Eredivisie - preview 1. kola: Do práce jdou i v Nizozemsku

11.08.2023, 08:58, aktualizováno 13.08.2023, 09:08
Previews
AFAS Stadion (© AFP)

Novou sezonu načne posledních osm nizozemských celků a nechybí mezi nimi pohároví zástupci. Obhájce titulu Feyenoord přivítá Sittard, Twente cestuje do Almere a Alkmaar se střetne s Go Ahead Eagles.

NEC Nijmegen - SBV Excelsior

neděle 12:15

Nijmegen se i v loňském ročníku dokázal s přehledem zachránit a potřetí za sebou tak zůstal mezi nizozemskou elitou, nyní se pokusí dobře vstoupit do své další kapitoly proti Excelsioru. NEC v minulé sezóně obsadilo dvanácté místo s devětatřiceti body, naopak rotterdamský celek se trápil a jistotu záchrany si zajistil až v předposledním kole, nakonec tedy musel být rád za konečné patnácté místo s dvaatřiceti body.

Domácí celek půjde i do této sezóny s tradičním koučem Rogierem Meijerem, jenž vede tým už od roku 2020 a nyní se pokusí zabojovat o horní polovinu tabulky. Kádr NEC doznal několika zajímavých změn. Největší ztrátou je odchod křídelníka Ibrahima Cissoka, jenž zamířil za 3 milióny eur do francouzského Toulouse, zadarmo do konkurenčního Utrechtu například přestoupili obránce Souffian El Karouani a brankář Mattijs Branderhorst.

Vedení klubu však v posilování kádru nezahálelo a snažilo se především vyztužit defenzivní řády, kádr například doplnili Lars Olden Larsen, Mathias Ross, Bram Nuytinck a Rober González. "Konkurence je znovu obrovská a my dobře víme, že musíme postupovat zápas od zápasu. Loni jsme skončili dvanáctí a teď chceme být výše, nereálný není ani boj o evropské poháry," pronesl Meijer s optimistickými vyhlídkami.

SBV se chce hlavně zachránit a pevně doufá, že nervydrásající boj o udržení se již se nebude opakovat. Excelsior také od roku 2020 vede kouč Marinus Dijkhuizen a ten příliš mnoho změn v kádru prozatím nehlásí. V uplynulém ročníku byl ve vzájemných zápasech úspěšnější Nijmegen, neboť získal čtyři body (1:1 a 3:0).

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.29 - 5.47

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Go Ahead Eagles

neděle 14:30

Alkmaar naposledy získal mistrovský titul v roce 2009 a své dlouhé patnáctileté čekání by konečně rád ukončil, nicméně ani v tomto ročníku to v konkurenci Ajaxu, Feyenoord a PSV nebude mít vůbec jednoduché. Vedení klubu i pro tento ročník prodloužilo smlouvu trenérovi Pascalu Jansenovi a toho kromě bojů v Eredivisii čeká i snaha dostat se do základní skupiny Konferenční ligy. Prvním soupeřem AZ na nizozemské scéně bude Go Ahead Eagles.

Jansen v předešlé sezóně obsadil se svými svěřenci čtvrtou příčku se sedmašedesáti body a probojoval se do 3. předkola Konferenční ligy. Alkmaar zahájil první pohárovou bitvu ve čtvrtek na půdě andorského trpaslíka FC Santa Coloma a herně úplně nepřesvědčil, nakonec se ale mohl radovat z důležitého vítězství 1:0. Na nedělního protivníka se mu dlouhodobě daří, protože ho porazil pětkrát za sebou (v loňské sezóně 2:0 a 4:1).

AZ před touto sezónou opustilo několik opor - do italského AC Milán přestoupil za astronomických 19 miliónů eur záložník Tijjani Reijnders, za téměř 18 miliónů eur odešel do anglického Bournemouthu talentovaný obránce Milos Kerkez a dalšího nadějného obránce Sama Beukemu koupila italská Bologna za 9 miliónů eur. Z týmu například odešla i brankářská dvojka Peter Vindahl Jensen, jenž zamířil na hostování do pražské Sparty.

Největšími dosavadními posilami jsou obránci Alexandre Penetra (Famalicão), Denso Kasius (Bologna), David Möller Wolfe (SK Brann) a záložník Tiago Dantas (Benfica). "I letos se pokusíme bojovat o titul a v Evropě hodláme zanechat dobrý dojem. Go Ahead nám nedá nic zadarmo, avšak pokud si chceme splnit náš sen, tak musíme zvítězit," prohlásil Jansen na předzápasové tiskové konferenci.

Klub z Deventeru se bude chtít hlavně zachránit, naposledy skončil jedenáctý se čtyřiceti body. Na trenérském postu se nic nemění, od loňského července vede tým jednapadesátiletý René Hake.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.54 - 7.19

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Fortuna Sittard

neděle 14:30

Obhájce mistrovského titulu se na začátku letošního ročníku může plně koncentrovat na domácí scénu, neboť díky nedávnému vítězství v Eredivisii po šesti letech se přímo probojoval do základní skupiny Ligy mistrů a jeho pohárová cesta tedy začne až začátkem září. Před týdnem zahájil tuto sezónu porážkou 0:1 v Superpoháru s konkurenčním PSV, nyní by rád dobře vykročil za obhajobou ligového triumfu proti podceňované Fortuně.

Svěřenci trenéra Arneho Slota zažili v předchozích dvou letech úspěšné období. Nejprve dokráčeli až do finále Konferenční ligy, v loňské sezóně celkem s přehledem vybojovali šestnáctý mistrovský titul v historii a navíc si zahráli čtvrtfinále prestižní Evropské ligy. Momentálně se však musí vypořádat s odchody klíčových hráčů - do portugalské Benficy přestoupil za astronomických 25 miliónů eur kapitán Orkun Kökcü, do skotského Glasgow Rangers zamířil za více než 6 miliónů eur Brazilec Danilo.

V posledních týdnech se navíc spekulovalo o přesunu obránce Geertruidy do německého Lipska, nicméně ten prozatím v klubu zůstává. Slot ale získal do svého kádru i několik zvučných posil, mezi ty nejvýraznější patří japonský útočník Ayase Ueda, ofenzivní záložník Calvin Stengs, obránce Bart Nieuwkoop a brankář Timon Wellenreuther. "Samozřejmě myslíme na obhajobu titulu a všichni víme, že to bude velmi náročné. Vstup může být nesmírně důležitý, proto nesmíme Fortunu podceňovat," má jasno čtyřiačtyřicetiletý Slot.

Celek ze Sittardu se loni potýkal s finančními problémy a po dobře zvládnuté první polovině upadl do krize, nakonec zuby nehty obsadil třináctou pozici se šestatřiceti body. K vytoužené záchraně ho dovedl španělský kouč Julio Velazquez, jenž nahradil Sjorse Ulteeho, v tuto chvíli se pokusí udržet prvoligovou licenci Danny Buijs, který po čtyřech letech strávených v Groningenu naposledy vedl belgický Mechelen.

Feyenoord v minulých sedmi vzájemných duelech porazil Fortunu hned šestkrát, v předchozím ročníku po úvodní remíze 1:1 zvítězil v Sittardu 4:2. V tomto nedělním střetnutí se bude muset obejít bez Traunera, Wålemarka a Beelena.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.57 - 18.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Almere City - FC Twente

neděle 16:45

Nováček letošního ročníku Almere City poprvé ve své novodobé historii postoupil mezi nizozemskou elitu a určitě hodlá zanechat dobrý dojem, jeho hlavním úkolem bude záchrana. Los letošního ročníku mu hned na úvod přisoudil velmi náročného protivníka, který hned dvakrát za sebou postoupil do evropských pohárů a v této nedělní dohrávce 1. kola Eredivisie je považován za favorita.

Almere loni těsně uhájilo třetí místo Eerste Divisie, za přímo postupujícími týmy Heraclesem a Zwole zaostalo o propastných patnáct bodů. Nevyzpytatelnou baráž však zvládlo na jedničku, protože si postupně poradilo s FC Eindhovenem, Venlem a v závěrečném kole také s prvoligovým Emmenem. Jedním z hlavních strůjců úspěchu byl kouč Alex Pastoor, jenž s klubem prodloužil smlouvu a na novou výzvu se evidentně těší.

"Jsem přesvědčen, že budeme konkurenceschopní a v Eredivisii se pro letošek zachráníme. Nejvíce se těšíme na utkání s největšími favority, jako jsou Ajax, PSV, Feyenoord, Alkmaar či právě Twente. Hned první duel nás opravdu prověří, my si a ovšem věříme a z trávníku nechceme odcházet s prázdnou," řekl pozitivně naladěný Pastoor. Almere před sezónou nijak výrazně neposilovalo a převážně věří týmu, který vybojoval postup.

FC po čtvrté příčce v sezóně 2021/2022 obsadilo v té loňské pátou pozici a o předkolo Konferenční ligy muselo bojovat v dodatečném play-off, které zvládlo na jedničku (4:0 a 2:1 s Heerenveenem, 1:1 a 1:0 se Spartou Rotterdam). Letos ve 2. předkole KL doslova udolalo švédské Hammarby (1:0 a 1:1 po prodloužení), uplynulý čtvrtek si poradilo s lotyšskou Rigou (2:0).

Twente po třech letech opustil úspěšný kouč Ron Jans a na jeho práci navazuje nový lodivod Joseph Oosting - ten v předchozích dvou letech úspěšně vedl Waalwijk. Kádr celku z Enschede doznal několika změn, neboť do německého Wolfsburgu odešel za 8 miliónů nejlepší střelec týmu Václav Černý, defenzivního záložníka Ramize Zerroukiho koupil za více než 7 miliónů eur konkurenční Feyenoord a v týmu už například nejsou ani Virgil Misidjan, Julio Pleguezuelo či dlouholetý kapitán Wout Brama, jenž ukončil profesionální kariéru.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.20 - 4.18 - 1.64

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Utrecht

sobota 16:30

PSV má i v této sezóně jen ty nejvyšší ambice a po dlouhých šesti letech se konečně hodlá vrátit na nizozemský trůn. Do nového ročníku vstoupilo naprosto skvěle, neboť před více jak týdnem ovládlo již potřetí za sebou tradiční Superpohár, úřadujícího nizozemského mistra Feyenoord totiž zdolalo 1:0. V úterý navíc výborně zahájilo i 3. předkolo Ligy mistrů a rakouskému Sturmu Graz nedalo šanci po výsledku 4:1, teď bude chtít potvrdit skvělou formu proti Utrechtu.

Domácí celek je považován za favorita, ale proti ambicióznímu Utrechtu to v žádném případě nemusí mít jednoduché. Vedení klubu muselo v přestávce řešit výměnu na trenérském postu, neboť před posledním kolem uplynulé sezóny nečekaně rezignoval celkem úspěšný kouč Ruud van Nistelrooy. Volba nakonec padla na Petera Bosze, jenž se vrátil na nizozemskou scénu po šestiletém angažmá v Německu a ve Francii.

"PSV už dlouhou dobu čeká na titul a já pevně věřím, že se to v této sezóně konečně povede. První trofej už máme, v tuto chvíli chceme předvádět konstantní výkony a hodláme se probojovat do skupinové fáze Ligy mistrů. Utrecht má velmi kompaktní tým a jeho kvality jsou nesporné. Nám se však momentálně daří a myslíme jen na tři body," pronesl optimisticky devětapadesátiletý Bosz.

Kádr eindhovenského giganta nedoznal příliš mnoho změn. Největší dosavadní posilou je útočník Noa Lang, který přišel za 12,5 miliónů eur z belgických Brugg a hned se uvedl vítězným gólem v Superpoháru. Proti Sturmu Graz naopak zářil kapitán týmu a zároveň tradiční ostrostřelec Luuk de Jong, jenž skóroval hned dvakrát. Bosz se v tomto střetnutí musí obejít bez zraněného tria Obispo - Oppegård - Mauro Júnior.

FC znovu povede dánský rodák Michael Silberbauer a ten určitě hodlá vylepšit sedmé místo, se svými svěřenci by se rád minimálně probojoval do předkola Konferenční ligy. Kádr Utrechtu se taktéž příliš nezměnil a žádná velká opora neodešla, naopak mezi zajímavé posily patří Can Bozdogan, Modibo Sagnan, Zidane Iqbal, Marouan Azarkan a Isac Lidberg. V minulých dvou vzájemných zápasech bylo úspěšnější PSV, protože získalo čtyři body za vysokou výhru 6:1 a následnou remízu 2:2 v jarní odvetě.

PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Benítez - Teze, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt - Veerman, Sangaré, Til - Bakayoko, De Jong, Lang

FC Utrecht - pravděpodobná sestava:
Barkas - Ter Avest, Van der Hoorn, Sagnan, El Karouani - Toornstra, Bozdogan, Jensen - Labyad, Douvikas, Boussaid

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.86 - 10.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - RKC Waalwijk

sobota 18:45

Heerenveen se v posledních letech jen marně snažil probojovat do evropských pohárů a ani v tomto ročníku to nebude mít vůbec jednoduché, neboť jeho kádr doznal několika zásadních změn a příliš mnoho zajímavých posil zatím nepřišlo. Tentokráte započne svou pouť za horní polovinou tabulky proti Waalwijku, jenž v posledních dvou ročnících rozhodně nezklamal a i teď se bude chtít zachránit.

"Srdíčka" loni zabrala až v samém závěru a nakonec obsadila osmou pozici zaručující dodatečné play-off o předkolo Konferenční ligy, ve kterém však neuspěla proti favorizovanému Twente. Klub i do této sezóny povede trenér Kees van Wonderen a loňské umístění hodlá minimálně zopakovat. Kádr prozatím posílili útočník Ion Nicolaescu (Beitar Jeruzalém) a obránce Denzel Hall (Feyenoord), nicméně odchodů je mnohem více.

Za více než 4 milióny eur odešel do druholigového anglického Coventry City Milan van Ewijk, tým dále opustili Rami Al-Hajj (Odense), Rami Kaib (Djurgården) a i zkušený obránce Jeffrey Bruma, jenž zamířil právě do Waalwijku. Nejvíce však bude chybět kanonýr Sydney van Hooijdonk - ten totiž v uplynulém ročníku nasázel hned devatenáct branek a italská Bologna ho na další hostování ze zcela zřejmých důvodů neuvolnila.

RKC v nedávno skončeném ročníku dlouho bojovalo o dodatečné play-off Konferenční ligy, ale závěr mu vůbec nevyšel a nakonec se muselo smířit s devátým místem, na druhou stranu bylo s celkovým průběhem spokojeno. Waalwijk půjde do tohoto ročníku s novým koučem - úspěšného Josepha Oostinga nahradil Henk Fraser, který v minulosti vedl Den Haag, Vitesse, Spartu či Utrecht.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.36 - 5.60

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Heracles Almelo

sobota 20:00

Ajax loni prožil jednu z nejhorších sezón za posledních několik let. Nedařilo se mu na ani na evropské scéně, ani na té domácí, v Nizozemském poháru padl ve finále, v Eredivisie skončil až třetí. Letos rozhodně hodlá nakročit do daleko lepší budoucnosti. A povolal ke svým cílům i nového kouče, Maurice Steijn si svou ligovou premiéru odbude proti nováčkovi z Almela.

Pouhý rok trval Heraclesu návrat mezi elitu. Předminulou sezónu již poměrně tradiční účastník nejvyšších nizozemských kruhů nečekaně sestoupil, okamžitě ale sjednal nápravu. A aby hned zjistil, jaké to je hrát na nejvyšší úrovni v zemi, rovnou mu los na první kolo přisoudil amsterdamského giganta. "My jsme připraveni,” hlásil každopádně hostující kouč John Lammers. Ten splnil po svém příchodu z léta roku 2022 to, co dostal za úkol, tedy postup do Eredivisie.

Společně se Zwolle neměli Heraclieden větší problémy z vymanění se z Eerste Divisie. Tyhle dva přímo postupující celky zkrátka měly luxusní náskok na všechny ostatní. "Šest týdnů přípravy je dostatečně dlouhá doba. Musíme být proti Ajaxu kompaktní, organizovaní a také ukázat odvahu a kuráž. Máme svou kvalitu. A doufám, že ji můj tým ukáže v sobotu,” dodával Lammers.

Když na konci předminulého ročníku opouštěl Erik ten Hag kormidlo Ajaxu, asi se nečekalo, že pod velením nástupce Alfreda Schreudera budou de Godenzonen působit tak nestabilně. Sice se pak snažil John Heitinga ještě sesumírovat skládačku vším lepidlem, co měl k dispozici, ale pořádný model zkrátka nevyrobil. Zbyla z toho stejně pouze nekvalitní hračka z nepříliš dobře střižených papírů.

Amsterdamský klub si během léta počínal velmi zvláštně, lépe řečeno v kontextu nových posil a odchodů není úplně na místě klid v duších fanoušků. Jurriën Timber, Dušan Tadič a nově Edson Álvarez, to nejsou jména, která by se nahradila ze dne na den mávnutím kouzelného proutku. Do kádru naopak zamířily nepříliš známé tváře, u nichž logicky vyvstávají otázky, zda budou těmi pravými.

A Steijna, bývalého kouče rotterdamské Sparty, pro něhož je tohle angažmá zatím největším v jeho kariéře, nečeká zajisté vůbec snadný úkol přesvědčit, že se klub ubírá správným směrem. "Pokud nás porovnáte s ostatními kandidáty na titul, pak si myslím, že máme dostatečnou kvalitu na to, abychom se s nimi v nadcházejících zápasech dobře poměřili,” ujišťoval. "Připravovali jsme se šest týdnů a jsem velmi spokojený. Je však jasné, že musíme na řadě postů kádr ještě doplnit. S několika dalšími posilami ovšem budeme určitě favoritem na prvenství.”

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.56 - 12.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

sobota 21:00

Podobně jako Heracles i Zwolle po sestupu působilo o patro níže jen jednu sezónu. Poměrně snadno postoupilo do Eredivisie a pro letošní ročník se jistě bude pokoušet o to, aby se žádný pád znovu neopakoval. Úvodní ligové střetnutí podstoupí doma proti Spartě, které loni jenom těsně utekla nečekaná účast v evropských pohárech. Oba týmy jdou do akce s novými trenéry.

Je otázkou, jestli se rotterdamskému výběru bude dařit tak dobře jako v předešlém období, když už u kormidla není kouč Maurice Steijn. Toho totiž oslovil Ajax a devětačtyřicetiletý stratég takovou nabídkou nepohrdl. Pod jeho velením se prezentovali De Kasteelheren opravdu nad všechny předpoklady dobře, vždyť v minulých ročnících povětšinou vždy zapadli do dolní poloviny tabulky, v horším případě tvrdě usilovali o záchranu.

Nový lodivod Jeroen Rijsdijk bude mít před sebou už v prvním kole zajímavý úkol. Hned pětadvacetkrát za sebou se totiž Spartě nepovedlo vyhrát úvodní mač sezóny. Zwolle je rozhodně tím protivníkem, se kterým by se chtěla poměřovat dlouhodobě. Pro PEC jakožto pro nováčka totiž bude klíčové pouze to, aby se co nejméně babrala s možnými dalšími záchranářskými starostmi.

Domácí lodivod Johnny Jansen, jenž mimochodem nahrazoval na začátku léta svého předchůdce Dicka Schreudera, který zamířil do španělského Castellónu, si na každý pád nemyslí, že by Sparta výrazně ztratila nějakou kvalitu díky odchodu Steijna. "Ta hráčská základna je tam oproti předchozímu ročníku téměř nedotčena,” připomínal. "Je to tým s velkou schopností střílet góly. Probral jsem se svým technickým personálem, jak s ním budeme bojovat. Očekávám vyrovnaný zápas, ve kterém ale uděláme vše pro to, abychom získali body."

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.55 - 2.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Volendam - SBV Vitesse

pátek 20:00

Nizozemská nejvyšší soutěž se znovu rozjíždí do své další kapitoly a na úvod bude k vidění souboj loňského nováčka z Volendamu proti ambicióznímu Vitesse, které v předešlém ročníku zažilo velké zklamání. Domácí se po hrůzostrašném "podzimu" dostali do výtečné formy a dokráčeli k pohodlné záchraně, SBV se naopak delší dobu trápilo a dokonce mu hrozila i baráž, nicméně díky zlepšenému závěru se přiblížilo k horní polovině tabulky.

Volendam v loňském ročníku řídil kouč Wim Jonk, jenž vedl tým od roku 2019 a nakonec s ním postoupil do Eredivisie. Loni obsadil s týmem čtrnácté místo se šestatřiceti body, jenže v polovině června se rozhodl skončit a zaujal funkci technického ředitele FC. Volendam tak nyní povede německý rodák Matthias Kohler, který byl Jongovým asistentem. "Naše strategie se nemění a i v této sezóně budeme mít jediný cíl, kterým je samozřejmě záchrana," prohlásil Kohler s jasným plánem.

SBV začalo ročník 2022/2023 velmi špatně a již v září opustil klub kouč Thomas Letsch. Ten zamířil do německé Bundesligy k Bochumi a zásluhou zlepšené jarní části ji nakonec dovedl k záchraně. To už je však jiný příběh. Místo něho usedl na lavičku legendární nizozemský reprezentant Phillip Cocu, a i když se mu zprvu nedařilo podle představ, tři závěrečné výhry vytáhly klub z Arnhemu na desátou pozici se čtyřiceti body.

Vitesse prozatím nebylo na přestupovém trhu příliš aktivní a opět bude spoléhat na dodatečná hostování - ta se povětšinou zrealizují až na konci přestupového období. Volendam například přišel o Henka Veermana, naopak na hostování z anglického Newcastlu United přišel teprve osmnáctiletý křídelník Garang Kuol. V minulém ročníku byl ve vzájemných zápasech úspěšnější nováček, neboť získal čtyři body (2:0 a 1:1).

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.67 - 3.96 - 1.94

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Almere City
0
0
0
0
0 : 0
0
NEC Nijmegen
0
0
0
0
0 : 0
0
SBV Excelsior
0
0
0
0
0 : 0
0
Heracles Almelo
0
0
0
0
0 : 0
0
Sparta Rotterdam
0
0
0
0
0 : 0
0
SBV Vitesse
0
0
0
0
0 : 0
0
AZ Alkmaar
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Utrecht
0
0
0
0
0 : 0
0
Feyenoord Rotterdam
0
0
0
0
0 : 0
0
Fortuna Sittard
0
0
0
0
0 : 0
0
SC Heerenveen
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Twente
0
0
0
0
0 : 0
0
AFC Ajax
0
0
0
0
0 : 0
0
PSV Eindhoven
0
0
0
0
0 : 0
0
PEC Zwolle
0
0
0
0
0 : 0
0
RKC Waalwijk
0
0
0
0
0 : 0
0
FC Volendam
0
0
0
0
0 : 0
0
Go Ahead Eagles
0
0
0
0
0 : 0
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Eidenlijk

Reagovat
Ahoso Widaho

AZ dneska v klidu. Vangelis si otevře střeleckej účet pro letošní sezónu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele