Dinamo Moskva odvolalo Kobeleva, nahradí ho Božovič

27.04.2010, 16:04
Aktuality
Dny trenéra Andreje Kobeleva na lavičce Dinama Moskva jsou sečteny, dnes o tom informovala ruská zpravodajská agentura Interfax. Oficiální formu nabude odvolání Kobeleva v nejbližších hodinách po zasedání vedení bělomodrých.

Lodivod Dinama Andrej Kobelev doplatil na špatný vstup klubu do nového ročníku Premier Ligy. Přestože bohatý vlastník banka VTB vyhlásila útok na mistrovský titul, Dinamo je po sedmi kolech na desátém místě.

Odchovanec Dinama Andrej Kobelev usedl na lavičku bělomodrých v roce 2006. Pod vedením Kobeleva klub dosáhl nejlepšího umístění od pádu sovětského svazu, když v roce 2008 dosáhl na bronzovou medaili a poprvé v historii si zahrál předkolo Ligy mistrů.

Na lavičce Kobeleva podle Interfaxu nahradí Černohorec Miodrag Božovič, známý ruským fanouškům z úspěšných štací v Amkaru Perm a naposledy FK Moskva. Do Moskvy přicestuje Božovič ve středu a o víkendu už bude mužstvo řídit v utkání v ligovém utkání proti Spartaku Nalčik.

Moskevské Dinamo je jedenáctinásobným mistrem sovětské ligy, naposledy triumfovalo v roce 1976. Po rozpadu jsou úspěchy bělomodrých značně skromnější, moskevský klub získal jen jednu trofej, v roce 1995 Ruský pohár.

Autor: David Kubáň / interfax.ru

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kobeleva vyhodili po telefonu. Ještě, že ne esemeskou.

Reagovat
j_mrazik

Pevná nebo mobil?

Reagovat
smazaný uživatel

Pobočková ústředna.

Reagovat
j_mrazik

Třeba na něj neměli mobil, tak mu museli zavolat.

Reagovat
smazaný uživatel

aj dinamo aj lokomotiv mali velke ambicie byť prvy, zatial len prvy striedaju trenerov

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, že Božoviče v Rusku nějaký silný tým uloví. V Permu a FK Moskva odvedl úžasnou práci a ne nadarmo byl spojován i s ruskou reprezentací. Mínusem je asi to, že naskočil do rozjetého vlaku a přizpůsobit tak tým v přípravě podle obrazu svému. Jeho charizma, jak si umí získat mančaft na svoji stran, však podle mě přinesou výsledky ihned.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele