Do Ipswiche se po 22 letech vrací Premier League. Na úspěchu se výrazně podílel český brankář Hladký

04.05., 15:43
Aktuality
Václav Hladký (© AFP)

Pohádkový příběh Ipswich Town FC dospěl ke šťastnému konci. Tým z hrabství Suffolk teprve před rokem oslavoval návrat do League Championship po čtyřech sezonách v League One. V druhé nejvyšší anglické soutěži mu stačil jenom jeden rok a po skvělé jízdě postupuje do Premier League. Důležitou součástí postupujícího týmu je i český brankář Václav Hladký, jehož podzim kariéry proložilo krásné babí léto.

Psala se sobota 11. května 2002. Fanouškovský tábor Ipswiche zahalil velký smutek. Po prohře 0:5 s Liverpoolem opouštěl Anfield Road s vědomím, že jeho klub sestoupil z Premier League. Od té doby Ipswich zažil tři neúspěšné pokusy o návrat skrz play-off, změny vlastnické struktury a dokonce pád až do třetí nejvyšší soutěže.

Nyní o 22 let později může Ipswich na starosti posledních dvou dekád zapomenout a užívat si zaslouženého postupu do nejsledovanější ligy světa. Pod vedením manažera Kierana McKenny dosáhl na klubový rekord v počtu získaných bodů v Championship a navíc je od roku 2012 prvním týmem, který se po postupu z League One hned o rok později dostal i do Premier League. To se naposledy povedlo Southamptonu.

Dvacet let pomalého úpadku

Letošní postup mezi elitu je stejně překvapivý, jako byl sestup v roce 2002. Jen o sezonu dříve totiž Ipswich jako nováček pod vedením George Burleyho do posledního kola bojoval o účast v Lize mistrů a nakonec zakončil ročník na 5. místě. Velké nákupy na evropské poháry se nepodařily a Ipswich vypadl hned v prvním kole Poháru UEFA. Na konci sezony pak sestoupil z Premier League.

Velké naděje na brzký návrat vzaly rychle za své. Došlo k výprodeji kádru a Ipswich skončil sedmý. Následující dvě sezóny Tractor Boys nestačili v semifinále play-off o postup na West Ham United, a pak už mohli postupové myšlenky na dlouhé roky hodit za hlavu. Tým opustili totiž opustili perspektivní hráči jako Darren Bent, Shefki Kuqi, Tommy Miller a Kelvin Davis.

Následovaly roky plácání se ve středu tabulky, které v roce 2009 nezastavil ani slavný Roy Keane. Hráčská legenda Manchesteru United přijala manažerskou roli na Portman Road, ale očekávání nenaplnila. Jen o tři sezony dříve Keane postoupil z Championship se Sunderlandem, ale v Ipswichi se mu podobný kousek nepovedl a zůstal na lavičce jen necelé dva roky.

Místo progresu přišel spíše úpadek a Ipswich se etabloval jako tým ze spodní poloviny tabulky. Důvodu bylo více, ale hlavní roli hrála ekonomická situace klubu. Majitel Marcus Evans měl hlavní starosti se srovnáváním dluhů a investicí do kádru bylo málo. Když tak Ipswich bojoval v ročníku 2014/2015 pod vedením úspěšného a oblíbeného manažera Micka McCarthyho o postup, neměl moc možností, jak posílit kádr.

V sezoně, ve které nakonec neprošel přes semifinále play-off, posílil během lednového přestupového období jen o Freddieho Searse, který stál 100 tisíc liber. Taková přestupová politika působila ve srovnání milionovými posilami konkurence směšně a pro fanoušky byla jasným signálem stavu klubu.

S oblíbeným koučem McCarthym nebyla po konci ročníku 2017/2018 prodloužena smlouva a brzy se ukázalo, že to byl zejména on, kdo držel klub s mnoha problémy pohromadě. Nový manažer Paul Hurst přinesl do týmu radikální změny, které způsobily velký úpadek, poslední místo v League Championshipu a první účast v třetí nejvyšší soutěži od roku 1957.

Tam však pod vedením Paula Lamberta Ipswich pokračoval ve výkonech a výsledcích daleko za očekáváním fanoušků. Vše však odpovídalo ekonomické situaci klubu, která stále nebyla ideální. Během časů pandemie se věci ještě víc zkomplikovaly. V polovině sezony 2020/2021, která proběhla před prázdnými tribunami, Lambert skončil a v dubnu klub změnil majitele.

Ipswich Town za 40 milionů liber odkoupilo od londýnského podnikatele americké konsorcium Gamechanger 20 a hned po sezoně došlo k řadě změn. Klubovým předsedou se stal zkušený funkcionář Mike O’Leary a výkonným ředitelem neméně zkušený Mark Ashton.

Před ročníkem 2021/2022 posílilo kádr Ipswiche neuvěřitelných 19 nových jmen, ale tehdejší stratég Paul Cook nedokázal ze zcela nového kádru poskládat vítězný tým. Blues se na začátku prosince pohybovali opět jen ve středu tabulky a po vypadnutí z FA Cupu s Barrow byla s manažerem, který sbíral úspěchy ve Wiganu nebo Portsmouthu, rozvázaná spolupráce.

Kdo je Kieran McKenna?

Dne 16. prosince 2021 udělalo vedení Ipswiche tah, který většinu fanoušků spíše zarazil. Jako nového manažera oznámilo Kierana McKennu - asistenta Ole Gunnara Solskjæra v Manchesteru United bez zkušenosti s pozicí hlavní trenéra.

Fanoušci byli logicky zmatení a velmi krátký životopis nového lodivoda je nenaplňoval optimismem. McKenna však přišel s pokorou. Zpočátku mluvil tiše, ale ve svých mediálních vystoupeních byl metodický, jasný a upřímný, a fanoušci brzy uvítali odklon od jeho ráznějších a někdy až panovačných předchůdců.

Postup byl v rozjeté sezoně náročným úkolem a McKenna zakončil první ročník v Ipswichi na 11. místě. Hned v létě však s podporou nových majitelů začal přetvářet tým k obrazu svému. Přišel Freddie Ladapo a Leif Davis, kteří se okamžitě zařadili mezi opory týmu. V lednu došli George Hirst, Harrison Clarke, Massimo Luongo a hlavně Nathan Broadhead. Posílený tým za sebou nechal kromě Plymouthu veškerou konkurenci a se ziskem 98 bodů postoupil z druhého místa do Championship.

Pod vedením severoirského kouče nečekali fanoušci v druhé nejvyšší soutěži zázraky. Návrat do druhé ligy byl příjemný a na začátku sezony příznivci doufali hlavně ve více vyhraných zápasů než těch prohraných.

Po 46 odehraných kolech jsou však představy i těch nejoptimističtějších příznivců překonány. McKenna se totiž z tichého stratéga, trpělivě vysvětlujícího svou trenérskou metodiku, stal během této sezony ikonou. Má řadu taktických nápadů a osobitý způsob hry. Vyzařuje z něj energie a nadšení, kterým si získal důvěru hráčů. Vyniká však zejména tím, že není manažerem, ale opravdu hlavně trenérem - nejenže z hráčů dostává to nejlepší, on je zdokonaluje.

Asi nejlepším příkladem je již zmíněný Leif Davis, který přišel do Ipswiche po neúspěšných angažmá v Leedsu a Bournemouthu. Levý obránce na první skvělou sezonu v League One navázal ještě lepší v Championship a stal se nejlepším nahrávačem celé soutěže. Velký progres zaznamenal také levý záložník Nathan Broadhead a obrovský posun udělal rovněž útočník Conor Chaplin.

Ipswich měl nejlepší období na začátku sezony, kdy vcelku suverénně vévodil ligové tabulce. Nováčkovský entuziasmus poté mírně upadl během vánočních svátků, ale následně se opět vrátil k dobrým výkonům a postup je výsledkem zodpovědné a vytrvalé práce celého klubu od správce hřiště až po nejvyšší vedení.

Příkladem jde ovšem hlavně neskutečně odhodlaný McKenna. Týmu naordinoval své oblíbené rozestavení 4-2-3-1 a po všech hráčích vyžadoval maximální fyzickou připravenost a fotbal ve vysokém tempu. Leif Davis, který při svých profesionálních začátcích v Leedsu zažil Marcela Bielsu, přirovnává McKennu právě k argentinskému stratégovi, který proslul přísným a systematickým přístupem ke kádru.

McKenna přebírá řadu vzorců od populárních a úspěšných trenérů současnosti. Ipswich byl nejlépe útočícím týmem celé ligové sezony a řada prvků jeho hry připomíná ty nejlepší týmy. Hra přes produktivní krajní beky připomíná Kloppův Liverpool, rychlé průniky záložníků a krajních hráčů do pokutového území zase Guardiolův Manchester City. Tyto věci i na nižší úrovni fungují zejména proto, že McKenna tráví s hráči hodně času u videa a rozebírá s nimi hru do posledního detailu.

O výjimečnosti sedmatřicetiletého kouče mezi zkušenými druholigovými manažery svědčí i jeho přístup k přestupové politice. Místo drahých nákupů na posílení kádru požádal vedení o zlepšení klubové infrastruktury. Ipswich momentálně disponuje dvěma hybridními tréninkovými hřišti a před sezonou nechal vyměnit za 2,5 milionů liber chátrající hrací povrch na Portman Road. Nový trávník patří mezi nejlepší v League Championship a klubu se vyplatil - za celý ročník doma prohrál pouze jednou.

Za velkým úspěchem samozřejmě stojí hlavně poctivá příprava a maximální profesionalita mužstva. V letošním ročníku však Ipswich ukázal také obrovskou mentální sílu a týmovou sounáležitost. Povedlo se mu vyhrát 3:2 nad Southamptonem gólem v 97. minutě, brankou v 89. minutě porazil 3:2 také Bristol a vůbec nejemotivnější výhru zaznamenal proti Rotherhamu. Ten porazil 4:3 brankou v 95. minutě, když ještě o minutu dříve obdržel vyrovnávací gól z penalty.

Velké překvapení s českou účastí

Postup Ipswiche v nováčkovské sezoně je velkým překvapením, které se neděje každý rok. O to příjemnější je pro českého fanouška, protože branku Tractor Boys hájí od začátku ročníku Václav Hladký.

Třiatřicetiletý odchovanec Zbrojovky Brno v České republice velkou kariéru neudělal a po třech a půl letech ve Slovanu Liberec, které strávil většinou v pozici dvojky, odešel do skotského St. Mirrenu. Tam plnil roli jedničky a po dvou sezonách přestoupil anglického Salfordu ze čtvrté nejvyšší soutěže. Po roce v League Two zaujal Ipswich, kde však první dva roky proseděl převážně na lavičce.

Průlomovým se pro něj stal až letošní ročník. Během letní přípravy se zranila dosavadní jednička Christian Walton a Hladký ho po skvělém vstupu do sezony už mezi tři tyče nepustil. McKennovi se brněnský rodák díky své rozehrávce hodí do koncepce. Ipswich rozehrává už od brány nakrátko a Hladký dokáže pod tlakem napadajících útočníku dobře reagovat.

Zda bude jedničkou i v Premier League, zatím nelze odhadovat, ale zcela objektivně můžeme říct, že prožil svou nejlepší sezonu v kariéře a byl klíčovým hráčem v cestě za vysněným postupem. McKenna se na něj po celý ročník spoléhal a start v nejprestižnější soutěži by si bezpochyby zasloužil.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Leicester City
46
31
4
11
89 : 41
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92 : 57
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81 : 43
90
4
Southampton FC
46
26
9
11
87 : 63
87
5
West Bromwich Albion
46
21
12
13
70 : 47
75
6
Norwich City
46
21
10
15
79 : 64
73
7
Hull City
46
19
13
14
68 : 60
70
8
Middlesbrough FC
46
20
9
17
71 : 62
69
9
Coventry City
46
17
13
16
70 : 59
64
10
Preston North End
46
18
9
19
56 : 67
63
11
Bristol City
46
17
11
18
53 : 51
62
12
Cardiff City
46
19
5
22
53 : 70
62
13
Millwall FC
46
16
11
19
45 : 55
59
14
Swansea City
46
15
12
19
59 : 65
57
15
Watford FC
46
13
17
16
61 : 61
56
16
Sunderland AFC
46
16
8
22
52 : 54
56
17
Stoke City
46
15
11
20
49 : 60
56
18
Queens Park Rangers
46
15
11
20
47 : 58
56
19
Blackburn Rovers
46
14
11
21
60 : 74
53
20
Sheffield Wednesday
46
15
8
23
44 : 68
53
21
Plymouth Argyle
46
13
12
21
59 : 70
51
22
Birmingham City
46
13
11
22
50 : 65
50
23
Huddersfield Town
46
9
18
19
48 : 77
45
24
Rotherham United
46
5
12
29
37 : 89
27

Autor: Martin Jedlička / theindependent.co.uk, skysports.com

Komentáře (193)

Přidat komentář
Nikikrew

Parada

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Neutron

McKenna

Reagovat
pingla

Reagovat
Man__United

Další důkaz toho že trenéři v United nejsou ten největší problém a ryba smrdí, snad smrděla, od hlavy

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
mistr129

Reagovat
ACSeRw!n

tak snad nebude mit problem si najit angazma v nejakym jinym tymu v Champu

Reagovat
Uwe Filter

Kéž by nemusel...

Reagovat
Uwe háže buly

Může jen překvapit..

Reagovat
Han střelil první

Tak ještě může postoupit West Bromwich, to je v podstatě Birmingham.

Reagovat
Posledni Kovboj

tvuj deda je v podstate Birmingham

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Freedo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Han střelil první

A tvoje bába je židlička.

Reagovat
Posledni Kovboj

na zidlicku si sedas, ne naopak

Reagovat
Han střelil první

Nic nechápeš, nic nemáš, nic nejsi, ty

Reagovat
Posledni Kovboj

No tak, Miso

Reagovat
STR

Reagovat
VTID94

Reagovat
VTID94

Birmingham City going down tu tu tutututu

Reagovat
Uwe háže buly

Ty jsem chtěl v PL ať je další městský derby.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
VTID94

No derby by som si zase po dlhej dobe pozrel tiež ale tak katastrofálne vedený klub sa tam tak ľahko nedostane

Reagovat
Amon

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Man__United

Poděkuj Rooneymu, přebíral je na 5 místě

Reagovat
VTID94

Na neho budú v tej časti Birmighamu spomínať ešte dlho

Reagovat
Bayern +

Reagovat
VTID94

A ešte nový majiteľ pred sezónou vyhlásil že ich dostane z Champu...podarilo sa

Reagovat
Azza

Reagovat
Selänne

Reagovat
Unai

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Wazza228

Plnit cíle je základ úspěchu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
SunFells

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Kang & Kodos

tzv. Brněnský blafák

Reagovat
Neutron

Reagovat
mistr129

Reagovat
vodka

Reagovat
Mimalu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
jsemdement

Reagovat
STR

Reagovat
krisa

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Neon

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Spikous

Ešte zajtra vyhrať v Brightone a bude to pekný víkend

Reagovat
VTID94

Reagovat
Freedo

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kucka

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ratusek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Elliasson

Reagovat
krisa

Reagovat
Neon

Reagovat
SunFells

Pěkná pohádka, ale jeví se dost jak otloukánek, snad to bude alespoň zábavný otloukánek jak Luton. Leeds má v PL víc co nabídnout, snad se na PO ještě vzchopí.

Reagovat
Pipo123

Tak Ipswich má trošku zvučnejšie meno než Luton nie? Do toho majú výbornú akadémiu, aj keď v posledných rokoch nevychovali žiadneho veľkého talenta

Reagovat
SunFells

To určitě jo, ale udržet se v PL se pro nováčky stalo neskutečně těžkým. Jsou kvalitou kádru podobně nepřipravení jak oni a předpokládám, že management na tom není jinak.

Reagovat
SunFells

Reagovat
nani92

Ospravedlňujem sa mu.. Hladký > Ramsdale

Reagovat
Man__United

Doufám že Hašek vytáhne hlavu z prdele a udělá z Hladkého jedničku na Euru

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

Se smějete, ale 3 naši gólmani odchytali polovinu zápasů co ten Hladký

Rakouská Bundesliga není kvalitou před 2. anglickou. Bohužel Hladký je ve věku, že jeho povolání do repre nedává žádný smysl ...

Reagovat
mistr129

Povolání do repre klidně, ale jednička určitě ne. Staněk, Kovář, Hladký/Jaroš

Reagovat
jsemdement

Turnaj trvá měsíc, asi forma. Proč to nedává smysl?

Reagovat
Uwe háže buly

Formu mají další čtyři gólmani. Staněk, Kovář, Jedlička a Jaroš. Všichni můžou jet na dalších x turnajů. Hladký je na konci kariéry a má s Jarošem nejmenší zkušenosti.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Neutron

Uz nie Kovar?

Reagovat
SunFells

Za dva týdny to bude Jaroš.

Reagovat
Neutron

Reagovat
mistr129

Reagovat
Selänne

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
kattos

Proč se tady lidi tolik vysmívají? Výborná kopací technika a sezonu měl fakt super.

Brát ho jako trojku nemá smysl, ale jako jedničku/dvojku proč ne.

Nedostane se na Euro, ale kdyby byl jednička, byl bych klidnější než u nedostačného Stanka nebo 50/50 Kováře, ze kterýho bude novej Čech a nebo to je hroznej lucker co se dostal tam jen protože umí přihrávat

Reagovat
Freedo

Co znamená nedostačný Staněk?

Reagovat
Selänne

Kolikrát si ho viděl chytat, že tohle píšeš? Měl jednu životní sezonu na konci kariéry ve 2. anglický lize. U nás byl na ručník, nikdy nechytal poháry a s touhle úrovní tak zkrátka nepřišel do kontaktu.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
kattos

No a ted příšel

Ty vole co furt se tady ukazuje to jak chytal v CZ, však to je snad více než 6 let.

Reagovat
Selänne

Jak přišel? Druhá anglická liga není žádná Bundesliga.

Reagovat
Uwe háže buly

Ale oni všichni ti naši gólmani mají výbornou sezónu Ať bude jednička Staněk, Kovář nebo Jedlička, tak je mi to jedno. Jako trojka ať klidně jede i ten Jaroš. Navíc všichni můžou jet teoreticky na mistrovství světa, který už se Hladkého určitě týkat nebude.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Noustress

Nechápem ako sa v dnešnej dobe môže druhý rok po sebe dostať do PL takýto mančaft

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
VTID94

Birmingham City will be playing in the third tier of English football for the first time in 30 years after relegation to League One

John Eustace, who Birmingham's new owners sacked in October despite being sixth in the table, has kept Blackburn Rovers up on the last day.

Jednoducho KOK*TI

Reagovat
thewall

A Rooney bude mít před stadiónem místo sochy svoji latrínu.

Reagovat
VTID94

Reagovat
Pablos

Nemají už v Derby ?

Reagovat
thewall

JJ. A když se najde kluc, co ho ještě angažuje, tak bude mít specifický voňavý hattrick.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

Lestr to Blackburnu pěkně pustil

Reagovat
VTID94

Reagovat
thewall

Ještě Leeds nebo Saints a bude trio postupujících zcela OK.

Reagovat
Jesfey

Reagovat
fenixLFC

vazne nie norwich alebo west brom, ti nech otravuju v champe

Reagovat
VTID94

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kucka

Reagovat
avicii

Reagovat
Cotton

Norwich

Reagovat
J0EL

Reagovat
vceradnesazitra

Leeds ne, tam hraje falešný fin

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Amon

Norwich nech je East Anglian derby proti Ipswichu.

Reagovat
avicii

Reagovat
Csaplárova past

Snad si zachytá v PL. Skoro všude kde byl, tak seděl na lavce, tak ať si užije na sklonku kariéry trochu té slávy

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mr.Mike

V Cesku lestil lavicku..asi tomu nerozumime

Reagovat
pobody's nerfect

Myslím, že bude v PL zahrivat lavičku. Pořídí jinou jedničku.

Reagovat
Hlahart

Teď koukám, že má Sancho v BL 2+1 za 12 startů (900 minut) a já měl z těch diskuzí skoro pocit, že dostane příští rok zlatý míč to je podle mě horší než měl u nás. Každopádně ten hype kolem něj mě samozřejmě těší

Reagovat
Wazza228

Měl teď dobrej zápas proti PSG, ale jinak takovej průměr a nic světoborného, kromě pár vteřinových highlightů na YT. Alespoň si ale zvedá cenu. Ale viděl jsem, že by BVB chtělo další hostování příští rok s opcí, byl bych raději, kdyby se, když už, prodal rovnou.

Reagovat
Hlahart

však už před PSG byly sestřihy a angličtí novináři se na ně ptali ETH

Reagovat
Wazza228

Však říkám, dobrej zápas proti PSG a zbytek pár highlightů na YT.

Reagovat
Hlahart

pokud to nebude povinný odkup po hostování za nějakou normální částku, tak doufám, že to klub vyhodnotí jako nesmysl

Reagovat
Wazza228

Reagovat
J0EL

Co je stale lepsie jak Antony za 27 zapasov

Reagovat
Man__United

Když už si chceš kopnout do Antonyho, tak jsou na tom úplně stejně

Reagovat
kattos

Počkat počkat, chceš tím říct že Antony je na tom lépe než Sancho?

Reagovat
kattos

*stejně

Reagovat
Man__United

To nechci, jen říkám že jsou na tom bodově zhruba stejně

A když si mám vybrat mezi Sanchem a Antonym, vyberu Antonyho, u něho jde aspoň vidět snaha, když byl posazen tak držel hubu a nestěžoval si na sítích jak malé uražené děcko a makal na sobě a teď jde vidět zlepšení

Reagovat
SunFells

Na sítích si nestěžoval, ale doma ho máma musela zamknout v kleci, aby jeho stará měla kozy ve formě

Reagovat
Hlahart

Tak snad se o ten zlatý míč nepoperou

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

Zápas s PSG mu vyšel

Ale stejně bych raději bral zpátky Masona než jeho

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

je dobre, ze hraje, je dobre, ze dokaze podat super vykon v zapase s PSG. ale jinak je to takove stejne jako u nas. Prumerny vykony, obcas super. To zvladal i u nas.

Cim dal tim vic si myslim, ze bude pristi rok normalne u nas a uvidime, jak se mu bude darit. Pokud teda nekdo v lete neprijde a nenabidne nam 50+ mega.

Reagovat
Lojd

Teho Waltona tam dali v devadesate aby mel start a dostal taky medajlu? Nebo tak neco? Nevim jak to tam chodi, ale vzpominam na nejakej takovej "poprask" s Machedem tehdy.

Reagovat
Wazza228

Jsem zvědav, jak v létě posílí, ten skok do PL je hrozně velkej.

Reagovat
C-M@ster

Jen bych k článku dodal, že Ipswich v roce 2021 - jako třetiligovej mančaft - začal sponzorovat Ed Sheeran, co jim od mala fandil. A dnes to s něma oslavil aspoň z Miami viz příspěvek na jeho instagramu:

https://www.instagram.com/p/C6jG0kXAdoS/?hl=cs

Na drese vepředu jako hlavního sponzora mají Divide tour.

Reagovat
kattos

Reagovat
kissak

Přeju jim delší než roční užívání si EPL.

Reagovat
Greny

jsem zvedav zda s nim teda prodlouzi smlouvu nebo ne

Reagovat
Man__United
Reagovat
kattos

Takže minimálně jako dvojka

Reagovat
Witcher

Hladký postup Ipswiche

Reagovat
BaggioRoberto

Teda klobouk dolu pred Vaclavem Hladkym. To jak se vypracoval ze 4. anglicke ligy az do PL, to je pohadka. Deset let zpatky byl jen spatny brankar v Brne nekde na urovni Sipose a dnes je nejlepsim brankarem Championschip. Ohromny pokrok. Kez si vemou dalsi cesti fotbaliste z neho priklad. Nezalezi totiz za kolik nebo s jakou nalepkou odchazite ven, ale jak tam na sobe pracujete.

Reagovat
vestinustarychdubu

Ve Slovanu jeho ego dalece prevysovalo jeho schopnosti. Ale za to jeho odhodlani a sen si jit zahrat Anglii, prokopat se pres pralesy a dneska slavit postup do PL, velkej kloboucek. Cesta byla trnita, ale asi to mel v hlave nastaveny, sel si za tim a ted muze sklizet urodu. Na jednu stranu genialni karierni pribeh.

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Sigma Olomouc

Smooth operation!! Hladký, Chaplin

Reagovat
Coutinho10

loni po Nottinghamu, tak zpět další z těch klasických týmů z minulosti, super Ipswich

Reagovat
Coutinho10

*vlastně předloni...letí to letí

Reagovat
hona.kub

Sheffield obdržel za 36 špílů 100! gólů, to bude nějakej rekord, ne?

Reagovat
hona.kub

Swindon v ročníku 93/94 obdržel 100 gólů za 42 špílů, takže maj slušně našlápnuto

Reagovat
Salfovic

Podle expresky: Naposledy takto mizerně bránil Leicester (102), to se psala sezona 1908/09.

Jen by mě zajímal absolutné rekord.

Reagovat
dantetomas

Podla rychleho hladania je rekordmanom navyssej sutaze Blackpool v sezone 1930/31, ked inkasoval 125 golov.

Reagovat
Salfovic

Ty expresky fakt stojí za hovno.

Reagovat
dantetomas

Tak ten Leicester mohol byt mysleny the rekord v lige s 20 klubmi, kym v sezone, ked dostal Blackpool 125 golov, bolo v lige 22 timov

Reagovat
fenixLFC

je to tak

Reagovat
Kongo

Ještě bych si přál vidět v PL Bolton nebo Blackburn, ať se tam ukáží zase týmy, které byly v PL za mého mládí.

Reagovat
Amon

a Sunderland

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
fenixLFC

presne preto bolo smutne ze sa o tom poslednom zostupujucom rozhodovalo medzi blackburnom a birminghamom

Reagovat
Snatus

Legendární Santa Cruz na scénu to byla nádherná doba.

Reagovat
Neutron

Santa Cruz je legenda Bayernu

Reagovat
Hyrax

Reagovat
pingla

a Pedersen

Reagovat
Snatus

Ta levačka!

Reagovat
SunFells

Reagovat
Kovi81

Ještě David Bentley

Reagovat
avicii

Reagovat
Euphael

Plus Charlton a Portsmouth.

Pamatuji si, jak ČT dávala kazde pondeli video zaznam toho nejdulezitejsiho z kazdeho zapasu vikendoveho kola tehdy jsem nesledoval pl na livesportu, ani pres zadny kanal, jen ty sestrihy a bylo to top

Reagovat
Uwe háže buly

teletext, širší Dohráno, galaxie sport o víkendu ráno, na Slovensku měli taky super pořád o fotbale..

Reagovat
Snatus

Portsmouth do posledního dechu byl zajímavý tým, mrzelo mě, jak se to tam rozpadlo. Za mě zajímavější příběh než Sunderland.

Reagovat
dantetomas

Eurogoly v pondelok vecer na STV2 a tym europsky ligovy futbal zacinal a koncil

Reagovat
Neutron

Reagovat
vodka

Friedel - Emerton - Samba - Nelson - Warnock, Bentley - Savage - Tugay/Dunne - Gamst Pedersen, McCarthy, Santa Cruz

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
FC Porto FC

To byl dobrej tým

Reagovat
r.mrazik

Pedersen umel zahrat snad jen proti MU

Reagovat
vodka

já jsem Hughesův Blackburn měl hodně rád a MGP měl luxusní centry vždycky . Dokud to nezkurvili ti indové Venkys, tak to byl sympatický tým.

Reagovat
r.mrazik

jj, mne se taky herne libili,ale Gams mel proti nam az moc dobrych zapasu,co si pamatuju

Reagovat
Bayern +

Mne sa páčil káder Steveho Keana

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Busby babes

pokud vyhodime ETH, tak by to bylo zajimave jmeno. Jestli na to ma, kdo vi, United je preci jen jinej level, al zas uz s tim ma zkusenosti. Sance je mala, ale bylo by to od INEOSu odvazne a svym zpusobem by se mi to libilo.

Ale jinak si myslim, ze pro nej by byl idealni scenar ten Brighton. De Zerbi se chova jak kokot posledni dobou a nedivil bych se, kdyby po sezone sel bez ohledu na to, jake budou nabidky.

Ale pokud zustane v Ipswichi, tak spadnou a jeho renome zas pujde dolu. Zachrana by byl fakt zazrak, maji tym kvalitou porad nekde na stred druhe ligy, letos z toho vymackli naproste maximum. Ale stylem, kterym hrajou a kterym postoupili nebude replikovatelnej v PL. Tam ma kazdej tym kavlitnejsi kadr a nenecha je hrat. Stejne jako letos Burnley treba.

Reagovat
jenage

Hladkého místo Onany bych bral.

Reagovat
Busby babes

lol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele