Dohra semifinále Copa América: Núňez se spoluhráči v hromadné rvačce s fanoušky Kolumbie

11.07., 09:27
Aktuality
Darwin Núñez se spoluhráči zakročili proti fanouškům Kolumbie. (© AFP)

Kolumbie postoupila přes Uruguay do finále Copa América a po 23 letech může získat trofej, semifinále však zastínila hromadná bitka. Kolumbijští fanoušci měli po zápase obtěžovat rodiny uruguayských reprezentantů, a protože nezasáhly bezpečnostní složky, vrhlo se proti fanouškům Los Cafeteros několik hráčů v čele s Darwinem Núňezem.

"Dovolte mi něco říct, než vás přeruší, protože nás nenechají mluvit," řekl v uruguayské televizi obránce José María Giménez. "Je to ostuda. Musíme být velmi opatrní, protože na tribunách jsou naše rodiny a mezi nimi novorozené děti. Byly napadeny a nebyla tam žádná policie, která by je bránila. Je to naprostá katastrofa," vyjádřil rozhořčení nad nepříjemným incidentem.

"Je to vina dvou nebo tří lidí, kteří to přehnali s alkoholem a nedokážou se s tím vyrovnat," pokračoval Giménez. Reprezentační trenér Marcelo Bielsa si incidentu nevšiml. "Viděl jsem, že zápas skončil hádkou na hřišti, proto jsem odešel do šatny," řekl na tiskové konferenci. "Myslel jsem, že děkují fanouškům za podporu. Pak jsem ale slyšel, že bohužel došlo k problémům," vysvětlil.

CONMEBOL, který má na starost pořádání Copa América, oznámil, že začal potyčku vyšetřovat. "CONMEBOL důrazně odsuzuje jakoukoli formu násilí ve fotbale," stojí v prohlášení Jihoamerické fotbalové konfederace.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (127)

Přidat komentář
veikko

Zápasy super, ale ta organizace v USA je prostě hrůza. Jako by nebylo možné se poučit, že ty smíšené fanouškovské sektory prostě u zápasů Jihoameričanů nefungují, respektive v 90 % jo, ale vždycky je tam riziko problémů. Kolumbie a Uruguay ani nejsou žádní velcí rivalové a stejně se najde pár idiotů, kteří si po vítězství myslí, že jim patří svět. Núñeze nijak neodsuzuju, jestli šlo opravdu o problémy v sektoru, kde měl rodinu. Bojím se ale, že velký zkorumpovaný CONMEBOL si bude zase jednou hrát na morální autoritu a přijde flastr.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Seydou Doumbia

Nunez to řešil jako by to řešil každý normální chlap. Kdyby seděl obyčejný typek s rodinou na tribuně a někdo mu urážel rodinu tak co by udělal? Šel plakat do médii, stěžovat si u ochranky? Ne, šel by tomu sráčovi rozkopat ksicht. To že je Nunez fotbalista a neměl by si to dovolit a kdesi cosi to jsou sračky. To měl jít na tiskovku a plakat že mu uráželi rodinu a že je to hnusný že se takové věci dějou? Nebo to přejít, však si urážejte rodinu, mě to je jedno? Za mě palec nahoru pro Nuneze. Ano řešit pěstmi problém není ideální, ale on to nezačal žejo, větší obohost je urážet něčí rodinu, kvůli nějakému posranému fotbalu. Vlastně kvůli čemukoli.

Reagovat
veikko

Tak ono hlavně nemuselo zůstat u urážek, že jo. Dobře víme, jak si Brazilci v kvaldě na MS šli vyloženě vybít zlost na fanoušcích Argentiny. Naštěstí ono tady ani tak nešlo o hromadnou bitku, jako spíš o bitku Nunez vs. 2-3 Kolumbijci. Jinak docela se divím, že nebylo na tribunách hůř při zápase Mexiko - Ekvádor. Ekvádorci totiž nedávno udělali docela brutální razii na mexické ambasádě v Quitu kvůli ukrývání hledaného korupčníka a vztahy obou zemí nejsou zrovna OK.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako na to že jsou pomichané sektory tak jeden konflikt je za mě v pohodě. Ale tady lidi mají Copu v hlavě jako divočinu, kde se mlátí fanoušci obou týmu na tribunách každý zápas do smrti.

Reagovat
Me2win

Organizace katastrofa, lidi zvířata, turnaj o ničem. Nunez dostane trest jako kráva, tohle si nesmí dovolit, úroveň jako na malý kopaný na vesnici .

Reagovat
Pigeon

Núňez by měl stopku jak hovado. Naprosto nemyslitelné.

Reagovat
mistr129

Jestli Suárez dostal za kousnutí 4 měsíce, tak minimálně půl roku bez fotbalu

Reagovat
Bandita_Harry

snivaj

Reagovat
Janek 7

za co stopku? mel tam rodinu. sel ji branit. Tohle by udelal kazdy. Jen kokot to nemuze chapat.

Reagovat
Me2win

Tohle omlouvání . Všude na stadionech padají nadávky, jenom Nunez si jde hrát na frajera, protože má v palici seno. Dostane flastr a právem.

Reagovat
Janek 7

Kazdej by to udelal. Ten, kdo ma rodinu. Vzdycky by stal za rodinou. Nestat a nepomoc rodine muze jen srac.

Reagovat
Pigeon

ach jo

Reagovat
janinho

jednoducha otazka... tym co tam stvaral myslis ze situacii pomohol? ukludnil ju? alebo este viac vyhecoval a urobil nebezpecnejsou?

ako sorry, ale sa nejaky kkt prizna ze na takyto zapas vezme novorodenca tak by mal ist rovno na vysetrenie hlavy, lebo taky clovek je totalne mimo. na takych zapasoch rodinu pustim jedine do VIPky strazenej ozbrojenou policiou a nie ze si niekto povie ze sa vyberie cez sektor kde je plno zltych dresov k travniku lebo sak je po zapase a uz sa nic nemoze stat. toto su juhoamericania, ti pred, na a po zapase maju mozgy vypnute dpc. nemoze si nejaky hrac co zije uplne mimo reality mysliet, ze len preto ze on chce manzelku a decka na travniku tak tam organizator najebe do kazdeho sektora 250 tazkoodencov. keby ti niekto napisal ze bol som na zapase fenerbahce-galatasaray a chcel som v drese feneru prejst cez sektor galata k travniku a zrazu usporiadatel nezvladal tak by si mi asi nepisal ze chudatko ale ci som jebnuty po uraze alebo od narodenia.

toto je prijebana Copa America, ktoru organizuju kkti z conmebolu a tam je kazdy zapas rizikovy, nie tvl este zapas uruguaj-kolumbia. trosku treba aj vnimat svet okolo seba nie len ze ja chcem a vy sa vsetci pojebte.

Reagovat
Me2win

Reagovat
oli9

Já myslím, že je mu nějaká stopka úplně u prdele... Šel bránit svoji rodinu na tribuně

Reagovat
Vinci

Spis si zaslouží respekt. Zřejmě mu zavidis ze má koule. Pokud znáš kontext a napíšeš tohle, tak ty je evidentně nemáš

Reagovat
Pigeon

Ještě líp

Reagovat
martin.b

je to lopata, bohužel

Reagovat
vceradnesazitra

Ke scouserům sedí perfektně

Reagovat
Janek 7

Napsala ceska lopata.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Front hell

Vzhledem k tomu jaký je Darwin ostrostřelec,tak tam jen machal pestickami do prázdna.. každopádně banda tupců

Reagovat
Puskas

Padla facka na sále...

Reagovat
Benfica

A potom niekto chce, aby tento turnaj ludia brali vazne..

Ale aspon nieco vzrusujeceho sa na tom zapase stalo.. zo zvedavosti som si pustil 2 polcas a ohureny som teda nebol

Reagovat
nani92

ešteže v Európe sa fanúšikovia medzi sebou nebijú

Reagovat
Rox

A k tomu je ME záživný jako prase

Reagovat
Benfica

tak ako obe semifinále ME boli určite zažívnejšie

Reagovat
veikko

Tak tohle už je ale hodně slabý trolling, únava už se projevuje.

Reagovat
Benfica

a vari nie?

Reagovat
dantetomas

Myslis tych 30 min v prvych polcasoch?

Reagovat
Benfica

*fanúšikova s hráčmi

Reagovat
Jordi Alba

Už jenom 2 zápasy, pak jeden až dva články navíc o pocitech výherců a poražených a pak si už můžeš vzít dovču, zasloužíš si jí.

Reagovat
mistr129

Reagovat
veikko

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Benfica

don't cry

Reagovat
Seydou Doumbia

s tebou se dá dobře pokecat, ale někdy fakt když se ti něco nelíbí tak jen kopeš kolem sebe cmon, trochu ti to snižuje tvou hodnotu kámo, máš na víc

Reagovat
Benfica

ale nezačínam kopať prvý.. kto chce tak sa môžeme baviť, ale na to musia byť aspoň 2, na reakciu vyššie sa asi ani nedá inak reagovať

Reagovat
Jordi Alba

ale nezačínam kopať prvý..

A potom niekto chce, aby tento turnaj ludia brali vazne..

Ale aspon nieco vzrusujeceho sa na tom zapase stalo.. zo zvedavosti som si pustil 2 polcas a ohureny som teda nebol

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Benfica

nezačínam kopat prvý, do ľudí.. to, že napíšem prečo Copa nie je turnaj na vysokej úrovni, tým nekopem do ľudí čo ho sledujú.. však ľudia sledujú aj Ružu pre nevestu, a tým, že to považujem za ohromnú blbosť, netvrdí, že sledodujúci sú blbci..

Reagovat
Jordi Alba

Takže psát konstantně píčoviny, kde se na sílu vysmívám něčemu, co ani nesleduju je v pořádku. Když mi na to někdo napíše, že jsem kokot, to už není?

Reagovat
Benfica

To ze popieram tvoju pravdu, neznamena ze pisem hluposti.. ak to co pisem nemas ako vyvratit tak jasne ze ti ostavaju len nadavky..

Reagovat
Messiáš

Neuvěřitelný mamlas. Ale tak od člověka, který ti napíše, že Albánie je lepší než Chile toho nemůžeš očekávat mnoho

Reagovat
Benfica

dnes je Albánie lepšia.. však Čile na tom tvojom turanji nedalo ani gól..

Reagovat
Messiáš

Pred tremi mesici proti sobe hrali, podivej se jak, ty gumo

Reagovat
Benfica

priateľské zápasy, sú fakt merítko takto môžem napísať, že Senegal a Maroko sú lepší ako Brazília.. Irán a Pobrežie slonoviny lepšie ako Uruguay (oh wait Pobrežie vlastne naozaj je)

Reagovat
Messiáš

Tech meritek mas tunu, muzes si projet sofascore, transfermark, Fifa ranking, ale tobe nevyhovuje nic jineho nez to,co se hodi tvemu narativu, co vymyslela tvoje prazdna hlava

Albanii tezko uvidime na MS, takze tezko dostanes srovnani v jinem typu zapasu proti reprezentaci z jine casti sveta.

Ale to je ti jedno, dojmologie prezentovana jako fakta je prece lepsi

Reagovat
Benfica

a zas nic len nadavky.. uz ked nemas co napisat tak nepis..

Albania bude mat ovela, ale ovela tazsiu cestu na MS ako Chile

Tak skusil som ten transfermarkt..

Chile 79M

Albania 116M

Btw podla transfermarketu Argentina nie je ani top5

A teraz by som ti mohol napisat aky si.... ale nenapisem, na tuto nizucku uroven ma nedostanes

Reagovat
Jordi Alba

Ty jsi hrozně roztomilá oběť. Guma, mamlas a prázdná hlava je už skoro na žalobu pro Messiáše. Všechna čest veikkovi, kterej se tady s tím piplá a ještě ti je schopnej slušně odpovídat.

Reagovat
Messiáš

Však jsi guma a kromě toho, že to tady ví každý, kdo má s tebou zkušenost, tak to pravděpodobně víš někdě hluboko v sobě i ty (respektive pokud ne, tak je to poměrně dost smutné a stav je horší než jsem si myslel)

Vyselektování si meřítka, které se ti hodí, jsi předváděl už v těch předchozích diskuzích. Ostatně níže hejtíš žebříček Fifa, který nejspíš neni ideální, ale alespon se snaží počítat koeficient podobně jako Elo ranking v šachách.

Dvě reprezentace, které jsi zkoušel srovnat, doslova tři měsíce proti sobě hráli - v tomtéž složení a výsledek víme.

V minulém článku jsi kromě Chile dával na nižší úroveň i Austrálii, Ghanu, Kamerun, Ekvádor, USA, Kanadu.

Pak sis vyselektoval Kanadu jako zemi, která měla 0 bodů, vzal jsi Ekvádor a Ghanu, že se nedostali do osmifinále WORLD CUPu a srovnal to s osmifinále ME, do kterého se kromě 8 nejžálostnějších dostane uplně každý.

Záměrně jsi ignoroval třeba to, že Ekvádor hrál naprosto vyrovnaně s Nizozemskem (ještě mu navíc neuznali gól), Austrálie se dostala do osmifinále na úkor Dánska, USA remizovala s Anglií a dostala se do semifinále, což nedokázala na no podle tebe No Fame Cupu (i takhle jde otočit tu Kanadu )

Ta měla mimochodem na MS taky poměrně těžkou skupinu, když v ní hráli 3. a 4. tým MS a Belgie, ale hádám, že tenhle argument se používá jen pro Albánii na Euru. Navíc tu bude i dost pamětníku, kteří si budou pamatovat, jak vlastně ta Kanada hrála.

Point byl tehdy ale navíc uplně jiný. Zkoušíš mermomocí srovnávat ME= MS, přičemž je to logicky kravina už jen, které fotbalové země na tom turnaji chybí a kým je nahrazuješ...

ME ≈ Copa, s tím, že ten rozdíl se spíše snižuje než naopak, když se Copy účastní i země Concacafu.

Shazuješ cestu finalistů na Copu, ale hádám, že cesta Portugalska k titulu 2016 ti přišla našláplá jak svina.

Pravdědpodobně existuje nějaký data analytics tool (opta, sofascore), který nějakou jinou komparaci umí, ale nenašel jsem pro národní týmy.

Nebo jí nedělají kvůli tomu, že už něco takového má Fifa ranking v sobě obsažené. Tak jako tak budu na tvoji hloupost a demagogické ohýbání faktů poukazovat dále

Reagovat
Benfica

"Ostatně níže hejtíš žebříček Fifa, který nejspíš neni ideální, ale alespon se snaží počítat koeficient" s týmto súhlasím, nie je to ideálne, ale aspoň niečo je.. btw rovnako ho hejtíš aj ty, tým čo si napísal..

"Dvě reprezentace, které jsi zkoušel srovnat, doslova tři měsíce proti sobě hráli" hrali proti sebe, pripravný zápas.. Portugalsko hralo porti Argentíne taktiež kedysi pripravný zápas a vyhralo.. bol to posledný zápas medzi nimi, budeme na základe toho tvrdiť, že Portugalsko je lepšie ako Argentína?

"Ghanu, Kamerun, Ekvádor, USA, Kanadu" s týmto provnávaním si prišiel ty

"Záměrně jsi ignoroval třeba to, že Ekvádor hrál naprosto vyrovnaně s Nizozemskem (ještě mu navíc neuznali gól), Austrálie se dostala do osmifinále na úkor Dánska, USA remizovala s Anglií a dostala se do semifinále, což nedokázala na no podle tebe No Fame Cupu (i takhle jde otočit tu Kanadu )"

Ekvádor nepostúpil zo skupiny, áno Austrália postúpila a?

áno Kanada mala ťažkú skupinu na MS, na Cope mala oveľa ľahšiu tak asi preto došla až do semi.. ale to nijako nevyvráca čo píšem.. ako hrala Kanada? Celkom bavila, ten hurá futbal bol celkom fajn, ale 0 bodov je proste 0 bodov..

ME=MS.. áno chýbajú tam Brazília a Argentína, ale na posledných MS chýbalo napríklad Taliansko, vždy si niekto môže povedať, že tam niekto chýba..

"ME ≈ Copa, s tím, že ten rozdíl se spíše snižuje než naopak, když se Copy účastní i země Concacafu." to spájanie s inou konfederáciou skôr podkopáva základy nejakej relevantnosti.. raz necháme hrať celý CONCACAF, aby sa pripravili na organizáciu MS, raz necháme hrať Katar si skúsil nejaké zápasy.. raz necháme Japonsko, raz zas Mexico... tomu sa hovorí chaos..

"že cesta Portugalska k titulu 2016 ti přišla našláplá jak svina" nebola to najťažšie cesta, ale slabé tímy to neboli. Najmä Chorvátsko a Francúzsko.. btw na ďalších MS finalisti.. Wales 2016 bol tiež celkom fajn tím (Bale mal parádny šampionát), bol to ich vrchol.. aby som neodbočoval od témy, stále ťažšia cesta ako čokoľvek na Cope pre Brazíliu a Argentínu. Samozrejme ak by Kolumbia vyhrála tento ročník s tým, že porazili Brazíliu a Argentínu, tak to si už môžu povedať že čosi skutočne dokázali..

všetko čo napíšeš sa dá ľahko vyvrátiť.. takže chápem kľudne mi nadávaj, už keď ti nič iné neostáva.. si jak ruský trol

Reagovat
Messiáš

Všechno, co napíšeš se dá lehko vyvrátit

Ty jsi zatím psal a píšeš neustále jen dojmy. ME = MS, co píšeš, je jen TVŮJ dojem.Který je ničím nepodložený, je nesmyslný, nelogický a hloupý. Pravděpodobně i jen motivovaný tím, že titul z něj má tvůj wannabe Goat či tvoje oblíbená reprezentace. Ze stejného motivu pochází tvoje vyzdvihování LN, ale k tomu se nehodlám vracet.

Itálii doslova pár měsíců Argentina rozsekala na Finalissimě (což jsem sledoval osobně)

Přátelák mezi Portugalskem a Argentinou se hrál před 10 lety, ještě k tomu v listopadu, kdy se opravdu nejednalo o přípravu na nějaký turnaj. Klidně mohlo tehdy i Portugalsko být lepší, už si to upřímně nepamatuji, ale nevím, co vyvozovat ze zápasu, kde někdo dal gól v poslední minutě. Tak jako tak je to rozdíl oproti zápasu z před 3 měsíců.

Napsal jsem ti, že Austrálie, USA, Ghana, Ekvádor, Kamerun, Kanada jsou lepší než plevel EURA. Jsou (Pro lopatu jako ty, to napíšu uplně blbuvzdorně - poráží i silnější týmy z Evropy než to, co jsi napsal), , ale ono nejde jen o ně. Jde právě o Argentinu - mistra světa, nejlepší tým, který na Euru není, Brazílii, Kolumbii (tým se šňůrou 28 zápasů bez prohry, se skalpy Německa či Španělska- poměrně nedávno) Uruguay, Nigérii, Pobřeží Slonoviny, Maroko = 4. tým na MS, Japonsko, J. Koreu. Ta kvalita, diverzita fotbalu, zábava, prestiž, sledovanost jsou úplně jinde než jakýkoliv regionální turnaj - včetně EURA.

Překvapuje mě, že se na tohle vůbec snažíš vést diskuzi, vždyť je to jako tvrdit, že Premier League je lepší než celá Liga mistrů (včetně týmů Premier League v ní). V žádném sportu není, že Mistr Evropy/Afriky/Asie/Ameriky má stejnou hodnotu jako mistr světa. Fotbal není výjímkou, právě naopak.

Během Copy jsi tu pod každým článkem a máš pocit, že nějakým vyblitkem jsi dokázal devalvovat hodnotu turnaje. Přičemž jsi viděl z toho dva poločasy.

Hledat ty záminky v pořádatelské službě, poprání se fanoušků či v absenci proloužení je strašná křeč. Ale ono ti toho moc nezbývá. O kvalitu a koukatelnost letošního EURA se nedá moc opřit. (Rozdíl mezi námi bude pak i v tom, že mě nenajdeš brečet pod každým zápasem EURA, kde postoupí tým hrající mizerný fotbal nebo, že to byla nuda. Akorát mi zbývá přát Španělsku jako týmu, který ten fotbal a zábavu přinese )

Přijde mi, že jako ruský troll se chováš právě ty a stejně jako oni si nic jiného než poukázaní na to, jací jsou výmazové nezaslouží.

Reagovat
Benfica

nachvíľu sa čo sa týka otázka ME=MS odpojme odo mňa.. máme tu niekoho povolanejšieho ako my 2, aby to rozsúdil..

"Eurá sú komplikované, komplikovanejšie ako World Cup. Dokonca aj tlak na nás je väčší ako na World Cupe. Všetkí tími majú úroveň, hrali sme proti sebe už veľa krát. Takticky je to veľmi podobný fubal.

Výhodou európanou je aj to, že často hráme medzi sebou na najvyššom úrovni ako napríklad v Lige národov. My prichádzame na MS pripravení, v južnej amerike tento level nemajú.. preto v poslednom čase sú majstrami sveta väčšinou európske tímy" Vieš kto to povedal? Mbappé.. ten má k tomu čo povedať.. 2x finalista MS.. 2x účastník ME.. povedzme, stožňujem sa s tým čo povedal..

konečene finalissima, na ti nemám čo napísať.. 1 z 2,5 argumetnov, v prospech CA, na ktoré nenamietam. Skús nájsť ište ten 1,5

hej vybral si nejaké tímy, ja som vybral nejaké tímy z tých tvojich.. a až teraz ti dochádza, že sa bavíme v podstate o ničom.. aj tie tímy prehrajú so slabšími tímami, z Európy aj mimo..

Kolumbia je v súčastnosti taký.. európsky priemer.. séria výhier v priateľských zápasoch a vzápasoch s nie tak silnými tímami, zaujíma to vôbec niekoho? Však neboli ani na MS.. to ich predbehol Ekvádor aj Peru

"Hledat ty záminky v pořádatelské službě, poprání se fanoušků či v absenci proloužení je strašná křeč."

opkujem za mňa:

- slabá návštevnost, nedostali sa ani na 80%, premer budú mať nižší ako Euro, ale štadióny majú v priemerne o 10k väčšie.. a vážne nechoď na mňa, že je to návštevnosť dobrá, lebo je to návštevnosť ako na priateľské zápasy európskych tímov, to sme už preberali a asi už nechceš porovnávať záujem o priateľské zápasy s Copou

- absencia predĺženia.. to sú také friedly cupy, niečo ako tebou spomínaný Audi Cup.. naopak, práve to, že to predĺženie nie je je kreč..

+ majú malé ihriská.. dokonca menšie ako je FIFA minimum.. ale zasa chápem, že hlavné hviezdy tam už majú svoj vek a na veľkých ihriskách by to bolo komplikovanejšie, 90 minút vydržať a ešte s predĺžením.. vlaste asi chápem, prečo to tak je.. taký James nemá už poriadne ani na brazílsku ligu (aj keď tá je celkom dobrá, s mexickou americký top)

to čo sa tam stalo naposledy, je len čerešnička na torte tejto komédie..

"O kvalitu a koukatelnost letošního EURA se nedá moc opřit." no ja som sa pri väčšine zápasov čo som videl bavil.. ale možno nemám také nároky.. avšak za mňa 80% zážitku aj v TV (inak to je 99%) je atmosféra a prostredie (preto na to poukazujem na Cope) + ak sa k tomu pridajú nezabudnuteľné okamžiky tak je to paráda (a tých bolo celkom dosť)

Znova opakujem na tvoju úroveň neklesnem a nadávať ti nebudem..

Reagovat
Novak.Usykovic

Benfica... Už se na to vyser pls.... Kdo tyhle vaše sračkoidní žabomyší války má číst? Chováte se tu jako malá děcka. To chceš pokračovat až do momentu, kdy bude mít každá reakce v tomhle vláknu řádek o jednom slově? Tohle je úplně postižené už.

Reagovat
Benfica

zapni na PC

Reagovat
Messiáš

y jsi neuvěřitelná křupka

Mbappé dostavá čočku za ten komentář ještě teď, ostatně to mělo backlash i od spousty Evropanů a legend sportu. Podobnej vyblitek měl i před MS, cítil se po 2018 silnej, dehonestoval týmy z JA a víme, jak to dopadlo. Takže žádný turnaj, kde není aktuálně nejlepší tým světa těžko může být považován za nejlepší turnaj v danném sportu.

To je asi jako kdyby americká kvalifikace v Eugene nebo meeting diamantové ligy ve sprintu měli být považován jako vrchol, když by tam nebyl Usain Bolt v době, kdy trhal rekordy.

Kolumbie se nedostala na MS z nejtěžší kvalifikace, kde nemáš kromě Bolívie slabý tým. Ti navíc hraji domácí zápasy v takové nadmořské, že většinou si tam těžko někdo odnese body.

Momentálně je to navíc jiný tým a pokud máš takhle dlouhou šňuru, přičemž si dvakrát narazil na Brazílii, Uruguay, jednou na Německo a Španělsko, tak težko tohle pokládat za něco nahodilého. Ostatně teď proti Uruguayi hráli velice dobře i v 10. Zahraju si na tebe a pošlu jsem dojem, který nemám jak dokázat, ale budu jej prezentovat jako fakt : myslím, že by Euro pravděpodobně vyhrálo (mám k tomuhle statementu teda daleko více nábojů a dat, ale je to stejně to nazvu dojmem a nesnížím se na tvoji úroveň)

1) Průměrná návštěvnost je po zohlednění posledního semifinále 79,5%. Procentuální hodnotu negativně ovlivnuje jen jedna destinace a to AT&T Stadium v Texasu, bez ní jsme na 81,1%.

" premer budú mať nižší ako Euro, ale štadióny majú v priemerne o 10k väčšie" > 56 463 je průměrná kapacita stadionu na ME, 60 691 na Copě. (4,2k≠10k) Já jsem pochopil, že matematika není tvoje silná stránka už v momentě, když si obhajoval kapacitu na finále LN v Portu nebo ten přátelák Portugalska s Irskem na stadionu pro 82, 500, v New Yorku, kde je Irů jen o něco méně než v Dublinu, a kam příšlo ušmudlaných 46k. Pak si rychle obrátil, že je to vlastně jen přátelák, ale prvně sis myslel, že jej můžeš použít jako argument toho, že o týmy z Evropy by byl větší zájem (a to tehdy hrála ta tvoje cácorka )

Jen tady ještě jednou zdůrazním, že si s přáteláky začal ty v domnění, že ti to bude hrát do karet "Takze ak ti pride v pohode mat navstenost mensiu ako na pripravnych zapasoch na MS, tak ok", ale pak si rychle vzal zpátečku " že teraz dehonestuješ Copinhu... zrovnaím návštevnosti štvrťfinále Copinhe s pripravným zápasom Portugalska s Írskom detto.. "

Rád si počkám, jak se promítnou do průměru i absolutních čísel poslední zápasy. Pakliže ale bereme v potaz, že USA ani Mexiko nepřešlo skupinu, jejichž fanoušci by třeba táhli i ty zápasy, které nejsou na první pohled tak prestižní a socioekonomická situace obyvatel Panamy, Kostariky či Venezuely asi nebude bůhvíjaká, tak ten zájem opravdu není špatný. Nejspíše se shodneme, že kdyby Německo nepřešlo skupinu, tak ten zájem taky opadne.

Hlavně mě ale překvapuje, že si myslíš, že ty určuješ, kde je ta hranice úspěchu v rámci návštěvy na stadionu.

Velice slušně na tohle téma s tebou už několik lidí vedlo diskuzi, poukazovali, že ta čísla vlastně nejsou vůbec špatná - ona se od té doby lepší, ale chápu, že tohle tvému narativu nesvědčí.

2) Jak pravidlová záležítost jako absence prodloužení ovlivňuje prestiž turnaje? Zase na to s tebou vedl diskuzi třeba Seydou Doumbia a našlo se i tady několik lidí, kteří by tohle chtěli i pro Euro. Ten turnaj je tím pádem složitejší výhrat pro favorita a může se udát překvapení. Ostatně Ekvádor byl dost blízko. I kdyby jsme se shodli, že je to absurdní a nemělo by to být a vždy by mělo být prodloužení (byť jsem fakt dlouho žádné dobře neviděl a většinou je to čekání na penalty), tak co to reálně dokazuje?

A zeptám se obráceně. To, že má MOL Cup nebo Slovnaft Cup prodloužení, dělá ten pohár prestižní?

Vždyť to je křeč jak blázen a argument úrovně 13letého tiktokera. (ono to je asi převzato od toho MattyFC, co? Jako náhodou fanouška United a Cristiana Ronalda, a sympatizanta Portugalska, který to teda stejně nejspíše pro interakce). Kolik podobností mezi sebou máte, to je až dojemné

3) To, že jsou hříště menší je specifikum tohohle turnaje. Ne Copy jako takové. Copa dala jeden požadavek a to ten, že rozměry na všech použitých hřiští mají být stejné. Vzhledem k tomu, že nekterá hřiště jsou transformována z amerického fotbalu, tak tohle je výsledek. Ne není to méně jako FIFA minimum, je to FIFA minimum : "is being played on the smallest pitch size permitted for an international fixture". Navíc je to pro všechny stejné, takže netuším, co tahle technikálie dokazuje.

James má samozřejmě pořád na jakoukoliv ligu na světě. Za repre září vždy a to při jakýchkoliv rozměrech. Pokud on sám bude ještě trochu chtít, tak bude zářit i na klubové úrovni

4) "to čo sa tam stalo naposledy, je len čerešnička na torte tejto komédie.."

Je to asi tak podstatné jako vodopády deště ze Signal Iduna Parku a pauza způsobená deštěm nebo fail organízátora, který skluznul Moratu a možná jej zranil. Přijde mi to dost obdobné, netuším, co to o turnaji vypovídá. Jen málokoho by napadlo na základě toho odsoudit turnaj, ale vidím, že ty to dno neochvějně držíš

5) "avšak za mňa 80% zážitku aj v TV (inak to je 99%) je atmosféra a prostredie (preto na to poukazujem na Cope) + ak sa k tomu pridajú nezabudnuteľné okamžiky tak je to paráda (a tých bolo celkom dosť)"

Vzhledem k tomu, že jsi viděl dva poločasy u zápasů (sám si je tu vyjmenoval), kde návštěva i atmosféra byly naprosto excelentní, tak to moc nekoresponduje s tím hejtem. To je tak, když jdeš do diskuze s jasně vyhraněným názorem, který není dán empirií či sledováním, ale tvým přesvědčením/víro, a pak se na to teprve snažím napasovat argumenty.

6) Vzhledem k tomu, jakým způsobem k těm diskuzím přistupuješ, kdy si jsi buď vědom, že jsi troll nebo jsi jen guma bez pádného argumentu, která přišla všechny slušné diskutéry srát, tak jsi veškerá označení zasloužíš. Vybojoval sis tyto ostruhy tady v diskuzích Copy a bylo by nefér tě o to připravovat.

Reagovat
Benfica

no, ale povedal to.. tak niečo na tom bude.. v nedeľu v Berlíne spoznáme aktuálne najlepší tím sveta..

najťažšia kvalifikácie je beztak v UEFA.. v JA skôr najspravodlivejšia.. okrem Bolívie, aj Venezuela, aktuálne Čile, Peru, Paraguay..

no to sme sa posunuli zo 79 na 81

dostupná kapacita pre Euro 2024 bola 54 078 a pre Copu 64 449.. čísla z FlashScore

a nie je to trápne, že na nejaký prátelak prišlo viac ľudí ako na väčšinu zápasov na Cope?

čo sa týka kapacity štadiónov v Európe tak je to dosť variabilné.. také Porto má max niečo pod 50k, pre LM niečo okolo 48k.. taký štadión v Dortmunde mal pre Euro zníženú kapacitu na 60k.. totiž potrebuš splniť prísnejšie požiadávky ako na domácu ligu, LM... torchu si to najprv naštuduj..

posledné 2 zápasy na Cope.. predpokladám, že o 3 miesto bude cca polka, finále vypredané..

USA návštevnosť netiahlo ani v skupine.. ak by aj Nemecko vypadlo v skupine, Euro bude na fullku vypredané tak či tak, to som si 100% istý

čo sa týka predĺženia a penált.. penalty po predlžení sú nutné zlo.. lebo neide to asi hrať ako playoff NHL

no vidíš MOL cup má a Copa nemá ďalší dôvod na smiech

ja neviem kto je MattyFC, statčí, že je Brazilec a má rovnaký názor..

penalty bez predĺženia sú pre priateľské zápasy..

"James má samozřejmě pořád na jakoukoliv ligu na světě."

"Je to asi tak podstatné jako vodopády deště ze Signal Iduna Parku a pauza způsobená deštěm nebo fail organízátora, který skluznul Moratu a možná jej zranil. Přijde mi to dost obdobné" prirovnávať bitu hráčov s fanúšikmy k prírodným javom to už je moooc aj na teba

"Vzhledem k tomu, že jsi viděl dva poločasy u zápasů (sám si je tu vyjmenoval), kde návštěva i atmosféra byly naprosto excelentní, tak to moc nekoresponduje s tím hejtem." jo pozrel som zrovna tie 2 kde som videl, že to môže stať za to.. na tvoje prekvapenie.. možno si pozriem finále

po tej spuste nadávok sa považuješ za slušného diskutéra? no zatiaľ sú tie moje argumetny pádnejšie ako tie tvoje.. dokonca mi aj Mbappé dá za pravdu, a to už je niekto..

Reagovat
Messiáš

Vždyt jsi žádný argument nepředvedl. Jsi tu pro smích naprosto všem a hraješ to vlastně na jednu kartu, že tě někdo uráží, chudáčku

Už jen telegraficky, nehodlám nad tím trávit více času.

Mbappého názor poraženého nemá absolutně žádnou hodnotu Nevím, kdo všechno ho za to kritizoval kromě jihoamerických hráčů jsem postřehl třeba Modriče, ale určitě jich bude více. Máš google, můžeš hledat. Hlavně od jihoamerického týmu byl poslán domů před rokem a půl se stříbrem. Jestli tohle není definice butthurt, tak nevím co

V neděli se dozvíme vítěze ME a krátce na to Copy. Nejlepší tým na světě bude stále Argentina do dalšího MS

Navíc je to pořád ničím nepodložený dojem tady teda Mbappého. CR7 nechce vyhrát MS a není to jeho sen, protože vyhrál ME? Řekové, kteří vyhráli Euro by dokázali porazit tehdejší Brazílii a vyhrát MS? I kdyby snad jo, nebrali by to jako vetší úspěch? Nizozemsko by si nepřálo, aby jedno z těch finálě, co hráli, dopadlo jinak?

Žádný přátelák nemá vetší sledovanost než Copa, mohl bys ses na ta čísla podívat a spočítat si to.

Stačí ti obyčejná Wiki https://en.wikipedia.org/wiki/2024_Copa_Am%C3%A9rica a můžeš k číšlo o průměrné kapacitě dojít, jestli nevíš, jak se počítá průměr, o čemž mám trochu podezření, tak ti wiki, chatgpt nebo google pomůže i v tom.

Průměř Copy bude někde o 10% nižší než u Eura, příčemž u těch velkých zápasů to kolikrát bude vycházet ve prospěch Copy. SoFi statdium třeba ze dvou zápasů zatím průměr 99,6%, to si nemyslim, že nějaký stadion na Euru má.

Na stejné Wiki máš aktuální čísla i pro všechny zápasy, nečekám, že si dáš práci se na to kouknout, abys zjistil, že jsi se svým narativem celou dobu mimo.

Můžeš si kolem toho bruslit jak chceš, ale faktem je, že finále na domácím hřišti, kde podle tebe Portugalsko hrálo o něco jiného než o poutový pohár, mělo o 7k mín, než je maximální kapacita stadionu. V kvaldě na MS proti Turecku měli o 5k více než ve finále LN. Klasicky busted.. stejně jako s tím průměrem stadecu

James má samozřejmě pořád na jakoukoliv ligu na světě - On to několikrát sám dokázal, ale hlavně je to celkem nerelevantní. Je to asi jako bych rýpal do toho, že za Portugalsko hraje pořád stařičký Pepe, který ale narozdil od druhého veterána pořád svoji kvalitu ukázal

Nedivil bych se, kdyby James se do Evropy zase vrátil, ale jde i o jeho zdraví a motivaci. Do hlavy mu nevidím. Hlavně ale, co to dokazuje? Na menším hřišti, kde je méně prostoru něco vymyslet, tak je schopen takových průnikových nahrávek, že se na to moc hezky dívá.. Parádní hráč

"prirovnávať bitu hráčov s fanúšikmy k prírodným javom" obojí to s fotbalem jako takovým absolutně nesouvisí, situaci nikdo pořádně ještě nedokázal vyhodnotit, přičemž je to buď fail pořádatelů nejvyspělejší země světa, která bude za dva roky tady pořádat i MS (tak snad se poučí) nebo zkrat Nuneze, který neovlivníš. Nemít vyřešenou střechu na stadionu ME mi taky nepřijde super, ale fakt je mi to jedno, Ani jedno mi zážitek nekazí. Kazí mi jej trochu steward, který možná zranil Moratu a sere mě jak často někdo neustále vbíhá na trávník.. Kazí to prestiž ME jako takového? Řekl bych, že spíše ne, ale je zajímavé jak tvoje zaslepenost tobě nedovolí se dívat objektivně na konkurenční turnaj.

Věř mi, že tu mám velice dobrou pověst. Nemám akorát trpělivost s trolly a lidmi, kteří pod článek o něčem, co sami nemají rádi, přijdou tu danou věc urážet. Já sám nemám nějak extra v lásce spoustu věcí, logicky třeba Real Madrid. Ale přijde mi naprosto hloupé nějak devalvovat velikost tohoto klubu pod každým článkem, který o něm vyjde.

Určitě se najdou i fotbalové turnaje, které mi nikterak nelahodí, ale asi to pro mě není důvod psát, že je to shitty turnaj, kor když jsem jej pořádně neviděl. Vždyt to je chování 13letého děcka nebo clickbait tiktokera.

Klidně si ještě piš, jestli si nepochopil, že si nepochodil s žádným s tvých argumentů, tak to už nic stejně nezlomí. Nemusím mít poslední slovo. Své jsem již řekl a opakoval bych se

Reagovat
Benfica

Mbappé bol 2x vo finále a majster sveta už je..

v nedeľu v Berlíne spoznáme nový najlepší tím na svete

"CR7 nechce vyhrát MS a není to jeho sen, protože vyhrál ME? Řekové, kteří vyhráli Euro by dokázali porazit tehdejší Brazílii a vyhrát MS? I kdyby snad jo, nebrali by to jako vetší úspěch? Nizozemsko by si nepřálo, aby jedno z těch finálě, co hráli, dopadlo jinak?" to sú strašne zúfale domienky.. to, že úspech na MS= úspech na ME, neznamená, že úspech na MS je menej

"Žádný přátelák nemá vetší sledovanost než Copa, mohl bys ses na ta čísla podívat a spočítat si to." minule som ti tu napísal 2 portugalské priateľské zápasy v Bostone na Gilette Stadium s 60k návštevvou, bolo plno.. toľko nemala 14 z 25 zápasov na Cope, ktoré sa hrali na rovnako veľkom a väčšom štadióne.. a to som nepočital štadióny pod 60k a hej stačí si to pozrieť na wiki

Kapacita štadiónov je na rôzne podujatia iná. Každé podujatie ma iné bezpečnostné podmienky, rôzne požiadávky pre média, rôzne požiadavky pre zložky rýchlej pomoci.. Keď je toto ťažké pochopiť.. skutočnú dostupnú kapacitu uvádza flash score/live sport pri každom zápase zvlášť. Kapacity na wiki sú kapacity pre NFL, to je zvyčajne viac ako pre soccer (bezohľadu na to, aký typ zápasu socceru sa hrá, nemusí to byť Copa, bude to platiť aj pre MS)

2 zápasy na SoFi stadium nerobia celý turnaj.. btw na 99% bolo vypredaných 19 zápasov z 50 nie len 2, všetky zápasy na Eure boli nad 90%, najmenej bol štadión zaplnený na 93%, priemerne to pritom je 97%

oproti tomu Copa mala 4 zápasy z 30 na 99% a 12 zápasov pod 80% najnižšie zápasy boli 37 a 43%.. pod 70% boli 2 štvrťfinálové zápasy..... a akutálny primerer bez finále a zápasu o 3 miesto je 77%

Ten rozdiel v návštevnosti s ohľasom na dostupnú kapacitu je obrovský

Finále LN v Porto nebolo vypredáne na 100%, to som nikde nepísal. Len som napísal, že ta dostupná kapacita pre tento zápas bolo niečo cez 45k.. a bolo tam niečo cez 42k.. tvoje narážky na LN nebudem komentovať.. stále tam totiž hrajú kvalitnejšie tímy ako na Cope (Liga A, niektoré aj Liga B)..

Vzhľadom na to, koľko toho James odohraje v Brazílií, pochybujem.. do Európy možno niekde do Českej ligy..

čo sa týka tej bitky.. písal som, že to je len čerešnička na torte.. kritizovať, že štadióny na futbal nie sú plne krité to vymyšľaš sám, alebo ti to vymýšľa nejaké decko?

Tvoju povesť hodnotiť nebudem.. neregistroval som ťa nejak pred tým.. ale tie nadávky.. no.. úplne ti neverím..

no vyvrátil som, každú hlúposť čo si napísal, tak áno opakovať ich nemusíš.. btw tu máš ešte niečo na dobrú noc.. v USA sledovalo Euro 2024 2x viac ľudí ako Copu 2024 takže MS (aspoň pre Európske tímy, budú snáď vypredané)

https://worldsoccertalk.com/uefa-euro/more-americans-are-watching-euro-2024-than-copa-america/

Reagovat
smazaný uživatel

Kladivo, klinec, hlavička.

Reagovat
Me2win

sranda turnaj na úrovni Africkýho poháru národů

Reagovat
Kucka

Tohle by se na AFCONu nestalo.

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
veikko

Vůbec ty trolly neber vážně. Fakt nechápu, že je to baví furt shazovat. Když je to nezajímá, tak ať to nekomentují. Že ty zápasy neviděli, je celkem zřejmé. Každý, kdo na ty zápasy kouká a má rád fotbal, tak si to musí užívat. Včera Uruguay - Kolumbie i přes některé zákeřnosti bylo naprosto luxusní semifinále. To nasazení bylo enormní. Hlavně mě fascinuje, že na Copě většina týmů jde proti tomu cynickému modernímu trendu defenzivní hry. Jakmile máš míč, myslí se hned na útok a taková ta přípravná kombinace nemusí trvat 5 minut jako u některých nejmenovaných týmů ze zbytku světa.

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Jordi Alba

Na těch komentářích je nejlepší to, že tam poznáš, že na to stejně nekoukají.

Reagovat
Seydou Doumbia

na euro dost lidi nadává, ale alespon to sledují, na apn a copu nadává každý, ale nikdo si to nezapne podle mě copa a apn jsou underrated, me/ms u20 u21 a podobné blbosti zase hrozně overrated

Reagovat
veikko

APN jsem taky sledoval a je to takový syrovější fotbal. Na mě je to ale až moc fyzické, nějaké taktické věci tam moc nevidíš. Notabene vyhrál to tým, který v průběhu turnaje vyhodil trenéra.

Reagovat
Seydou Doumbia

Syrovější a fyzický fotbal já rád. Lepší bez taktiky jak příliš moc taktiky. Vyhrál tým co vyhodil bělocha a černoch je dovedl k titulu. A Maroko jako 4 nej tým světa na MS neměl dostatečnou kvalitu, aby se dostal přes osmifinále na svém kontinentu.

Reagovat
Benfica

no zasa naopak.. MS u20 a ME u21 sú celkom nedocené, vlastne to zaujíma len niekoľko ľudí z krajín ktoré sa účastnia..

Reagovat
Seydou Doumbia

neberu ti to, jen mi ty turnaje příjdou že z nich lidi vyvozují až přílíš moc a vyhypovavaji hráče, kteří se potom dost často ani neprosadí v dospělém fotbale, čili nakonec tým co se na takový turnaj nekvalifikuje (často francie) je pro mě lepší než švédsko, které tam vybojuje medaili, ale jejich hráči v dospělém fotbale neuspějou...+ tam nejezdí často ti nejlepší, protože ti už třeba patři do seniorské repre, takových hráčů bylo taky dost

Reagovat
Vrubozubec

No upřímně afcon jsem sledoval a větší nudu jsem ještě neviděl, až teda letošní euro to možná i trumflo

Reagovat
Seydou Doumbia

okey, já ti tvůj názor neberu, ne každému se líbí ten turnaj...mě se líbí, protože v tom nacházím přesně to co očekávám

Reagovat
Benfica

1. ľudia chodia zhadzovať aj iné turnaje/ligy, ktoré nie sú o nič horšie.. a taktiež z nich nevidia nič

2. "Každý, kdo na ty zápasy kouká a má rád fotbal, tak si to musí užívat." dosť subjektívne, ale ok.. za mňa to teda nič extra (druhý polčas COL-URU a neiečo cez pol hodiny zápasu ARG-ECU)

3. "většina týmů jde proti tomu cynickému modernímu trendu defenzivní hry" pri afcone na to ľudia používajú frázu niečo ako "taktitcky slabé tímy"

that's all

Reagovat
veikko

Jo, jenže já na rozdíl od tebe sleduju pravidelně i to Euro, takže to srovnání mám. Akorát nemám potřebuju shazovat evropský fotbal, který jde prostě jinou cestou. Já osobně ji nepreferuju, ale nemám potřebu to někomu znechucovat, když se mu to líbí.

A letos btw takticky slabý tým byla třeba paradoxně Francie. Jak jinak hodnotit tým, co hrál všechno horizontálně na křídla a neměl, respektive nevyužil plán B? Mě z Eura bavilo třeba Slovinsko. Jednoduchý, ale celkem přímočarý fotbal s jasným plánem a potenciálně rozdílovou individualitou vepředu.

Reagovat
Benfica

nemal som na mysli teba, toho kto chodí zhadzovať iné turnaje/ligy. S tebou sa dá aj normálne baviť, že jo Seydou..

tak Francie nedostala ani gól od silného súpera až do semfinále, ale jo. Deschamps v repre už má vrchol pravdepodobne za sebou. Mne sa na Eure zas pačii Švajčiari..

Reagovat
Jordi Alba

1. ľudia chodia zhadzovať aj iné turnaje/ligy, ktoré nie sú o nič horšie.. a taktiež z nich nevidia nič

Reagovat
alias

Přesně, komentují to tu většinou mladí smradi co fotbalu vůbec nerozumí nemá cenu je komentovat

Reagovat
Messiáš

Reagovat
los_blancos

Skôr by ma zaujímalo, či by dokázali hrať s takým nasadením nebyť tých neustálych prerušení počas faulov, simulácií, hádaním sa s rozhodcom, roztržkami... Tie prestávky hráčom očividne pomáhajú v nabratí síl a tým pádom to dosť klame, keď vidíme jak potom hrajú rýchlo s nasadením a agresivitou. Je to taký kolotoč, so serióznymi rozhodcami nemysliteľné. Tu by to dokonale ukázalo porovnanie, koľko čistého času sa hrá na Cope v porovnaní s Eurom. Ale inak ma niektoré tímy/zápasy bavili, po vypadnutí Urus fandím Kolumbii.

Reagovat
Novak.Usykovic

Jasně. Proto se Argentina stala mistrem světa, arogantní blbečku trolí.

Reagovat
Me2win

penaltový mistrovství někde v Kataru na poušti nikdo rozumnej nepočítá

Reagovat
SaianSupaCrew

"Fútbol is life"

Reagovat
Benfica

btw názor Brazilca (po anglicky) na Copu

https://www.instagram.com/p/C8-7c-ZAcH1/

Reagovat
technecium

Brazilie, to je ten druhorady tym, co vypadl ve ctvrtfinale?

Reagovat
Jordi Alba

Tak proto se přezdívá Portugalsku Evropští Brazilci, týmy čtvrtfinále.

Reagovat
Benfica

*je viac byť štvrťfinalista na ME ako porazený finalista na Cope.. (zlato prajem Argentíne, hlavne Otamedimu a aj di Magia si zaslúži koniec v repre so zlatou medailou krku).

Reagovat
technecium

Na to kde jsi prisel? Ve ctvrtfinale Eura byli treba Turci, kteri jsou v zebricku napriklad az za Ekvadorem. Kolumbie je 9. a Argentina 1. Uruguay je pred Nemci, Brazilci, kteri vypadli ve ctvrtfinale jsou 6.

Reagovat
Benfica

no lebo rebríček FIFA je dokonalé merítko ale ok poďme teda podľa tohto kľúča.. 3 Belgicko, 9 Chorvátsko, 10 Itália sa do štvrťfinále nedostali (UEFA má 8 z 10 miest v top 10)

* Kolumbie je 12 spolu s Marokom

** Brazílie je 4

štrťfinále Eura boli tímy na 2, 5, 6, 7, 8, 19, 42...

štvrťfinále Copy 1, 4, 12/13, 14, 30, 43, 48, 54 do semfinále postúpili 1, 12/13, 14, 43 čo vzhľadom na nevyvaženosť kvality nebolo nič nečakané.. okrem zápasu 12/13 x 14 to nebola, žiadná sláva

Argentína na ceste do finále porazila tímy na 30 a 48 mieste

Kolumbia na cesto do finále porazila tímy na 43 a 14 mieste

Španielsko na ceste do finále tímy na 74, 16, 2 mieste

Anglicko na ceste do finále tímy na 45, 19, 7 mieste

Reagovat
technecium

Na to, jak tady Copu prezentujes z toho teda nevychází jako zadní nazdarci, vždyť ty cesty do finále jsou naprosto srovnatelné

Reagovat
Kiss Me Polka!

asi tak, nechápu ten argument kdyby napsal, ze sf eura je cca na urovni finale copy, tak by se asi nikdo nehadal, i kdyz by mel treba jiny nazor..

Reagovat
technecium

Ano, je fakt, ze Evropa ma vic zemi v top spicce, stejne tak je pravda, ze Amerika ma zas vic tymu v sirsi spicce/druhem sledu, takze zaverecne faze kontinentalnich turnaju bude mit velmi pravdepodobne kvalitnejsi Evropa, a stejne tak vsechny kvalifikace a podobne jsou kvalitnejsi v Americe. Ale neni to nic, z ceho vychazi Copa jako druhorady a neprestizni turnaj.

Reagovat
Messiáš

Ten mamlas bere ME=MS a Copu se snaží srovnávat s Ligou národů. Tady neztrácej čas. V hloubi duše jde o to, že jeho kašpárek vyhrál ME 2016, kde problém s cestou k vítězství vůbec neměl. Je ti schopen reálně tvrdit, že Gruzie, Albánie, Slovinsko jsou lepší než Chile, Kamerun, Ghana, Austrálie, Ekvádor, USA a já nevím, kdo další.

Tam kde nic není, tam ani smrt nebere

Reagovat
Di Stéfano

Keď už riešite takéto rôzne porovnávacky tak ja len niečo svoje by somtiez rad pridal.

V Európe je krajín ako nas*atych (55) a v Južnej Amerike ich je 10 .

UEFA má 12 víťazstiev na MS a Južná Amerika 10. Z Európy dlhé roky chodilo na MS dá sa povedať viac ako dvojnásobok tímov na záverečný turnaj . Ja sa tu budem doťahovať kde sa hra lepší futbal atd. , to nech si spraví každý názor sám , ale ten “eurocentrizmus” je vzhľadom na viacero faktorov celkom prehnaný by som povedal.

Reagovat
Di Stéfano

A ešte jedna vec k tomu UEFA z 55 členov - 5 členov vyhralo MS a Conmebol z 10 členov - 3 krajiny vyhrali.

Reagovat
Benfica

z toho jedna krajina vyhrala MS iba v dobe, keď na MS boli viac tímy z Ameriky.. kontkrétne rok 1930 - 9 amerika 4 Európa, hrané v Amerike..naopak ďallšie MS 1934 sa hrali v Itálii a hrali 12 európske a 3 americké, vo Francúzsku 1938 vyhral takisto európsky tím pri rovnakom pomere tímov a 1950 hrali 7 americké a 6 európske.. nie je divu, že od vtedy, už mimo Argetnítu/Brazíliu a európskych tímov nevyhral nikto iný.. takže Uruguay vyhral raz keď tam bolo z Ameriky dvojnásobok a raz keď to bolo relatívne vyrované.. takže ti to trochu pokulháva, s tým dvojnásobkom pro európu a 3 víťaznými krajinym z JA

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Benfica

finále copy cca na úrovni eura naposledy v roku 1960

Reagovat
Kiss Me Polka!

nauč se cist, píšu o sf=semifinále eura na úrovni finále copy, když už se to musí nějak orevadet. ale to bys musel někdy odložit tu svoji fantastičnost ohledně Portugalska, pak by šlo s tebou v pohodě diskutovat..

Reagovat
Benfica

moja chyba

áno, ale takto to už je bez diskusie..

Reagovat
Benfica

Reagovat
John Obi Mikel

A Suaréz pry pokus o kousnutí

Reagovat
Novak.Usykovic

Už jsem se k tomu v pár příspěvcích vyjadřoval jinde.... dám to do jednotné ucelené analýzy zde.

Klub by mu měl dát tučnou pokutu. Nejde jen o hod židlí a špatnou reprezentaci.

Jde i o to, že se mohl dlouhodobě zranit a pak by byl Liverpoolu k ničemu. LFC ho platí. Jakmile by se fatálně zranil, tak by ho Live nezpeněžil a ani nemohl použít na hřišti. Katastrofa pro zaměstnavatele.

Většina se tu na to dívá narrow minded.

Tohle má Darwin nechat na pořadatelské službě a profesionálech. Je to fotbalista, ne nějaký aztécký válečník, bože.

Kdyby někoho těžce zranil, tak jednak někomu ublíží a ... Též bude mít problémy dokonce života, že bude platit odškodné za trvalé následky.

Nechápu, že tu může někdo schvalovat bezprecedentní násilí.

Ale to je přesně ono. Mbappe se tu oslavuje za politický aktivismus, Núňez za své likvidační chvaty a hmaty. Jestli si chce hrát na bojovníka, ať jde do ringu nebo oktagonu - na to ale asi nemá koule. Bude se raději schovávat na hřišti za realizačním týmem a podle útočit na lidi, co mu platí účty.

Reagovat
Greaber

Tak hlavně na netu jsou mnohem delší videa než tady a jako nevím, nebyl jsem tam, ale mně to teda vůbec nepřišlo, že by byl oběť, jak se prezentuje, ale spíš naopak.

Reagovat
Hurrikane

Takže kvůli smlouvě v klubu nechám, aby moji manželku s dítětem seřezali nějací ožralí Kolumbijci..

Reagovat
el-petito

Přesně, bohužel žijeme v době, kdy lidi přemýšlí více peněženkou nebo dle systémem stanovených dogmat, která ve skutečném světě vůbec nefungují. Trochu mi to připomíná myšlení ze zápasu Rangers-Slavia, kde skotští obyvatelé Velké Británie (země zlodějů) brali mnohem hůře nadávku než ukopnutí hlavy..... tady zase řešíme smlouvy, aktivismus apod. oproti rodinně a bezpečnosti a zdraví lidí....

Reagovat
mistr129

tou hozenou židlí je určitě zachránil

Reagovat
Vrubozubec

Četl jsi vůbec ten článek? Kolumbijci podle všeho zaútočili na sektor s rodinami hráčů. Policie prý přijela až za půl hodiny. Takzme podle tebe je špatné dopustit se násilí na někom, kdo se ho chce dopustit na tvé rodině? Napristo normální reakce

Reagovat
mayday

Reagovat
Novak.Usykovic

To je spekulace. To se musí podrobně vyšetřit. Jediné co je na videu vidět... je to, jak Darwin Núňez útočí ala Brian z filmu Taken na fanoušky. Co předcházelo incidentu, není jasné. Ano, možná bránil rodinu.... To se chápat dá, ale není jisté, že bránil rodinu.

Reagovat
ednkfdzkgfd

a co na to rika euro2024?

Reagovat
el-petito

Nj, tak co bychom chtěli po zemi, kde vládne močící stařík, kde národní agentury jdou proti svým vlastním lidem a kde politická a rasistická korekce došla do bodu, který pochopí asi již jen aktivisti LGBTQ+ kteří si nechali z mozku udělat velkou černou díru

Reagovat
mayday

Už vidím jak na tribuně kde sedí manželka s dětma začínají mávat rukama nějací ožralí indiáni a vy v klidu stojíte na hřišti a čekáte, až zasáhne pořadatel/policie, která tam není.

90 % lidí, kteří mají všech pět pohromadě, by na tu tribunu šlo.

Reagovat
icemike

90 % lodi, kteří mají vsech pet pohromadě, by na tom stadionu manželku s malým dítětem nemělo

Reagovat
mayday

Taky souhlasím, ale diskutuji až o tom, co se stalo.

Reagovat
icemike

Ok

Reagovat
Front hell

Tak zachoval by se tak každý, to je jasné. Každopádně nechat sedět manželku a dítě na místě, kde budou obklopeni i fanoušky soupeře je prostě strašně hloupé. To je jako bys nastoupil s ženou do vlaku a místo kupé s důchodci si vybral kupé s třemi ožralci co mají oplzlé kecy. To na celém stadionu nebylo lepší místo kam s nimi?

Reagovat
mayday

To je samozřejmě druhá věc, proč seděli někde obklopeni nějakými Kolumbijci.

Reagovat
Novak.Usykovic

A ty máš důkazy, že k tomu skutečně došlo? Tohle se musí nejdříve prošetřit.

Reagovat
Mass

Jo, jo, napadeny rodiny s novorozenými dětmi, a porozenými přímo na stadionu. To je dramatik, ještě se tam mohl rozbrečet jak Pekarová při projednávání zákona o manželství homosexuálů.

Z videa to spíš vypadá, že Nunéz šel pomáhat svýmu docela dobře rostlýmu a už před nějakou dobou narozenýmu bratranci (kterej sám vypadá pod vlivem) ze čtvrtýho kolene, kterej se tam postrkoval s nějakýma Kolumbijcema. Není patrno, kdo si začal. Tři policajti sou přímo v chumlu a snaží se od sebe oddělit rváče a nakonec se to jednomu povede, takže není pravda, že by tam nebyli. Rozjetej Nunez tam policistku povalí, už jen za tohle by měl dostat pořádnej flastr. Kolik tenkrát dostal Cantona za kopačku do diváka? Tak tady by to podle mě mělo bejt 2x tolik.

Reagovat
Greaber

Reagovat
Novak.Usykovic

Přesně tak. To jsem teď psal nahoře. Oni nemají žádný důkaz. Vše se musí nejdříve podrobně vyšetřit. Jediný důkaz je ten, že Darvin Núňez se choval jako Brian z filmu Taken. Ale měl k tomu skutečně pádný důvod? Byly děti a manželky v ohrožení?

Reagovat
mayday

Ještě že tam mezi těmi policajty na tribuně nebyl někdo, kdo rád tasí zbraň

Reagovat
GjøvikFF

Darwin všechna čest. Rodina je vše. Být na jeho místě Kane, tak zakopne o první sedačku a bude žádat kartu pro fanoušky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele