Euro je pryč, jdeme do toho odznova. Gruzii požene skvělá atmosféra, řekl Souček

06.09., 19:42
Aktuality
Tomáš Souček během tréninku. (© Profimedia)

Kapitán reprezentace Tomáš Souček již vstřebal neúspěch na mistrovství Evropy a těší se na start nové etapy - čtvrtého ročníku Ligy národů. Devětadvacetiletý záložník West Hamu chce do skupiny B1 vstoupit vítězstvím v sobotním úvodním utkání v Gruzii a motivaci má o to větší, že jeho tým s nadcházejícím soupeřem na šampionátu v Německu jen remizoval 1:1. Souček to řekl na tiskové konferenci v Tbilisi.

Český tým na Euru skončil ve skupině, nyní se však už soustředí na boj o mistrovství světa, kam mu v případě neúspěchu v klasické kvalifikaci může pomoci i Liga národů. "Přijeli jsme v dobré náladě, protože už zítra nás čeká první zápas v Lize národů. Je to už příprava na kvalifikaci mistrovství světa. Euro je pryč, jdeme do toho odznova a máme nové cíle. Chceme začít prvním zápasem maximálně úspěšně a to jsou pro nás tři body. Uděláme pro to všichni maximum," řekl Souček.

Jeho tým na Euru na úkor Gruzie nepostoupil ze skupiny. Soupeři se v Hamburku rozešli smírně, i když český celek diktoval tempo a vyslal mezi tyče 11 střel. "Všichni jsme viděli plno sestřihů z toho zápasu. Musím říct, že tam bylo plno dobrých věcí. Myslím, že jsme ten zápas měli zvládnout za tři body, ale bohužel se to nepovedlo. O to větší motivace je to zvládnout teď," uvedl Souček.

"Vytvořili jsme si spoustu šancí, jen tomu chyběly góly. Byli jsme silní na balonu, v tom chceme pokračovat. Co se týče výkonu, líbilo by se nám hrát zítra podobný zápas, ale se třemi body," dodal Souček.

Gruzínci budou znovu spoléhat na nejzaměstnanějšího brankáře Eura Giorgiho Mamardašviliho, který si v zápase proti Česku připsal 10 zákroků. "Ukázal své kvality, byl asi nejlepším gólmanem Eura. Proti nám odchytal možná jeden z jeho nejlepších zápasů kariéry. Od příští sezony půjde (z Valencie) do Liverpoolu, to všichni víme. Ale věříme, že to nebude o něm. Že si vytvoříme takové šance, které proměníme a povede to ke třem bodům," podotkl Souček.

Zápas se odehraje před vyprodaným stadionem v Tbilisi pro více než 27 tisíc diváků. "Víme, že Gruzii požene skvělá atmosféra. Je tu hezký stadion, který byl okamžitě vyprodaný. Je cítit, že tu teď panuje vášeň pro fotbal. Víme, že soupeř má silné protiútoky, na to musíme dát pozor," prohlásil Souček.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
podnebný

Souček používá zdvořilostní klišé, která mu nadiktují novináři. Naopak celý FAČR není schopen dát dohromady souvislou omluvu příznivcům za výsledky na ME. I nejmenší sebekritika je jim vepsí. A hráč typu Součka hodnotí jen to, co zahráli dobře, ale toho moc není. Náročnost cítí jen minimálně. Prý máme nové cíle. Ale brali by stejný výkon, avšak jen se třemi body. Ale to nejsou nové cíle, tytéž měli i před ME. Nezbývá než aspoň doufat, že se něco polepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele