Druhý gól Plzně v Budějovicích platil podle komise správně

14.08.2023, 17:03
Aktuality

Druhý gól plzeňských fotbalistů v nedělním utkání v Českých Budějovicích platil podle komise rozhodčích správně, neboť z opakovaných záběrů nešlo určit, zda záložník Pavel Šulc stál v ofsajdu, či ne.

Sudí ve 4. ligovém kole nechybovali ani při vyloučení útočníka Slovácka Rigina Cicilii v závěru zápasu na stadionu Bohemians 1905 a v duelu Ostravy s Hradcem Králové. Komise to uvedla v komuniké.

Šulc v Českých Budějovicích v 10. minutě zvýšil na 2:0 poté, co mu patičkou přiťukl míč Rafiu Durosinmi. "Byla to hraniční ofsajdová situace. Z dostupných záběrů nelze jednoznačně určit, zda se o ofsajd skutečně jednalo. VAR (videorozhodčí) proto správně neintervenoval a branka byla uznána," uvedla komise po utkání, v němž Plzni zvítězila 5:2. Šulc zaznamenal hattrick.

V Českých Budějovicích každé z mužstev zahrávalo jednu penaltu za ruku, k těmto momentům se ale komise veřejně nevyjádřila. Od nové sezony komentuje jen čtyři situace, které vybírají média. Pokutové kopy na jihu Čech mezi nimi nebyly.

Na stadionu Bohemians sudí Ondřej Pechanec po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace na monitoru udělil v 86. minutě rovnou červenou kartu hostujícímu Ciciliovi. "Rozhodčí správně vyloučil hráče hostujícího družstva za hrubé nesportovní chování. Vyloučený hráč mimo souboj o míč udeřil soupeře loktem do hlavy, VAR správně intervenoval," poznamenala komise.

O dvě minuty později Pechanec po zásahu videorozhodčího odvolal původně nařízenou penaltu pro Slovácko po souboji Pavla Jurošky s domácím Matějem Hybšem. Také v tomto případě se podle komise nechybovalo.

"Při souboji nejdříve došlo ke kontaktu levé nohy útočníka s pravou nohou obránce mimo pokutové území. Obránce po tomto souboji pokračoval ve hře. Následně v pokutovém území došlo k drobnému kontaktu nohy obránce s nohou útočníka, po kterém útočník svůj pád zveličil. VAR správně intervenoval," uvedla komise. Slovácko zvítězilo nad Bohemians 1:0.

Rozhodčí správně nenařídili pokutový kop také v Ostravě po pádu královéhradeckého Adama Gabriela v domácím vápně za bezgólového stavu v 76. minutě. "V pokutovém území došlo k drobnému kontaktu mezi bránícím hráčem a útočníkem hostujícího družstva, po kterém útočník pokračoval v pohybu a až následně spadl na zem," podotkla komise po zápase, který Ostrava vyhrála 2:0 díky dvěma gólům v nastavení.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
Markus07

Myslím, že každý, kdo má trochu prostorovou představivost, ví, že ten gól Plzně z offsidu byl. Ale chápu pravidlo o "průkazném záběru". Plzeň navíc byla jasně lepší, takže to asi nijak zvlášť celkový výsledek neovlivnilo...

Reagovat
zorz767

Prostorová představivost je hezká věc, ale v minulosti už se stalo, že to z takového záběru nějak vypadalo, a pak z jiného záběru to bylo prokazatelně jinak. Takže bych si opravdu jistý nebyl. A v případě nejistoty je třeba pouštět.

Reagovat
Kucka

Reagovat
db18

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
John Obi Mikel

Záznam je na webu tvcom.cz takže se každý může přesvědčit.

Reagovat
Firkraag

Domažlice jsou neskutečný zmrdi.

Reagovat
ratusek

Ty vole Švenger chudák Monty

Reagovat
Pablos

rozveď to

Reagovat
John Obi Mikel

Oslepilo ho sluníčko a nechytal

Reagovat
John Obi Mikel

A Žižkov dostal bůra doma proti Plukovníkovi

Reagovat
Pablos

Aha, díky

Reagovat
smazaný uživatel

1 gól dával syn Kozelballu, 1 gól syn Šebrleho. Zajímalo by mě, jakou mají oba hodnost, jestli jim z protekce dali rovnou třeba četaře, nebo jsou normálně vojíni.

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě tam je na lávce syn Plukovníka, bratr Romana Červenky a bratr Davida Douděry.

Reagovat
db18

A uhnul balonu, aby měl volnou cestu do brány.

Reagovat
John Obi Mikel

Prostě skvělá práce

Reagovat
monty25
Reagovat
John Obi Mikel

Hádám, že jeho prvni a na dlouhou dobu poslední zápas. Dnes vás nepodržel.

Reagovat
monty25

Předchozí zápasy chytal Kotek a ten kromě Líšně taky nepodržel. S Příbramí nechytil nic a v Opavě byl třetí gól jeho. Takže se asi budeme muset podívat po dalším brankáři...

Reagovat
Greny

Když jsme u té FNL tak Kamso Mara návrat do Česka a měla by to být Zbrojovka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
db18

Reagovat
Imos

❤️ nejlepší je že pro vás fakt bude posila

Reagovat
Zdechlina

Minulou sezonu by ta pencka na Jurošku byla z kategorie soft. Tento ročník jako soft penalty neplatí?

Reagovat
inferno08

Když pominu, aby sporné situace vybírala média, což je podle mě neskutečná blbost, když navíc prostě můžou jenom 4 a víc nic, tak nechápu, že jako jednu z těch sporných situací vybrala ten loket Cicilia, který sporný prakticky vůbec není...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele