Endrick nebo Savinho jsou kvalitní hráči, je třeba je podporovat, říkal po vyřazení Danilo

07.07., 14:37
Aktuality
Danilo a Rodrigo Bentancur (© AFP)

Porážka v penaltovém rozstřelu s Uruguayí ve čtvrtfinále Copa América přiměla Danila přehodnotit svou budoucnost v brazilské reprezentaci. Kapitán po porážce na stadionu Allegiant v Las Vegas nechal svou budoucnost u reprezentace viset ve vzduchu.

Danilo, který na Copa América patřil do základní sestavy Brazílie, požádal veřejnost o trpělivost s novou brazilskou generací. "Náš mladý tým ukázal, že dokáže velké věci. Jen doufám, že kluci budou mít trochu trpělivosti. Je to fér, Brazílie už dlouho nic nevyhrála, ale mějte s těmi mladými strpení. Nemluvím teď o sobě. Zatím nevím, kolik času v národním týmu ještě mám a jestli ještě nějaký čas mám," řekl Danilo v rozhovoru pro Globo, čímž zároveň naznačil potenciální konec v národním týmu.

"Byla to pro mě obrovská čest, že jsem mohl být v takovém týmu. Bylo za tím hodně tvrdé práce, profesionality a odhodlání. Doufám, že bude tlak, ale s trochou trpělivosti. Mladíci jako je Endrick nebo Savinho jsou kvalitní hráči, které je třeba podporovat," dodal kapitán.

Danilo litoval několika šancí, které si Brazílie v normální hrací době proti Uruguayi vytvořila. Při komentování porážky v penaltovém rozstřelu se obránce vyhnul klišé. "Je to také o tom, abychom byli trochu efektivnější, protože jsme měli dvě jasné šance. Teď je těžké to říct, protože jsme bojovali, ukázali jsme kvalitu. A byly to penalty.... Je to taky práce, není to žádná loterie," analyzoval brazilský obránce.

Statistiky hráče (©Stats by Opta Perform)

Brazílie se po neúspěchu na Copa América opět soustředí na kvalifikaci na mistrovství světa 2026. Další zápas ji čeká až na začátku září proti Ekvádoru.

Autor: Livesport.cz / Guilherme Bianchini

Komentáře (25)

Přidat komentář
Fairplay

Endrick za celý zápas 2 nahrávky z 5 (40%) není to nějaký rekord?

Reagovat
Fairplay

Tak tady šli ještě dál a napočítali mu jedinou úspěšnou nahrávku a sice při rozehrávce na půlce tak to vypadá, že po Vinim a Rodrygovi nás čeká spíš další Reinier no

https://x.com/OptaAnalystUS/status/1809784304198692980

Reagovat
Jordi Alba

Tohle se tady psát nesmí.

Reagovat
misinho7

ono sudit po jednom zapase. Zatiaľ to ma dost také ze raz super a raz hrozne. Ma 17r cize treba mu dat cas a uvidíme. Pamätáme si aky bol Vini na začiatku a teraz je najlepší a asi vyhra GB. Cize chce to vzdy trosku čas a tak sudit . Ale samozrejme vypalit to môže všelijako.

Reagovat
imp.

Nedelal bych z toho zas kovbojku. Kombinace toho, ze Brazilci jsou naprosto impotentni, nejsou schopny dopredu nic vymyslet a toho, ze Uruguay pod Bielsou hraje nesmirne agresivne. Endrick proti nim byl v 17 letech na hrote sam. Paradoxne takovej Rodrygo byl vcera jeste zbytecnejsi. A to hral pri absenci Viniciuse na svy nejsilnejsi pozici.

Reagovat
patas92

To bych chtěl vidět jak někdo může bát horší než borec, co má za 90 minut jednu úspěšnou přihrávku

Reagovat
Bakary3

Jako tvl, bez prdele... Vždyť to by snad překonal kdejaký amatér .to je hodně špatný

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Di Stéfano

Zápas som videl a určite to s endrickom nevidím tak blede . Vini aj Rodrygo mohli v jeho veku o Áčku brazílskej repre maximálne snívať . Mal včera aj nejaké lepšie záblesky ale ono , to fakt bola skôr vojna ako zápas , vedel loptu potiahnuť , sem tam ju zbytočne predržoval, keď mohol nahrať lepšie postaveným spoluhráčom ale s tým ako agresívne uruguajci bránili by mal problém aj kdejaký skúsený harcovník. Už keď sme pritom áno Rodrygo nejak neexceloval… Rafinha detto, cela Brazília nevedela poriadne čo majú hrať .

Reagovat
Novak.Usykovic

Koukal jsem na sestavu na livesportu a ta jejich záloha je úplné lejno kraví... asi jako dnešní moderní fotbal, o ničem. Tam není nikdo. V minulosti tam byl Kaká, Juninho, Gilberto Silva, Ronaldinho atd. atd.

To pak těžko může nějakej nedomrdlej nezkušenej ENDrick něco změnit. Bez Viniciuse jsou hotoví.

Brazilci by teď měli obrovské problémy na EURO.

Reagovat
FC Porto FC

Bez Neymara a Vincka

Reagovat
patas92

Bez Vinicuse, co má za 33 zápasů v repre 5+5?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Novak.Usykovic

And here we go again..... Ta dnešní linky posedlost statistikou. Kde jsou staré dobré časy z 90's a 2000's.

Reagovat
patas92

Jo, v 90' se produktivita od útočníků neočekávala

Reagovat
Novak.Usykovic

Samozřejmě že se očekávala, ale více se hledělo i na celkový přínos pro tým.

Tehdy vyhráli zlatý míč hráči jako Matheus, Sammer, Nedvěd, Figo atd. .... Hrozní bombarďáci.

Ani nevím, co ti na tu píčovinu odpovědět.

Dnešní doba je vážně zdegenerovaná. Vincek je určitě prospěšnější pro Bra než Roncek pro Portugalsko.

Soudit křídelního hráče jenom na základě asistencí a gólů je vyloženě krutost.

Reagovat
patas92

Na moji píčovinu odpovíš úplně irelevantním srovnáním se Sammerem nebo Ronaldem, okej Statistiky neříkají všechno, v tom máš pravdu, ale Vinicius je v repre špatný, i když od těch statistik odhlídnu. A sorry že po pravděpodobným vítězi zlatého míče očekávám, že bude něco hrát i jinde než v klubu.

Reagovat
icka

Reagovat
fabec1222

Ti se asi nikdy neproberou Smůla, že při současném formátu MS už neni ani reálné, že by vypadli třeba ve skupině, to by pro ně možná facka byla, ale oni by si našli výmluvu i tak

Reagovat
Godwinson

Podporovat asi jo, ale hlavne ne precenovat a zbytecne prehypovavat, Endrick to ted krasne ukazal.

Reagovat
Visca el barca

Endrick je hype. Nic víc

Reagovat
Novak.Usykovic

https://tn.nova.cz/sport/clanek/563534-dvojity-prestup-zpeceten-juventus-koupil-fotbalistu-i-s-jeho-pritelkyni?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Tady už ani člověk nemůže říct, že jeden či druhý partner obětoval kariéru pro druhého partnera.

Zajímaly by mě bonusy, co získá AV v budoucnu.

Reagovat
Raul=Real

Pre Castillu dobrý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele