Do konečné nominace Německa na ME se nevešel brankář Nübel

07.06., 21:27
Aktuality
Alexander Nübel (© AFP)

Do konečné německé nominace na mistrovství Evropy se nevešel brankář Stuttgartu Alexander Nübel. Oznámil to reprezentační trenér Julian Nagelsmann, který dnes zveřejnil seznam 26 hráčů pro domácí šampionát.

Nagelsmann chtěl původně z tréninkových důvodů mít v týmu nezvykle čtyři brankáře, nakonec se ale na poslední chvíli rozmyslel. Mimo jiné i kvůli zlepšujícímu se zdravotnímu stavu útočníka Leroye Saného.

"Už je skoro stoprocentní, ale tak to bylo i nedávno v Bayernu, kdy se pak znovu se zranil," vysvětlil šestatřicetiletý Nagelsmann, že místo Nübela bere o hráče do pole navíc, kdyby se Sané nestihl dát včas do pořádku.

Německo vstoupí do šampionátu 14. června utkáním proti Skotsku, poté se ve skupině střetne s Maďarskem a Švýcarskem. Turnaj vyvrcholí finálovým zápasem 14. července.

Nominace Německa na mistrovství Evropy:

Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Oliver Baumann (Hoffenheim).

Obránci: Waldemar Anton, Maximilian Mittelstädt (oba Stuttgart), Benjamin Henrichs, David Raum (oba Lipsko), Joshua Kimmich (Bayern Mnichov), Robin Koch (Frankfurt), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Jonathan Tah (Leverkusen), Nico Schlotterbeck (Dortmund).

Záložnici: Robert Andrich, Florian Wirtz (oba Leverkusen), Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovic (oba Bayern Mnichov), Chris Führich (Stuttgart), Pascal Gross (Brighton), Ilkay Gündogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid).

Útočníci: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Füllkrug (Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller, Leroy Sané (oba Bayern Mnichov), Deniz Undav (Stuttgart).

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Benfica

No ja neviem, ten zápas čo teraz hrajú proti grékom.. not good, asi im prestávam veriť, že to dajú podobne ako v 2006

Reagovat
fabec1222

Anglie taky pěkný

Reagovat
JeséRodriguez

Nechat se v určitých pasážích zatlačit od Islandu

Reagovat
Benfica

nevedel som čo pozerať skôr

Reagovat
Breze

Tiez im sice moc neverim, ale tento zapas by som bral s rezervou. V tom prvom polcase mi to prislo, ze vsetci hrali stylom "hlavne sa nezranit".

Reagovat
Benfica

jasne ved to je len priprava, no oni maju takyto prejav dlhodobo. Po marcovich zapasoch som myslel, ze sa trocha dali dokopy, ale asi sa nic moc nezmenilo

Reagovat
Werkrider

I když se Negel dušoval, že pojedou čtyři brankáři tak to asi bylo jasné, že to takto dopadne.

Reagovat
PtákOhnívák

Co by tam dělali 4? Stejně buděš hrát jednoho na tom turnaji. Možná, silně možná tam pustí na jeden zápas Stegena když už bude postup jistý...

Reagovat
Smejkyfans

Škoda že v nominaci není Marco Reus, vím že už to není ten top hráč co býval, ale myslím si že by si aspoň tu nominaci zasloužil a pořád by tomu týmu měl co dát a rozloučil by se na domácím šampionátu společně s Krosem. Navíc když se může nominovat 26 hráčů tak by ani nikomu nezabíral místo, stejně někteří do ME ani nezasáhnou.

Reagovat
St. Pauli

Taky jsem si rikal, ze by byval Jagr mohl hrat na tom domacim mistrovstvi.

Reagovat
j_mrazik

Já bych tam radši viděl Pavla Pateru.

Reagovat
Bayern +

našťastie dostal rozum.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele