Defenzivní pilíř Brestu míří na jih Francie, Marseille získala na roční hostování Brassiera

04.07., 09:29
Aktuality
Lilian Brassier (© AFP)

Brest v uplynulé sezóně získal v Ligue 1 senzační třetí místo a jedním z těch, kteří se o tento historický úspěch bretaňského klubu zasadili, byl bezpochyby i obránce Lilian Brassier. Není tak divu, že si jeho výkonů všimli na věhlasnější adrese. A jako svou novou posilu ho získala Marseille. Na jih Francie přichází čtyřiadvacetiletý stoper formou ročního hostování s opcí.

Brassier prožil u Pirátů průlomový ročník. Doposud působil, až na výjimku při zápůjčce ve Valenciennes, výhradně na Bretaňském poloostrově. Tam, kde se řemeslu učil, tedy v Rennes, pořádnou šanci nedostal, a tak se natrvalo usadil u sousedů v Brestu. A stal se tam za čtyři roky nedílnou součástí defenzivních řad. "Bývalý francouzský reprezentant do 20 let zaujal svou všestranností a přizpůsobivostí v obraně, stejně jako svým zakončením levou nohou,” představovali hráče Les Phocéens na svém webu při středečním večeru.

Rodák z Argenteuilu zatím nebude kmenovým hráčem OM, může tomu tak ale být, pokud klub uplatní klauzuli o trvalém nákupu. Ta by podle informací francouzského sportovního listu L'Équipe měla činit 12 miliónů eur. Olympique rozhodně nepořizuje žádného zajíce v pytli, Brassier nasbíral na své konto během svého působení v Brestu celkem 117 zápasů včetně Francouzského poháru, vstřelil přitom 5 branek.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, om.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Jason_

Radšej si mal zahrať LM za Brest.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele