Dvojité posílení z Bavorska. Na Old Trafford se stěhují de Ligt i Mazraoui

13.08., 22:01
Aktuality
Matthijs de Ligt a Noussair Mazraoui (© AFP)

Manchester United se ve snaze vylepšit svou obranu již delší dobu poohlížel v Mnichově, jednání o svých vytoužených posilách nakonec dovedl do zdárného konce. Smlouvu na Old Trafford podepsali stoper Matthijs de Ligt i krajní obránce Noussair Mazraoui.

Oba hráči obnoví svou spolupráci s Erikem ten Hagem z velmi úspěšné sezony 2018/2019, kdy dotáhli Ajax k domácímu double a do semifinále Ligy mistrů. "Erik ten Hag formoval ranou fázi mé kariéry, takže ví, jak ze mě dostat to nejlepší. Nemůžu se dočkat, až pod ním budu znovu nastupovat," těší se de Ligt.

Rodák z nizozemského Leiderdorpu po zmíněném ročníku opustil svou rodnou zemi a vydal se do Juventusu, odkud jej před dvěma lety získal právě Bayern. Ten ve stejném přestupovém období dotáhl i příchod marockého beka přímo z amsterdamského velkoklubu. V Bavorsku nové posily Manchesteru United společně oslavily triumf v Bundeslize a německém superpoháru.

De Ligt vedle toho opanoval italskou Serii A i tamní pohár a superpohár, Mazraoui rozšířil svou sbírku v Ajaxu na tři tituly, dva pohárové triumfy a rovněž jeden superpohár. Svou sbírku úspěchů by přitom rád dále rozšířil. "Každý, s kým jsem v klubu mluvil, má stejně jako já velké ambice vyhrávat trofeje. Cítím tady velké odhodlání," říká účastník historického marockého tažení do semifinále světového šampionátu v Kataru.

Velké posílení defenzivy může vyjít Red Devils až na téměř 60 milionů liber. Nizozemský reprezentant stál přes 38 milionů, Mazraouiho cenovka se blíží ke 13 milionům. Každý z hráčů pak může Bayernu přinést bonusy ve výši až 4,3 milionů liber.

Autor: Martin Vejdělek / Manchester United, bbc.com

Komentáře (296)

Přidat komentář
Busby babes

hlavne za de Ligta jsem hrozne rad. Podle me to bude super posila, tak uvidime. za 38 mega liber skvela cena. Mel by stat tak 60.

Hlavne aby vydrzel zdravej.

Mazraoui tam jsem vetsi skeptik, ale za 15 mega eur ok. zahraje obe strany, to se ted bude hodit. Snad me prekvapi.

Reagovat
cr7sux

Otazka je, proc byl mdl tak dostupny, mam trochu obavy.

Reagovat
Busby babes

nevim, prej se bayern chtel zbavit platu. plus dalsi novej trener? fans Bayernu byli nastvani

Reagovat
Vinci

Chtěl se zbavit platu lol

Reagovat
Busby babes

co ti na tom prijde divnyho? vsak to je uplne relevantni duvod pro klub, jestli to je pravda nevim, ale psalo se o tom.

Reagovat
Vinci

Tak pokud nekrachuji, tak to samozřejmě nemůže byt hlavní důvod jeho odchodu. Hlavní důvod je evidentně ten, ze ho Bayern nechce (nemá na to nebo se jim proste nehodí do systému hry).

Reagovat
Busby babes

coz je uplne stejna spekulace jako ten plat.

https://www.transfermarkt.co.uk/why-bayern-were-willing-to-sell-matthijs-de-ligt-dutch-defender-signs-for-man-united/view/news/440080

jinak tady to docela hezky popisuji. Bayern ma v tuhle chvili 7 stoperu, prisel Ito a prijde asi ten Tah. Takze nejakeho prodat museli. A o de Ligta byl zajem, na rozdil od Upamecana a Kima. + de Ligt bere vic nez ti dva, takze i to se hodi, ze se zbavi jeho platu.

Reagovat
jitrnica

Tak kdyby byl pro ně tak cenné tak asi asi nepodepisují Ita a Taha

Reagovat
Vinci

Tak ale to furt platí, že prostě de Ligt není dost dobrý, jak asi původně Bayern čekal když mu takové peníze nabídl. To je prostě primární důvod, to že se zároveň zbaví platu je sekundární věc.

Reagovat
Busby babes

no a podle fanousku prodali sveho nejlepsiho stopera...

Reagovat
O.Giroud

A druhý najlepší je Dier.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Cobra

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Salfovic

Na jaře to tak bylo.

Reagovat
Transfermarkt

Přesně tak

Reagovat
Nickname 9

De Ligt se prodal hlavně proto, že se nehodí Kompanymu do systému. Na vysokou obrannou linii nemá rychlost, a do build-upu nemá takový passing range jako Upamecano. Jinak než přišel Kompany tak se počítalo s prodejem Upamecana, až Kompany rozhodl, že odejde MdL.

Reagovat
Salfovic

Rasista

Reagovat
iamek

V diskuzich fans Bayernu moc nadšeni nejsou. Možná zbavit se platu?

Reagovat
Bayern +

Injury prone a zbavenie sa veľkého platu.

Reagovat
jk

To ijnury prone je ale tak trochu mýtus ne? Letos měl nějaké problémy s kolenem ale jinak, nic neobvyklého.

Reagovat
vladino10

No ja by som ti tiež pocitovo povedal, že na stopéra je zranený až moc.

Reagovat
Bayern +

Nemôžeš sa na to pozerať štatisticky. To nie je post, kde sa ti zraní Coman a dáš tam Gnabryho a si na tom istom. CB, obzvlášť líderský (čo sa od neho aj očakávalo, pretože Upamecano pokiaľ vie byť top, tak jedine pri niekom, kto ho vie organizovať) proste MdL v Bayerne nikdy nebol a práve pre početnosť, aj teda drobnejších zranení, si sa na neho nemohol viac jak 5-7 zápasov v rade spoľahnúť. A to je proste strašne málo. Plus teda ten mega plat k tomu.

Reagovat
hornito

Reagovat
Tommy$

De ligt super, škoda, že se Yoro hned zrakvil, takže Martinez vydrží snad co nejdéle, Evans už snad max v pohárech.

Mazraoui snad něco zahraje, protože Dalot je špatný.

Ještě by to chtělo střed místo Caseho, on sice pořád chce ale nestíhá už.

Reagovat
iamek

Dalot je špatný … ok

Reagovat
Tommy$

Hele za mě jo, sleduju ho snad kazdej zapas, a má velký problémy s poziční hrou, neustále nezavírá zadní tyčku, však si to můžeš pustit

Reagovat
Transfermarkt

Problém může být v tom, že fotbalu nerozumíš

Reagovat
Tommy$

Reagovat
Neutron

Dalot je spatny? Vazne?

Reagovat
Seydou Doumbia

tak bek na tým urovně mu to není, respektive v dnešní době asi jo, ale to je smutný jak šla uroven dolů

Reagovat
Neutron

Minulu sezonu mal dobru. Podla mna sa moze este posunut.

Reagovat
SunFells

jako by stál

Reagovat
GEGE

Mel by stat tak 60

Reagovat
Busby babes

ano, 24 lety stoper kvalitativne na urovni ligy mistru a s 300 odehranyma zapasama v nejvyssich soutezich nestoji bezne 45 mega eur.

Reagovat
Nuno čomes

Anebo se to dá vzít tak, že právě na základě těch 300 zápasů už stojí jen 45 mega eur.

Reagovat
LFCreds

Reagovat
iamek

Nadšení nulové, ale třeba překvapí a hlavně ať nejsou pořád na marodce. Arab za ty peníze může jen překvapit.

Reagovat
Hachim Mastour

Veľmi podarené od United

Reagovat
tnt03

Reagovat
Uwe háže buly

Jestli je pravda ta cena, tak de Ligta bych si radši nechal. Mazraoui na tuhle úroveň vůbec nemá,.ale od pl týmu bych teda čekal taky o dost víc peněz.

Reagovat
LFCreds

Nato, že to bol najväčší talent na stoperovi, tak si ho kluby každý druhý rok prehadzujú, ako horúci zemiak za nižšiu a nižšiu čiastku, United ho prajem, tak zapadne

Reagovat
Busby babes

tak v Juve se nedohodl na nove smlouve, tak Raiola dojednal ten Bayern no

Reagovat
10

Akorát byl Mimo 3 měsíce mrtvej a o žádný smlouvě to nebylo, no...jinak si to trefil přesně

Reagovat
10

*Mino

Reagovat
Busby babes

https://www.nytimes.com/athletic/5603391/2024/07/01/manchester-united-matthijs-de-ligt-transfer/

Yet ultimately, it was not to be. As he entered the final two years of his contract, negotiations over a renewal stalled. Remarks made first by the late Mino Raiola, then by De Ligt himself while away on international duty, hinted at a parting of the ways. A move to Bayern, in a deal worth up to €77m (£65m), was struck that summer.

De Ligt left Juventus with only one scudetto but still completed a clean sweep of domestic honours in his three years in Turin, the last of which was arguably his best on an individual level, playing more minutes than any other outfield player in the squad that year.

Raiola nepracoval sam, ze jo. takze ano, v dobe prestupu uz byl mrtvej, ale... a z tohodle jsem vychazel

Reagovat
Busby babes

ale jinak jasne, Juve nejak nesleduju, natoz abych sledoval nejake vic interni zdroje a tak, takze to budes vedet lip

Reagovat
10

tak si nevymýšlej pohádky ke každýmu komentáři, kde někdo náznakem napíše něco proti United a příchozímu hráči...

De Ligt při prvním náznaku zájmu Bayernu začal vyhlašovat v médiích, jak se chce posunout a dělal tlak na Juventus. S ohledem na to, jaký peníze za něj Juventus dal a kolik bral, to bylo chování rozmazlený kundy.

Teď každej druhej rok přestupuje za menší a menší částku a hraje pořád stejný nevyrovnaný hovno a v repre si poslední dva velký turnaje nekopnul. Na stopera, za kterýho kluby daly už 200m a od 20 let patří k nejlépe placeným stoperům na světě ukázal zatím velký hovno. Ten hype od fanoušků kolem něj moc nechápu, chápal bych ho před 6 lety, teď fakt ne.

Reagovat
LyEX

od toho parádne vyskladaného Ajaxu neukázal absolútne nič, a to všetci predpokladali, že bude líder každej defenzívy vzhľadom nato ako sa pozitívne v tomto prezentoval v Ajaxe. Otázka je či sa E10H posunul odvtedy niekde, alebo sa len snaží okopírovať to čo mu vychádzalo vtedy a nič nové nemá, preto tie prestupy bývalých zverencov.

Reagovat
king23

Reagovat
Busby babes

pohadky? je Athletic teda nerelevantni zdroj? Doslova cituju z nej.

Reagovat
10

ale co cituješ? píšeš "tak Raiola dojednal ten Bayern no", pak cituješ pasáž týkající se prodloužení smlouvy, o které se ale ani nejednalo, kde o přestupu do Bayernu nic není

Reagovat
Busby babes

takze athletic lze kdyz pise, ze se o smlouve jednalo ale zadrhlo se to? ok no. Jinak ad raiola, zastupuje ho dal Pimenta, ktera s nim preci spolupracovala dlouhy roky a pak prevzala vsechny jeho klienty kdyz zemrel. Takze si tam misto Mina klidne dosad Pimentu...

Reagovat
10

kde píšou, že se o smlouvě jednalo?

"As he entered the final two years of his contract, negotiations over a renewal stalled."

Z těch všech vyjádření je dost čitelné, že to pokračování nebylo v zájmu ani jedné z těch stran.

Reagovat
Busby babes

doslova to citujes negotiations over a renewal stalled. jak jinak si chces vylozit tuhle vetu nez, ze zacli jednat a proste videli, ze se nedomluvi.

Reagovat
10

to, že "jednání o nové smlouvě uvízla na mrtvém bodě" chápu tak, že ani jedna strana neměla v té finální fázi motivaci o tom ani jednat a prostě se řešil jeho odchod...

Reagovat
Busby babes

ok.

Reagovat
Busby babes

jako realne je to fuk, treba u nas vyhori, je to zas jina soutez a kdo vi, jak my budem hrat. pokud budem hrat jako loni, je uplne fuk, kdo na tom stoperu bude, nebude mit sanci.

Ale proste kdyz se tu porad pise jak je vlastne nic moc a tak...

Reagovat
10

Kde se to "pořád píše"? Já naopak čtu, jak je top

Reagovat
Busby babes

"tak si ho kluby každý druhý rok prehadzujú, ako horúci zemiak za nižšiu a nižšiu čiastku"

"od toho parádne vyskladaného Ajaxu neukázal absolútne nič"

A treba v anglii se jede, ze kupujem nahradnika z Bayernu. Scholes, Rio, vcera Sherwood, predtim Souness..

Reagovat
10

Mě to nepřekvapuje, to jsou lidi, který nevidí přes hranice PL. Ptát se Scholese na to, co si myslí o De Ligtovi je jako se ptát mě, co si myslím o MLB. Pak z něj logicky padají takový sračky postavený na nesmyslech.

Pokud ale Rio řekl, že nevěří tomu, že bude pro United rozdílovým hráčem, tak to vidím dost podobně. A takový očekávání jsou podle mě u hráče s takovými náklady dost legitimní.

Reagovat
Busby babes

Jenze Rio taky videl tak 2 zapasy de Ligta za poslednich 5 let.

Reagovat
10

ano, jeho jsem tím myslel taky...ale tohle zrovna vnímám stejně

Reagovat
Busby babes

ok, jako ja nerikam, ze bude skvelej, ale ze v Bayernu proste hral dobre. To vubec neznamena, ze bude hrat dobre i u nas. v kvetnu muzem vyhodnotit.

Reagovat
r.mrazik

se scholesem mas pravdu

akorat je dalsi vec,ze Rio je totalni mimon po konci kariery a brat jeho slova nejak vazne se moc neda

Reagovat
10

já to myslel tak, že zrovna tohle vnímám stejně...jinak je to úplně stejné, Neville, Scholes, Rio, když se vyjadřují o něčem mimo PL, tak je to často až naivně mimo

ale prezentují to dost sebevědomým způsobem

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1823446027233374279

jinak tady je ukazka no. A ono se to prave jede docela honde, protoze ti lidi proste nesleduji nic jineho nez PL. pak to samozrejme prebiraj i lidi, co sleduji PL tady na EF a najednou je z toho narativ, ktereho jsem si vsiml a na nej reagoval. Bylo to i v predchozich diskuzich, kde se reisl nas zajem o de Ligta. a Jasne, ze to nepisou vsichni.

Reagovat
r.mrazik

jj, ja to chapal

byl to jen dodatek k Riovi,ktery je dost mimo

uvidime,jak Ligt prosadi a jak mu to pujde

Reagovat
herbage

Stačí to zjednodušit, že všichni bývalí hráči MU jsou mimoňové A Rio je z nich ještě relativně nejvíc normální

Reagovat
r.mrazik

vsichni ne

gary je porad v anglii TOP a roy je neskutecne vtipny

a ne, Roy fakt relativne nejvic normalni opravdu neni

Reagovat
herbage

Myslel jsem to britské jádro. Gary je právě největší mimoň, co mele random sračky. Roy má vypatláno a jen uráží všechny kolem sebe

Reagovat
r.mrazik

mel byt "Rio normalni neni"

jinak blbost no

Reagovat
r.mrazik

nehlede na Stama, Ruuda, Berbu, Parka a dalsi

Reagovat
bbbauch

Reagovat
iamek

Už i Atletic je špatný zdroj očividně

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
LFCreds

Reagovat
hornito

Reagovat
rewhik

Reagovat
Čenda

Reagovat
Wazza228

https://x.com/ManUtd/status/1823453323179012334?t=PGmETN5Kdt8-jwT7-BRv3A&s=19

De Ligt #4 a NM jsem koukal, že by měl mít #3, ale ofiko jsem to neviděl.

Reagovat
Wazza228

Jadon Sancho wants to play at PSG. Manchester United have asked for more than €60M. [@FabriceHawkins]

Reagovat
cr7sux

to je za toho ugarteho

Reagovat
Manik...

.. Jadon našel možnost jak si přijít na pěkné prachy.

Reagovat
iamek

Sancho + Hannibal za Ugarteho

Reagovat
Neutron

Tak snad nejaku hotovost by este poslat mohli nie?

Reagovat
icemike

United? Ano

Reagovat
Neutron

United? Urcite nie.

Reagovat
Sigma Olomouc

Sancho + Hannibal dohromady je hodnota tak 30 míčů za Ugarteho by to byl super kauf

Reagovat
Busby babes

idealni. pokud za nek nekdo da 40+ v librach, tak at klidne jde.

Reagovat
Neutron

Tam by sa hodil

Reagovat
pingla

Nech jde za takové peníze kamkoliv

Reagovat
Svatej

To by bylo sileny kdyby to PSG fakt dali

Reagovat
vceradnesazitra

Bude sranda až plešku před vánoci vyrazí a další trenér se zase bude toho holandskýho nánosu 5 let zbavovat.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
jenage

Reagovat
bayern987

Absolutní fiasko pro nás, De Ligt byl náš nejlepší stoper o parník. Teď máme k dispozici Upamecana, Ita, Kima, Diera a ještě možná přijde Tah... to je směšný. Osoby zodpovědné za tenhle přestup jsou úplní blázni.

Ze všech dostupných trenérů si vybereme týpka co sestoupil s Burnley, nejlepšího stopera prodáme a koupíme Ita a možná Taha to je až neskutečný. Tahle sezóna bude očistec pro fanoušky Bayernu.

Reagovat
Busby babes

a v anglii porad jedou to, ze je to vlastne beckovej stoper, kteryho se Bayern chce hlavne zbavit a jak u vas sedel...

Reagovat
Gazdo

Vobec nechapem ved De Ligt je spicka pokial je zdravy a za tu cenu je to skoro kradez

Reagovat
Jordi Alba

To i Araujo a souhlasil bys s jeho odchodem, ty kacíři.

Reagovat
bayern987

Blbost no, jediný problém je u něho zdraví. Pokud mu vydrží, bude to válec.

Reagovat
Busby babes

https://www.transfermarkt.com/matthijs-de-ligt/verletzungen/spieler/326031

uvidime no. Ale nejhorsi zraneni mel v juve a to bylo rameno. Loni u vas teda to koleno a tam je ted otazka, zda se to bude vracet nebo ne.

Reagovat
bayern987

Snad ne. Ještě otázka jak si zvykne na to, že za sebou nemá Neuera ale Onanu.

Reagovat
Neutron

Tak hrali spolu v Ajaxe, takze by si mohol zvyknut skor

Reagovat
bayern987

To je pravda vlastně

Reagovat
celeb

ak nie je gay, tak by ho to nemalo vyrusovat

Reagovat
cr7sux

Reagovat
LyEX

Ale pi.u Onana s ním vyje.e už v prvom zápase, veď tu prehlasoval ako bude hrať s veĺkým rizikom

Reagovat
Neutron

A ze ho posadil Dier…

Reagovat
Busby babes

pritom nejcasteji hrali spolu

Reagovat
Neutron

A zabudol som, ze este dokonca nebol clen zakladnej zostavy vlastne sme kupili nieco ako Tuanzebeho…

Reagovat
Rudnevs

Neni to tak, on bol vlastne jeden z tych lepsich stoperov v Bayerne a fans chceli, aby si ho vedenie nechalo. Skôr by radšej predali Upamecana, dokonca bola aj petícia na zotrvanie de Ligta.

Ale bez obáv, v United sa aj tak pokazí

Reagovat
Busby babes

tak s tim se pocita.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Breze

Takto, de Ligt bol minulú sezónu nás najlepší stopér, co ale zase vela nehovorí, lebo naša obrana bola katastrofálna. Je to kvalitný a spoľahlivý obranca, ale úplný top zase tiež nie je, je často zranený a tiež to nie je úplne líder obrany. Je škoda, ze odchádza, lebo z môjho pohľadu by som radšej videl odísť Upamecana, ktory je strašný zmatkar. Kedze prichádza Ito a možno Tah, tak bolo treba sa zbaviť aspoň jedného obrancu s vysokým platom. Voľba bola medzi Upom a de Ligtom, pričom nakoniec odišiel de Ligt. U vás môže byť urcite platny, keďže ho pozná tréner a keď bude hrať v dvojke s Martinezom.

Reagovat
Breze

Ešte pridám, ze pokiaľ Upamecano nezmatkuje, tak je podľa mňa lepším stoperom z tých dvoch, plus jeho obrovskou výhodou je aj rýchlosť, ktorá de Ligtovi trochu chyba. Kompany si mal tiež vybrať Upamecana, tak uvidíme, snáď ho dá do laty.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Bayern +

Upamecano nemá taký plat ako De Ligt.

Reagovat
martin.b

bude patřit spíš k těm lepším, pokud vydrží zdravej, ale určitá skepse se dá pochopit, v Bayernu i před tím v Juve to bylo všelijaký, na Euru teď neodehrál ani minutu... asi je to dost ovlivněný tím hypem, kterej kolem něj po sezoně 18/19 byl a na kterej pak tolik nenavázal, ale určitě má co dokazovat, aby si vzal zpátky svý renomé

Reagovat
Nuno čomes

Ono jako ta světová úroveň stoperů šla za poslední roky fakt dolů. Stopeři ve velkoklubech teď, to je bída.

Reagovat
Bayern +

To je tiež pravda. Kedysi Lúcio v Bayerne nadpriemer, pretože po svete behali Rio, Vidic, Terry, Puyol, Ramos, ... dnes by to bol o zaoceánsky parník najlepsi obranca BL.

Reagovat
Mastný Chobot

Vtedy boli najlepší obrancovia BL Rio, Vidic, Terry, Puyol, Ramos?

Reagovat
Bayern +

"po svete behali..."

Reagovat
Busby babes

https://www.nytimes.com/athletic/5608964/2024/08/13/matthijs-de-ligt-to-man-united-the-athletic-500-transfer-ratings/

From January, he established a good partnership with Eric Dier, which formed the backbone of the team’s run to the Champions League semi-final. Overall, he made 16 starts from 22 Bundesliga appearances, indicating his importance, when available, for Thomas Tuchel as the season progressed.

sezonu predtim v sestave roku... jako kde se porad bere to, ze uz neni tak dobrej?

Reagovat
Busby babes

jako nic z toho neznamena, ze u nas bude dobrej. Je to sport, jistota neexistuje. ale proc lhat o tom, co se da fakticky overit za 10 vterin na netu...

Reagovat
Neutron

Vsak to vzdy bolo, ked slo o nas nie? Aj keby sme kupili prime Messiho tak zrazu to je max priemerak

Reagovat
cr7sux

kazdopadne blueballing pri prvni saze, kdy k nam pry mel jit primo z ajaxu mu odpusten nebude

Reagovat
Busby babes

Reagovat
M0rb1D4S

Nemáš náhodou OCD? Protože ty máš neustálou každodenní snahu všem vymlouvat cokoliv drobně negativního, co je spjatého s MU. 24/7 365. Místo aby ti bylo jedno, co si o tom myslí fanoušci ostatních klubů.

Reagovat
Nizzie

OCD je co za hráča? Jaký post a cena? Zjišťuju pro Chelsea.

Reagovat
Mastný Chobot

Oxlade Chewsbury-Dall

Reagovat
Nizzie

Věk, ale prý dle jména berou.

Reagovat
Nizzie

jo, za "věk" má být "?"

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Front hell

Reagovat
Čenda

He is on the mission to civilize, si zapomněl?

Reagovat
kbtk23

tady to je už spíše nějaké vrozená porucha.

Reagovat
Busby babes

tvl, dalsi psychiatr z wishe.

Reagovat
kbtk23

tak když se prezentuješ jako pako

Reagovat
Busby babes

jj, citovat relevantni zdroj na podporu sveho nazoru, to je vazne pochybne chovani.

Reagovat
rewhik

Reagovat
bakasa

Jestli ho za to účka neplatí tak je mi ho docela líto, trošku postiženej.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

hmm, fanousek se bavi o klubu, kteremu fandi... fakt divny

Reagovat
Hlahart

ono ještě v tom kontextu uvádění těch hloupých keců na pravou míru s odkazem na relevantní zdroje to působí fakt jako vtipná psychoanalýza

Reagovat
Busby babes

Reagovat
TopinB

Reagovat
Pithivier

Spis kazdymu vnucuje svoji pravdu a stve ho, ze s nim lidi nesouhlasi. Asi nejake komplexy

Reagovat
Busby babes

diky za dalsi diagnozu

Reagovat
Tommy$

Reagovat
Neutron

Snad im vydrzi zdravie. Sice som skor skepticky, tak snad ma prekvapia, v dobrom

Reagovat
PL28

V případě Mazraoui celkem pikantní přestup co jeho svědomí?

Reagovat
Busby babes

v cem ma byt problem?

Reagovat
PL28

Problém není žádnej, akorát je to celkem zajímavý s ohledem na dnešní dobu, že propalestinský arab bude hrát za klub vlastněný židama

Reagovat
Seydou Doumbia

to on ale neví

Reagovat
Busby babes

weird

Reagovat
Freedo

A dával nějaký veřejný vyjádření na podporu Palestiny? V Německu z toho nějaký hráč měl problémy

Reagovat
PL28

No však právě on

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Neutron

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Čenda

Reagovat
Salfovic

Bylo jich víc, logicky. Třeba v Mohuči jednoho vyrazili za to od řeky až k moři.

Reagovat
icemike

Reagovat
Uwe háže buly

Peníze nesmrdí.

Reagovat
Sigma Olomouc

Jakou budou mít mzdu?

Reagovat
Müllered

Takhle slabou obranu nepamatuji. Ty dva chaoti Upa a KMJ vypadali i v přípravě, jak když hrají spolu poprvé. Celá obrana je složena z průměráků a hráče, který měl formu naposled před čtyřmi lety. Sezonu zase bude nakonec zachraňovat Dier. Dává smysl se zbavit nejlepšího a nejspolehlivějšího stopera, leadera kabiny a oblíbence fanoušků za výprodejovou cenu.

Reagovat
Bayern +

V tomto smere naše vedenie vôbec nechápem. S tou obranou sa správajú ako keby sme mali už dohodnutého Salibu, Romera aj Bastoniho súčasne.

Reagovat
Sigma Olomouc

Oba jsou dobří, když jsou zdraví. Super cena za de Ligta

Reagovat
Rich

Hořkosladký konec a doznívání amaterismu Brazza... Vedení Bayernu se nelíbí obrovské platy, co mají někteří hráči... Kdo jim je nabídl? Brazzo, hráčům, kteří někteří si ho fakt nezaslouží... De Ligt mi bude chybět, byl to hráč, kterého každý fanoušek měl rád a byl za něj rád, s Dierem zachraňovali doslova prdel Bayernu... Uvidíme, jak se poskládá obrana, třeba Kompany zvedne Upamecana, na Euru hrál dobře a nechyboval v přípravě nahoru a dolu, myslím si, že je to pro něj poslední šance... Ito až s uzdraví, tak bude super, Kim uvidíme, na základ to zatím není... Ale vedle Upamecana může hrát i Stanišič, který je výborný a vedle něj Boey.

Teď by mohl konečně přijít Tah, finance na to jsou a chtěl by ho... Doufám zároveň, že vedení prodá Daviese, alespoň za 20-30 mega a ať táhne... Plus Coman by se mohl prodat, na křídlech je přetlak a šanci snad dostanou Aznou a Irakunda.

Reagovat
r.mrazik

vzhledem k tomu,ze shaw a malacia jsou opet v prdeli,tak nalevo bud Mazr nebo Martinez...

to bude jeste sranda...ale celkem se tesim na start sezony

Reagovat
_DavkoBlade_

De Ligt, ma v sebe nejakú pandorinu skrinku, ale čas ukáže čo za jeho odchodom bolo. Bolo čudné že ho Juve pustil do Bayernu 3 rokoch za 67 mil€, ked ho kupil za 85 mil€ ako naj CB talent. Je čudné že ho Bayern pustil za 50 mil€. Ak bol zdravý bol naj CB v Bayerne. Neverím že to bolo o plate, v Bayerne sú hráči s väčším platom a nehraju zaklad. Je čudné že nechcel bojovať s Upom a Kimom o zaklad a radšej išiel o level dole do M.U. Je zvláštne ze ho ešte aj Tuchel posadil a potom ho na konci s Dierom zachraňoval. A ešte aj v repre sedí na lavičke. Čas zodpovie viacero otáznikov ohľadom DeLigta, osobné mi bude v Bayerne chýbať, snáď sa chytí v M.U. Co sa týka Mazzura, tak prišiel zadarmo, často zranení, kolísavá forma a veľká konkurencia na pravo, tu je to win pre oba strany.

Reagovat
SunFells

Náklady, není to tajemství

Reagovat
Člen_zlořádu

Funny. Od roku 2016, nastupoval každej rok po novým manažerem. Možná taky proto ještě pořádně neodemknul plně svůj potenciál.

2016: Peter Bozs

2017: Marcel Keizer

2018: Erik ten Hag

2019: Maurizio Sarri

2020: Andrea Pirlo

2021: Max Allegri

2022: Julian Nagelsmann

2023: Thomas Tuchel

Letos by v Bayernu nastoupil pod dalším a kdo ví, jak by ho Kompany stavěl. Vrací se pod ten Haga, kde zažil asi průlomovej rok, tak snad se čapne a bude to ničit. Rozhodně budu krotit emoce a nebudu vyhlašovat titul, ale doufám v mnohem, mnohem lepší sezónu. S tím, že se snad dojednává Ugarte, to vypadá na komplet tým na začátku sezóny a nákupy se zdravím rozumem. Zbytek okna v klidu, stačí prodávat.

Reagovat
AlevsakNevadi

konecne bude mat jedneho trenera 2x sice len na rok ale bude

Reagovat
LyEX

Teraz má MU 4 hlavných trénerov nie?

Reagovat
Busby babes

mame jednoho

Reagovat
LyEX

Neprišiel RVN a ďalší dvaja hlavní tréneri z menších klubov v Holandsku?

Reagovat
Busby babes

ano a delaj asistenty

Reagovat
LyEX

To pod akú funkciu ich zaradia je okey, ale príde mi to veľmi divné, zvyčajne tréneri majú tím z ľudí s určitým zameraním, tú budú 3 hlavní tréneri kvázi asistenti, no ale tak uvidíme snád sa nepobijú na lavičke

Reagovat
Busby babes

vsak predtim to bylo to same. van der Gaag a McLaren byli hlavni treneri predtim taky

Reagovat
Busby babes

jo no, do Juve prisel, kdyz zacal ten jejich ustup. A posledni dva roky jsou v Bayernu taky desnej chaos... no, uvidime

Reagovat
VTID94

Musim uznať že konečne prestup ktorý sa United vydaril a ešte ako. De Ligt top stopér a za také "drobné". Skvelá práca

Reagovat
vladino10

Noo, ono ho z nejakého dôvodu pustili z Juve aj z Bayernu. A takisto z nejakého dôvodu nedostáva v repre ani cuchnut. Prečo je to tak? Netuším, podla mňa to je naozaj top stopér, až na tie zranenia.

Ale fakt som zvedavý co za týmto všetkým je

Reagovat
10

Podle mě to je celkem jednoduché, s ohledem na ty náklady jde o návratnost investice, která prostě nebyla adekvátní. Pokud měl v Bayernu 16m hrubého ročně a podobné peníze má mít v Manchesteru, tak bude nejlépe placeným obráncem v lize, ne? To prostě neodpovídá tomu, co konstantně dokáže produkovat.

Já v předchozí diskusi psal, že bude dobrou náhradou za Maguireho. Toho mi totiž fakt herně dost připomíná, jejich výpadky v koncentraci a blikance jsou dost podobný, styl hry a silné stránky taky. A to nechci, aby vyznělo nějak přehnaně negativně vůči němu, ale prostě mi nepřijde, že by to byl tak dominantní stoper, jak se čekalo a jak by měly naznačovat ty finance kolem. Ani v bránění, ani v rozehrávce mi nepřijde úplně top.

Reagovat
Tomanatura

Zas na druhou stranu, kdo je dnes dominantni stoper na top urovni se skveliu rozehravkou? City ma 3, ostatni pomalu. Treba Rüdiger byl sveho casu v Chelsea na rucnik, dnes je to skala. Za 40 mega sehnat overenejsiho hrace asi neslo. Ja se celou dobu bal, ze bude stal 60-70 a brat plat jak De Gea, 16 je na MU v pohode.

Reagovat
10

Njn, to už je na jinou diskusi ale...

Já jsem třeba zvědav na Kima pod novým trenérem, protože to byl zrovna pod Spalem dominantní stoper.

Reagovat
Tomanatura

Ja jsem v tomto dost neobjektivni, ale v AC bude letos dominantni jeden Srb Jinak ano, tem stoperum casto chybi bud duraz, nebo rychlost, nebo jsou casto nuceni do neceho, co vubec neumi a pak vxpadaji jak kaspari.

Reagovat
Nuno čomes

Toho Srba máš nějak víc nasledovaného? Je tak skvělý?

Reagovat
10

proč neobjektivní?

taky mu věřím a nechápu, že o něj nebyl větší zájem, třeba i ze strany Juve, které hledá rok levonohého stopera

Reagovat
Tomanatura

Juventus ho chtel, jeste na podzim byla ta sance prave nejvezsi pro Juventus, po Novem roku se ale domluvil s AC.

A podle meho bude uplna spicka.

Reagovat
10

já už zapomněl na tvůj vztah k Salzburgu, tam bydlíš, viď? jsme se o tom bavili pár let dozadu si matně vzpomínám

Reagovat
Tomanatura

nic se nezmenilo a ten fotbal je tu taky super.

Reagovat
10

Reagovat
Bayern +

Romero, Bastoni, Aké, Laporte sú podľa mňa lepší hráči napr.

Reagovat
pingla

Parádní přestupy s ohledem na cenovku, hlavně de Ligta nebo jiného stopera jsme opravdu potřebovali, backup kraje obrany taky dobrý Alespoň teď před začátkem sezóny dobré přestupy oba

Reagovat
kbtk23

Tak za ty peníze, to asi nemůže být špatný nákup. United ho potřebují, on chtěl taky změnu jak je u něj často zvykem. Spíše se divám, že si nevybral lepší tým. Myslel jsem, že má ambice hrát v LM, ale asi mu jde jen o peníze a jistotu základní sestavy. Tak uvidíme.

Reagovat
stiflerovamama

Hrozne nezaujímavé prestupy.

Reagovat
Sandstorm

Lepší než žádné

Reagovat
stiflerovamama

Práve rozdiel medzi nami a vami dokazuje, že toto tvrdenie moc neplatí.

Reagovat
O.Giroud

Tak o dvojke De Ligt Van Dijk sme svojho času snívali ten bude pohode, ale očakávam že za 2 roky bude robiť problémy a za 20 mil smer Atletico alebo PSG, tam ešte nebol.

Reagovat
avicii

Reagovat
Člen_zlořádu

Na jakým postu bude hrát Zubimendi?

Reagovat
Lojzík

Takhle si naběhnout

Reagovat
stiflerovamama

Ani nie, to je práve rozdiel, že radsej , aby sme spravili nezaujímavý prestup, nespravíme žiadny, keď tak väčšinou ten prestup stoji za to. Potom to tak vyzerá, že sa zbavujú nepotrebných hráčov 10 rokov.

Reagovat
Hachim Mastour

city robí často nezaujimave prestupy a pritom nakupuju koncepčne. trepeš dve na tri. united má zatial velmi dobré transfer window, ešte ak kupia Ugarteho

Reagovat
Miguel19

Smutný jak ti dva největší talenti Holandska dopadli. De Ligta si všichni přehazují jak pytel hoven a de Jonga se Barcelona chce už třetím rokem zbavit..

Reagovat
Busby babes

a treti dopadl jeste hur. za 500K do Valencie nebo kam jsme ho to prodali?

Reagovat
Sandstorm

Girona

Reagovat
Svatej

My zas nemůžeme udat Ziyecha

Reagovat
Sandstorm

On je ještě u vás

Reagovat
vitasrp

Však je od konce června permanentním hráčem Galatasaraye

Reagovat
Svatej

Tak to mi uniklo, myslel jsem že další hostovacka

Reagovat
icemike

Vždyť je prodaný už několik sezon. Jen se letos konečně povedlo i podepsat smlouvu

Reagovat
Kluivert9

Tak kolik hráčů ještě ten Haagovi chybí, aby si poskládal ten retro Ajax?

Reagovat
hornito

Reagovat
Kucka

Tadić do MU

Reagovat
Neutron

No...Donnyho sme poslali prec

Reagovat
Freedo

Gravenberch

Reagovat
Sandstorm

No ještě Frenkie a kostra by byla.

Reagovat
Tomanatura

V repre ho posadi stolety nahradnik z Interu, ale to je asi irelevantni. Kvalitni stoper to ovsem je a neposere se z tlaku ve velkoklubu, to je dost pozitivni. Navic konecne posila, co nestala stovku, coz bych vazne necekal. Nakonec za me dobry prestup.

Reagovat
Busby babes

repre trenuje Koeman.

Reagovat
10

nehrál ani pod Van Gaalem

Reagovat
Tomanatura

Do Kataru jel polozraneny, dal prvni zapas a musel stat. Aj v kvalifikaci hraval.

Reagovat
Busby babes

ma 7 startu z 20 zapasu pod LVG a v par dalsich stridal. takze cca v pulce nastoupil. zas nekde ho asi i setrili, jako treba nejakej Gibraltar nebo tak.

Reagovat
nani92

ešte Davies

Reagovat
Sandstorm

To asi těžko. Ani ho nepotřebujeme. On je už spíš křídlo než klasický bek, který by se nám na levo hodil.

Reagovat
Vsadim gule

Tvl tak ho nepotrebujem, nebo se nám hodí?

Reagovat
Mato178178

citanie s porozumenim

Reagovat
Vlkoslav

Ser na ně, já tě mám rád zapálenost se cení, štvou mě spíš ty kecy, který se vždycky stáčí na osobní rovinu, protože chlapská ješitnost je nesmrtelná!

Reagovat
Vlkoslav

Chtěl jsem tě podpořit Busby, ale evidentně neumim reagovat pod komentář

Reagovat
Ondiis

Napíšu ti tady kouzelná dvě písmenka "MU" a on si už ten tvůj komentář najde

Reagovat
Swarley

Na tohle jsem hodne zvedavy, ale jako za tu cenu se to určitě vyplati risknout... Hlavne se nezranit u podpisu a pak uz to snad pujde..

Reagovat
r.mrazik

v patek stoperi Larry a Evans a Martinez nalevo

Reagovat
Neutron

Reagovat
Freedo

a výhra 3:0 v kapse

Reagovat
Sandstorm

Co vlastně Larry s Lindelofem? 4. a 5. stoper takže si zahrají hodně Jednoho z nich bychom měli stejně prodat

Reagovat
Busby babes

Licha nemuze hrat na LB.

Reagovat
r.mrazik

proc by nemohl? ted ho hral taky

Reagovat
Busby babes

protoze tam byl spatnej. ma tam odehrano 13 zapasu za zivot. Nevim, kde se porad bere, ze to je jeho druha pozice. Jako ano, fyzicky tam hrat muze, stejne jako tam muze hrat treba Rashford no.

Reagovat
Sandstorm

Jeho druhá pozice je spíš DM než LB. To je fakt.

Reagovat
Busby babes

tam hral jen prvni sezonu v Ajaxu, 22 zapasu...

Reagovat
r.mrazik

nerikam,ze to je jeho druha pozice

jen rikam,ze by me neprekvapilo,kdyby tam v patek nastoupil

Reagovat
Busby babes

jo, to me taky ne, ale doufam, ze ne. ale myslim, ze tam spis nastoupi Mazraoui

Reagovat
r.mrazik

mozna a stoperi Larry a Martinez

asi bych se divil,kdyby do toho sahl vic

Reagovat
Člen_zlořádu

A bylo to hrozný. Do chvíle, než se přesunul na LCB. Pak byl zase skvělej a začali jsme hrát dcl fotbal

Reagovat
Freedo

Osobně jsem velmi rád, že došel zkušený stoper De Ligt za dobrou cenovku a ne předražený mladík Branthwaite. Mít tam dvě mladá ucha spolu s Yorem by nemusel být dobrý nápad. Vzhledem k tradiční sérii zranění se oba budou hodit víc než dost, snad Yoro nebude chybět dlouho.

Co se týče Mazraouiho, tak do rotace na pravého beka fajn posila. Kdysi v Ajaxu vypadal parádně, pak trochu sešel z očí, ale věřím, že může pomoct.

Těším se na novou sezónu a jsem zvědav, jak si posily povedou. Ještě snad přijde někdo i do zálohy.

Reagovat
Sandstorm

Příchod do zálohy bude pravděpodobně podmíněn prodejem McToma. Po příchodu De Ligta asi můžeme prodat Lindelofa.

Reagovat
Neutron

tak o Yorovi sa pisalo, ze 3 mesiace out, nie? to nie je uplne kratko

Reagovat
Freedo

Četl jsem i do konce roku, ale nevím, co je ověřená zpráva

Reagovat
Neutron

No to je este horsie

Reagovat
Tommy$

To jsou cca ty 3 měsíce

Reagovat
Tommy$

Radši to neuspěchat vzhledem k věku apod.

Reagovat
Mastný Chobot

Fuck

Reagovat
SaianSupaCrew
Reagovat
Sandstorm

OT: Fotbalový expert Němec skončil v ČT, ve volbách kandiduje za Rajchlovo PRO

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Freedo

Reagovat
Error

ten hrdy mexikan?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
r.mrazik

jj, to je dost znamy

vsak je to guma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Měli ho vyrazit už před ME. Stejně byl ze spolukomentátorů nejhorší.

Reagovat
vladis271

Nikoho sme nepriviedli. Ziadnej velkej rybe z kadra sme nepredlzili zmluvu.

Super praca

Reagovat
Svatej

Reagovat
Čenda

Reagovat
O.Giroud

sranda ale na tom twitteri keď človek číta tie komentáre tak 90% čo si robia z LFC srandu sú fans Arsenalu

Reagovat
herbage

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Neutron

vsak mate dobry kader, co stale nariekate...

Reagovat
Busby babes

ale Salahovi, VVD a Trentovi ma koncit po sezone smlouva

Reagovat
Kenneth

Trent jde příští rok k nám, ten už neprodlouží.

Reagovat
rewhik

Reagovat
SCELO

Reagovat
Neutron

Reagovat
martin.b

@FabrizioRomano

Liverpool have agreed personal terms with Giorgi Mamardashvili. He’s keen on the move even spending one or two years elsewhere on loan.

Bournemouth open to signing him, then he’d become #LFC new GK after Alisson.

Agents now in Valencia for club talks

NO agreement yet.

Zajímavý, Ornstein to včera vyvracel, že řešení golmanů není na pořadu dne. Moc tomu teda nevěřím, Ali (pokud teda neexistuje nějaká vzájemná dohoda o odchodu po konci smlouvy) může klidně chytat dalších 5-6 let, Kelleher je super golman se skvělou hrou nohou, na co kupovat třetího. To se úplně jeví jako "tak koupíme aspoň někoho, ať uspokojíme lidi".

Reagovat
Maresma

To by bylo hodne rozumny reseni, pokud dal Alisson klubu najevo, ze uz tu dlouho nebude. Konecne trochu proaktivni pristup od nas. Skoda jen, ze mame v zakladni sestave velky diry, takze tohle fanousky moc neuspokoji.

Reagovat
SunFells

Reagovat
martin.b

no pokud je na tom zájmu něco pravdy, nejspíš to fakt naznačuje střednědobý odchod Aliho

Reagovat
EZ

velky diry ?

Reagovat
avicii

Jedine tak mi to dava zmysel, veľké diery tam nevidím ale niekto sa na to DM kúpiť mohol alebo by sa mal, za mňa aj stopér

Reagovat
O.Giroud

No mne sa to teda jeví, že Ali je na odchode a Kelleher je síce super, ale neviem či by som ho momentálne chcel ako jednotku.

Reagovat
Neutron

preco? Ved sa ukazoval ako super nastupca, nie?

Reagovat
JessePinkman

Určitě ne. Skvělej záskok, ale jak se minulej rok dostal na delší dobu do brány, tak to nebylo ono.

Ale ono si těžko zvykat, když je Alisson nejlepší brankář na světě.

Reagovat
saurik

je?

Reagovat
O.Giroud

Určite parádna dvojka, asi by som sa nesťažoval keby dostane šancu on, ale po Alissonovi chceš trochu inú náhradu

Reagovat
Neutron

Tak na druhej strane mali ste aj Mignoleta kazdopadne je overeny, neviem koho ineho by ste si predstavovali.

Reagovat
martin.b

Liverpool have stepped up their interest in the Valencia goalkeeper Giorgi Mamardashvili although he would not replace Alisson as the club's No1 this season. Club believe £30m deal for Valencia No1, who impressed at Euro 2024, would represent excellent value – but Alisson would remain first choice at Anfield [@_pauljoyce]

Joyce to momentálně vidí na čistej opportunismus, ale těžko říct no

Reagovat
O.Giroud

No uvidíme, čo som čítal tak že hra nohou nič moc tak to by mi neprišlo, že je zrovna brankár pre nás. Akurát trošku blbé načasovanie no po tom Zubimendim

Reagovat
martin.b

to mě taky trochu zaráží, není to vyloženě moderní golman pro Slotův possession based fotbal no

Reagovat
SunFells
Reagovat
chicuita

Manchester United have reached an agreement with Bruno Fernandes to extend his contract!

New deal will be valid until June 2027 plus option included for further season, June 2028 — salary at top #MUFC level.

All set to be signed before end of the summer window.

Reagovat
Xaviercreus

OT: Je ještě nějaká last minute možnost, zapojit se do draftu? Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele