DEPORTIVO PADLO

04.05.2004, 23:57
Aktuality
Deportivo La Coruňa a FC Porto měli co napravovat, v prvním semifinále nepředvedli fotbal hodný semifinále Ligy Mistrů. Druhý zápas byl o něco lepší, alespoň jeho druhá polovina. Se šťastnějším koncem pro hostující FC Porto...

Do odvety nastoupili hosté zřejmě se stejným cílem, jako Deportivo do prvního zápasu. Pozorně bránit, hlavně neinkasovat. A dařilo se, zvlášť díky tomu, že Costinha perfektně uhlídal špílmachra hostů Valeróna, který se za první půlhodinu pořádně nepotkal s míčem. Hře rozhodně nepomohlo počasí – stadión Riazor od začátku smáčel déšť a rychle odskakující míče dělaly oběma týmům problémy.

První půle tak začala asi ve stejném tempu, v jakém skončil zápas první. Fotbal nic moc, hlavně soustředění se na obranu. Domácí byli bezzubí také díky účinnému napadání hráčů Porta, ti rozehrávku soupeře nabourávali už v zárodku. Porto tak drželo míč víc na svých kopačkách, ale útoky vedené ve dvou nebo třech hráčích neměly proti pevné obraně Deporu žádnou šanci. Nejvážnějším ohrožením branky tak byla Derleiova střela z uctivé vzdálenosti, která skončila mimo branku.

Domácí mohli skóre otevřít ve 27. minutě, když se parádním volejem prezentoval Walter Pandiani, mířil však nad a navíc byl v ofsajdu. Možná právem si domácí mohli po poločase stěžovat na nepřesnost pomezního rozhodčího. Ve 36. minutě se po chytrém obloučku za obranu ocitl sám před brankářem Valerón, pomezní však kvůli ofsajdovému postavení jiného hráče akci zastavil. Mrzet to však Valeróna nemuselo, branku stejně netrefil. Jiné to však bylo minutu před přestávkou – to mohl jít Valerón sám na branku, opět ho však zastavil praporek pomezního, opět neprávem zdvižený.

Druhá půle začala velkou příležitostí Porta, po Decově centru totiž Derlei hlavou trefil tyč. I nadále se zdálo, že hra má větší náboj, nebezpečných situací bylo více, šance však stále žádné. Vše změnila až 58. minuta. Unikajícího Deca na kraji vápna sestřelil César a sudí Collina správně nařídil penaltu. K exekuci se postavil Derlei a přestože Molina vystihl směr a na míč si sáhl, tvrdou střelu z branky nevytěsnil – 0:1. Derlei se na hřiště dostal poprvé po čtvrtroční absenci způsobené zraněním a hned dal veledůležitý gól.

A jak se později ukázalo, byl to i gól rozhodující. Deportivo sice vrhlo všechny síly do útoku a mělo několik dobrých šancí po nebezpečných Luqueho centrech z levé strany, vítr z plachet jim ale sebrala 70. minuta. Marocký stoper Noureddine Naybet fauloval unikajícího Ferreiru, dostal žlutou kartu a protože už jednu měl, šel předčasně ze hřiště.

O dvě minuty později mohl pečetit Maniche, jeho střelu však nadvakrát zneškodnil gólman Molina. Pak sice ještě přišly dvě možnosti Tristána – poprvé mu dobrou šanci zhatili důslední obránci a později z přímého kopu ze 20 metrů zamířil jen těsně vedle – oslabený Depor už ale na Porto nestačil. V závěrečné čtvrthodině domácí nic nevymysleli, naopak mohli inkasovat z brejků. V nastaveném čase chyby z první půle mírně "napravil" asistent rozhodčího, když zastavil samostatný únik McCarthyho, opět kvůli ofsajdu, který nebyl.

Riazor se už pár minut před koncem zahalil do smutku, asi málokdo čekal, že po výprasku 4:0 pro obhájce z Milána bude problém doma porazit Porto. Deportivo však v letošním ročníku Ligy Mistrů doma poprvé nevyhrálo. Poprvé inkasovalo. A i to stačilo na vyřazení. Hráči Porta zvládli svou úlohu na jedničku – bezchybně bránili, soupeře k ničemu nepustili, v závěru všemi prostředky natahovali čas.

Po loňském triumfu v Poháru UEFA jsou tak blízko úspěchu ještě většímu – v cestě za pohárem pro vítěze Ligy Mistrů a titulem evropského fotbalového krále jim stojí už jen jeden soupeř. Jeho jméno se dozvíme zítra, kdy na Stamford Bridge místní Chelsea přivítá AS Monaco. Francouzi, kteří jsou největším překvapením letošní Ligy Mistrů, mají velmi dobrou pozici - doma vyhráli 3:1. Chelsea však nebude snadným soupeřem, zdá se totiž, že z narychlo nakoupených hvězd začíná vyrůstat tým. Určitě nás čeká zajímavý fotbal...

Autor: Petr Starý

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*Skynet_IV

Porto nemělo postoupit fotbal hrat neumijou akorát tak na nervy. Simulanti to je už jak ta Chelsea taky davaji loktem umislně do ksichtu a vylučuje se na druhé straně , pane bože to už neni možný žadna spravedlnost.. Deco když mu uteče balon tak padne na zem a ten plešatec kolina to piskne to je jasný. Bože můj to je nejhorší ročník ligy mistů v hisstorii a to už sem jich pár viděl. Deportivo se snažilo hrat ale porto to jak mlhlo tak se svalilo na zem jako pytel brambor. Kdo to viděl musí potvrdit. . Deco to pako to je zmrd penalta no jasně kopne si balon do autu a hleda nohu obranca aby nahoudou taky nezustal někdy nanohách musí se furt válet. Idiot. Zdar su zvědavej na vaše názory jestli se to tak nezda jenom mě.

Reagovat
PJ

Souhlasim, taky se mi to nelíbilo. Hráči porta - co výskok, to lokty kolem sebe, Deco sice s míčem umí neskutečný věci, ale jakmile je někdo kolem něj a obere ho, Deco se kácí k zemi. Nemam ho rád... Ale ta penalta - ta určitě byla, i kdyby Deco chtěl, tak by to neustál...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem taky naštvanej, rozhodčí jsou fakt telata že si nikdo nevšim toho úderu pěstí, červená pro Naybeta taky bejt neměla, penalta asi jo. Collina se moc nevyznamenal, mohl trestat simulování ať už Porta nebo i Valerona. Mě bylo nejvíc líto těch mlaďoučkejch fanynek Deporu, skoro jsem plakal s nimi

Reagovat
alegre

Porto hraje nezazivny, ale chytry fotbal. Brnka vsem na nervy, faluje za zady rozhodciho, je to takova Viktorka Zizkov, jenze jinak pruhovana a trochu kvalitnejsi. Ale co nadelame. Jo a vetsina tech fanynek , krasny holky. Ja bych jim ty slzicky utiral az do rana....

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jakkoli srovnávat Viktorku s Portem mi připadá....

Reagovat
alegre

Vzdyt to taky tak bylo mysleno!!!!!

Reagovat
PJ

Červená pro Naybeta - nevim první kartu sem nevidě, ale tu druhou myslim dostal právem, ten faul na kartu byl... Simulovat ale umí pěkně, hlavně Deco. I když to co předved Valerón, to nemělo chybu :-)

Reagovat
HOST*007

já su spokojený Depor mi vyřadilo Juventus tak si nezaslouží býýt ve finále.

Reagovat
Mr.Jindros

ja taky fandim Juve a chtel jsem aby Depor vyhral ligu mistru, abych mohl rikat ze sme vypadli s budoucim vitezem

Reagovat
HOST*trojka

Dle mě bude Porto mistr. I když hráli tvrdě, a Colina byl slepej, nebo kamera neviděla fauly La Coruni. La Coruna se měla předvíst a myslel jsem, že Portu více zatopí. Sázel jsem 02, a když jsem slyšel, že bude hrát i Derley, tak mi to bylo jasný. Abyste mě nenařkli, dneska na Monako mám, že dá prvního gola, tak uvidím.

Reagovat
PJ

Mě Porto nijak nevadí, ale po tom, do včera předvedli, jim fandit rozhodně nebudu. Přeju to Monaku a kdyby snad nedejbože postoupila Chelsea, tak snad budu radši fandit i jí, než Portu...

Reagovat
HOST*trojka

Jo, to já taky budu fandit a přát Monaku. Ale tipuju Porto.

Reagovat
exmafie

Depor mě včerejší hrou dost zklamal a v žádném případě na postup neměl...Všichni co tady psali,že Porto (mimochodem taky ho nemusím právě kvůli simulování,hlavně toho dementa Baiu) hraje příšernej fotbal,vzpomeňte s jakou "krásnou" hrou vyrukoval Depor v prvním zápase....Včera to bylo to samý,Depor se nezmohl na nic a kdo tvrdí opak,ať mi napíše jednu šanci,kterou měl než dostal gól (Porto dalo aspoň tyčku a za stavu 0:1 mělo taky víc šancí).Finále přeju spíš Chelsea než Monacu,páč mám rád anglickej fotbal a pokud by postoupilo Monaco,bylo by finále přehlídkou betonářské práce obran,Chelsea hraje aspoň ofenzivně...PS:ty plačící fanynky sice nebyly nejkrásnější,ale k utírání jejich slziček bych se připojil

Reagovat
HOST*trojka

Jo, můzeme se bavit o krásnym fotbalu a nebo o sázení na fotbal. Podle mě to není to samé. Já raději to druhé.

Reagovat
HOST*trojka

Vlasně ne, rád se kouknu na pěknej útočnej fotbal, ale když někdo jenom brání tak se na to nedá koukat a kazí to sázky. To jsem chtěl říct.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele