Endrick gólem proti Stuttgartu překonal rekord Raúla. Naštěstí to skončilo v bráně, radoval se

Včera, 16:28
Aktuality
Endrick se stal nejmladším střelcem Realu Madrid v Lize mistrů. (© AFP)

Real Madrid vykročil za obhajobou trofeje v Lize mistrů domácím vítězstvím 3:1 nad Stuttgartem, ke kterému přispěla závěrečnou brankou letní posila Endrick. Talentovaný brazilský reprezentant pokořil rekord legendárního Raúla a ve věku 18 let a 58 dní se stal nejmladším střelcem "Bílého baletu" v elitní soutěži. Endrick si po utkání vysloužil chválu spoluhráčů i kouče Carla Ancelottiho, přestože při gólové akci nezvolil ideální řešení.

Real se ujal vedení krátce po změně strany díky hvězdnému Kylianu Mbappému, v 68. minutě srovnal Deniz Undav. V 83. minutě rozhodl hlavou po rohu Antonio Rüdiger. V závěru nastavení vedl Endrick protiútok do otevřené obrany a mohl zvolit přihrávku na Mbappého nebo Viníciuse Júniora, místo toho ale napřáhl z 25 metrů a prostřelil brankáře Alexandera Nübela.

"Při předchozí akci jsem nahrál Viníciusovi, napodruhé jsem ale cítil, že nejlepším řešením bude střela. Naštěstí to skončilo v bráně," citovala Endricka agentura AP.

Jeho spoluhráči brali odvážné zakončení s humorem. "Chce to velké sebevědomí, ale asi bych ho zabil, kdyby z toho nebyl gól," smál se brankář Thibaut Courtois. "Jenom blázen by z takové pozice střílel, nikdo jiný by to neudělal," přidal brazilský křídelník Rodrygo. "Jsem za něj moc rád. Dát gól v Lize mistrů je pokaždé něco výjimečného," dodal už vážněji.

Endrick přišel do Realu v létě z Palmeiras, podle médií za něj madridský velkoklub zaplatil asi 60 milionů eur (1,5 miliardy korun). V dresu španělských šampionů zatím nastupuje pouze v závěrech zápasů, přesto si připsal už druhý soutěžní gól.

"Nejlepší variantou bylo přihrát spoluhráči, ale rozhodl se střílet, protože to byla poslední akce zápasu. Bylo to nejsložitější řešení, ale jen nám ukázalo, čeho je schopný. Má něco, co jsem ještě u žádného hráče neviděl. Může dokázat velké věci," vyzdvihl Ancelotti.

Italskému trenérovi se ulevilo, že jeho svěřenci získali z těžkého utkání tři body. "V Lize mistrů jsem odkoučoval přes 200 utkání a nevybavím si ani jedno, které bychom vyhráli snadno. Žádné vítězství není samozřejmé. Pořád se ještě dostáváme do nejlepší formy, pracujeme na tom," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (32)

Přidat komentář
Lemond Laws

klasickej hamoun... náhodnej gol.

Měl v náběhu lepší postavené hráče.

Klasickej Santiago Munez, než mu šef domluvil, že jméno vepředu je důležitější než na zádech

Reagovat
Fodbalysta

V klidu.. za dva roky hostovačka v Rayo Vallecano a do 4 let Arábie.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
M.Vaza

To si pleteš možná s Fatim

Reagovat
Seydou Doumbia

neplete, takhle může skončit každý brazilec

Reagovat
Largo

Reagovat
Damis

Rozhodně by Real udělal lépe, kdyby nepřišel Mbappe a víc by dostával prostor Endrick, mohl zůstat i Joselu

Reagovat
ACSeRw!n

Carlo probud se, to sou zase zvasty

Reagovat
Moshe Dajan

Tak jsem se na ten gól podíval a vůbec nechápu, za co ho i madridistas hejtí Výborná tvrdá střela, kterou brankář nezvládl. Není mu absolutně co vytýkat Mbappého měl na přihrávku přes hráče a Vinicius byl za ním a ještě spíš zpomaloval, takže mu taky těžko mohl přihrát. A když ví, že na to má, tak proč by nevystřelil?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
milan78

Za mě OK Navíc pokud měl v hlavě myšlenku, golman čeká nahrávku, já mu to tam šoupnu.

Ale když ho vidím, tak nevím jestli baby kluk, nebo holka a pak píšou, že se oženil

Reagovat
Hachim Mastour

Tento chlapec to má v hlave v poriadku. Aspoň zatiaľ to tak vyzerá

Reagovat
Mönchengladbach

Ženit se v osmnácti mi nepřijde úplně v pořádku.

Reagovat
Rudnevs

Ako sa to vezme. Väcsina muzov sa zeni v obdobi, ked ma vyriesenu karieru a financnu situaciu. To Endrick splna. Futbalisti maju unikatny zivot. V 30 si uz pomaly dôchodca, zatial co u nas sa koncom 20s väcsinou este len stahujes od rodicov, zacinas v nejakych zamestnaniach, ucis sa byt dospelak.

Reagovat
Seydou Doumbia

na přepočet koeficientu fotbalista vs normální člověk bych to nedával...podle mě se ženíš když máš mimo love a baráku i rozum a víš s kým chceš celý život být...a ta šance že v 18 udělá takové zasadní rozhodnutí správně je podstatně menší než za pár let...ale co nám je po něm, jeho život, ne náš

Reagovat
Rudnevs

Tak a kto vraví, že nemá rozum? Rozumová vyspelosť sa nedá posudzovať objektívne, ja keď som mal 14, poúčal som ľudí na Eurofotbale o Bundeslige Ako píšem nižšie, prinajhoršom sa rozvedú. Myslím, že si to postráži tak, aby sa rozdelili o majetok férovo a aby nedopadol ako Alan Harper Zvlášť keď aj manželka je modelka, čiže asi to nebude nejaka chudobná zlatokopka, ktorá s ním je len pre prachy. Udajne keď ho spoznala, netušila, že je futbalista.

Reagovat
Seydou Doumbia

říkám že v 18 je menší šance že ten rozum bude mít, nepíšu že ho nemá...samozřejmě to že chce mít rodinu a byl to jeho cíl ho šlechtí, ale to neznamená že se rozhodl správně, to se pozná až za několik let ne ted...a ani nezáleží co je zač ta baba ani co je zač on...víme píču, ale nějak soudíme

Reagovat
mayday

V osmnácti jsi děcko, co ještě nic zezažilo (samozrejmě kromě chlastu a drog, ale to se jeho asi netýká). Ženit se v osmnácti je naprostá píčovina.

Reagovat
Rudnevs

“V osmnácti jsi děcko, co ještě nic nezažilo.”

- čo tak napríklad skórovať za Real v lige majstrov?

Ten život futbalistu je úplne iný, to ako vyrastajú je úplne iné. Mentálnu vyspelosť by som v takomto prípade posudzoval subjektívne a nie objektívne - koľkokrát je 18 r. chalan rozumnejší než 35 r. týpek.

Tuším Endrick spomínal v nejakom rozhovore, že si vždy chcel založiť rodinu a stať sa otcom v skoršom veku. Ako futbalista to má umožnené. Nie každý chce mať skoro 60, keď sa deti odsťahujú z domu. Mať deti neskoro je trend, ktorý vznikol kvôli čoraz väčšej konkurencii na pracovnom trhu, nutnosti mať VŠ, stúpajúcim cenám nehnuteľností a celkovej neochote mladých ľudí usadiť sa. Bez ohľadu na ekonomické a psychologické faktory však pre človeka nie je mať deti skoro neprirodzené - práve naopak.

Ja to obvidujem, že si chce založiť rodinu, miesto toho chlastu, drog a štetiek. Rodina a zodpovednosť za ňu robí silných mužov.

No a tak čo, prinajhoršom sa rozvedú…

Reagovat
mayday

V pořádku

Reagovat
los_blancos

Reagovat
Kily8

Aj Robo Mak(s ktorým som odohral pár zápasov malého futbalu) sa ženil skoro. Tiež sme si ho trochu doberali, ale on to mal v hlave nastavené takto a je spokojný.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ta manželka je určitě zlatokopka

Reagovat
Rudnevs

Cajka ma milion followerov na insta, je modelka a influencerka. Myslim, ze o peniaze nudzu nema.

Reagovat
fabec1222

To se tvrdilo i u Mbappeho. Plus tohle je ještě Brazilec. Na ty musíš s bičem a každej den řezat, jinak ti prostě zdivočí.

Reagovat
Furia Ceca

Zajímavý je, že úplně stejnej rekord padl ve stejný den i v Juventusu, kdy ho Yildiz vzal Del Pierovi

Reagovat
Seydou Doumbia

individuální rekordy jsou easy, ale kdo překoná rekord bayernu cca 36 duelu ve skupině lm bez prohry? ten bude frayer

Reagovat
Manik...

Vzhledem k novému formátu už nikdo.

Reagovat
los_blancos

Turkom sa rysuje veľmi zaujímavý tím. Čoskoro by mohli napodobniť rok 2002.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele