Doufal jsem, že si místo v nominaci na Euro zajistím, řekl Černý po nepřesvědčivé sezoně ve Wolfsburgu

05.06., 23:50
Aktuality

Václav Černý se v březnu nedostal do první nominace nového trenéra české reprezentace Ivana Haška, zůstával však pozitivní a věřil, že ve výběru pro evropský šampionát chybět nebude. Šestadvacetiletý ofenzivní univerzál se chystá na svou první velkou akci za národní A-mužstvo, o minulé mistrovství kvůli zranění kolena přišel. V rozhovoru s novináři na soustředění v Rakousku před Eurem také připustil, že po turnaji bude řešit svou další budoucnost, neboť ve Wolfsburgu na jaře příliš nenastupoval.

Černý byl jedním ze dvou nejlepších českých střelců v uplynulé kvalifikaci, v březnu ho ale Hašek nenominoval na přípravné zápasy v Norsku a s Arménií. "Kdybych se bál, (že přijdu o Euro) a nějakým způsobem by mě to ovlivňovalo i v normálním denním bytí na klubu, akorát by mě to užíralo. Prostě jsem doufal, že se mnou bude počítáno. Za tím jsem si nějakým způsobem šel," řekl Černý.

"Doufal jsem v to, že svoje místo si vyhraju zpátky. Moc jsem si to přál. Do poslední chvíle, kdy to nějakým způsobem bylo otevřené, jsem na tom pracoval. Zbytek už jsem neměl ve vlastních rukou. Věřit jsem začal krátce před srazem," doplnil Černý.

O Euro před třemi lety, kde český tým došel až do čtvrtfinále, přišel kvůli tomu, že byl po operaci kolena. "Byl jsem smutný, protože si myslím, že kdybych netrpěl s kolenem, oprávněně bych na turnaji byl. Bolelo to. Byl jsem u televize a mezitím makal na tom, ať jsem co nejdříve zpátky. Je to hezké, jak fotbal a zdraví funguje," podotkl Černý.

S trenérem Haškem už probírali, jakou bude mít v mužstvu nyní roli. "Kontakt jedna na jedna byl. Do žádných detailů chodit nebudu. Vím, co se ode mě očekává, jaké je moje role. S tím počítám. Užívám si každý trénink a uvidím, jak to půjde," konstatoval Černý.

Má za sebou první sezonu ve Wolfsburgu, kam přestoupil vloni v létě z Twente Enschede. Zasáhl do 22 bundesligových zápasů, v nichž dal čtyři branky. V závěru jarní části ale nenastupoval v základní sestavě.

Černého statistiky ve Wolfsburgu. (©Livesport)

"Těžká sezona. Přál jsem si navázat na poslední sezonu v Twente. V klubu se staly některé věci, o kterých jsem nemohl předem vědět. Že se bude točit se sestavou a bude se hrát systém, který mi nebyl při příchodu do klubu řečený," líčil Černý. "Bylo to náročné. Jsem ale zkušený natolik, abych si s tím poradil. Vždy jsem zůstával pozitivní," dodal.

Ve Wolfsburgu má ještě tři roky smlouvu. "Po Euru budu koukat, jaké jsou možnosti. Nechávám všechno otevřené. Zůstat v jedné z top pěti evropských soutěží je cíl číslo jedna. Myslím, že se to i povede, ale nechci předbíhat. Soustředím se na reprezentaci, na práci tady. Pak bude dost času na to, abych vyhodnotil, co, jak, kam, kdy," řekl Černý.

Soustředění v rakouském Schladmingu si nemůže vynachválit. Schází mu přítomnost malé dcerky, která se mu nedávno narodila. "Hodně volám domů, abych viděl malou aspoň přes FaceTime. Jinak tady ve volném čase dělám své věci, jelikož mám rád, když se pořád udržuji. Ať je to posilovna, regenerace. Nebo i být s klukama po dlouhé době je strašně fajn," doplnil příbramský odchovanec.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
zeroberto

Sice nejsem fanouškem českých hráčů ve Španělsku, ale zrovna tady Věnceslavovi by to snad i mohlo sedět.

Podle mě teda neměl lozit z Nizozemska, ale chápu touhu po posunu do velký 5, spíš teda myslím, že je to dneska už velká 4. Francií by si moc nepolepšil.

Reagovat
Kucka

Konečně česká invaze do Španělska!

Reagovat
zeroberto

Reconquista!

Reagovat
kardous

Viděl bych to na Spartu nejspíš.

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
oli9

Německo, ale jiný tým...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele