Diaby je konečně fit, během pauzy myslel i na konec kariéry

05.05.2014, 15:50
Aktuality
Už hodně brzy by se znovu na trávníku mohl objevit Abou Diaby. Francouzský záložník ve službách Arsenalu více než rok marodil s poraněným kolenem, o víkendu ale už z lavičky sledoval utkání s West Bromwichem Albion (1:0). Sám přiznává, že během dlouhé pauzy myslel i na konec kariéry...

"Ptáte se sami sebe, jestli budete stále fotbalistou, a myslíte na to, že všechno vzdáte. Řekl jsem si: 'Jsem otrávený! Končím!' Bavil jsem se o tom s rodiči, sourozenci, přáteli... Pak jsem jednoho dne vstal s tím, že tohle není řešení," prozradil Diaby.

"Musel jsem začít úplně od začátku a bylo to těžké, jelikož mě během kariéry potkala spousta zranění. Jsem pobožný a v mé víře beznaděj neexistuje, nikdy se nesmíte vzdávat. Zároveň je mi 27 let, brzy 28. Stále před sebou mám pět nebo šest let fotbalu, možná více," pokračoval Diaby.

Diaby se na trávníku naposledy objevil v polovině března loňského roku, během něhož nakonec absolvoval dvě operace. Arsenal před sebou ve zbytku sezony má ještě dvě soutěžní utkání - v posledním kole Premier League cestuje do Norwiche a ve finále FA Cupu se pak utká s Hullem.

"Bylo by to báječné, kdyby moje černá sezona skončila triumfem v poháru. Zbývají dva zápasy a je třeba být realistou. Ale kdybych mohl být 23. hráčem v letadle směrem do Brazílie... Sním o tom," nevzdává se Diaby ani nominace na světový šampionát.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (320)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele