Dukla se chce vyhnout problémům se záchranou, posilovat tým bude za pochodu

18.07., 14:30
Aktuality
Petr Rada (© AFP)

Pražská Dukla by se po návratu do nejvyšší soutěže rádi vyhnuli problémům se záchranou. V první lize hráli naposledy v sezoně 2018/19. Trenér Petr Rada uvítal, že zůstalo pohromadě mužstvo, které postup vybojovalo, očekává však větší posílení.

Zástupci klubu na dnešní tiskové konferenci uvedli, že angažování nových hráčů nejde podle plánu, ale o posily bude usilovat až do konce přestupního termínu.

Tým z Julisky ovládl druhou ligu a postoupil přímo. "Po pěti letech jsme se vrátili tam, kam značka Dukly patří. Čeká nás jistě těžký ročník, ale věřím, že se podaří dosáhnout našich cílů - především abychom neměli problémy se záchranou," řekl předseda představenstva Bohumil Paukner.

Zkušený kouč Rada ví, že posílení týmu je nutnost. "Je velký rozdíl mezi druhou a první ligou. Dohodli jsme se, že hráči, kteří postup vybojovali, tady zůstanou. To je dobře. Ale doplnit kádr je nutné. Příchod hráčů je pomalejší, ale je to složité. Věřím, že se ještě něco urodí. Bylo by špatné jít okamžitě dolů. Bude to těžké, liga je vyrovnaná. Jsou v ní týmy, které mají jiné ambice jak kádrem, tak rozpočtem," uvedl Rada.

Duklu zatím posílili brankář Matúš Hruška z Banské Bystrice a dva obránci z nižších italských soutěží Masimiliano Doda a Michal Svoboda. "Postavili jsme si před sebe dva pilíře posilování. S prvním jsme spokojeni, což je prodloužení smluv s hráči, kteří tvořili jádro postupového týmu. Přišli jsme jen o Davida Kozla, který odešel do Mladé Boleslavi," avizoval člen představenstva Jan Staněk.

"Druhý pilíř, příchody do mužstva, tam cítíme rezervu. Chtěli jsme kádr okysličit víc, ale dál budeme aktivní a snažit se. Situace na trhu je poměrně dynamická, chceme posílit co nejvíc, abychom byli kolem desátého místa," dodal Staněk.

Rada by měl v prvním kole doma proti Plzni ještě chybět na lavičce, dobíhá mu disciplinární trest. Los pak jeho týmu nachystal dvě pražská derby, znovu na vlastním trávníku s Bohemians a poté na Spartě. "Los je celkem smrtelný, abych to přežil... Je to těžké, ale v lize si nevyberete. Kvalita je na jejich straně, my zase musíme přidat jinou a odhodit strach. Svým hráčům věřím, měla by to pro ně být i motivace hrát proti velkým soupeřům," řekl bývalý trenér české reprezentace.

"Těšíme se hodně. První liga je velký rozdíl, někdo ji ještě vůbec nezažil, třeba mladí hráči a já... Hned první zápas s Plzní pro nás bude sváteční," potvrdil čtyřiatřicetiletý kapitán týmu Jan Peterka.

Není tajemstvím, že majitel klubu Petr Paukner hledá pro Duklu silné partnery, zatím marně. "Kdyby Dukla letos nepostoupila, majoritní akcionář by definitivně skončil, po pěti letech, co to tady táhl. Jeho hlavním artiklem obchodu je uhlí, které je v útlumu, takže se zužuje prostor pro sponzorování klubu. Jednání s případnými novými partnery v minulosti probíhala. Skončila ve slepé uličce, dvakrát jsme dokonce narazili na podvodníky, přitom s jedním to došlo dost daleko. Teď o žádné nové nabídce nevím," ujistil Bohumil Paukner.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
kilobyte

Dukla měla jít do prdele spolu s komunisty.

Reagovat
Moshe Dajan

Sparta taky

Reagovat
Grupma

Sparta, na rozdíl do Dukly, není uměle vytvořený tým a má obrovskou základnu fanoušků, což se o Dukle rozhodně říct nedá. Ten klub prostě nikoho nezajímá. Je to smutný, ale je to tak.

Reagovat
DidusIneptus

Dukle bude fandit většina lidí. Dukla je tradiční klub a do ligy jednoznačně patří! Je to svátek české kopané, že opět máme Duklu v lize.

Reagovat
Grupma

Jestli budeš na jejich zápasy prokazatelně chodit, jednou půjdu s tebou a slibuju, že budu fandit

Reagovat
Barryn66

Každý tým má právo si vyšší soutěž zahrát, když si vybojoval postup. Pokud se bude dařit, i fanoušci si cestu na Julisku najdou, i když samozřejmě ne v takovém počtu jako na české velkokluby.

Reagovat
Grupma

Hele, já přeju každýmu jen to nejlepší, ale Dukla je tradičně klub bez fanoušků, bohužel. Úplně nechápu, proč jim to nevadí a nic s tím nedělají. Kluby, který jsou koníčkem majitele, nebo jen továrnou na peníze - v horším případě prádelnou - těžko budou obecně vzrušovat a zajímat. Dukla je historicky jeden z nejúspěšnějších klubů u nás. Proč to tak bylo je ale známá věc. Jak říkám, umělý klub, který si ani přes ty úspěchy fanoušky nenašel. Divný. Nebo ne.

Reagovat
DidusIneptus

Dukla Praha je klub, který na evropské scéně udělal čest české kopané. Každý rozumný fanoušek české kopané si je toho vědom a váží si Dukly. Za politické éry KSČ nás, Československo reprezentovaly fotbalové kluby tak, že současné české kluby to v dnešním životě nejsou schopné dokázat. Třeba Slovan Bratislava vyhrál v r. 1969 PVP! A to nemluvím o dalších velkých úspěších slavných klubů že zemí socialistického tábora Dnešní východní kluby mohou jen a jen závidět a smutně vzpomínat.

Reagovat
Axelrose

Tvl, tak se seber a val do Číny. Tam máš komouse pořád.

Ano, Dukla reprezentovala československý fotbal, ale proč?

Protože pobrali nejlepší hráče z ostatních klubů (pardon, vzali je na vojnu). Ve fotbale, v hokeji, volejbale, prostě v každým hovně, co se tu hrálo.

Reagovat
Barryn66

A co dnešní atletika. Tu má Dukla nejlepší v republice. Taky si tam komouši natahali nejlepší atlety z Čech? 35 let po pádu komunismu?

Reagovat
Axelrose

Tak atletika je zase o něčem jiném.

Atleti Dukly mají zajištěn z pozice profesionálních vojáku slušné platy a můžou se věnovat jenom sportu. Pokud jsou úspěšní, vydělají si tam hodně dobrý peníze (které mimochodem platíš i ty z daní - jestli je tedy platíš) a nemusí extra shánět sponzory a podobně.

Takže né, současné atlety Dukly neživý komunisti, živí je stát (potažmo mi všichni) a jsou přikrytí armádou, mají své jisté.

Tím neříkám, že to tam dělají špatně.

Reagovat
Mass

Za tu hloupou první větu, která nepatří do slušný diskuze, by ses měl sebrat a valit ty na nějaký Novinky nebo iSpart.

Reagovat
Axelrose

Jasný, trošku mi to ulitlo, nikoho bych tak daleko neposílal

Ale odvolávat se na to, jak byl někdo za komousu výborný mi nepřijde taky ready.

Kór, když se mluví o fotbalové, hokejové Dukle.

Je mi jasný, že ti kluci byli výborní hráči a drici, ale Dukla prostě vznikla jak vznikla a fungovala, jak fungovala, že.

A to jim nikdo neodpare.

Reagovat
kilobyte

Můžou jen závidět, protože nebyli schopní fungovat v tržním prostředí a museli/musejí se to dlouho učit. Nebýt komunistů tak ty úspěchy mohli být i teď a ne jenom v minulosti.

Reagovat
Mass

Spíš nebýt komunistů, tak tenkrát určitě neměli nic a dnes taky nejspíš nic.

Reagovat
kilobyte

Jasně, než přišli komunisti, tak jsme vlastně neměli nic. Vůbec jsme neměli jedny z nejlepších klubů v Evropě. To až komunisti nám vybudovali kvalitní kluby.

Reagovat
Mass

Psal sem konkrétně o Dukle, která vznikla jako armádní klub v roce 48 a hned ho šoupli do první ligy. Jinak samozřejmě já jako slávista bych zrovna mohl vyprávět, jak z mého oblíbeného klubu, který byl jeden z nejlepších ve střední Evropě, udělali komunisti nějaké TJ Dynamo v druhé lize.

Reagovat
kilobyte

OK, to jsme si jen nerozuměli. Jo, to mě dost překvapilo, že bys to bral takhle i jako fanoušek Slavie.

Já reagoval na DidusIneptuse, který psal o všech našich klubech. Což mi přijde dost na hlavu. Nechápu jak někdo může vyzdvihovat práci komunistů s fotbalovými kluby. Vše co bylo úspěšný, tak zničili, aby mohli machrovat s Duklou. Přitom kdyby podpořili tradiční kluby a pomohli znovu rozjet Středoevropský pohár, tak to mohl být předchůdce LM.

Nebýt komunistů, tak by Dukla spíš asi ani nebyla. Maximálně nějaká její podoba pro podporu atletiky, ale ve fotbale by nebyla.

Reagovat
Mass

Vědom si toho možná je, ale dnes je vidět, že to spíš byli příznivci úspěchu české kopané, než rozumní fanoušci. Dukla skoro žádné opravdové fanoušky nemá a to měli dost času tu základnu na úspěších vybudovat.

Jinak taková zajímavost, Slovan Bratislava v roce 69 porazil v semifinále PVP Dunfermline, to by se dnes možná taky povedlo.

Reagovat
Barryn66

Toho je názor hodný absolutního primitiva

Reagovat
kilobyte

Super ocenění, že ses kvůli mě zaregistroval.

Reagovat
Moshe Dajan

křečovitý hejt na Radu za 3, 2, 1...

Reagovat
kilobyte
Reagovat
mayday

Reagovat
Mass

Reagovat
vceradnesazitra

Dukla do LM

Reagovat
$dolar$

Preju jim klidnou zachranu. V prvnim kole teda fasnou bura, ale pak uz pojedou.

Reagovat
C-M@ster

Jako v prvním kole bych se té Dukly trochu bál.

Reagovat
Ladas321

Dukla bude na prvním místě, ale na opačné straně tabulky.

Reagovat
kecipep

Dukla, Bohemka a Pardubice si to rozdají o posledního fleka

Reagovat
Imos

jakože budějky budou 12. jo?

Reagovat
kecipep

Si piš, přestupák běží a ještě to rozhýbou. Na papíře to není špatné

Reagovat
Imos

je a to dost špatné

Reagovat
kilobyte

Dá se někde vsadit, že dostane Rada červenou v prvním zápase?

Reagovat
Mass

Bojim se, že letos s nim taková sranda nebude.

Reagovat
kilobyte

Já čekám, že bude na infarkt hned v prvním kole. Určitě budou nabuzení a první zápas hrají s Plzní, která má dost posil a ty první zápasy bývají nejtěžší. Nějaké rozhodnutí, co se Radovi nebude líbit, určitě přijde.

Reagovat
Kiwi-21

Tohle bude jeden z nejslabších nováčků co kdy byl

Ani bych se nedivil kdyby neměli víc jak 3 výhry ale spíše i méně

Reagovat
Simas92

Porad jsou tam Pardubice, takze 2 vyhry daji urcite a v tech zbyvajicich 33 zapasech urcite neco uhraji

Reagovat
Kiwi-21

Z Pardubicemi tak bod

Podle mě nepřelezou ani 20 budů

Čekám okolo 15 max

Reagovat
Chamezjunior

Já a zase věřím, že Dukla nespadne. Letos to vidím pořád mezi Karvinou a Budějovicemi. Nějak těm našim mladým klukům nevěřím, navíc bez útočníka se góly budou těžko dávat góly...

Reagovat
zelda

Hrozná škoda, že nevyšel Fortelný

Reagovat
DidusIneptus

Dukla má hrát o titul. Ale překážkou je její bláznivý trenér!

Reagovat
Barryn66

Dukla si postup vybojovala a já jí přeju úspěšnou sezónu. Ano, je největší aspirant na sestup. Bude muset na to jít přes bojovnost a stmelený kolektiv. Já si přeju aby překvapila a dokázala to.

Reagovat
Grupma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele