Devatenáctka porazila Finsko a prošla do elitní fáze kvalifikace

Dnes, 15:24
Aktuality
Samuel Pikolon (© SK Slavia Praha)

Čeští fotbalisté do 19 let postoupili do elitní fáze kvalifikace mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Aleše Křečka v závěrečném utkání základní části porazili po obratu domácí Finsko 3:2 a ve vyrovnané čtyřčlenné skupině nakonec dosáhli na první místo.

Čeští mladíci po prohře se Švýcarskem potřebovali dosud stoprocentní Finy porazit. Začali dobře a v 18. minutě otevřel skóre hlavičkou Samuel Pikolon. Seveřané ale ještě do přestávky po dvou nedůrazech v obraně hostů otočili stav.

Dvě minuty po změně stan vyrovnal Vojtěch Hranoš a odčinil neproměněnou penaltu z duelu se Švýcary. Po hodině hry pak střelou pod břevno rozhodl Jakub Tošnar.

Česká devatenáctka stejně jako nakonec druzí Finové a třetí Švýcaři zakončila skupinu se šesti body. Ve prospěch Křečkových svěřenců v minitabulce tří týmů rozhodl vyšší počet vstřelených branek ve vzájemných duelech. Los jarní elitní fáze kvalifikace se uskuteční v prosinci.

Finsko - Česko 2:3 (2:1)

Branky: 34. Mentu, 45.+2 Ezeh - 18. Pikolon, 47. Hranoš, 63. Tošnar.

Sestava Česka: Rodriguez - Jindra, Musil, Konečný, Tesař - Tošnar (67. Polák), Feit (46. Pech) - Hranoš, Rus (90.+2 Večeřa), Mokrovis (46. Belžík) - Pikolon (67. Saal). Trenér: Křeček.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Česko "19"
3
2
0
1
5 : 3
6
2
Finsko "19"
3
2
0
1
8 : 3
6
3
Švýcarsko "19"
3
2
0
1
5 : 1
6
4
San Marino "19"
3
0
0
3
0 : 11
0

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Vtipná tabulka.

Reagovat
Freedo

Projížděl jsem si sestavu a musím konstatovat, že mě zarazil nepoměr v klubové příslušnosti. V základu 4 Sparťani + 3 hráči, kteří ze Sparty hostují v Lokádě a jen 2 Slávisti (4 sešívaní tedy na lavičce). Myslel jsem si, že ty mládežnický týmy vždycky jsou +- napůl. Nevím, jestli je to nejlepší vysvědčení, ale zase třeba takovej Pikolon vypadá hodně dobře, jsem zvědav, jak se bude prosazovat dál.

Co ten Rodriguez, kde má kořeny?

Reagovat
Kryptos_

Myslím, že jsem kdysi někde četl něco o Kostarice.

Reagovat
Kryptos_

Tak se musím opravit, prej Kuba

Reagovat
Kily

Reagovat
Freedo

Díky

Reagovat
doshcz

zas v lonske U17 mela Slavie vic hracu, ted se to vic promichalo s klukama od nas jako Rus a Hranos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele