Díaz: Z našeho týmu je třeba mít velký respekt

28.06.2015, 13:12
Aktuality
Znovu ve čtvrtfinále končí pouť Brazílie jihoamerickým šampionátem. Kanárkům se po čtyřech letech opět postavila Paraguay a dokázala najít recept na favorizovaného soupeře, po remízovém průběhu duelu zvládla lépe penaltové drama...

Paraguay na letošním ročníku Copa América ještě neprohrála a platí to i po sobotní noci, přestože musela dlouho dotahovat. Brazílii poslal do vedení již v 15. minutě Robinho a stav 1:0 platil až do 72. minuty, po zákroku Silvy se kopala penalta a Derlis González srovnal na 1:1.

Pokutových kopů si následně fanoušci užili dosytosti a v rozstřelu jich viděli ještě deset. Na brazilské straně selhali dva střelci, v paraguayském týmu byl jenom jeden neúspěšný exekutor.

"Hráči, ředitelé, zkrátka všichni jsou velmi šťastní. Pro nás je tato výhra důležitá, představuje velký krok, díky němuž budeme i nadále věřit v náš projekt. Hráli jsme s Argentinou, Uruguayí a Brazílií a žádný z těchto týmů nás nedokázal porazit. Z našeho týmu je třeba mít velký respekt, hráči fanouškům ukázali, čeho jsou schopní," pochvaluje si trenér Ramón Díaz.

Paraguay si před čtyřmi lety zahrála v semifinále s Venezuelou a dokázala postoupit po penaltovém rozstřelu. Letos jí čeká tvrdší oříšek, podruhé se na turnaji postaví proti Argentině, s níž ve skupině remizovala 2:2. "Argentina je nejlepším národním týmem světa. Známe jí dobře a nebudeme mít moc času na to, abychom si užili tento zvláštní moment," uvědomuje si Díaz.

Brazílie se nedokázala revanšovat za nepovedený konec rok starého domácího světového šampionátu a v Chile zanechala rozpačitý dojem. Ve skupině podlehla Kolumbii a porazila o jeden gól Peru a Venezuelu, v noci ze soboty na neděli pak nebojovala jenom proti paraguayským reprezentantům.

"Není to omluva, ale patnáct hráčů bylo v průběhu týdne nemocných. Museli jsme zkrátit několik tréninků. Hráče bolely hlavy, záda a byli nemocní, na některé to mělo i větší vliv, několik z nich dokonce zvracelo. Willian se necítil dobře už během poločasové přestávky, Robinho měl problémy na konci," říká trenér Brazílie Dunga.

"Až do konce jsme se snažili vyhrát. Snažili jsme se neutralizovat plán soupeře a v průběhu duelu měli dobré momenty. Nastoupili jsme k důležitému zápasu a potřebovali rychlost, která nám na konci už chyběla," dodává někdejší záložník.

Brazílii nakonec může mrzet i moment z 87. minuty, v níž byl z trávníku stažen Robinho. Jeho místo zaujal Everton Ribeiro, který se následně během rozstřelu stal jedním ze dvou neúspěšných brazilských exekutorů.

"Chtěl jsem na penaltu jít, ale musím respektovat rozhodnutí trenéra. Běžně penalty zahrávám. Teď se musíme postavit realitě, náš tým má na čem pracovat. Pokud prohraje jeden, prohrávají všichni," nechal se slyšet Robinho.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak hrál Derlis?

Reagovat
raduinho

Ted už vás Argentina zničí.

Reagovat
Murtago

zničí na penalty?

Reagovat
raduinho

Paraguay nemá Ospinu.

Reagovat
Murtago

Paraguay hraje lepší fotbal než Kolumbie

Reagovat
raduinho

Argentina zničí Paraguay.

Reagovat
Murtago

*Argentinu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj to je řečí... myslím,že je argentina přejede

Reagovat
smazaný uživatel

Díaz mind games.

Reagovat
Filip12

vypadá jak Rostík Čada

Reagovat
smazaný uživatel

Až na jinou barvu vlasu jinej obličej, oči, uši, a tak je to celej on!

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

"Argentina je nejlepším národním týmem světa."

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Tiež si myslím, že ním je Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Paraquay mělo jen prostě kus velkého štěstíí To se opakovat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina je nejlepším národním týmem světa. tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Jan Mucha -> ŠK Slovan Bratislava

Reagovat
smazaný uživatel

Kozacek v reprezentaci dochytal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele