Eredivisie - souhrn 15. kola: PSV dál válí, Ajax se též chytil

07.12.2023, 20:43, aktualizováno 10.12.2023, 18:38
Komentáře a souhrny
Steven Bergwijn (© AFP)

Ajax se zvedá, vyhrál už počtvrté v řadě a odrazil se od Sparty Rotterdam. Ani v předehrávce 15. kola nejvyšší nizozemské soutěže nenašlo PSV přemožitele. Doma v Eindhovenu si nakonec bez problémů poradilo s Heerenveenem 2:0. Zareagovat dokázal Feyenoord, který si vyšlápl na Volendam. Famózní comeback předvedlo Twente, které otočilo nepříznivý stav s Excelsiorem. Alkmaar pro změnu rozstřílel Almere City...

SBV Vitesse - Heracles Almelo 2:0

10.12.2023 16:45

Góly: 20. Gyan de Regt, 73. Amine Boutrah

Celek z Arnhemu se v tomto ligovém ročníku nebývale trápí a až do této nedělní dohrávky 15. kola Eredivisie nezvítězil sedmkrát za sebou, ovšem teď pod vedením nového "prozatímního" kouče Edwarda Sturinga poprvé zvítězil a těsně před koncem tohoto kalendářního roku si tak zvedl sebevědomí. I díky neproměněné penaltě soupeře krátce po odehrané hodině vyhrál 2:0, avšak v tabulce mu stále patří předposlední sedmnácté místo s jedenácti body.

Vitesse zaznamenalo teprve svou třetí výhru v sezóně a ta se nerodila lehce, nicméně Heracles podruhé za sebou neskórovalo a v nejvyšší nizozemské soutěži se tak nachází na čtrnácté pozici s patnácti body. Úvodní čtvrthodina nic zásadního nepřinesla, poté mohli nečekaně udeřit hosté. K přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Hoogma, ale jeho pokus směřující do pravého spodního růžku skvěle zneškodnil brankář Room.

Domácí se dostali do důležitého vedení přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy se teprve dvacetiletý záložník Gyan de Regt po finální kolmici Kozłowskiho zbavil bránícího Wieckhoffa a nakonec se štěstím propálil vyběhnutého gólmana Brouwera. Heracles mělo velkou šanci na vyrovnání ve 32. minutě, neboť rozhodčí Gözübüyük nařídil v jeho prospěch pokutový kop za evidentní podražení Rooma na rozběhnutého Ouahima.

Jenomže obrovskou šancí pohrdl švédský útočník Emil Hansson, protože vyprodukoval hodně slabou přízemní střelu a pozorný Room ji snadno ukryl ve svých rukavicích. Hosté hráli od tohoto momentu bez jakékoli energie a až do závěrečného hvizdu nijak výrazně nezahrozili, naopak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasovali druhý rozhodující úder - náskok SBV totiž pojistil střídající francouzský záložník Amine Boutrah razantním projektilem doprostřed branky od levého rohu brankového území.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk 1:0

10.12.2023 14:30

Góly: 87. Tijjani Noslin

Oba protivníci se v tomto ročníku Eredivise chtějí hlavně zachránit a rádi by se nacházeli v klidném středu tabulky, po nedělním vzájemném utkání 15. kola má ke splnění tohoto cíle o něco blíže celek ze Sittardu. Fortuna totiž po nesmírně vyrovnaném průběhu nakonec přehrála konkurenční Waalwijk díky pozdní trefě Tijjaniho Noslina a v Eredivisii poskočila na velmi solidní deváté místo s devatenácti body.

RKC naopak prohloubilo svou současnou krizi a po druhé porážce v řadě kleslo až na nelichotivou patnáctou příčku se třinácti body. Domácí měli od samého začátku mírně navrch a do důležitého vedení se mohli dostat přesně po odehrané čtvrthodině, ale pozdější hrdina Noslin hlavičkoval o pár decimetrů nad břevno. Vzápětí napřáhl ze střední distance Sierhuis, jenže i on mířil o kousek nad horní tyčku.

Fortuna byla aktivnější i v následujícím průběhu a další šanci si vypracovala zhruba deset minut před přestávkou, avšak ani zakončující Guth neměl přesnou mušku. Waalwijk pak přeci jen trochu srovnal krok a poprvé se ozval v 53. minutě, nicméně po rohovém kopu Stevanoviče hlavičkoval příliš vysoko Kramer.

Ve zbývajícím průběhu se zdálo, že se už výsledek měnit nebude, ovšem v 87. minutě převrhl misky vah na stranu mírného favorita čtyřiadvacetiletý útočník Noslin. Ten si totiž po centru z levého křídla a zpětné nahrávce kapitána Iva Pinta seběhl do brankového území soupeře a zcela osamocen nekompromisně rozvlnil síť.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 0:2

10.12.2023 12:15

Góly: 10. Victor Jensen, 28. Bart Ramselaar

Utrecht se po osmi odehraných duelech nacházel na samém dně Eredivisie s pouhými třemi body, ovšem po příchodu nového trenéra Rona Janse se začal postupně zlepšovat a aktuálně se nachází ve vynikajícím rozpoložení. V neděli zavítal na půdu ambiciózního Go Ahead, kde předvedl parádní defenzivní výkon, a díky dvěma vstřeleným brankám v úvodní půlhodině zvítězil hladce po výsledku 2:0.

FC tak neprohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži již posedmé za sebou a z toho potřetí bodovalo naplno, se šestnácti body se proto vyhouplo na třinácté místo Eredivisie. Domácí celek naopak prochází mírnou krizí, po druhé porážce v řadě se propadl na šestou pozici s dvaadvaceti body. Hosté zahájili tento duel s velkým nasazením a do vedení se dostali ze své první vážnější akce po deseti odehraných minutách.

Prosadit se dokázal třiadvacetiletý dánský záložník Victor Jensen, jenž si po skvělé práci Boussaida na pravém křídle a následné zpětné nahrávce seběhl před hranici brankového území a nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. Krátce po odehrané čtvrthodině se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů Bozdoğan, ale jeho dalekonosný projektil minul bližší šibenici o několik decimetrů.

Hosté pokračovali v tlaku i nadále a druhou uklidňující trefu přidali ve 28. minutě. Tentokráte měl přesnou mušku Bart Ramselaar, když po ráně ze střední distance stál ve správnou chvíli na správném místě a z dvanácti metrů chladnokrevně uklidil balón přímo pod břevno. Domácí tápali i v následujícím průběhu a jedinou gólovou možnost si vypracovali šest minut po změně stran, jenže když Deijl trestuhodně nepřekonal řeckého gólmana Barkase přízemním pokusem, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Almere City 4:1

09.12.2023 21:00

Góly: 7. Vangelis Pavlidis, 66. Dani De Wit, 80. David Wolfe, 90+1. Vangelis Pavlidis - 56. Loïc Mbe Soh

Favorizovaný Alkmaar se po skvělém vstupu do tohoto ročníku dostal do mírné krize a aktuálně nepředvádí úplně optimální výkony, ovšem teď před klíčovým vystoupením v Konferenční lize s polskou Legií Varšava zvládl závěr utkání s nováčkem z Almere a po vítězství 4:1 se vrátil na třetí místo tabulky o skóre před čtvrté Twente a dva body za druhý Feyenoord. Hosté prohráli potřetí za sebou a zůstávají na šestnácté barážové příčce s třinácti body.

Jubilejní desátou výhru Alkmaaru v této ligové sezóně opět řídil ostrostřelec Vangelis Pavlidis, jenž se tentokráte prosadil dvakrát a celkově tedy nasázel již osmnáct gólů, čímž se dotáhl na zatím vedoucího střelce Eredivisie Santiaga Giméneze hájícího barvy Feyenoordu. Řecký forvard otevřel skóre tohoto sobotního klání po necelých sedmi odehraných minutách z vůbec první vážnější akce.

V tuto chvíli si totiž po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů zpětně posunul míč do volného prostou a ze středu pokutového území protivníka zamířil přímo do protějšího spodního růžku. Hosté od této chvíle srovnali krok a soupeře delší dobu k ničemu nepouštěli, navíc zhruba deset minut po přestávce senzačně vyrovnali po trefě obránce s kamerunskými kořeny Loïca Mbeho Soha.

Teprve dvaadvacetiletý hráč vsítil svou premiérovou branku v nejvyšší nizozemské soutěži po rohovém kopu Peera Koopmeinerse z levé strany, kdy stanul zcela osamocen před hranicí brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného gólmana Ryana. Nicméně domácí favorit pak výrazně přidal a ve druhé polovině závěrečného dějství naprosto dominoval, neboť se prosadil hned třikrát.

V 66. minutě mu vrátil těsný náskok Dani de Wit, který po střele z první v podání Penetry stál ve správnou chvíli na správném místě a ze čtyř metrů tečoval balón do protipohybu brankáře Bakkera. O osudu tohoto zápasu bylo definitivně rozhodnuto necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, neboť norský křídelník David Møller Wolfe propálil Bakkera nekompromisní ranou doprostřed branky - 3:1. Ve druhé minutě nastavení ještě pečetil výhru AZ Pavlidis ukázkovým lobem z dvanácti metrů ke vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - NEC Nijmegen 1:3

09.12.2023 20:00

Góly: 75. Younes Namli - 43. Elayis Tavşan, 46. Bart van Rooij, 90+2. Youri Baas

Nijmegen se ještě ve středu nacházel na šestnácté barážové příčce a nemohl prolomit dlouhou sérii bez vítězství, ovšem poté dotáhl do vítězného konce dohrávku 10. kola na půdě Alkmaaru, když ve zbývajících šesti minutách udržel vedení 2:1. Nyní si přenesl dobré rozpoložení na půdu Zwolle a po zodpovědném výkonu od začátku až do konce přehrál nováčka letošního ročníku po výsledku 3:1.

Díky dvěma výhrám během čtyř dnů se tak rázem vyhoupl na solidní deváté místo s osmnácti body, naopak PEC po minulé jasné výhře ve Volendamu (5:0) tentokráte selhalo a patří mu desátá příčka se sedmnácti body. Svěřenci trenéra Rogiera Meijera vstoupili do tohoto sobotního utkání s velkým nasazením a hned po sedmi odehraných minutách skóroval Nuytinck, jehož trefa však nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu.

Domácí poprvé zahrozili ve 39. minutě, jenže nebezpečnou ránu Velanase zastavilo břevno. NEC se dostalo do důležitého vedení o čtyři minuty později. Prosadit se dokázal Elayis Tavşan, který se opřel do odraženého míče z voleje a ze středu pokutového území soupeře ho usměrnil přímo do bližšího spodního růžku. Nijmegen navíc vlétl do druhého dějství jako uragán a po jednadvaceti odehraných sekundách přidal druhý uklidňující gól.

Tentokráte měl přesnou mušku Bart van Rooij - ten totiž vypálil ze čtrnácti metrů a přízemním pokusem překonal zasahujícího gólmana Schendelaara. Zwolle vykřesalo naději na bodový zisk necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, jelikož snížil Younes Namli nezištným obstřelem z mírného úhlu k přední konstrukci. Domácí si ale ve zbývajícím průběhu další šanci nevypracovali a naopak v nastaveném čase inkasovali potřetí, protože střídající Youri Baas uspěl tváří v tvář proti Schendelaarovi přesnou střelou z osmi metrů.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Sparta Rotterdam 2:1

09.12.2023 18:45

Góly: 8. Brian Brobbey, 42. Steven Bergwijn (pen.) - 55. Camiel Neghli

Ajax před klíčovým střetnutím v Evropské lize zvládl díky skvělému prvnímu poločasu duel 15. kola nejvyšší nizozemské soutěže s rotterdamskou Spartou a po vítězství 2:1 aktuálně poskočil na pátou pozici ligové tabulky se čtyřiadvaceti body, přičemž se čtvrtým Twente i třetím AZ zaostává o bodů devět. Hostující celek naopak nenavázal na minulý úspěch s Heraclesem (1:0) a stále mu tedy náleží sedmá příčka s jednadvaceti body.

Amsterdamský gigant tak posbíral v předchozích sedmi zápasech Eredivisie velmi solidních devatenáct bodů a do čtvrtečního střetnutí skupinové fáze Evropské ligy s řeckým vyzyvatelem AEK Atény půjde ve velmi dobrém rozpoložení. Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa zahájili tento sobotní duel naprosto skvěle a hned svou první větší možnost již po necelých osmi odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Prosadit se dokázal aktuálně nejlepší střelec týmu Brian Brobbey, jenž se po akci na pravé straně a famózní zpětné patičce Taylora otočil na hranici brankového území kolem bránícího Vriendse a vzápětí propálil vše, co mu stálo v cestě. V následujícím průběhu neproměnili své možnosti Steven Bergwijn, Berghuis ani Hlynsson, po necelé půl hodině hry pálil na opačné straně příliš vysoko Velthuis.

Domácí navýšili svůj náskok necelých pět minut před přestávkou z pokutového kopu. Zkušený rozhodčí Makkelie ho nařídil za evidentní podražení gólmana Olije na agilního Brobbeyho, na penaltový puntík si pak postavil balón Bergwijn a s velkým přehledem zavěsil přímo do levé šibenice. V nastavení první půle chtěl ještě skórovat islandský mladíček Hlynsson, jenže ten byl ve vyložené pozici na poslední chvíli zablokován.

Hosté to však nevzdali a v 55. minutě se vrátili do hry o bodový zisk. O snížení se postaral alžírský forvard Camiel Neghli, jelikož po pobídce Verschuerena napřáhl z hranice pokutového území a balón ukázkově zakroutil k levé konstrukci. Sparta si ale ve zbývajícím průběhu další gólovou příležitost nevypracovala a naopak mohla inkasovat potřetí, nicméně Taylor mířil v 61. minutě o pár decimetrů vedle levé tyče a zhruba deset minut před závěrečným hvizdem si Olij poradil s nebezpečnou ranou střídajícího Akpoma.

Více informací k zápasu

FC Twente - SBV Excelsior 4:2

08.12.2023 20:00

Góly: 45. Manfred Ugalde, 59. Ricky van Wolfswinkel (pen.), 80. Ricky van Wolfswinkel, 85. Younes Taha - 9. Troy Parrott, 13. Sven Nieuwpoort

Celek z Enschede se koncem října dostal do mírné krize a v pěti ligových duelech vyhrál jen jednou, nicméně uplynulý víkend zvládl důležitou bitvu na půdě konkurenčního Go Ahead (3:1) a teď i přes nepříznivý vývoj nakonec přestřílel rotterdamský Excelsior po výsledku 4:2. V tomto pátečním utkání 15. kola sice prohrával po třinácti minutách už o dvě trefy, avšak poté heroicky zabral a po skvělém druhém poločase přeci jen dosáhl na tříbodový zisk.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga se tak minimálně do sobotního večera vyhoupli na třetí pozici Eredivisie se třiatřiceti body a za druhým Feyenoordem zaostávají o body dva. SBV naopak protáhlo své čekání na ligovou výhru již na osm utkání v řadě a v tabulce zůstává na desátém místě se šestnácti body. Přitom výběr vedený koučem Marinusem Dijkhuizenem započal tento duel naprosto fantasticky.

První větší možnost si vytvořil v 9. minutě a hned ji přetavil v nečekané vedení, jelikož Troy Parrott obdržel vynikající pas za obranu soupeře od El Yaakoubiho, vzápětí si navedl míč do pokutového území protivníka a z hodně ostrého úhlu ho parádně usměrnil přímo k protější konstrukci. Neuběhly ani další čtyři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, protože po rohovém kopu z levé strany a hlavičce Lamproua stál ve správnou chvíli na správném místě Sven Nieuwpoort a taktéž hlavou tečoval míč přesně doprostřed branky.

Povzbuzený rotterdamský outsider si ale zásadně zkomplikoval svou situaci ve 25. minutě. Francouzský obránce Arthur Zagre totiž hodně nevybíravým způsobem došlápl kotník Rotse a rozhodčí Oostrom mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu za surovou hru. Twente zužitkovalo početní výhodu v poslední minutě základní hrací doby úvodního dějství, kdy skóroval Manfred Ugalde.

Jednadvacetiletý kostarický útočník se po centru na pravou stranu a povedeném prodloužení Rotse zjevil před hranicí brankového území a přesně umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího gólmana Van Gassela. Domácím hrdinou se po změně stran stal nestárnoucí kanonýr Ricky van Wolfswinkel.

Ten nejprve s přehledem proměnil pokutový kop nařízený za ruku bránícího Horemanse a v 80. minutě převrhl misky vah na stranu svého klubu svým druhým zásahem v tomto klání, neboť nikým nehlídán zavěsil hlavou z pěti metrů přímo pod levou šibenici. Domácí od této chvíle hráli s velkým klidem a o pět minut později uzavřel gólový účet Younes Taha, když jeho úchvatný projektil z třiceti metrů zaplachtil za naprosto zoufalého Van Gassela.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Volendam 3:1

07.12.2023 21:00

Góly: 13. Quinten Timber, 90+4. Santiago Giménez, 90+6. Igor Paixão - 31. Lequincio Zeefuik

Obhájce mistrovského titulu se poslední dobou dostal do mírné krize a přesvědčivý výkon nepředvedl ani ve čtvrteční předehrávce 15. kola s podceňovaným Volendamem, nicméně díky trefám mexického kanonýra Santiaga Giméneze a brazilského záložníka Igora Paixãa v nastavení nakonec převrhl misky vah na svou stranu a po vítězství 3:1 se udržel na druhém místě tabulky s pětatřiceti body, před třetím Alkmaarem si nyní vytvořil pětibodový náskok.

Feyenoord se proti FC brzy dostal do vedení, ale po inkasované brance se dlouho trápil a vypadalo to, že dojde k senzaci. Hostující vyzyvatel se za svůj výkon určitě nemusí stydět, ale novému prozatímnímu trenérovi Michaelu Dingsdagovi premiéra zhořkla a jeho svěřenci navíc klesli na úplně poslední osmnácté místo tabulky o skóre za sedmnácté Vitesse. Domácí naopak po dvou předchozích prohrách s Atléticem Madrid (1:3) a PSV (1:2) konečně zabrali.

Svěřenci kouče Arneho Slota zahájili tento duel s velkým nasazením a hned svou první vážnější možnost po necelé čtvrthodině hry přetavili ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal dvaadvacetiletý záložník Quinten Timber, jenž po kolmici do pokutového území protivníka a bleskovém přistrčení od Geertruidy vypálil z deseti metrů a svou ránu usměrnil přímo ke vzdálenější konstrukci.

Hostující outsider to však nezabalil a krátce po odehrané půlhodině se dočkal nečekaného vyrovnání. Teprve devatenáctiletý talent Lequincio Zeefuik si po prodloužené hlavičce posunul míč směrem dopředu do šestnáctky protivníka, kličkou se zbavil bránícího kapitána Traunera a poté z mírného úhlu od pravého rohu brankového území nekompromisně zavěsil pod pravou šibenici.

Domácí v následujícím průběhu bušili do defenzívy Volendamu, jenže kýženého druhého zásahu se ne a ne dočkat. Když už se zdálo, že se na překvapivém nerozhodném výsledku nic měnit nebude, tak ve čtvrté minutě nastavení udeřil ostrostřelec Giménez. Ten zaznamenal již svou osmnáctou ligovou trefu tohoto ročníku Eredivisie po vynikajícím pasu Dilrosuna z pravé strany a přesně umístěnou hlavičkou zamířil do bližšího spodního růžku.

Neuběhly ani další dvě minuty a výhru Feyenoordu pečetil střídající Paixão, když po rychlém brejku využil "nepřítomnosti" gólmana Backhause, který vyrazil na ofenzivní výpad na útočnou polovinu, a po akci na pravé straně zakroutil míč z necelých pětadvaceti metrů doprostřed poloprázdné branky.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 2:0

07.12.2023 18:45

Góly: 33. Guus Til, 78. Ricardo Pepi

PSV zažívá v tomto ročníku naprosto výjimečné období a po necelé polovině této sezóny Eredivisie to zatím vypadá, že mu v návratu na nizozemský trůn po dlouhých šesti letech nikdo nezabrání. Eindhovenský gigant totiž zvládl i svůj patnáctý zápas, díky vítězství 2:0 nad rozjetým Heerenveenem si upevnil vedení v soutěži a se ziskem pětačtyřiceti bodů si minimálně na několik hodin vytvořil astronomický třináctibodový náskok před druhým Feyenoordem.

Na domácí výběr čekají ve zbytku roku poslední dvě utkání a nehledě na jejich výsledek bude spokojen, jelikož si předčasně zajistil i vytoužený postup do osmifinále Ligy mistrů. SC získalo v předchozích pěti ligových duelech solidních dvanáct bodů, ovšem teď na favorita nestačilo, a v tabulce proto zůstává na osmém místě s devatenácti body. Domácí celek navíc stále živí naději na překonání vlastního rekordu Eredivisie v počtu výher v řadě za sebou, když v sezóně 1987/1988 dokonce uspěl sedmnáctkrát za sebou.

Svěřenci trenéra Petera Bosze přitom nezačali úplně nejlépe a během úvodní půlhodiny si žádnou gólovou možnost nevypracovali, naopak krátce po odehrané čtvrthodině mohli z ničeho nic prohrávat. Heerenveen chtěl dostat do senzačního vedení Sven van Beek, jenže ten z hranice pokutového území pálil o několik decimetrů vedle pravé tyče. Jasný favorit z ničeho nic udeřil ve 33. minutě.

Do důležitého vedení ho dostal Guus Til, který po kolmici na levé křídlo obdržel finální pobídku před branku od amerického mladíčka Tillmana a skákavý balón pak z hranice brankového území usměrnil do poloprázdné branky. Hosté podruhé skórovali v 57. minutě, avšak trefa kanonýra Luuka de Jonga neplatila kvůli předchozímu zpracování rukou.

Stejný hráč opět zahrozil za dalších pět minut, nicméně tentokráte jeho ránu zastavilo břevno. PSV přeci jen přidalo druhý uklidňující gól zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, neboť skóroval jiný americký krajánek Ricardo Pepi. Ten ani ne po dvou minutách strávených na trávníku obdržel dlouhý pas za defenzívu soupeře od Joeyho Veermana a po hrubce bránícího van Otteleho zakončil svůj únik přesným obstřelem do vzdálenějšího dolního růžku.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
15
15
0
0
52 : 6
45
2
Feyenoord Rotterdam
15
11
2
2
44 : 14
35
3
AZ Alkmaar
15
10
3
2
35 : 10
33
4
FC Twente
15
10
3
2
32 : 17
33
5
AFC Ajax
15
7
3
5
33 : 28
24
6
Go Ahead Eagles
15
6
4
5
25 : 22
22
7
Sparta Rotterdam
15
6
3
6
20 : 20
21
8
SC Heerenveen
15
6
1
8
23 : 28
19
9
Fortuna Sittard
15
5
4
6
16 : 24
19
10
NEC Nijmegen
15
4
6
5
27 : 27
18
11
PEC Zwolle
15
5
2
8
21 : 26
17
12
SBV Excelsior
15
3
7
5
26 : 31
16
13
FC Utrecht
15
4
4
7
16 : 25
16
14
Heracles Almelo
15
4
3
8
20 : 35
15
15
RKC Waalwijk
15
4
1
10
14 : 27
13
16
Almere City
15
3
4
8
13 : 34
13
17
SBV Vitesse
15
3
2
10
12 : 32
11
18
FC Volendam
15
2
2
11
16 : 39
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
AjaxFans

Een keer Ajacied, altijd Ajacied

Reagovat
Thimpu25

paradoxně mi přijde, že Ajaxu by fakt prospělo, aby už nehrál ty poháry (nikdy bych si netroufl říct, že bych si přál, aby ve čtvrtek nadobro vypadl)... začíná to dobře šlapat, ta ztráta není úplně strašidelná, aby se to nedalo dohnat na top trojku... ale potřebujou to nerozmělňovat na vícero soutěží

Reagovat
AjaxFans

Neé, že by jsme byli chudáci, ale ty prachy z Evropy potřebujeme. Už to se to začíná zlepšovat, změna trenéra byla nutná. Už od začátku jsem chtěl Bosze, nyní je jasné proč. Mužem poděkovat Slintalovi

Reagovat
Thimpu25

já si úplně nemyslím, že když by se hrála konferenčka, že by to byl takovej vejvar jako postoupit příští rok do LM... to by jí asi museli vyhrát, což teda zatím nepředpokládám...

tím neříkám, aby to předem odpískali, ale prostě bych řek, že to bude z pohledu jara lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele