Dempsey přestoupil z Tottenhamu do Seattlu Sounders

04.08.2013, 09:40
Aktuality
Clint Dempsey po více než šesti letech opouští anglickou nejvyšší soutěž a vrací se do vlasti. Amerického ofenzivního fotbalistu získal z Tottenhamu tým Seattlu Sounders, který za něj údajně zaplatil devět milionů dolarů, což by znamenalo rekordní transfer v historii Major League Soccer...

Třicetiletý útočník či ofenzivní záložník byl na severozápadě USA představen v noci na dnešek před zápasem, v němž Sounders smetli Dallas 3:0. Dempsey s novým zaměstnavatelem podepsal čtyřletý kontrakt.

"Jsem velmi nadšený z toho, že budu hrát právě za Sounders. Hrál jsem v Seattlu nedávno s národním týmem a viděl jsem, jakou atmosféru zde fanoušci umí vytvořit," prohlásil Dempsey, na jehož nový tým chodí v průměru čtyřicet tisíc diváků. "Toto je historický den pro Sounders FC a jeho fanoušky. Clint je hráčem světové úrovně, který může náš tým posunout na vyšší úroveň," řekl většinový vlastník klubu Joe Roth.

Devětadevadesátinásobný americký reprezentant strávil v Tottenhamu poslední sezónu, během které odehrál 43 zápasů a vstřelil 12 branek. Předtím působil šest a půl roku ve Fulhamu, který ho získal v lednu 2007 z New England Revolution.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (1222)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele