Dohoda o Martínezovi na světě: Man Utd zaplatí skoro 60 milionů

17.07.2022, 16:20
Aktuality
Ajax již potvrdil, o čem se delší dobu spekuluje: Manchester United získá do svých služeb argentinského stopera Lisandra Martíneze, pokud se domluví na kontraktu a projde zdravotní prohlídkou, k níž už údajně odletěl. Ajax navíc upřesnil i přestupovou částku - jedná se o 57,37 milionů eur a potenciálních dalších 10 milionů v bonusech.

Martínez se do Amsterdamu přesunul z Argentiny roku 2019 a v Ajaxu měl stále platný kontrakt do roku 2025.

Celkem si za Godenzonen připsal 120 soutěžních startů a letos byl vyhlášen klubovým hráčem roku. S Ajaxem oslavil dva tituly a jednou ovládl nizozemský pohár.

Dohodu krátce po Ajaxu potvrdil i sám Manchester United, který ještě pro stopera se zkušenostmi ze zálohy očekává také víza. Podle novináře Fabrizia Romana má Martínez podepsat smlouvu na pět let s opcí na další.

Martínez se stane třetí posilou Ten Hagova Man Utd, do Austrálie však za zbytkem týmu neodcestuje - místo toho zůstane v Anglii a bude se zatím individuálně připravovat s Christianem Eriksenem. Zbývajícím novicem v týmu je nizozemský obránce Tyler Malacia.

Sezona pro Red Devils začíná 7. srpna doma s Brightonem & Hove Albion.

Autor: Tomáš Daníček / ajax.nl, manutd.com

Komentáře (898)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele