Evropská liga - preview 5. kola skupinové fáze

30.11.2023, 08:29
Previews
Anfield (© AFP)

Týmy účastnící se Evropské ligy čeká předposlední skupinové kolo. To se týká i českých zástupců. Slavia vyzve na venkovní půdě Šeriff Tiraspol, Sparta naopak doma přivítá španělský Real Betis. Do akce půjdou i věhlasné celky jako Liverpool, který přivítá LASK, nebo West Ham, jenž na zápas s TSC letěl do Srbska.

Skupina A

SC Freiburg - Olympiakos Pireus

čtvrtek 18:45

Freiburg se na dálku přetahuje s anglickým West Hamem o prvenství ve skupině a zřejmě to bude boj až do samotného závěru. Klíčový krok k postupu může německý celek udělat ve čtvrtek, když na domácí půdě přivítá Olympiakos.

S Řeky má Freiburg poměrně dobré zkušenosti, i když jeho první utkání se z jeho pohledu neobešlo bez zbytečného dramatu. Hosté v Řecku poměrně brzy vedli, když se po šesti minutách trefil Roland Sallai, jenže do konce utkání se domácímu celku povedlo dvakrát skórovat. Hosté ale nakonec se štěstím potvrdili větší individuální kvalitu a čtyři minuty před koncem se jako poslední hráč utkání prosadil hostující střelec Maximilian Philipp.

Freiburg se doma na Europa-Park Stadion pokusí svést klíčovou bitvu o první místo. Nebude mít však formu na své straně, poslední duely mu opravdu moc nevycházejí. Od té doby, kdy zcela jasně přejel v Evropské lize Bačku Topolu a nasázel jí pět branek, se německý celek trápí herně i výsledkově. Nejprve prohrál s Lipskem a dostal od něj tři branky, aby se na další pohárový duel připravil jen remízou s Darmstadtem. Navíc musel doma před vlastními fanoušky dotahovat manko jedné branky.

Svěřenci trenéra Christiana Streicha nyní mají jasný úkol - nesmějí prohrát, aby si zajistili postup. Navíc budou chtít i první místo, aby se vyhnuli dalším dvěma zápasům v play-off. Olympiakos je na tom ještě mnohem hůř, protože mu patří až třetí příčka a šance na postup jsou spíš v teoretické rovině. Pokud by tentokrát nedokázal nad německým soupeřem vyhrát, pak by byl jeho osud zpečetěn. Doposud si řecký celek dokázal připsat tři body jen jednou ze čtyř utkání, ve kterých dal navíc jen šest branek.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Ginter, Lienhart, Gulde - Doan, Eggestein, Höfler, Weißhaupt - Höler, Grifo - Gregoritsch

Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Paschalakis - Rodinei, Porozo, Retsos, Ortega - Alexandropoulos, Camara, Hezze - Podence, El Kaabi, Fortounis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.86 - 4.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

TSC Bačka Topola - West Ham United

čtvrtek 18:45

Bačka Topola si v minulém kole srbské nejvyšší soutěže trochu zvedla sebevědomí, když jasně přejela Partizan, ale ani to jí asi nebude stačit k zisku první výhry ve skupině. Tentokrát totiž čelí ve formě hrajícímu West Hamu, který touží po prvním místě.

Bačka je jedním z mála týmů v Evropské lize, kterým se ještě ani jednou za čtyři odehraná klání nepovedlo vyhrát. A nejspíš se na tom nic nezmění ani teď, neboť kvalitativní rozdíl mezi oběma mančafty je enormní. To bylo ostatně vidět už v prvním vzájemném duelu Bačky s West Hamem, který se koncem září odehrál na východu Londýna. Domácí Kladiváři v něm vyhráli jasně 3:1 a neměli se soupeřem větší potíže.

Listopad se West Hamu také povedl skvěle, vždyť z pěti zápasů ve všech soutěžích jich Kladiváři dokázali vyhrát čtyři. Momentálně táhne sérii tří vyhraných duelů v řadě, poradil si s Olympiakosem a v Premier League také s Nottinghamem a Burnley. Letošní sezona se West Hamu opravdu daří, momentálně sídlí na devátém místě a jen tři body ho dělí od šestého Newcastlu. Patnáct bodů má k dobru oproti sestupové zóně, takže minimální cíl před sezonou je splněn.

Trenér David Moyes nicméně nemá k dispozici kompletní kádr, chybí mu v něm Michail Antonio a možná i Jarrod Bowen, jehož zdravotní stav bude sledován i před začátkem utkání. Domácí kouč Zarko Lazetić má naopak všechny k dispozici a několik hráčů v dobré formě. Jako třeba Milana Rádina, který se prosadil v minulém soutěžním duelu Bačky. A bylo to slavné vítězství, protože Bačka si v něm vyšlápla na Partizan, jemuž nadělila rovnou čtyři branky. Přesto je v tabulce až třetí a právě na vedoucí Partizan ztrácí už jedenáct bodů.

TSC Bačka Topola - pravděpodobná sestava:
Ilić - Cvetković, Antonić, Stojić, Čalušić, Petrović - Radin, Djakovać, Stanić - Jovanović, Milovanović

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Mavropanos, Aguerd, Cresswell - Alvárez, Ward-Prowse - Kudus, Paquetá, Benrahma - Ings

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.20 - 6.17 - 1.28

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SC Freiburg (GER)
4
3
0
1
12 : 5
9
2
West Ham United (ENG)
4
3
0
1
7 : 4
9
3
Olympiakos Pireus (GRE)
4
1
1
2
6 : 7
4
4
TSC Bačka Topola (SRB)
4
0
1
3
4 : 13
1

Skupina B

AEK Atény - Brighton & Hove Albion

čtvrtek 18:45

Brighton pořád živí naději nejen na postup do vyřazovací fáze, ale také na první místo. K tomu ale kromě pomoci od posledního Ajaxu potřebuje především zvládnout svůj part s AEK. Jenže Atény mají pro strach uděláno, o čemž se Angličané už nedávno přesvědčili.

Mám tím na mysli samozřejmě poslední vzájemný duel obou mužstev. Do něho šel Brighton sice jako tým s méně pohárovými zkušenostmi, ale větší individuální i kolektivní kvalitou. Nicméně tento zápas pro něj nedopadl dobře a Angličané doma před vlastními fanoušky zklamali. O překvapivém úspěchu Řeků rozhodl útočník Ezequiel Ponce jen šest minut před koncem! Pro partu trenéra Roberta De Zerbiho to byla poměrně důrazná facka, kterou bude chtít teď svému soupeři vrátit.

Anglický celek si minule dokázal poradit s Ajaxem, který ale při vší úctě k němu není zdaleka tak nebezpečný, jak jsme u něj byli dlouhá léta zvyklí. A dařilo se mu i v Premier League. Po remíze se Sheffieldem United se totiž Brighton ukázal v dobré formě na půdě Nottinghamu. A i když inkasoval nepříjemně už po třech odehraných minutách, dokázal se sebrat a nakonec si na City Ground došel k obratu 3:2, který zařídil dvougólový útočník João Pedro.

Pokud by se Brightonu povedlo domácí AEK porazit, zajistil by si postup a mohl by pomýšlet i na první místo. Marseille od něj totiž dělí jen jeden bod. AEK teď může těžit z domácího prostředí, což je ale dvousečná zpráva. Jednak platí, že svěřenci trenéra Almeydy na Agia Sofia Stadium neprohráli jedenáct posledních ligových duelů. Ale v Evropské lize se jim doma nepovedlo vyhrát už dlouhých 14 utkání v řadě, což je nejdelší negativní série v historii celé této soutěže! A teď musí vyhrát.

AEK Atény - pravděpodobná sestava:
Stanković - Sidibe, Vida, Mitoglou, Hajsafi - Szymański - Amrabat, Mantalos, Pineda, Gačinović - Zuber

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Veltman, Van Hecke, Dunk, Gross - Dahoud, Baleba - Adingra, Pedro, Buonanotte - Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.90 - 2.05

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AFC Ajax

čtvrtek 21:00

Nizozemský Ajax prožívá jednu z nejhorších sezon ve své historii - na ligové scéně už sice stabilizoval výkony a dere se tabulkou vzhůru, ovšem v Evropské lize se pokusí zachránit situaci ve dvou zbývajících duelech - ve čtyřech dosavadních utkáních totiž ani jednou nevyhrál a se ziskem dvou bodů je úplně poslední čtvrtý. Nyní tedy sehraje zápas naděje ve Francii s místní Marseille, která naopak náročné skupině B vévodí.

Amsterdamský gigant se dostal do nevídané krize koncem srpna, jelikož od té doby nedokázal zvítězit desetkrát za sebou. Teprve po příchodu nového kouče Johna van 't Schipa, jenž nahradil odvolaného Mauriceho Steijna, začaly jít jeho výkony nahoru. V předchozích pěti střetnutích jen jednou prohrál a hned třikrát zvítězil, ve víkendové generálce zdecimoval poslední celek Eredivisie Vitesse (5:0) a tabulkou se vyhoupl na osmé místo s patnácti body.

Hosté zahájili hlavní fázi EL remízou právě se svým nadcházejícím rivalem a hned dvakrát neudrželi dvoubrankové vedení, nakonec se tak museli smířit s divokým nerozhodným výsledkem 3:3. Následně zavítali do Atén a rozešli se smírně s AEK (1:1), jenomže vzápětí utrpěli dvě shodné porážky 0:2 s ambiciózním Brightonem. Pokud teď nezvítězí, tak pro ně letošní ročník evropských pohárů může až nečekaně brzy skončit.

Ajax potřebuje vybojovat stejný počet bodů jako AEK s anglickým favoritem nebo doufat, že řecký konkurent nevyhraje. "Museli jsme se vrátit k základům a samozřejmě bude chvíli trvat, než si všechno sedne, na druhou stranu alespoň nějaký rozdíl určitě vidět je. Složitost situace si velmi dobře uvědomujeme - oba zbývající zápasy musíme vyhrát, jinak můžeme zažít obrovské zklamání," má jasno devětapadesátiletý Van 't Schip.

Olympique naopak v dosavadním průběhu skupinové fáze EL ještě neprohrál a s osmi body je první o bod před druhým Brightonem, v případě výhry bude mít jistotu druhé pozice zaručující play-off o osmifinále druhého nejprestižnějšího evropského klubového poháru. Ke svému cíli se nejvíce přiblížil v předchozím dvojzápase s AEK po výhrách 3:1 a 2:0.

Nicméně výběr vedený italským bouřlivákem Gennarem Gattusem se poslední dobou zasekl v Ligue 1, kde nevyhrál čtyřikrát v řadě a vybojoval pouhé dva body. V sobotu si odvezl jen bod ze Štrasburku (1:1), předtím neuspěl na půdě účastníka Ligy mistrů RC Lens (0:1). "Ajax je stále jeden z nejúspěšnějších evropských týmů a i přes aktuální problémy má velké kvality, v minulých týdnech se navíc prezentoval dobrými výkony. Pokud však chceme myslet na přímý postup do osmifinále, tak ho musíme porazit," uvedl Gattuso odhodlaně.

Ten nemůže využít služeb Rongiera s Ruizem a kvůli karetnímu trestu se na trávníku neobjeví ani Pape Gueye. Hosté přijedou bez Pasveera, Vose, Van den Boomena a Šutala, jistotu startu k tomu nemají Gorter, Mannsverk, Van Axel Dongen či nemocný Brobbey.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Lopez - Clauss, Mbemba, Balerdi, Lodi - Veretout, Kondogbia - Ndiaye, Harit, Sarr - Aubameyang

AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Ramaj - Rensch, Sutalo, Hato, Sosa - Tahirovič, Taylor - Berghuis, Hlynsson, Bergwijn - Akpom

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.21 - 5.17

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Olympique Marseille (FRA)
4
2
2
0
10 : 6
8
2
Brighton & Hove Albion (ENG)
4
2
1
1
8 : 5
7
3
AEK Atény (GRE)
4
1
1
2
5 : 8
4
4
AFC Ajax (NED)
4
0
2
2
4 : 8
2

Skupina C

Sparta Praha - Real Betis

čtvrtek 18:45

Sparťané ve čtvrtečním předposledním 5. kole skupinové fáze Evropské ligy přivítají vedoucí Betis, na jehož hřišti počátkem října prohráli 1:2. Pražané by se v případě výhry udrželi ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze soutěže. Zároveň by si s předstihem mohli zajistit minimálně start v Evropské konferenční lize, což ale záleží i na výsledku druhého utkání v "céčku" mezi Rangers a Arisem Limassol. Betis už o třetí jaro v pohárech za sebou nemůže přijít.

Obhájci českého titulu od úvodní výhry 3:2 nad kyperským Arisem nezvítězili ve skupině třikrát za sebou, z toho dvakrát prohráli. Na druhé Rangers ztrácejí tři body, na Betis dokonce pět. Pokud Sparta ve čtvrtek zvítězí a Aris na stadionu Ibrox neboduje, skončí Letenští ve skupině nejhůře třetí. Bezprostředně po utkání to však sparťané ještě nebudou vědět. Zatímco na vyprodané Letné se bude hrát od 18:45, duel v Glasgow má výkop až ve 21:00.

"Musíme se pokusit získat ze zbývajících dvou zápasů co nejvíc bodů. Musíme taky doufat, že Rangers někde body ztratí. Už jsme dobré zápasy odehráli. Teď potřebujeme sbírat body," řekl dánský trenér Pražanů Brian Priske.

Sparta doma prohrála pět z posledních šesti pohárových zápasů se španělskými celky, na druhé straně Betis vyhrál v pohárech všech pět dosavadních duelů s českými mužstvy, z toho dva venku. Letenští doma v této sezoně v dosavadních 12 soutěžních utkáních neprohráli, pouze s FC Kodaň v kvalifikaci Ligy mistrů neuspěli až po penaltách.

Aktuálně sedmý tým španělské ligy od úvodní prohry na Rangers vyhrál ve skupině EL třikrát po sobě, současně od té doby neprohrál 13 soutěžních zápasů v řadě a zvítězil v šesti z posledních sedmi. "Mám velkou radost z této série, tým hraje velmi dobře. Teď je pro nás nejdůležitější zápas se Spartou," uvedl chilský trenér Betisu Manuel Pellegrini, jehož svěřenci skončí v "céčku" v nejhorším případě třetí. V minulých dvou sezonách pokaždé vypadli v osmifinále EL.

Sedmdesátiletý Pellegrini vyhrál v pohárech všechny čtyři dosavadní zápasy proti českým soupeřům. V sezoně 2007/08 na lavičce Villarrealu zvítězil ve skupině tehdejšího Poháru UEFA (dnes EL) v Mladé Boleslavi 2:1 a v ročníku 2012/13 uspěl s Manchesterem City dvakrát proti Plzni v hlavní fázi Ligy mistrů. Letos v říjnu pak s Betisem po obratu zdolal Spartu.

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Sörensen, Panák, Krejčí - Preciado, Kairinen, Sadílek, Zelený - Birmančevič, Haraslín - Kuchta.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Vieites - Bellerín, Pezzella, Roca, Miranda - Rodríguez, Carvalho - Luiz Henrique, Isco, Pérez - Willian José.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.64 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rangers FC - Aris Limassol

čtvrtek 21:00

Skupina C je enormně zajímavá i pro českého fanouška, protože v něm o postup bojuje pražská Sparta. Ta však zaostává za skotskými Rangers, kteří se navíc těší fantastické formě. Ve čtvrtek večer můžou udělat rozhodující krok k postupu, když hostí Aris Limassol.

Rangers půjdou do pátého kola skupinového boje s vědomím, že můžou udělat obrovský krok směrem k postupu mezi nejlepších šestnáct. Mužstvo, které od poloviny října vede kouč Philippe Clement, poté uhrálo venkovní bezbrankovou remízu se Spartou, na níž navázalo domácím vítězstvím 2:1. A k prvnímu místu má blíže, ztrácí na něj jen dva body.

Rangers by ale určitě měli zapracovat na své střelecké produkci, když přijde na pohárové zápasy, protože mají průměr pouze jedné vstřelené branky na zápas. Doma je to nepoměrně lepší, skotský celek má v Premiership průměr lehce přes dva zásahy na utkání. Pořád mu to ale stačí až na druhé místo. Naposledy si nedokázal poradit s Aberdeenem, s nímž se Clementův tým rozešel s remízou.

Kyperský Aris v tak dobrém rozpoložení ani zdaleka není. V posledních šesti soutěžních duelech prohrál už třikrát, což se odráží zejména na poli Evropské ligy. Patří mu až poslední místo, i když je pravda, že v případě vlastního vítězství a naopak porážky pražské Sparty by český tým mohl předskočit. V tuto chvíli jsou od sebe vzdáleni jen jeden bod. Favoritem nicméně zůstávají právě domácí Rangers.

Rangers FC - pravděpodobná sestava:
Butland - Tavernier, Goldson, Balogun, Barišić - Lundstram, Cifuentes - Cantwell, Lawrence, Sima - Danilo

Aris Limassol - pravděpodobná sestava:
Vaná - Yago, Urošević, Moucketou-Moussounda, Caju - Szöke, Struski - Montnor, Kokorin, Mayambela - Babicka

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.36 - 9.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Betis (ESP)
4
3
0
1
7 : 3
9
2
Rangers FC (SCO)
4
2
1
1
4 : 3
7
3
Sparta Praha (CZE)
4
1
1
2
5 : 6
4
4
Aris Limassol (CYP)
4
1
0
3
5 : 9
3

Skupina D

Atalanta Bergamo - Sporting CP

čtvrtek 18:45

Skupina D letošního ročníku Evropské ligy měla dva velké favority a tyto prognózy se zatím naplňují, nicméně o postupujících do osmifinále ještě není rozhodnuto. Nejlépe si zatím vede italská Atalanta, která v dosavadních čtyřech zápasech ani jednou neprohrála a díky třem vítězství suverénně vede. Teď si může s předstihem zajistit přímý postup do osmifinálové fáze a to za předpokladu, že před vlastními fanoušky neprohraje s portugalským Sportingem.

Celek z Bergama zaznamenal jedinou nečekanou ztrátu v Rakousku se Sturmem (2:2), jinak stejného protivníka přehrál v odvetě nejtěsnějším poměrem 1:0 a porazil polský Raków (2:0) i právě svého nadcházejícího protivníka v Lisabonu (2:1). Domácí nyní vedou před Sportingem o tři body a vzhledem k výsledku úvodního duelu jim stačí k jistotě prvního místa i remíza, což rozhodně je v jejich silách.

Hosté se kromě již zmiňované porážky s italským soupeřem rozešli smírně s polským vyzyvatelem (1:1), v odvetě ho však těsně přehráli stejně jako hned na úvod protivníka ze Štýrského Hradce (v obou případech 2:1). Se sedmi body jim tedy náleží druhá pozice, před Sturmem jsou o tři body a minimálně druhou příčku zaručující play-off o osmifinále EL tedy mají ve svých rukách.

Svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho však příliš nezáří v domácí Serii A. V dosavadních třinácti zápasech získali dvacet bodů a patří jim až třetí příčka, za vedoucím Interem zaostávají o propastných dvanáct bodů. Naposledy v lize přivítali obhájce mistrovského titulu z Neapole a utrpěli porážku 1:2. Domácí celek se momentálně musí obejít bez El Bilala Tourého a nově i De Ketelaereho, jistotu startu nemá ani Palomino.

"Vzhledem k vývoji ve skupině je tento souboj nesmírně důležitý a já věřím, že ho zvládneme. Sporting se však řadí mezi týmy, které mají jen ty nejvyšší ambice, a jsem přesvědčen, že proti nám předvede houževnatý výkon. Velký pozor si musíme dát na jeho rychlý přechod na útočnou polovinu a nebezpečné centry ze stran," vyjádřil se Gasperini s opatrností v hlase.

Sporting naposledy sehrál ligové utkání před necelými třemi týdny (krutá porážka 1:2 v městském derby s Benficou), o víkendu deklasoval ve 4. kole Taça de Portugal amatérský tým Dumiense vysoko 8:0. Kouč Rúben Amorim postrádá Fresnedu a pravděpodobně i Catama, Bragançu či Edwardse. "Atalantě máme co vracet, a i když to na její půdě bude nesmírně obtížné, tak máme kvality na to vyhrát a vrátit se do hry o prvenství ve skupině," pronesl Amorim odhodlaně.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Rafael Toloi, Djimsiti, Kolasinac - Zappacosta, De Roon, Ederson, Bakker - Lookman, Scamacca, Muriel

Sporting CP - pravděpodobná sestava:
Adán - Diomandé, Coates, Goncalo Inacio - Ricardo Esgaio, Hjulmand, Morita, Nuno Santos - Trincao, Gyokeres, Pedro Goncalves

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.73 - 3.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SK Sturm Graz - Raków Częstochowa

čtvrtek 18:45

Merkur Arena se ve čtvrtek navečer stane dějištěm zajímavého duelu domácího Sturmu Graz a polské návštěvy z Rakówa. Zatímco hosté doufají maximálně ve třetí příčku, domácí Sturm je pod tlakem a věří v postup.

Prvním týmem ve skupině D je podle očekávání Atalanta a teď jde hlavně o to, kdo by ji mohl mezi nejlepších 16 týmů doprovodit. Velkým favoritem je samozřejmě Sporting, který může za určitých okolností Atalantu dokonce na první příčce vystřídat. Jen tři body za Portugalci se ale nachází Sturm Graz, který rozhodně ještě neřekl poslední slovo. A právě v tomto hracím dni může udělat velký krok ke druhému místu.

Sporting totiž hraje právě s Atalantou, přičemž Sturm Graz doma očekává návštěvu posledního mužstva tabulky. V posledním kole pak Sturm Graz hraje právě se Sportingem v možném utkání o vše. Svěřenci trenéra Christiana Ilzera se navíc na tohle důležité klání naladili velmi dobře, když v rámci rakouské Bundesligy vyhráli dva poslední duely. Nejprve si poradili o tři branky s Austrií Klagenfurt a posléze jim stačily dva přesné zásahy na zdolání Austrie Lustenau. Dál tak stíhají vedoucí Red Bull Salzburg.

Raków není zrovna v ideální formě, protože z posledních šesti soutěžních duelů se mu povedlo vyhrát jen dvakrát. Minule v rámci ligy znovu remizoval s Cracovií a v tabulce polské Ekstraklasy ho od prvního Śląsku Wrocław dělí už osm bodů.

SK Sturm Graz - pravděpodobná sestava:
Marić - Gazibegović, Affengruber, Lavalee, Schnegg - Gorenc-Stanković, Prass, Bøving, Horvat - Sarkaria, Włodarczyk

Raków Częstochowa - pravděpodobná sestava:
V. Kovačević - Tudor, A. Kovačević, Rundić - Silva, Lederman, Kochergin, Plavšić - Nowak, Kittel, Cebula

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.61 - 4.39

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Atalanta Bergamo (ITA)
4
3
1
0
7 : 3
10
2
Sporting CP (POR)
4
2
1
1
6 : 5
7
3
SK Sturm Graz (AUT)
4
1
1
2
4 : 5
4
4
Raków Częstochowa (POL)
4
0
1
3
2 : 6
1

Skupina E

Liverpool FC - LASK Linz

čtvrtek 21:00

Reds zažili v uplynulém ročníku anglické ligy velké zklamání a na evropské scéně se tak pro letošek musí "spokojit" s Evropskou ligou. V ní jsou považováni za jedny z největších favoritů na celkové prvenství a až do minulého utkání si vedli naprosto suverénně, teď se pokusí vrátit na vítěznou vlnu proti zřejmě největšímu outsiderovi skupiny E. Pokud ve čtvrtek zvítězí a francouzské Toulouse nevyhraje nad belgickým RU Saint-Gilloise, tak si zajistí přímý postup do osmifinále z prvního místa.

Anglický velkoklub totiž v prvních třech duelech nezaváhal - hned na úvod vyhrál v Rakousku po výsledku 3:1, poté si poradil s RU (2:0) a vzápětí na stadionu Anfield deklasoval Toulouse 5:1. Ovšem před třemi týdny mu naprosto nevyšla odveta ve Francii a porážku 2:3 si určitě za rámeček nedá. I přesto však vévodí skupině se ziskem devíti bodů a před druhým Toulouse je o body dva.

Svěřenci dlouholetého německého manažera Jürgena Kloppa se v Premier League snaží po čtyřech letech vrátit na anglický trůn. V dosavadních třinácti případech prohráli jen jednou a hned osmkrát zvítězili, v tabulce jim patří třetí příčka se ziskem osmadvaceti bodů a za vedoucím Manchesterem City zaostávají o body dva. Právě se Citizens sehráli v sobotu očekávaný šlágr a i přes inkasovanou branku v podání hvězdného Erlinga Haalanda získali alespoň bod za nerozhodný výsledek 1:1 díky trefě Alexandera-Arnolda zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Klopp však z tohoto prestižního utkání počítá dvě velmi citelné ztráty - brankářská jednička Alisson Becker i důležitý portugalský křídelník Diogo Jota si poranili stehenní sval a svému celku budou nějakou dobu chybět. "Oba jsou mimo hru. Aliho zranění je lehčího charakteru, ale pravděpodobně vynechá několik zápasů. Diego bude chybět o něco déle, přesnější dobu zatím neznám," uvedl Klopp na adresu svých opor.

Tomu dále scházejí Bajčetić, Robertson i Thiago Alcântara. "Už teď nám chybělo několik hráčů. Mimo hru jsou Thiago a Robbo, nyní k nim přibyli Diogo s Alim. Jsou to citelné ztráty, budeme muset rozložit zátěž na více hráčů." Mezi třemi tyčemi by v tuto chvíli měl dostat šanci irský rodák Caoimhin Kelleher. "Příležitost si určitě zaslouží a všichni doufáme, že ukáže svůj plný potenciál," nastínil Klopp aktuální situaci.

LASK v hlavní fázi EL nezískal v úvodních třech střetnutích ani bod, avšak naposledy oživil naději díky nečekaně vysokému vítězství 3:0 nad belgickým soupeřem. V tabulce sice zůstal poslední, nicméně jeho šance na jarní část evropských pohárů stále existuje. V ligové generálce na toto prestižní klání přehrál tým WSG Tirol (1:0) a v Bundeslize se nachází na třetím místě s osmadvaceti body. Kouč Thomas Sageder nemá k dispozici Taouiho, Wiesingera a zřejmě ani Darboeho.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Alexander-Arnold, Konaté, Quansah, Gomez - Elliott, Endo, Gravenberch - Doak, Gakpo, Díaz

LASK Linz - pravděpodobná sestava:
Lawal - Andrade, Talovyerov, Ziereis - Stojkovič, Horvath, Ljubič, Bello - Ljubičič, Zulj, Usor

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.92 - 24.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Toulouse FC - RU Saint-Gilloise

čtvrtek 21:00

Toulouse se blíží postupu, ale nevzdává ani boj o první místo. To by v konkurenci Liverpoolu bylo velkým překvapením. Toulouse se v předposledním utkání skupinové fáze utká se třetím Saint-Gilles a půjde o klíčový zápas z hlediska postupu.

Tady bude o co hrát a zřejmě se v této skupině dočkáme ještě velkého drama. A nebo bude už po tomto předposledním kole jasno. Toulouse je na druhém místě a nevzdává se první příčky. Na Liverpool, který se jí podle očekávání ujal, mu totiž chybí jen dva body, což rozhodně není nepřekonatelná překážka. Francouzi ale musí zvládnout svůj part a pak doufat i v nepravděpodobnou pomoc posledního LASKu.

Situace je z pohledu obou týmů vlastně jasná. Pokud se domácímu Toulouse teď povede vyhrát, je konec a Saint-Gilles už nemá šanci v posledním utkání skupiny postoupit. Toulouse naopak bude v takovém případě bojovat až do posledních chvil o první místo. A to není nereálný sen, protože v posledním hracím dni se utká s posledním LASKem Linz.

Zápas s Belgičany je nicméně ošidný, o čemž se skvadra trenéra Carlese Martíneze přesvědčila už při prvním vzájemném duelu, jenž skončil remízou. Před odvetným utkáním na Stadium de Toulouse se navíc Francouzům nepovedlo získat dobrý výsledek a naposled prohrálo s domácím OGC Nice. Tím smazalo dobrý výkon proti Liverpoolu, s nímž minule vyhrálo.

Saint-Gilles si vede přeci jen o trochu lépe a v domácí Jupiler Pro League po jasné výhře 3:0 nad Kortrijkem vydolovalo aspoň bod z návštěvy Gentu. I díky tomu po patnácti odehraných kolech stále sídlí na první příčce s náskokem čtyř bodů na druhý Anderlecht. A teď hodlá vložit všechny síly do poslední šance postoupit.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Costa, Nicolaisen, Diarra - Donnum, Sierro, Casseres Jr., Suazo - Schmidt, Dallinga

RU Saint-Gilloise - pravděpodobná sestava:
Moris - Mac Allister, Machida, Burgess - Castro-Montes, Amani, Vanhoutte, Lapoussin - Puertas - Amoura, Eckert Ayensa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.59 - 3.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC (ENG)
4
3
0
1
12 : 5
9
2
Toulouse FC (FRA)
4
2
1
1
6 : 8
7
3
RU Saint-Gilloise (BEL)
4
1
1
2
3 : 7
4
4
LASK Linz (AUT)
4
1
0
3
5 : 6
3

Skupina F

Maccabi Haifa - Stade Rennes

čtvrtek 18:45

Rennes sice trochu pronásleduje druhý Villarreal, ale Francouzi mají na čele pořád náskok tří bodů. Ve čtvrtek večer můžou udělat definitivní tečku za postup, až se v Puskás Areně v Budapešti utkají s "domácím" mužstvem Maccabi Haifa.

Ani Maccabi Haifa samozřejmě není ještě bez šance, ale čeká ho pořádný kus práce, pokud se chce kvalifikovat do další fáze. Mimochodem by se mu to povedlo poprvé od sezony 2006/2007, tehdy ještě v rámci Poháru UEFA. Faktem je, že Maccabi je sice až poslední s jediným bodem, ale má ve svých rukách jeden nepopiratelný trumf, jeden zápas k dobru. Ten sehraje s Villarrealem a teprve tento duel by mohl rozhodnout o tom, zda se izraelský celek posune dál, nebo ne.

Zatím se svěřencům trenéra Messaye Dega povedlo vstřelit jeden jediný gól, takže je jasné, kde Maccabi nejvíc tíží pata. Na druhou stranu po několika odložených kolech izraelské nejvyšší soutěže si Maccabi znovu dopřálo jeden soutěžní zápas, když v sobotu odehrálo vítězně ligové kolo proti Hapoelu Petach-Tikva.

Rennes se v poslední době moc nedaří a to zejména venku. Ze sedmi posledních soutěžních utkáních na půdě soupeře vyhrálo Rennes jediný duel. Teď má ale (staro)nového trenéra, neboť propuštěného Genésia vystřídal navrátilec Julian Stéphan. A viděl, jak jeho svěřenci naposledy porazili 3:1 Reims. V Evropské lize se jim daří lépe, jsou první a vyhráli tři ze čtyř duelů.

Maccabi Haifa - pravděpodobná sestava:
Kaiuf - Sundgren, Seck, Goldberg, Cornud - Mohamed, Jaber - Khalaili, Chery, Hajaj - Pierrot

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Doue, Wooh, Theate, Truffert - Le Fee, Matić - Bourigeaud, Blas, Terrier - Kalimuendo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.46 - 4.03 - 1.76

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Panathinaikos FC

čtvrtek 21:00

Villarreal byl před hlavní fází Evropské ligy považován za největšího kandidáta na přímý postup do osmifinále a zatím si nevede úplně špatně, ovšem se šesti body mu náleží druhá pozice a za francouzským lídrem z Rennes zaostává o tři body. Na kontě má dvě výhry a jednu porážku, oproti dvěma úhlavním rivalům o postup však ještě disponuje dohrávkou 3. kola s izraelským outsiderem Maccabi Haifa, který ho čeká příští středu.

"Žlutá ponorka" se tak momentálně musí vypořádat s velmi náročným programem. V dosavadním průběhu skupiny F nejprve selhala právě na řecké půdě, když svému nadcházejícímu soupeři nečekaně podlehla po výsledku 0:2. Nicméně reputaci si vzápětí spravila s Rennes (1:0) a před třemi týdny otočila utkání právě s Haifou díky dvěma trefám v závěrečné desetiminutovce (2:1).

Villarrealu se v tuto chvíli příliš nedaří v LaLize - v dosavadních čtrnácti duelech vybojoval jen patnáct bodů a patří mu až dvanáctá pozice, nicméně v nedělní generálce si poradil s konkurenční Osasunou (3:1). "Toto utkání může hodně napovědět, zda budeme mít reálnou šanci obsadit první místo a postoupit tedy do osmifinále EL. Panathinaikos v úvodním utkání ukázal své kvality, teď jsme ale doma my a za každou cenu hodláme získat tři body," vyjádřil se lodivod španělského favorita Marcelino García Toral.

Ten se v tomto střetnutí musí obejít bez Mandiho, Pina a norského útočníka Sørlotha, jistotu startu dále nemá ani Denis. Naopak velkolepý návrat může oslavit Coquelin, jenž si v únoru tohoto roku přetrhl kolenní vazy a po více než devítiměsíční pauze by se teď mohl vrátit do hry.

Hostující celek po překvapivém skalpu španělského favorita upadl do krize a ve třech zápasech vybojoval jediný bod po bezbrankové remíze s Maccabi. V následujících dvou střetnutích se utkal s Rennes a v obou případech odcházel z trávníku poražen (1:2, 1:3). V tabulce je tedy třetí se čtyřmi body o dva body právě za Villarrealem. Srbský trenér aténského klubu Ivan Jovanović postrádá Magnussona, Palmera-Browna i Juankara.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Foyth, Albiol, Cuenca, Pedraza - Akhomach, Capoue, Parejo, Baena - Moreno, Morales

Panathinaikos FC - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Vagiannidis, Schenkeveld, Jedvaj, Mladenovič - Arao, Perez, Gnezda Cerin - Mancini, Bernard, Ionnidis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.82 - 4.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Stade Rennes (FRA)
4
3
0
1
8 : 3
9
2
Villarreal CF (ESP)
3
2
0
1
3 : 3
6
3
Panathinaikos FC (GRE)
4
1
1
2
4 : 5
4
4
Maccabi Haifa (ISR)
3
0
1
2
1 : 5
1

Skupina G

Servette Ženeva - AS Řím

čtvrtek 21:00

AS Řím v minulém kole prohrálo se Slavií a přišlo o první místo ve skupině, které si bude chtít vzít zpět. K tomu ale potřebuje pomoc posledního Sheriffu a také vítězství na půdě Servette. Domácí mužstvo se nicméně pyšní velmi dobrou formou, Vlky proto nečeká nic jednoduchého.

Tým trenéra Reného Weilera se soustředí primárně na postup do Evropské konferenční ligy než na reálný boj o postup. Momentálně mu patří solidní třetí příčka s náskokem tří bodů na poslední Sheriff. Z toho je patrné, že se nemůže cítit zas tak uvolněně, protože i Sheriff bude chtít o jaro v evropských pohárech zabojovat. Švýcarský celek si každopádně užívá velmi dobrou formu, a to především v domácí lize.

V rámci švýcarské Super League si mužstvo, vedené od července tohoto roku padesátiletým rodákem z města Winterthur, počíná obstojně a patří mu třetí místo. Na vedoucí FC Curych mu přitom schází jen dva body, a se svou formou tak může na prvenství určitě pomýšlet. Naposledy si Servette doma na Stade de Genève poradilo snadno 2:0 s Grasshopperem Curych díky trefám Guillemenota s Cognatem.

S AS Řím ovšem nemá Servette moc dobré zkušenosti, neb od něj naposledy v Římě dostalo v říjnu potupné čtyři branky. To ale také byla poslední porážka švýcarského výběru, od té doby na něj nikdo recept nenašel. Římané by moc rádi zopakovali podobný výsledek, jenže v jejich sezoně jsou čtyři branky za zápas spíš výjimkou.

Nejblíž tomu Vlci byli teď v neděli v lize, kdy se doma postavili proti Udinese. Závěr jinak docela vyrovnaného zápasu nabídl dvě branky, obě do sítě brankáře Silvestriho, a Giallorossi zvítězili 3:1. I díky tomu zůstali v lize na dostřel vysněné čtvrté příčce, která je z jejich pohledu absolutní nutností. Tentokrát potřebují svěřenci trenéra Josého Mourinha vylepšit své renomé v pohárech, kde naposledy inkasovali tvrdý úder od domácí Slavie. Kvůli tomu klesli na druhou příčku, a ta jim ke klidu nestačí. Problémy v jejich obraně zatím nevyřeší stále zraněný Chris Smalling, který se vrátí zřejmě až v lednu.

Servette Ženeva - pravděpodobná sestava:
Mali - Tsunemoto, Rouiller, Severin, Kaloga - Bolla, Cognat, Diba, Kutesa - Guillemenot, Crivelli

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Mancini, Llorente, Ndicka - Karsdorp, Cristante, Paredes, Bove, El Shaarawy - Belotti, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.42 - 3.83 - 1.81

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sheriff Tiraspol - Slavia Praha

čtvrtek 21:00

Slávisté ve čtvrtek nastoupí v Tiraspolu proti Šeriffu k předposlednímu pátému utkání ve skupině Evropské ligy a mohou si definitivně zajistit účast ve vyřazovací fázi. Pokud Pražané proti moldavskému šampionovi navážou na říjnové domácí vítězství 6:0, bez ohledu na zbylé výsledky postoupí. V případě, že Servette Ženeva v druhém zápase neporazí AS Řím, projde český vicemistr do jarní části soutěže, i kdyby v Tiraspolu nebodoval. Červenobílým bude kvůli zlomenině nosu chybět na lavičce trenér Jindřich Trpišovský, kterého zastoupí asistent Jaroslav Köstl.

Slávisté v minulém kole doma zvítězili nad AS Řím 2:0 a díky lepšímu skóre vedou před italským finalistou předchozího ročníku skupinu. Třetí Servette ztrácí pět bodů a poslední Tiraspol má jediný bod. Pražané už získali jistotu nejhůře třetího místa, které znamená účast ve vyřazovací fázi nižší Evropské konferenční ligy. Jarní část pohárů si zahrají potřetí za poslední čtyři sezony.

Slávisté se v posledních dvou zápasech skupiny pokusí udržet první místo, které znamená postup přímo do osmifinále. Oproti AS Řím mají o tři branky lepší skóre. "Přáli jsme si dostat se do situace, že to budeme mít ve svých rukou. Ale musíme to ve zbývajících dvou zápasech proměnit. Po fantastickém zápase s AS Řím jsme se o skóre dostali na špici tabulky a pokusíme se tam udržet," řekl v nahrávce pro média od klubu Köstl.

"Jde o prestiž, peníze, koeficient i lepší nasazení do jara. Uděláme maximum pro to, abychom uspěli a první místo uhájili. I když to z mnoha důvodů bude asi diametrálně odlišný zápas než doma s Tiraspolem," doplnil Köstl. Slávisté mají s dvěma inkasovanými góly spolu s Leverkusenem nejlepší obranu skupinové fáze soutěže.

Hlavní trenér Trpišovský v minulém týdnu utrpěl při bagu zlomeninu nosu. Při víkendovém ligovém utkání s Českými Budějovicemi (2:1) byl na lavičce, do Moldavska ale neodcestoval. "S Jindrou v týmu spolupracujeme už nějakých 10 let, takže zhruba všichni víme, kdo co má dělat. Jsme v tomhle tým. Doufáme, že nějaká zásadní změna to zase nebude," řekl Köstl.

"Samozřejmě změna to bude v samotném koučování na hřišti. Ale to už jsme si taky za kariéru několikrát zkusili. Věřím, že Jindra bude co nejdříve v pohodě a že mu uděláme radost výsledkem a postupem," doplnil třiatřicetiletý asistent.

Slavia říjnovým domácím vítězstvím 6:0 nad Tiraspolem vyrovnala nejvyšší výhru skupinové fáze celé Evropské ligy. Suverénně nejlepšímu moldavskému klubu posledních let částečně oplatila smolné vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů z roku 2009, kdy vypadla po remízách 0:0 venku a 1:1 v Edenu.

Šeriff si chce napravit reputaci po venkovním debaklu a ve 12. utkání proti českým týmům v soutěžích UEFA dosáhnout na teprve druhé vítězství. Tiraspol už ztratil naději na postup do jarní části Evropské ligy, může však ještě projít do vyřazovací fáze Konferenční ligy.

"Víme, jaký dorazí soupeř. Musíme se před ním mít na pozoru. Venku jsme utrpěli debakl 0:6, před svými fanoušky se to pokusíme napravit. Připravujeme se na zápas velmi pečlivě," řekl trenér Šeriffu Roman Pylypčuk, který převzal mužstvo nedlouho po debaklu v Edenu po kouči Robertu Bordinovi.

Zápas v Tiraspolu začne ve čtvrtek v 21:00, v hlavním městě proruského regionu Podněstří je o hodinu více. Slávisté budou ze zdravotních důvodů postrádat defenzivní oporu Tomáše Holeše či záložníka Petra Ševčíka. Šeriffu budou scházet dva hráči kvůli trestu za vyloučení v minulém utkání v Ženevě.

Sheriff Tiraspol - pravděpodobná sestava:
Koval - Apostolakis, Tovar, Garananga, Artunduaga - Badolo, Talal, Joao Paulo, Luvannor - Ricardinho - Ankeye.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Mandous - Vlček, Ogbu, Masopust - Tomič, Zafeiris, Oscar, Wallem - Provod, Jurečka - Chytil.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.22 - 3.81 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha (CZE)
4
3
0
1
10 : 2
9
2
AS Řím (ITA)
4
3
0
1
8 : 3
9
3
Servette Ženeva (SUI)
4
1
1
2
3 : 8
4
4
Sheriff Tiraspol (MDA)
4
0
1
3
3 : 11
1

Skupina H

Molde FK - Qarabağ Ağdam

čtvrtek 21:00

Rozhodne se o postupujících ze skupiny H již ve čtvrtek? Nebo si ještě počkáme? To určí souboj mezi Molde a Karabachem. Právě tyto dvě mužstva bojují o zbývající místenku, která jim zaručí pokračování v Evropské lize i na jaře. Dost možná ji získá vítěz nadcházejícího vzájemného klání. Avšak ani to není jisté.

Poprvé se oba týmy utkaly v září. Tehdy byl šťastnější Karabach, jenž norského soupeře přemohl díky jediné přesné trefě. Tím si vybojoval výhodnější pozici, o níž lze hovořit i nyní, kdy mají obě mužstva na svém kontě shodný počet šesti bodů. Ázerbájdžánský celek by totiž případná čtvrteční ztráta bodů až tolik nebolela. Zřejmě by se nezlobil ani za remízu, neboť v závěrečném skupinovém klání jej čeká slabý Häcken. To Molde se za další dva týdny utká s lídrem skupiny Leverkusenem.

Na čtvrteční seanci se tedy musí důkladně připravit především zástupce norské kopané. Potřebuje vyhrát, jinak to už bude mít dost těžké. A vzhledem k výsledku prvního vzájemného duelu by se Molde hodila výhra o dva či více gólů. Prohra domácích by naopak přiřkla druhé místo Karabachu.

Po zimní pauze budou v evropských pohárech pravděpodobně pokračovat oba kluby. Nicméně jen jeden z nich zůstane v Evropské lize, neboť třetí nejlepší tým skupiny se "propadne" do Evropské konferenční ligy.

Molde bude postrádat brankáře Jacoba Karlstrøma a obránce Martina Linnese. Hostům zase nepomůže záložník Júlio Romão, jenž si odpyká disciplinární trest za žluté karty.

Molde FK - pravděpodobná sestava:
Petersen - Haugan, Øyvann, Ellingsen, Løvik, Haugen - Eriksen, Kaasa, Breivik - Eikrem, Gulbrandsen

Qarabağ Ağdam - pravděpodobná sestava:
Luňov - Vešović, Mustafazada, Medina, Cəfərquliyev - Janković, L. Andrade, Zoubir, P. Andrade, Benzia - Juninho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.75 - 3.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

BK Häcken - Bayer Leverkusen

čtvrtek 21:00

Do zasněženého Göteborgu dorazil ve středu Leverkusen, aby se zde o den později utkal s Häckenem. Hosté si ve Švédsku mohou pojistit prvenství ve skupině, domácí pak budou bojovat o první body a udržení naděje na postup. Na straně německého výběru by do utkání mohl po zranění zasáhnout útočník Patrik Schick.

Až do konce roku nemusí Leverkusen brát zápasy v Evropské lize tak vážně. Skupině H po čtyřech vyhraných zápasech bez potíží vévodí a už jen velká shoda okolností by jej připravila o prvenství i jarní pokračování v soutěži. O víkendu navíc Werkself čeká důležité střetnutí v německé Bundeslize s Dortmundem, v němž bude hájit prvenství v soutěži. Odpočinek by tedy rozhodně byl namístě.

Řečí o podcenění se však ze strany B04 jen tak nedočkáme. Spíše naopak. "Cíl je jasný: chceme vyhrát a zajistit si vítězství ve skupině," vzkázal sportovní ředitel Leverkusenu Simon Rolfes. S Werkself se do Švédska vypravil taky Patrik Schick, přičemž trenér hostů Xabi Alonso již dříve prohlásil, že právě proti Häckenu by český forvard mohl zase dostat šanci. Výletu do Švédska se naopak neúčastní záložník Florian Wirtz, jehož limituje bolavý sval. Na marodce německého mužstva figurují taky obránci Timothy Fosu-Mensah s Arthurem.

Häcken si zatím v Evropské lize počíná mnohem hůř než Leverkusen. Ve skupině H prohrál vše, co šlo, a jestliže chce udržet alespoň papírové šance na postup dál, musí ve čtvrtek zvítězit. Což vzhledem k rozložení sil není moc pravděpodobné. Předem se ale domácí nevzdávají a věří, že jim proti Werkself pomohou fanoušci. "Je to silný soupeř, takže potřebujeme veškerou pomoc a podporu, kterou můžeme dostat. Podpora nás bude motivovat k tomu, abychom zítra vyhráli," prohlásil mladý záložník BK Momodou Sonko.

Zástupce švédské kopané hlásí hned několik marodů. Proti Leverkusenu si z důvodu zranění nezahrají zadák Johan Hammar, středopolaři Valgeir Lunddal se Simonem Gustafsonem a Jacobem Barrettem Laursenem a útočníci Filip Trpcevski s Blairem Turgottem.

BK Häcken - pravděpodobná sestava:
Abrahamsson; Sandberg, Hovland, Hodzic, Abdulrazak - Rygaard, Samuel Gustafson, Romeo - Sonko, Chilufya, Hrstić

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Kovář - Stanisic, Tah, Hincapié - Tella, Xhaka, Andrich, Grimaldo - Adli, Wirtz - Boniface

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.42 - 5.75 - 1.33

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen (GER)
4
4
0
0
12 : 2
12
2
Molde FK (NOR)
4
2
0
2
9 : 5
6
3
Qarabağ Ağdam (AZE)
4
2
0
2
3 : 6
6
4
BK Häcken (SWE)
4
0
0
4
2 : 13
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
alien17

Zdar. Prosim Vás, EF komunita už mi jednou pomohla, tak to zkusim znova. Slíbil jsem pomoc se sběrem dat a chtěl jsem Vás požádat, zda byste mohli vyplnit dotazník, který se týká vnímání zahraničních hráčů ve fortuna lize tzv. Fotbalových migrantů? Je to dlouhodobý výzkum a probíhá další kolečko sběru aktuálních dat. Děkuju

https://forms.gle/jnZs3D4aLcLWULSn8

Reagovat
Moshe Dajan

Michael? GREGORITSCH!!!! Micheal? GREGORIIIIIITSCH!!!!

Reagovat
Moshe Dajan

GREGORI THC!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele