Dovbyk má namířeno do Atlética Madrid, Girona dostane 40 milionů eur

23.07., 13:56
Aktuality
Artem Dovbyk (© AFP)

Artem Dovbyk si v posledním kole minulé sezony zajistil cenu pro nejlepšího střelce španělské nejvyšší soutěže a duel s Granadou (7:0) zřejmě byl jeho posledním v dresu Girony. Jméno ukrajinského útočníka je už delší dobu skloňováno v souvislosti s odchodem a velké šance má Atlético Madrid.

Spekulace nabírají na obrátkách tento týden a zásluhu na tom má fotbalista i klub z hlavního města. Atlético je připraveno aktivovat výstupní klauzuli nastavenou na čtyřicet milionů eur a s vedením Girony řeší splátkový kalendář. S Dovbykem dokonce má být domluveno na podmínkách smlouvy a ukrajinský reprezentant tak v kabině podle všeho nahradí Álvara Moratu (AC Milán).

27letý Dovbyk do Katalánska přišel loni za necelých osm milionů eur z domovského SK Dnipro-1 a měl velký podíl na historické sezoně Girony, když 24 góly přispěl ke konečné třetí příčce tabulky. Hráče sledovaly například italské kluby a Atlético Madrid o něho mělo zájem delší dobu, koncem května neuspělo s nabídkou 25 milionů eur.

Pro Gironu se bude jednat o další citelný zásah do sestavy, za bronzovou pozici v LaLize totiž už zaplatilo daň v podobě ztráty několika hráčů. Do Leverkusenu přestoupil kapitán Aleix García, po hostováních se do mateřských klubů vrátili Sávio, Yan Couto, Eric García a Pablo Torre.

Kádr naopak posílili Ladislav Krejčí, Donny van de Beek a Abel Ruiz.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (49)

Přidat komentář
Di Stéfano

Atlético robí slušné prestupy

Reagovat
uff

Reagovat
Phillipinho

Ještě neudělalo ani jeden pokud vím

Reagovat
Di Stéfano

Bolo to myslené obecne , celkovo, nie len na tento konkrétny prestupák

Reagovat
FC Porto FC

4. velký odchod, už by Girona měla přestat, hraje LM

Reagovat
kaja900

Reagovat
LyEX

Cena dobrá za povedzme zatiaľ jednosezonného hráča pre Gironu, investovať ich budú vedieť, len či budú mať čas na zapracovanie posíl. Väčšie straty sú podľa mňa Sávio a Couto.

Reagovat
Txapeldun

Tak Girona je zatím jednosezónní klub a odchází řada těch hráčů, kteří tomu hodně napomohli. Ne, že by se to nedalo čekat. Tam je prostě otázka, co na to City Group a jaký mají s tím týmem cíle.

Reagovat
icefish

City Fraud nepotřebuje ten tým v LM, děla jim to akorát potíže

Reagovat
Ctenar

Hřebíček na hlavičku.

Reagovat
Me2win

A Aleix Garcia.

Reagovat
Kinky7

Ten jim bude chybět nejvíce

Reagovat
Mass

Reagovat
Pharrell

Ten přestoupil do Německa ? Teda pokud se nepletu že ne viď ? Bayer Leverkusen ?

Reagovat
Me2win

anó

Reagovat
Mateo16

A prichody ziadne , bude hanba v LM

Reagovat
Elliasson

Mají tři hezké příchody plus nevěřím, že skončili na přestupovém trhu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
MarcoBanco

Akože žiadne.. Prišiel Van de Beek čo už 8 rokov nič nehrá

Reagovat
Beči

Girona tím výprodejem ukazuje, že zřejmě ani neplánuje být nadále nějak konkurenceschopná. Ale možná za ty prachy přivedou adekvátní posily a ještě se budu divit... byl bych rád.

Reagovat
FC Porto FC

Horší je pro ně než prodej že nedokázali koupit nikoho z výběru Savio, Couto, Garcia

Reagovat
Txapeldun

Tak u Couta to ani nepřicházelo v úvahu, když tam byl na hostování ze City. Savia zase City koupilo.

Reagovat
Txapeldun

Výprodej? Většina hráčů, co odešla, tam byla jen na hostování a za Dovbyka Atlético zaplatilo výkupní klauzuli...

Reagovat
Mateo16

Este im odchadza aj Miguel

Reagovat
ErixMilo

Guttierez? A kam má ísť? Real? Premier League?

Reagovat
Seydou Doumbia

Je těžký být konkurenceschopný, když máš v lize bohatší mrdky. Bude zajímavý sledovat kdo se z té čtvrečice udrží nejvýše (brest, stuttgart, bologna, girona). Všechno týmy, které při špatné konstalaci můžou hrát o udržení, asi snad s vyjímkou Bologni.

Reagovat
Me2win

A Stuttgartu

Reagovat
Seydou Doumbia

Předloni hráli baráž, takže je neberu.

Reagovat
cologneFC

Ale predvlani nebolo Porsche spolumajiteľom. Teraz už bude Stuttgart hrať pravidelne hore.

Reagovat
Simas92

Jo no asi vsechny 4 akorat s vyjimkou Stuttgartu, Bologny a Girony.

Nevim jestli sis vsimnul ze Gironu vlastni City Football Group, Stuttgart vlastni ted Porsche, Bologna ma silnejsi vlastniky nez AC Milan a rozhodnee ani jeden z tech tri o zachranu hrat nebude. to co dela Bologna za hrace by rozhodne nebyla schopna pokud by mela mit vydaje jako kluby co hraji o udrzeni. Ono vykoupit nekoho z Bayernu za 30 mega neni vylozene zalezitost nejakych zoufalcu co hraji v Italii o zachranu. Ti ve stejne dobe mohli privest tak max Jankta protoze byl zadarmo

Reagovat
LyEX

A ty vieš čo to City Football Group vlastne znamená, lebo evidentne viacerí ani nie, tak ako bolo v tom novom dokumente povedané, Girona patrí medzi 4 kluby s najmenším rozpočtom v lige a to, že je v tej CFG znamená prístup ku skoutom (našli práve napríklad to zmienené trio za lacný peniaz) a prístup k medikom a vybaveniu (Savio sa napríklad liečil zo zranenia v Manchestri) neznamená to, že do toho lejú peniaze

Reagovat
Jordi Alba

To jim nevysvětlíš.

Reagovat
Seydou Doumbia

Plus takových malých týmu co najednou bojují o poháry a mají solidní finanční jistoty už bylo dost a po postupu najednou hráli spodek ligy. Malý tým co má peníze je pořád malý tým, není tam ta mentalita hrát rok co rok nahoře. Peníze nepeníze.

Reagovat
Jordi Alba

Snad aspoň 16. místo.

Reagovat
Mönchengladbach

Z každé z TOP 5 lig se letos dostalo do LM překvapení: Aston Villa, Bologna, Girona, Stuttgart a Brest. A zde je právě vidět ten propastný rozdíl ve finančních možnostech klubů PL vs. ostatních lig; zatímco Villa přivádí nové drahé hráče, zbylí čtyři jsou trháni na kusy či se tomu zoufale brání.

Reagovat
MoonKnight

Villa utrácí nejvíc. Stuttgart dle mě nejlépe, začínám jim věřit, že by se mohli usadit na nějakou dobu v top 6 třeba.

Reagovat
Front hell

Silnější pes mrda

Reagovat
poz3n

A věděl Krejčí, že přestupuje do vybrakované Girony nebo si myslel že bude hrát i dál o poháry?

Reagovat
Kluivert9

Krejčí určitě nemyslel...

Reagovat
Me2win

Reagovat
Elliasson

To by mohl být úžasný přestup, ale myslím, že potřebujeme ještě jednoho útočníka typu Julian Alvaréz. I když, pokud se chytí Samu...

Atleti, kdo si myslíte, že ještě letos přijde?

Reagovat
darktemplar9999

max jeste neco do defend ale už jinak nic vyznamneho, už je na veľké prestupy pozde :D na druhu stranu konečne by melo atletico využivat svoji akademku a hrače z nej. Tolik dobrych hráču a ono je to posila na hostovačky nebo uprchnu lebo nedostanu u nas šanci ani po letech. Asi je cholo moc naročny nebo mu sympatie na hráče padaji nahodne jak se vyspi

Reagovat
Kluivert9

S obranou spokojenost?

Reagovat
Elliasson

To vůbec ne.

Reagovat
Phillipinho

Do obrany je hotovej Le Normand, za Hancka nechteji priplatit, takze mozna Laporte? Do zalohy chce Cholo Merina, ale vedeni spise Gallaghera. Ja bych preferoval Merina - adaptovany na La Ligu, nizsi cena nez u Anglicana a za me i komplexnejsi hrac s lepsi technikou. Dopredu se asi budou na konci prestupaku snazi Juliana, coz by byla pecka, o ktery se fanouskoum Atletica dlouho nezdalo, nicmene za me asi spise nerealny. Jedine, ze by se prodal Samu do Chelsea no, ale to nikdo nechceme Nebo se jeste zblaznila Aston Villa a poslala raketu za Felixe

Reagovat
El Cid z City

Bějakej důvod proč se o Alvareze snažit na konci přestupáku?

Reagovat
Phillipinho

Protoze se vedeni domnivy, ze bude City pod tlakem a pujdou s cenou dolu

Reagovat
El Cid z City

Pokud ho kvůli tomu, že nechce podepsat smlouvu, budou chtít prodat, nebudou čekat na konec přestupáka, zájem o něj jistě bude. Navíc by už nesehnali náhradu.

Reagovat
Phillipinho

Tak samozrejme ze Atletico bude potrebovat, aby Alvarez chtel pouze k nim a tim tlacit na snizeni ceny. Jinak pujde nekam do PSG treba, ktere nebude mit problem nejakych tech 80 milionu euro zaplatit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele