Doufám, že zvítězíme a zároveň pobavíme útočnými akcemi, řekl Barák před Gruzií

21.06., 19:41
Aktuality
Antonín Barák (© Profimedia)

Do prvního utkání na mistrovství Evropy proti Portugalsku naskočil Antonín Barák až jako střídající, v sobotním druhém duelu skupiny proti Gruzii už zřejmě v základní sestavě českých fotbalistů chybět nebude. Devětadvacetiletý záložník věří, že se národnímu týmu v zápase vše sejde, zvítězí a zároveň pobaví ofenzivními akcemi více než na úvod turnaje. Hráč Fiorentiny z italské ligy dobře zná největší gruzínskou hvězdu Chviču Kvaraccheliju, na tiskové konferenci ale upozornil i na další hráče.

"Hrozně se na zápas těším. Je to pro mě svátek a chci si to užít. Ne v tom smyslu, že se jdu na hřiště jen zúčastnit, ale chci vyhrát, protože jsem obrovsky vítězný typ. I trenér na pár trénincích určitě poznal, že to se mnou není jednoduché, když třeba dělá rozhodčího. Chci uspět za každou cenu a věřím, že celý tým je nastavený stejně. Mám z toho hrozně dobrý pocit, energie v týmu byla před i po Portugalsku dobrá," řekl Barák v Hamburku.

"Jestli na mě tým spoléhá, není důležité. Každý musíme odvést to nejlepší ze své osobnosti. Určité zodpovědnosti se nezříkám, ale z fotbalu nejsem nervózní, protože mi dal hrozně moc. V těch těžších zápasech se cítím líp, než když třeba hraju přátelák s týmem, který je papírově slabší. Dokážu v nich výkon posunout," dodal Barák.

Proti Portugalcům se dostal na hřiště v 79. minutě a s mužstvem během krátkého pobytu na trávníku musel strávit porážku 1:2 po gólu inkasovaném v nastavení. Do zápasu s Gruzií jej trenér Ivan Hašek zřejmě nasadí od začátku, neboť by měl český tým více tvořit.

"Čeká nás v mnoha směrech úplně jiný soupeř. Takže se na to logicky chystáme jinak a chceme do zápasu dát trochu jiné prvky. Doufám, že zvítězíme a pobavíme i fanoušky útočnými akcemi. A zároveň předvedeme kompaktní výkon do defenzivy," řekl Barák.

"Věřím, že si to sedne tak, že na konci budeme všichni spokojeni. Chceme ještě jednou strašně moc poděkovat všem fanouškům, kteří byli na zápase s Portugalskem, protože předvedli úžasnou kulisu. Těšíme se na ně i v dalších zápasech ve skupině a chceme jim dát více radosti," prohlásil Barák.

Ze společného působení v italské lize má dobře zmapovanou hlavní gruzínskou hvězdu Kvaraccheliju z Neapole. "Hlavně v minulé sezoně (2022/23), kdy Neapol slavila titul, byl jedním z hlavních strůjců. I jeho zásluhou se dostali až na samotný vrchol. Na druhou stranu v nároďáku má trochu odlišnou roli. Je tam odskočený od ostatních. Ani bych neřekl na hřišti, tam mají další zajímavé hráče, ale tou jeho image," podotkl Barák.

"Dnes už ho zná každý, mluví se o velkých klubech, kam by měl zamířit. Bude to jedna z hlavních hrozeb Gruzie, ale nesmíme zapomínat na další hráče. Směrem dopředu jsou velmi dobří a dokážou si vytvářet poměrně velké množství šancí," upozornil Barák.

Z pozice ofenzivního záložníka by mohl připravovat šance pro nejlepšího týmového střelce Patrika Schicka, který se na úvod turnaje neprosadil. "Páťa si zápas s Portugalskem trochu vytrpěl, stejně jako ostatní. Jsem přesvědčený, že jsme to hodili za hlavu. Všichni kluci mají obrovskou chuť. Věřím, že mu všichni vytvoříme komfort a on zase tou svou kvalitou a pohybem vytvoří komfort nám, abychom byli úspěšní," řekl Barák.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
oli9

Já doufám že ty Tondo budeš hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to budou útočný akce jak proti Portugalsku, tak to pobaví bezpochyby.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Vrubozubec

Reagovat
Axelrose

Tak jedna se jim povedla, né

Když to vezmeš čistě datově, tak jsme měli 100% úspěšnost v proměňování šancí, střel na branku apod. Co by za to takový Španělé dali

Reagovat
Kiwi-21

Jsme byly Outsider a hráli na co máme

Co mají říkat takový Italové po zápase ze Španělskem?

Ten hejt na naše my přijde až příliš protože náš tým rozhodně tak velkou kvalitu nemá aby hrál vyrovnanou partii

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když se ti povede jedna přihrávka že tři, tak je to fakt špatný.

Reagovat
Me2win

Hráli jsme strašně... Ale dneska nám věřim!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele