Barceloně.

Reagovat
Busby babes

ok. btw nikde nepisu, ze neni v Barcelone. On odejit nechce.

Reagovat
celeb

chvalabohu. Az mi je ho luto, ze si na pobyt v Barce vybral tie najhorsie roky za poslednych min. 20.

Ale bojuje, nestazuje sa a to sa mi na nom paci. Pritom Xavi s nim dobre zametal, hral od stopera po pomaly kridlo, akurat DM nie a nie pod Xavim. Potom odisiel Busq, Oriol sa ukazal byt nedostatocnym a sezona bola v riti. Momentalne je to s kandidat na CM cislo 1 (pri 3 clennej zalohe), pripadne s Christensenom v dvojici. Snad si po tejto sezone povie, ze to cakanie a trapenie stalo za to.

Reagovat
r.mrazik

ale Mlho, o tom se tu jiz dobrou pulhodinu bavime

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladino10

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
hornito

Reagovat
Mateo16

Slušne vyjadrenie nedôvery voči Pedrimu , o rok ho budú hnať

Reagovat
Eichel

Reagovat
el Principito

Reagovat
Novak.Usykovic

Kreativního Olma by potřeboval spíš Real se svými nekreativními černochy.

Naopak Barcelona ho nepotřebuje..... Zkrátka čirá demence od A až do Z, všechno naopak ve španělském bordelu.

Ale hledejme něco logického u iracionálních, nekoncepčních Španělů, kteří ani nechápou ekonomii a vedení klubů v duchu efektivního a hospodárného způsobu. Funkcionáři nemyslí racionálně, pouze emočně jako ženy při krámech. A dezolátním fandům hážou perličky se svou populistickou přestupovou politikou. Lol. Proto je taky taková bídná životní úroveň ve Španělsku ve srovnání s vyspělými zeměmi.

Reagovat
Mercury

Euro skoncilo, tak zas tahni pls.

Reagovat
kaja900

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
sensei25

Kurva ty mas iny bordel v hlave

Reagovat
Mass

No nevim podle čeho poměřuješ životní úroveň, ale kdyby sme jí vzali čistě podle mediánu osobního bohatství člověka, tak sou na tom Španělé velmi dobře a možná kdyby se to přepočítalo ještě na paritu kupní síly, tak budou v top10 na světě.

ttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/World_map_of_median_wealth_per_adult_by_country._Credit_Suisse._2021_publication.png/1024px-World_map_of_median_wealth_per_adult_by_country._Credit_Suisse._2021_publication.png

Reagovat
Novak.Usykovic

Já je porovnávám s Austrálií. To je pro mě měřítko.

Ty dva klauny nahoře ani nekomentovat, oba fanoušci Barcelony, takže nulová objektivita.

Reagovat
Well

Realu to vedení klubu opravdu nejde no. Perez takovej amater a zadny tym mimo Španělsko by nikoho takového ve vedeni nechtěl.

Reagovat
MarcoBanco

Ty vole choď trénovať top kluby a nezabíjaj svoj čas na fórach, je ťa tu škoda. Očividne všetko vieš a všade si bol. Svet ťa potrebuje.

Reagovat
whatever

Ted prodavat. De Jong a Araujo jsou out of scope kvuli zranenim. Skoda, za oba mohlo byt cca 180 mega. Otazkou je, jak efektivne by tohle vedeni ty prachy vyuzilo…

U Lengleta budeme radi, kdyz ho zas posleme na hostovacku, za nej uz nic nedostaneme, budeme radi, kdyz se ho zbavime. Jeste 2 roky do konce smlouvy.

Roque nedostal sanci ani pod Xavim a zatim ani pod Flickem. Navic mi herne prijde jako hrac spis do breaku nez do souvisly hry. To je zas prestup typu Keirrison… Pau Victor v priprave vypada dobre, jako back-up za Levu by mohl byt…

Reagovat
Hlahart

Za oba mohlo být cca 180mega? Jak hodně cca tolerance tam je?

Reagovat
celeb

Od 180 mega za jedneho, cez 180 mega za oboch, az po 90 za oboch, co mi pride najrealnejsie.

Reagovat
Eichel

No tvária sa, že Roque je na tréningoch fakt poleno a nebolo to len tým, že Xavimu sa nezdal. Preto by ho radi udali k Saudom za idealne tie isté peniaze nech sa netratí

Reagovat
whatever

Pritom ta cena je desna… ted se mluvi o 30 mega, ale pri prestupu sly zpravy, ze je tam snad dalsich 20 mega v bonusech. Pry se pozicne vubec nechyta, neumi hrat zady k brane, je mimo rytmus atp. Plus mi moc technicky vybavenej neprijde ani na youtube. Nevim, co je zas tohle za byznys.

Reagovat
Xavi

A taky pořád fauluje.

Reagovat
sergi

A ja sa pýtam, kto ho skautoval? Skautoval ho jeden zápas alebo čo kurva. Či ho vyberali podľa videii na youtube.

Reagovat
celeb

to je velmi dobra otazka a snad este bude rezonovat medzi fans a hlavne vo vedeni

Reagovat
Miguel19

Tak bonusy těžko vyplatíte, když vůbec nehrál...

Reagovat
2miguel1

Absolutne nepotrebny hrač, ak bude hrať na šestke Christensen s tym, že sme kupili Olma za 55m, tak Deco bude totalny kripel

Reagovat
dextroza_m

Chceme mít základ Špa repre, jestli i ten Nico třeba za rok...

Reagovat
rominhoFCB

Jo, to je na tom sympaticke.

Reagovat
Mateo16

Fran García hasn’t been convincing this pre-season.

The player arrived from his vacation in very good physical shape, but his performances against AC Milan & Barcelona did not leave a good taste.

@Rodra10_97

Fran García has interest from the Premier League, especially from Bournemouth.

MIGUEL NA HRAD

Reagovat
Mateo16

Teda ak Bayern nezmení stratégiu a na deadline nepusti Daviesa

Reagovat
Mateo16

Dani Ceballos asked to leave the club at the beginning of the summer, but now it seems that he has not found an offer that satisfies him. @GuillermoRai_

Here we go ako každý rok

Reagovat
j_mrazik

Kde na to Barcelona zase vzala peníze? Já myslel, že tam doteď tisknou černobíle…Nepodepsali oni náhodou nějaké nové sponzorské smlouvy? Nebo to je zase nákup ve stylu po nás potopa?

Reagovat
whatever

Taky nevim. Posledni zpravy rikaly, ze mame za lonskou sezonu ztratu 100 mega kvuli tomu, ze nevysla ta paka s Barca Studios. A kvuli ty dire nemuzeme ani zaregistrovat vsechny hrace… a pak udelame prestup za 55 mega.

Reagovat
whatever

Super, diky! Ja uz to bral tak, ze letos uz zadnej velkej prestup neudelame a budeme koncem srpna nekde nahanet hrace bez smlouvy a hostovacky. Coz asi stejne budeme ale i tak je to uz ted mnohem lepsi prestupak nez jsem cekal.

Pod Flickem se mi nase hra libi, je to rychly, drzy, primocary a pritom kombinacni. Kdyz se zvladne vyporadat s tim double pivotem se sestavou, kterou ma k dispozici, a privede se LW, muze to byt nejen dobra sezona, ale i dobrej zaklad do budoucna. Ozivena hra, hodne odchovancu, mladej tym

Reagovat
LAM

Taky se proto dala smlouva na 6 let. Takže rozepíšou 9 mega ročně.

Jinak se konečně mělo dostat těch 40 za Liberto a snad se podepíše ta nová megasmlouva s Nike+ ještě nějaký nový sponzor na kalhoty.

Reagovat
whatever

No nevim. Po tom, co Laporta v kauze Nike predvadel v mediich, bych spis pocital s variantou, ze nas Nike vykosti…

Reagovat
j_mrazik

To, co ty popisuješ se týká FFP, ne? Nějaké rozepisování do roků apod. Ale tohle jsou prostě otázky hotovosti, případně kde vezmou na přestup za takovýhle peníze z toho, jak jim ty peníze postupně do kasy přitékají. Nebavíme se o účetnictví, že jo? Můžeš být x milionů v zisku, ale prostě ti dojde cash.

Reagovat
Kluivert9

Prachy nejsou problém, problém jsou právě ty pravidla La Ligy a platovej strop...

Reagovat
sergi

Keby prachy nie sú problém tak už nedlžíme Girondins de Bordeaux niečo cez 9mega ešte za MALCOMA.

Reagovat
Visca el barca

Ty přestupy jsou vždy na splátky. Nikomu nic nedlužíme. Jen platíme, tak jak jsme se dohodnuly ve smlouvě.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
sergi

Rozumbrado, keď niekomu niečo splácaš tak to automaticky znamená, že mu dlžíš. Takže Facepalm si daj na svoje zmýšlanie.

Reagovat
Kluivert9

Když si od někoho půjčíš a řádně splácíš, tak máš závazek. Když nesplácíš, tak máš dluh.

Reagovat
Well

I při závazku máš vztah věřitele a dlužníka.

Reagovat
Visca el barca

Jasně a pokud řádně splácím a nemám problém s bonitou. Tak si mohu vzít víc úvěrů pokud mi na to stačí příjem. Jsem v tu chvíli socka? Ne. A pokud řádně splácím, tak semnou nebude mít banka nikdy problém. To samé je s přestupy. Najednou se platí po většinu jen výkupky. Jinak by Barcelona dopadla jako zmíněné Bordeaux pokud by někde něco vážně dlužila.

Reagovat
Well

Jenže dluh v obecné rovině znamená dostát zavazku, takže Barcelona dluží, ale zároveň plní závazky jak má, narozdil od Bordeaux, ale neni to, ze nedluží. Socka tím samozřejmě nejsi, protože není žádným tajemstvím, že financování cizím kapitálem je levnější než vlastním, ale zase samozřejmě do určité míry. Nějak finanční situaci Barcelony následovanou nemám, ale dluží stejně jako většina fotbalových klubů i dalších korporací. Je to spíš takové slovickareni no.

Reagovat
sergi

Toto asi nie je úplne správne. Dlh so záväzkom nie sú úplne späté, ale budiš - barca teda nemá problém s financiami na nákup hráčov. Nemá lebo sa dá stále požičať.

Reagovat
sergi

FC Barcelona and Girondins de Bordeaux have reached an agreement for the transfer of the player Malcom Filipe Silva de Oliveira. The operation will cost 41 million euros and 1 million in variables. The player will sign with the Club for the next five seasons, until the end of the 2022/23 season.

Toto je z ofiko FC Barcelona.com. Skončila sezóna 2023/24, začína 2024/25 a Malcom nie je splatený - nie len on.

Reagovat
Visca el barca

A víš, že to tak má každý klub?

Reagovat
sergi

No to je fajn, ale nevieme ako sú na tom ostatné kluby so splácaním.

Reagovat
Ladas321

Malcom měl být už dávno splacen, stejně tak dlužíte prachy za Coutinha Liverpoolu stále. To jsou všechno hráči, kteří už u vás nějaký ten pátek nehrají a stále je nemáte zaplacené, do toho si nabalujete další a další nákupy na dluh, berete další a další půjčky, ale obdivuji ten růžový pohled fanoušků Barcelony

Reagovat
Kluivert9

Já zas obdivuju tu neustálou starost ostatních o finance Barcelony

Reagovat
Ladas321

My nemáme starost, my se vám akorát smějeme.

Reagovat
Kluivert9

Nic se Bordeaux nedluží.

Reagovat
sergi

Takže je Malcom splatený?

Reagovat
Kluivert9

Co to s tím má společného? Pokud Barcelona řádně plní své závazky, tak není žádný problém.

Reagovat
sergi

Ty si napísal "Nic se Bordeaux nedluží." - toto je ten problém, dlží sa a myslím, že nie len im.

Reagovat
Mateo16

Treba počítať že nejdu cez výkupku a požadovaných 60 mega navýšili na 63 mega

Sumu rozložili na splátky a tento rok nezaplatia ani euro

Reagovat
rominhoFCB

Excl | FC Bayern, now also open for a loan deal of Kingsley #Coman

Reagovat
rominhoFCB

Nedokazal by ho Flick ozivit ? V sezone 2019/20 sa mi pod jeho vedeni velmi pacil. Podla mna vacsi talent ako NIco.

Reagovat
LAM

Ale na Nica se můžeš spolehnout, protože nebývá zraněný, tedy přesný opak jako Coman.

Reagovat
rominhoFCB

Pravda, skoda.

Reagovat
vladino10

Oživiť? Coman nepotrebuje oživiť. On je konštantne dobrý- prvé 3 zápasy po zranení nič moc a potom už hra ôk. Hráč podobný dembelemu- skvelý dribling, zakončenie, center, finálna prihrávka a decision making mizerne. Ale tieto atribúty ma asi od demba lepšie, ten dribling o kúsok horší.

Každopádne, všetko sa nuluje tým, že bude viac ako polovicu sezóny zranený.

Reagovat
Crustyq

A kde jako bude hrát? Proč ne radši nějaké LW nebo DM? To je zase přestup

Reagovat
Messiáš

Hráč skvělý, to ukazoval dlouhodobě, ale prostě na post, kde nás fakt bota netlačí. I pokud Pedri bude pokračovat ve skleněnkovství, s čímž zjevně počítáme, tak je tam Gundogan, Fermin, teoreticky Raphinha nebo Pablo Torre. Mohl by tam hrát i Gavi. Fermin naprosto září na OH, už ke konci sezóny v La Lize ukazoval, že má ohromnou formu, což bylo odměněno povoláním na Euro.

Trochu mi to připomíná přestup Griezmanna. Hráč skvělý, ale LW to není, může hrát falešnou devítku, ale ideální by bylo, kdyby se tak toulal mezi obranou a zálohou soupeře, pěkně pod hrotem, což je post, který chtějí hrát další 4 naši hráči. Snad tady aspon Flick řekl, že jej chce, jinak to moc nechápu. Pakliže nepřichází Nico a chce se nutně ofenzivní posila (kluci z akademie zatím v USA ukazují, že moc potřeba taky není), tak mají skákat uplně jiná jména... Desire Doue třeba, nevím, někdo dynamickej, rychlej a co ideálně to LW hraje.

DM snad Marc Bernal s Casadem a Christensenem. Zubimendi se stejně ze Socek nikam nechystá a už bych rád omezil panic buye na naprosté minimum. Za rok si dýchánek s Nicem snad zopakujeme s lepším výsledkem, byť bude záležet, jestli se mu nezvýší výkupka. Budeme muset ale řešit starého/stárnoucího Lewu, pokud Pau Victor teda nevystreli jako v priprave ci Roque, ale tomu se zjevně až tolik nevěří.

Zkrátka více otazníku než řešení, snad aspon góly přinese, skleněnka je to ostatně taky trochu. Může mě vlastně jen překvapit, což u hráče za 60 mega...

Reagovat
whatever

Napadla me jeste jedna hypoteza - pokud Flick chce slozit double pivot z Pedriho, Gaviho, Gundogana a De Jonga, pak by na AM byl realne Olmo a back-up Fermin. Ja si to bez DM moc nedokazu predstavit, lonska sezona ukazala. Mne prijde, ze vsichni 4 nasi stredni zaloznici hrajou lip, pokud vedle sebe maji DM. Takove DM ale na trhu neni (Rodri a Zubimendi - ani jeden neni na prodej). A rotovat Christense a s Bernalem a Casadem by prijde uplne stejna bida jako loni.

Reagovat
Kluivert9

Tak Bernal takovým DM dost pravděpodobně bude, jen bohužel ne už tuto sezónu...

Reagovat
Visca el barca

Může se vyhrát. Já si naopak dokážu představit toho double pivota v podobě Frenkieho s Gavim. Zálohy se nebojím. Flick je trošku jiný trenér než Xavi. Co mi dělá starost je levé křídlo. Když se koukneš co běhá po světě, tak krom toho Nica mi nepřijde nikdo zajímavý. Dřív se mi líbil Leao, ale ten je líný jako veš. Za rok bohužel budeme řešit dva posty. LW a 9. Takhle jsme mohli mít o starost míň.

Reagovat
Kluivert9

Když už letos nevyšel Nico, tak se měl řešit kraj obrany, protože to je také neustále oddalovanej problém a k tomu se neustále nabalují další.

Reagovat
Visca el barca

Určitě. Věřím tomu, že Olmo nebude jedinej přestup. Příští rok by už neměly dobíhat smlouvy Suaréze, Messiho a spol. Takže ten prostor bude zase lepší. Plus budeme opět dál v rekonstrukci stadionu. Strašně se na ten návrat těším. Už ať je prosinec. Protože ta olympijská hrůza mi teda dost vadí

Reagovat
celeb

podla mna pride zas Jao Cancelo. Ini napadnici sa nerysuju, on sa viac krat vyjadril, ze chce hrat za nas, zacal trenovat s City, ale je dost pravdepodobne, ze da u nas aj dalsiu sezonu.

Navyse je to skuseny bek, ktory vie zahrat na oboch stranach + aj v zalohe. Akurat na lavo mal minuly rok zopar kiksov, kedy v zaveroch (uz prehratych zapasov) stratil koncentraciu a kiksoval. Inak si myslim, ze smerom dopredu je urcite lepsi (hlavne napravo) ako Kounde ci Araujo + ponuka dalsie moznosti (zaloha).

Viem, ze u cules nie je moc oblubeny, ale nebol jedinym, kto sa nechal zomlet minulou sezonou.

Reagovat
EaP

Ja by som sa na Fermina ako kreatívneho záložníka nespoliehal. A na Torreho už vôbec nie. Ten sa podľa mňa v klube ani nezdrží . Keď sa bavíme o kreativite , koľko asistencii či gólov ma trio Gavi, Pedri, De Jong za posledné 3 roky ? Ak by nedošiel Gundo, ani v minulej ultra tragickej sezóne by sme sa nedostali k hranici 60 vystrelených gólov . Germain zase ma neuveriteľne veľa strát lopty a hre nevie dať myšlienku . On vie využiť priestor a vedieť vystreliť . Ale fakt to nieje kreatívny záložník . Po sezóne sa isto zbavíme Raphinhu, Gundo pôjde dožiť do Turecka kde ho chcú stoj čo stoj. Lewa pôjde , zrejme do Arabie. Olmo nieje krok pre túto sezónu , ale príprava na ďalšie s tým , že bude mať impulz na hru okamžite . Budúci rok tak nebudeme zálohu musieť riešiť . Otázne však je , v akom stave a na ako dlho sa dvojica Gavi a Pedri vráti z PN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele