Dvojité narozeninové oslavy u La Roja. Zahrají si spolu hvězdní křídelníci i v klubu?

13.07., 12:27
Aktuality
Lamine Yamal (vlevo) a Nico Williams táhnou Španěly na letošním Euru. (© Profimedia)

Svou roli tahouna španělské reprezentace potvrzuje Rodri, za objevy šampionátu se ovšem dají označit především jeho spoluhráči na křídlech. Ti se starali o akci uvnitř týmu i ve dnech před finále - v pátek narozeniny slavil Nico Williams, v sobotu Lamine Yamal.

Barcelonský křídelník za sebou má sezonu plnou rekordů, k těm klubovým jich řadu přidal i v reprezentaci a na Euru. Když si mezi plněním školních úkolů odskočil na hřiště, stal se hned proti Chorvatsku nejmladším hráčem i asistentem historie šampionátu. V úterním semifinále podobný počin zapsal rovněž v kolonce gólů, a to ještě jako šestnáctiletý. Už v neděli se ale může stát i prvním sedmnáctiletým střelcem.

Pokud by přitom šlo utkání s Anglií do prodloužení, může nastat i jedna kuriozita. V Německu totiž platí zákon, že nezletilí nesmí pracovat po třiadvacáté hodině - Španělé by tak teoreticky mohli čelit sankcím, byť je krajně nepravděpodobné, že by takové pravidlo úřady vynucovaly.

Jako o barcelonském křídelníkovi možná brzy budeme hovořit i o Nicu Williamsovi. Čerstvě dvaadvacetiletý hráč Athleticu, jenž na rozdíl od svého bratra a zároveň klubového spoluhráče Iñakiho upřednostnil Španělsko před Ghanou, totiž patřil mezi hvězdy uplynulé sezony v LaLize a formu si přenesl i na Euro. Blaugranas jsou jedním z favoritů na jeho letní transfer, což ale v Bilbau příliš dobře nerezonuje.

Představitel Williamsova zaměstnavatele Jon Uriarte kritizoval vedení španělského fotbalu, že hráče nechrání před otázkami médií a nechává tak bujet přestupové spekulace. "Nico je člověk s velkou oddaností vůči Athletic Clubu, ale je cílem neustálého bombardování ohledně budoucnosti. To vše v přebytečné a nekontrolované míře, španělská federace totiž vůbec neví, jak ho chránit," naráží prezident klubu na fakt, že jsou reprezentanti plně dostupní veškerým dotazům novinářů.

Luis de la Fuente přitom kritiku z Baskicka odráží tím, že v situaci žádný problém nespatřuje. "To vyjádření nebylo vůbec šťastné," zareagoval na Uriarteho komentář. "Naše fotbalisty plně podporujeme, komunikujeme s nimi a jsou stoprocentně koncentrovaní na turnaj. Jsou to ale svobodní jedinci a je jen na nich, jak zodpoví otázky v rozhovorech," říká reprezentační trenér.

Zda nakonec bude Barcelona disponovat na křídlech dvojicí evropských šampionů, to záleží na nedělním finálovém výsledku i dalším vyjednávání.

Autor: Martin Vejdělek / mundodeportivo.com, bbc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
celeb

No neviem veru. Z Bilbaa sa chodi vzdy draho a tym myslim velmi draho. Navyse kridel mame mrte, este sa vracia Fati + Felix robi vsetko preto, aby mohol hrat Barce, vid jeho obetu v rozstrele s FRA

Urcite by mi v Barce Nico nevadil, s Jamalom si evidentne rozumie, navyse nalavo by ladil vekovo aj inak s Baldem ... ale ci by sa tie peniaze nedali vyuzit aj lepsie, je pre nas v tomto case dost dolezita otazka. Osobne by som radsej hladal posilu na praveho beka, kde sice moze hraj jeden z dvojice Araujo/Kounde, ale radsej by som tam videl Cancela (ano, aj napriek jeho kiksom na lavej strane z konca sezony), aspon do zapasov, kedy potrebujeme tlacit a vyhrat proti zatiahnutym superom.

Dalsim postom je CB, takeho Rodriho ... ale dost uz bolo snivania.

Reagovat
Mateo16

Podmienky prestupu Nica su jasne dané 55 mega vykupka a 250k plat.

Problém pre Barcelonu je ze cez vykupku sa ta ciastka nedá rozdeliť na splátky a musis to vykešovať , čo je celkom dosť.

Plat by chcel urcite vyssí ako ma v Bilbau co by ho dnes u vás spravilo 3 najlepšie plateným hracom - 250k +

Fatiho sa musite zbavit a aj Felixa. Len pre priklad Fati berie u vás 268k , čo je potenciálne plat Nica

Reagovat
celeb

tak zbavenie sa Felixa nie je až taký problém, stačí ho nekúpiť.

Tie platy mladých hráčov na začiatku ich kariéry sú morom futbalu, neseká to dobrotu v tíme a oni sa ani nemajú kam posunúť (ak tak sa zahrabať niekam k saudom).

Reagovat
Mateo16

Novinky

Al-Hilal & Al-Nassr are offering Rüdiger a MEGA contract. He would be the highest paid defender in the world.

However, both Rüdiger & Real Madrid are not planning on a departure.

@SkySportDE

Real Madrid’s plan is to renew Ferland Mendy AND sign Alphonso Davies.

@Rodra10_97

,

@inakiangulo

Nakoniec Daviesa vykešuje prestup Lunina a odide Fran Spanielsko vo finale EURA a počet spanielov na supiske RM bude 2 Antispanielsky tim

Reagovat
pobody's nerfect

Yamal do Bilbaa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele