Exkluzivní rozhovor s Janem Kollerem

11.08.2022, 10:28
Rozhovory
Jan Koller (© AFP)
Zaujalo nás
Do kin míří dokument Jan Koller - Příběh obyčejného kluka. Jan Koller je doposud nejlepším střelcem české fotbalové reprezentace. Rok před svými 50. narozeninami přinesl svým fanouškům autobiografický film a při té příležitosti pro web Eurofotbal zavzpomínal na svou bohatou kariéru.

Eurofotbal: Počítám, že jste měl možnost mluvit do finálního sestřihu ...
Jan Koller: Jasně. Viděl jsem ho po těch pasážích, to znamená dětství, Sparta, Lokeren ... Pak jsem si k tomu vždycky řekl své, ale většinou jsem hned souhlasil. (smích) Za celou dobu jsem vlastně neměl ani jednu připomínku. Petr to zvládnul přesně tak, jak jsme si to představovali.

Takže není nic, třeba nějaká událost, o které vás mrzí, že se nakonec do finálního sestřihu nedostala?
Ne, ne. Z tohohle pohledu tam nebylo nic. Spíše mě mrzelo, že jsem tam nedostal ještě dva lidi, které jsem chtěl. A to byl pan [Matthias] Sammer, můj trenér v Dortmundu. A pan trenér Brückner. Pana Sammera jsme nedohnali. Pan Brückner to musel dvakrát odříct, a pak už se to bohužel nestačilo dotočit.

Když jste zmínil Karla Brücknera, jste pořád v kontaktu s tou partou z Portugalska?
Jo, musím říct, že jsme hodně v kontaktu. Chodíme společně hrát hokej, kde nás je z té portugalské party osm nebo devět. Ale i s ostatními, kteří žijí jinde, jsme pořád v kontaktu. Za to jsem moc rád, že jsme zůstali kamarádi a že jsme pořád ta parta jako v roce 2004.

Další turnaj, na kterém jste si zahrál, bylo mistrovství světa 2006. Ze všech šampionátů, které jsem zažil, na tenhle osobně vzpomínám nejradši. Ale pro vás bude asi dost hořkosladký ...
Tak pro mě určitě. Je to jediné mistrovství, na kterém jsem hrál. Zahrál jsem si pětačtyřicet minut, pocítil jsem radost z gólu i z vítězství, ale bohužel jsem se zároveň zranil a šampionát pro mě skončil. A po dvou dalších zápasech skončil i pro celý náš tým.

Bylo to tenkrát tak, že jste odjel domů hned po zápase s USA, anebo jste s týmem zůstal i na zbylé dva duely proti Ghaně a Itálii?
Já jsem s týmem zůstal až do konce, protože se řešilo, že kdyby se postoupilo, tak bych třeba mohl hrát. Ale pak jsem s tím zraněním stejně marodil skoro měsíc, protože ta trhlina tam byla větší, takže bych stejně neměl šanci nastoupit. Ale určitě bych zůstal s týmem až do konce.

I v dokumentu se mluví o tom, že jste stále nejlepší střelec v historii české reprezentace. Myslíte, že má Patrik Schick na to, aby vás překonal? Nebo vidíte v současnosti ještě nějaký další talent, o kterém byste řekl, že se přes tuhle hranici může dostat?
(úsměv) Patrik Schick na to určitě má, protože je to opravdu skvělý útočník, který má formu. A když si tu formu udrží, bude zdráv a bude mít dobrý tým, který mu bude dělat ten servis, tak si myslím, že by to klidně mohl zvládnout. Ale samozřejmě jednoduché to nebude. Musí se vám to tam všechno sejít, jako se to tenkrát sešlo mně. A třeba i Milanovi Barošovi, se kterým jsme si výborně rozuměli, byli jsme oba zdraví a dávali jsme góly, protože nás spoluhráči zásobovali kvalitními přihrávkami.

Vzpomínáte si na zápas proti Makedonii z roku 2005, kdy jste dal čtyři góly?
Ano, vzpomínám. To bylo v Teplicích, kde jsme prohrávali, ale pak jsme spustili gólovou smršť.

Na plakátu k filmu Jan Koller - Příběh obyčejného kluka jste v dresu Borussie Dortmund. Mohl jste mluvit i do toho, jak bude právě plakát vypadat? Konzultoval to s vámi režisér Petr Větrovský a další tvůrci?
Jo, konzultovali jsme to. Řešili jsme jak název, tak plakát. A na všem jsme se shodli. (úsměv)

Asi to bude složitější otázka, ale přesto. O kom z vašich bývalých spoluhráčů byste rád viděl takovýto dokument?
(smích) O všech. Cesta Pavla Nedvěda by určitě byla zajímavá, taky Milana Baroše ... Těch námětů na dokument by bylo hodně.

Před odchodem do Bundesligy jste měl i nabídku z Premier League, konkrétně z Fulhamu. V dresu BVB jste pak dával okolo patnácti gólů za sezonu. Během tohohle období další nabídka z Anglie už nepřišla?
Tak já jsem čekal na nabídku z těch TOP 4 nejlepších klubů. Ale tam už to pak bylo i tím, že jsem byl starší, už mně bylo třicet let, takže jsem pro ty TOP kluby už nebyl tak zajímavý. Kdybych měl stejnou formu a bylo by mně třeba třiadvacet čtyřiadvacet, tak by ta nabídka třeba přišla.

Z pěti nejlepších evropských lig jste hrál v Německu a ve Francii. Lákala by vás třeba i španělská La Liga nebo italská Serie A?
Ani La Liga, ani Serie A mě nelákaly. Lákala mě ta Premier League, a to už v době, kdy jsem hrál ještě v Belgii. Kdyby nepřišla nabídka z Fulhamu, ale z těch TOP klubů, tak bych zvolil tu anglickou cestu, kam jsem se s mým stylem přeci jenom hodil víc. Ale vůbec nelituju, v Dortmundu jsem prožil krásné roky, dodnes tam máme skvělý vztah. Vlastně tam hraju i za tým legend, takže jsem rád.

Kdybyste měl uvést přednosti a nedostatky Bundesligy a Ligue 1 v době, kdy jste tam hrál, které by to byly?
Ve Francii je liga strašně dynamická, rychlá a náročná pro typ jako jsem já. Je to opravdu kvalitní soutěž a není jednoduché se tam prosadit. A nedostatky budou spíše okolo toho, že není tak zpopularizovaná jako ta německá. V Německu je pro lidi fotbal všechno, ve Francii je těch sportů víc, takže návštěvnost není taková, jakou by si ta liga zasloužila. V Německu je liga hodně navštěvovaná, jsou tam výborné stadiony i zázemí. Německé možná škodí akorát to, že Bayern je bezkonkurenční.

Teď z Bayernu odešel Robert Lewandowski. V Dortmundu jste se s ním minul, ale oba vás tam vykradli. Vás dokonce pětkrát, jeho manželku Annu, špičkovou karatistku, zase zloději dokonce svázali. V jiných angažmá se vám nic takového nestalo?
Ne, nikdy. To jsem zažil jenom v Dortmundu. Tam to zažívali všichni hráči. Třeba Matthiasi Sammerovi, když tam ještě hrál, unesli manželku i s dítětem. To byl velikánský případ, ale na nátlak veřejnosti a té medializace to jeden únosce položil a přiznal se. Kriminalita tam byla velká a zažila ji spousta hráčů. Andy Möller byl prý vykraden třináctkrát, dodnes drží rekord. Z tohohle pohledu to bylo v Dortmundu náročné.

Svého času jste hrál ve Francii za třetiligové Cannes. Měl jste možnost se podívat na ten slavný filmový festival?
Možnost bych měl, ale nikdy mě to nelákalo a nebavilo, takže jsem se nezúčastnil.

Říkal jste, že během natáčení dokumentu jste si postupně zvykal na kameru. Vidět vás můžeme i v komedii Vyšehrad: Fylm (recenze), kde máte malou roličku, ve které hrajete sám sebe. Přemýšlel jste, že byste se zkusil prosadit i v rámci hraného filmu?
(úsměv) Ne, ne. Tohle bylo jenom jednou, protože nás Kuba Štáfek, se kterým hrajeme za Real TOP Praha, poprosil, že je to film o fotbale, tak jsme mu tam na tu jeho svatbu vyšli vstříc. Ale určitě nemám v plánu, že bych hrál ve filmech.

Já myslím, že by to mohlo fungovat, kdyby přišla správná role. A je fakt, že mezi fotbalisty byste nebyl první ani poslední ...
Já vím, ale stejně to nechám profesionálům.

Je také běžné, že se z fotbalistů po ukončení aktivní kariéry stávají trenéři. Trénovat začal i váš spoluhráč z Dortmundu Heiko Herrlich. Vy jste trénoval v Monaku, ale ne na nejvyšší úrovni ...
To by mě nelákalo. Ještě když jsem hrál, tak jsem věděl, že tohle nebude moje parketa. Trénování mě nebralo a i do budoucna mě určitě mine. (smích)

A co podnikání? Spousta sportovců podniká ...
Já jsem takový bojácný a v téhle sféře si moc nevěřím. V tomhle jsem spíše takový zdrženlivější typ.

Tak z jiného soudku. Máte mezi těmi všemi góly, které jste dal, nějaký nejoblíbenější?
Pár jich tam mám. První reprezentační, první ligový ... Pak vzpomínám i na ty důležité, jako třeba na ten v Praze proti Skotsku, kdy jsme tam šli s Pavlem Kukou za stavu 1:2. Pak Pavel vyrovnal a já jsem minutu před koncem dal na 3:2, čímž jsme postoupili na mistrovství Evropy v roce 2000, a pak jsme ten postup hezky oslavili. Vzpomínám i na poslední kolo v dresu Dortmundu, které jsme [v roce 2002] potřebovali vyhrát. Vzpomínám i na góly z mistrovství Evropy a na ten gól z mistrovství světa.

Kdo byl na reprezentačních srazech a na klubových soustředěních vaším nejčastějším spolubydlícím?
Tak s klubem jsme bydleli s Tomášem Rosickým. V reprezentaci, když jsem byl nováček, se to střídalo. Hodně jsem bydlel s nebožtíkem Pavlem Srníčkem, s Rendou Wagnerem, a když jsem byl starší, tak jsem bydlel sám, protože jsem měl takový svůj rituál, že jsem chodil hodně pozdě spát. Tak abych spolubydlícího nerušil.

Sledovali jste na srazech hodně i filmy?
To ani ne, i když v té počítačové éře se pouštěla i DVD. Když ještě nebyl internet, hodně jsem si četl nebo se hodně hrály karty.

Nedávno o vás vyšla kniha. Je to tak, že se s filmem doplňuje?
Oboje bylo dělané nezávisle na sobě. Tu knížku jsem začal dělat ještě dříve, než mě oslovil Petr, ale dodělávala se v době, kdy už se natáčel ten film. Takže to může vypadat, že na sebe navazují, i když tam mluvím o podobných věcech. Je to spíše částečné zfilmování té knížky.

Vyšla o vás ještě jedna kniha, na které jste se ale nepodílel. Četl jste ji?
Ne, nečetl. Moje autobiografie je ta poslední.

Knihu o sobě vydali například i Jiří Štajner nebo Milan Baroš. Měl jste možnost si je přečíst?
Jo, Milana jsem četl. Tam jsem byl i na křtu té knížky.

A co se týče třeba sportovních dokumentů, je nějaký, který byste doporučil ke zhlédnutí?
Sleduju filmy i na Netflixu, kde mě, tak jako asi většinu lidí, hodně zaujal dokument o Michaelu Jordanovi. Ten se mi líbil nejvíc.

V době rozdělení republiky jste měl poměrně speciální práci, kdy jste rozděloval mince. Jak přesně to probíhalo?
Když se dělila republika a přišla nová měna, měli jsme na starost všechny kovové mince. V Praze na Černém mostě jsme byli v podzemí v takovém protiatomovém krytu, kam se ze všech bank vozily zavázané pytlíky po hodnotách těch mincí. Určitý počet pytlíků, myslím, že jich bylo 200, jsme vždycky vysypali do takových kontejnerů, které pak zadělali a někam se ty mince odvážely tavit. Takhle jsme tam byli zavření tři čtvrtě roku, než se to všechno z republiky stáhlo.

Když jste vycházel na hřiště, měl jste pro změnu rituál, že jste vždycky chodil předposlední. Mělo to nějaký důvod, proč právě na tomhle postu?
Na hřiště jsem vždycky vstupoval pravou nohou a chodil jsem předposlední. Automaticky jsem se tam takhle řadil a už mi to zůstalo. Ale že by to mělo nějaký hlubší význam, tak to určitě ne.

A bylo pro vás důležité, jaké máte číslo na dresu? Někteří hráči tohle řešili a řeší hodně. Pamatuju si třeba, že když Iván Zamorano v Interu Milán přišel na úkor Brazilce Ronalda o devítku, vzal si osmnáctku s tím, že mezi jedničku a osmičku si nechal udělat malé plus, aby ten součet dával devítku ...
(smích) Já jsem měl často taky devítku, protože je to moje šťastné číslo. Když byla možnost s ní hrát, tak jsem toho hned využil. A když devítka nebyla, tak jsem hledal podobná čísla. V Norimberku jsem měl číslo 19, v Samaře 89.

Když jste zmínil Samaru, tenkrát jste podepsal smlouvu, aniž byste se tam byl předtím podívat. To je poměrně netradiční krok, zvláště když jde o rusko (malé písmeno ponecháno schválně - pozn. aut.). Víte o nějakém jiném fotbalistovi, který by při podpisu smlouvy volil stejný přístup?
(úsměv) To nevím. A máte pravdu, že to bylo trochu dobrodružství a risk. V té době jsme navíc zrovna čekali dítě. Když jsem tam v těch pět ráno projížděl padesát kilometrů tou tajgou po rozkopaných silnicích, tak mi nebylo moc dobře. Ale pak si tam člověk zvyknul a to angažmá bylo povedené.

Vaše úplně první stěhování bylo někdy v šesti letech z Prahy do Smetanovy Lhoty. Váš táta dělal v Praze taxikáře, ale pak se rozhodl odjet na vesnici, kde pracoval v JZD. Jaký byl důvod téhle změny?
(úsměv) Já to dodneška nevím. Měli jsme tam chalupu, kam jsme jezdili na víkendy. A tátovi se tam asi nějak zalíbilo. Pro nás s bráchou to byla výhra, protože kdybychom zůstali v Praze, kde jsme bydleli kousek od Václaváku ve Vodičkově ulici, tak bych možná ten fotbal ani nehrál. Takže my s bráchou jsme byli nadšení. Máma to trochu obrečela, ale pak si zvykla a na Lhotu nedala dopustit. Dostali jsme tam byt, a pak jsme si postavili barák.

Vzhledem k vaší výšce vás spousta fanynek a fanoušků toho nejlepšího světového fotbalu má spojeného s hlavičkami, případně se sklepáváním balonů pro spoluhráče. Ze svého pohledu, jak často byste řekl, že vás nechali zahrávat přímé kopy?
Můj první bundesligový gól byl právě z přímého kopu. Občas jsem se postavil k přímému kopu z větší vzdálenosti. Ve Spartě teda ne, ale třeba v Lokerenu, když už jsem měl lepší pozici, tak jsem se k přímáku postavil a občas to tam i spadlo. Ale jinak to byli spíše vyhlášení exekutoři, kteří to měli v malíčku.

Kdo je podle vás nejlepší obránce, proti kterému jste kdy hrál?
Asi Marcel Desailly, to byl hodně důrazný obránce. Dál Rio Ferdinand a Alessandro Nesta.

Hymnu Borussie Dortmund nazpíval Karel Gott. Umíte ji ještě?
Ne. (smích) Oni těch hymen mají víc. A zrovna tuhle bych asi nezazpíval.

Jako ambasador jste měl možnost se podívat do Japonska na mládežnické akademie. Jakou mají úroveň?
Tihle asijští kluci jsou šikovní, hbití. Jsou to úplně jiné typy hráčů, než jací jsou u nás v České republice. Byli jsme třeba i v Ghaně, kde jsme taky navštívili fotbalovou akademii. Afričtí kluci mají taky jinou stavbu těla. Jsou dynamičtí a s balonem toho umí tolik, že je radost se na ně dívat.

Jak na vás Ghana působila? Kamarádka mně například ukazovala fotky někde z pobřeží, které docela splňovaly představu o 18. století ...
Já jsem byl jenom v hlavním městě, v Akkře. Tam to bylo v pohodě, až mě to překvapilo. Samozřejmě jsme tam projížděli i těmi slumy, ale nebylo to asi tak hrozné jako v Brazílii, co mi kluci říkali. Ghana byla celkově sympatická a rozhodně mě zaujala.

V roce 2002 jste s Borussií Dortmund vyhráli titul. Jenže oslavy byly odložené až na dobu po finále Poháru UEFA, které se ale prohrálo. To byla taky celkem nestandardní situace ...
To je pravda. Potom, co jsme získali mistrovský titul s Dortmundem, nás čekalo ještě finále Poháru UEFA, takže vedení nechtělo, aby se nějak moc slavilo. Prohra ve finále nás samozřejmě mrzela, ale pak to zklamání přešlo. Druhý den jsme se vraceli do Dortmundu, kde na nás už čekalo 200 tisíc fanoušků. Jezdili jsme po městě, pak vylezli na pódium, takže to přebilo i tu porážku s Feyenoordem.

Měl jste možnost se podívat na řadu slavných stadionů. Kde se vám nejvíce líbilo, když pomineme ty vaše domovské?
V Bundeslize byly krásné stadiony. Na Schalke, v Hamburku, v Kolíně, ... Tam byla radost hrát! Mimo Německo jsem se vždycky těšil na zápasy proti anglickým týmům. Hrál jsem na Anfield Road, ještě na Highbury, starém stadionu Arsenalu, nebo na Old Trafford v Manchesteru. Všechno to byly krásné stadiony s krásnou atmosférou ... V Anglii mě to vždycky bavilo, i když jsme tam vždycky prohráli. (smích)

Hrál jste během aktivní kariéry i na nějakém mimoevropském stadionu?
Ne, v té době ne. Až po kariéře s legendami Dortmundu jsme hráli v Hong Kongu nebo v té Africe. Tenkrát turné nebyla tak běžná jako dneska, kdy jezdí TOP týmy do Ameriky nebo do Asie. My jsme tenkrát nikde nebyli.

Během vaší kariéry ještě ve fotbale nebylo video. Když začínalo, stavěl jste se k těm, co to uvítali, anebo jste spíše patřil mezi odpůrce?
Ze začátku jsem to uvítal, ale teď si myslím, že se za video rozhodčí až moc schovávají, že se už neumí ani sami pořádně rozhodnout a to video do hry zasahuje až moc. Rozhodčí už nejsou tak kvalitní, že by to vzali na sebe. Jsem z toho teď takový rozpolcený.

Stala se vám během kariéry nějaká sporná situace, kdy vám třeba nebyl uznán regulérní gól?
Teď si nevybavuju. Možná kvůli ofsajdu, ale že by byl míč třeba už za brankovou čárou a neuznali to, tak to si nevybavuju.

V nějakém rozhovoru se vás nedávno ptali, jestli máte radši hory nebo moře. Řekl jste, že hory, přestože jste dlouho žil v Monaku ...
(smích) Přesně tak. Monako bylo spíše na přání rodiny. Pět let jsme žili v Dortmundu, kde pořád pršelo. Tak jsem se pak rozhodnul pro jiné podnebí. Ale když to tak vezmu, tak v Monaku jsem na moře koukal z okna a za poslední dva roky jsem u něj byl snad jednou. Takže nejsem moc mořský typ. Když jsem někde na dovolené, tak spíše preferuju bazén. Takže mám opravdu radši hory, než válení u moře.

Ten skok z Dortmundu, kam chodí na zápasy 80 tisíc lidí, do Monaka, kde je návštěvnost tragická, musel být opravdu nepopsatelný ...
Pro mě to byl extrém. Když jsem se šel rozcvičovat, tak v Dortmundu už sedělo 40 tisíc diváků a v Monaku byli jenom pořadatelé. (smích)

I v době, kdy tam přestoupil Radamel Falcao, který byl tehdy obrovská hvězda, a vůbec se rozjel celý ten Rybolovlevům projekt, tak na domácí zápasy stejně chodilo dva tisíce diváků ...
Monaco prostě nemá fanouškovskou základnu. Tam žijí vesměs jenom cizinci.

Kromě fotbalu hrajete tenis, padel, hokej, ale sledoval jste někdy Velkou cenu Monaka ve Formuli 1?
Nejsem moc fanoušek motoristických sportů. Jednou jsem to tam viděl, ale moc mě to neoslovilo.

Příští rok vám bude padesát. Máte nějaké přání, které byste si chtěl do té doby splnit?
Ne. Jenom aby se teď vedlo úspěšně tomu filmu. A příští rok si u nás na vesnici s kamarády pěkně na pohodu oslavím ty padesátiny.

Budete spolupracovat s Nova Sportem jako expert. Čemu dalšímu se v současnosti věnujete?
Kromě věcí okolo toho filmu jsem, jak říkáte, na Nova Sportu. Tam mám na starost francouzskou ligu, částečně Bundesligu a Ligu mistrů. Na tuhle spolupráci se těším, protože už jsem si ji párkrát v omezenější míře vyzkoušel v minulém roce. Jinak doufám, že se nám znovu rozjedou ty cesty s Dortmundem, protože během covidu nebyly. V září máme letět hrát do Vietnamu. K tomu tam jsou zase ty ambasadorské akce. Tak doufám, že tohle se rozjede.



RECENZE FILMU JAN KOLLER - PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO KLUKA JE K DISPOZICI TADY

Autor: Tomáš Kordík

Komentáře (216)

Přidat komentář
Mastný Chobot

"To je poměrně netradiční krok, zvláště když jde o rusko (malé písmeno ponecháno schválně - pozn. aut.)."

To je nejaký prejav pasívnej agresie?

Reagovat
Pony Slaystation

napsal bych natvrdo, do bývalého sovětského svazu...

Reagovat
smazaný uživatel

cccp

Reagovat
Mönchengladbach

Liliputinovo nacistické rusko si nezaslouží nic jiného než malá písmenka a naprosté pohrdání.

Reagovat
drussbarb

Reagovat
kovi610

Reagovat
Lemond Laws

Koller je bůh!

Ale bohužel se bojím, že ten film/dokument bude hrozná slabota...

Jediné na co se těšim a hlavně doufám je, že Siegl z toho vyleze jak úplnej čurák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
krisa

Reagovat
ratusek

Reagovat
fcb+mufc

Reagovat
Mercury

Reagovat
icka

Reagovat
10adam

S tím co píšeš o Sieglovi musím (bohužel) souhlasit...

Reagovat
iamnotdave

Já ho občas potkám v hospodě s partou v Praze a vždy se projevuje jako namachrovanej buran.

V žácích nám trenér furt říkal o tom, jakej je Sigi z Abertam borec, jelikož jsem žil pár km od jeho domu

Reagovat
10adam

Jako útočníka jsem ho uznával, v dobách největší slávy byl super, ale neusnel odchod ze Sparty a podle toho se dodnes vyjadřuje

Reagovat
Radin

Stačí, že byl Vemolovi na svatbě. To musí být hroznej dement

Reagovat
bunnovv

Reagovat
PH8

Reagovat
fabec1222

To bude jen klasická předpremiérová bublina, kde následně ve filmu bude jen něco "No ve Spartě jsem si s pár hráči nesedl"... A to bude vše k tomu tématu

Reagovat
smazaný uživatel

fajn rozhovor, Dyno sympaťák, kterého majetek nezkazil a je pořád takový, jako předtím, než se stal slavným fotbalistou. poznámka autora

Reagovat
smazaný uživatel

No do kina za tři kila nevím, tam chodím jen na ty opravdu top filmy, ale kdyby to bylo někde v letňáku tak proč ne, rád se podívám

Reagovat
Lemond Laws

Za 300?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 234 beru zpět + popcorn a cola takže jsem na 500

Reagovat
Lemond Laws

Nedávno jsme tady kino právě řešili no...

A dospěl jsem k tomu, že jít do kina na randíčko je ekonomicky náročnější něž večeře v luxusní restauraci

Reagovat
r.mrazik

zalezi,jestli ji chces poslouchat nebo ne...

Reagovat
Lemond Laws

Jako mladej lovec jsem šel párkrát do kina na první randíčko a myslel jsem, že to je hrozně super. Až pak když vlastně 2 hodiny držíš hubu mi došlo, že to není úplně ideální nápad

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, nejhorší, když ještě necháš vybrat tu holku, co já mám zkušenosti tak vybrala vždycky tu největší sračku

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pasha

film vyberá vždy chlap

Reagovat
r.mrazik

chyby mládí...

Reagovat
Kily

Reagovat
Mastný Chobot

Randíčko, hovoríš... A aký film si priateľ vybral?

Reagovat
madridcan

Kedže bol mladý lovec, tak Brokeback Mountain

Reagovat
$dolar$

Reagovat
dontcallmeandre

To měl jít radši na I love you Phillip Morris, to je zábavnější film.

Reagovat
db18

Reagovat
Largo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mass

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
penepi

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
kilobyte

Jedině do pornokina.

Reagovat
PH8

A co lepšího bys od vztahu chtěl, než 2 hodiny společně držet hubu?

Reagovat
penepi

Reagovat
kecipep

Reagovat
Jordi Alba

Hlavně je rande v kině úplná blbost, pokud nevíš přesem, že ti po kině dá.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo přímo v kině

Reagovat
Jordi Alba

To je taky na hovno, co když film bude fajn.

Reagovat
dontcallmeandre

Pamatuj usi, jak jsem byl na rande (nebylo první) na Společenstvu Prstenu, holka se chtěla ochmatávat, a já čučel s otevřenou hubou. Příště vybírala film ona a šli jsme na Čistou duši, to už aspoň bavilo i ji :D

Reagovat
Lemond Laws

A pak čekala ona s otevřenou pusou

Reagovat
dontcallmeandre

To jsme byli ještě docela mladí, to nebyla taková automatika tehdy :)

Reagovat
Axelrose

Což by se dalo využít

Reagovat
Mass

Čistá duše neni zrovna film, u kterýho bych se chtěl otlapkávat. Teda pokud tě nevzrušuje matematika nebo elektrický šoky

Ale vkus má přítelkyně dobrý, nejlepší je po filmu někam zajít a pokecat si o tom.

Reagovat
PBLead

Osobně si myslím, že jak kino, tak večeře v luxusní restauraci jsou na první rande zcela nevhodná. Do kina můžete jít, až když se více znáte. No a na luxusní večeře jsem si nikdy moc nepotrpěl, ale pocitově mi to přijde neosobní, jste moc daleko od sebe (čelem), místo toho, abyste seděli vedle sebe a mohli se dotýkat. Plus na první rande je to přepal a moc vysoce nastavená laťka, takže pokud se jí to líbí, tak už jí pak jen zklameš, když jí tam pak znova nevezmeš.... Lepší něco venku, kór teď v létě.

Reagovat
dontcallmeandre

Tak ono je to jinak u lidí, kterým je kolem 20, jinak u lidí , kterým ej 30 a jinak u lidí, kteří už jsou třeba ještě starší. V mém věku už bych to startoval dobrou večeří rovnou. Já jsem rande většinou řešeil co nejlevnějším stylem, protože jsem socka z fildy a nechtělo se mi na brigády, ale holky si většinou nestěžovaly, byl jsem kreativní a bral jsem je na dobrodružná místa. Občas tedy musely vylézt z komfortní zony atd, ale i holka, která mě kdysi řekla, že to na ni bylo moc (udělal jsem jí piknik (dvě obložené bagety a levné víno s kolou) na střeše staré továrny, ale muselo se tam přes křoví, dírou v plotě a pak asi 5 metrů po úzké zídce).. jsme se pak potkali asi po deseti letech a řekla mi, že to bylo asi nejoriginálnější rande, na kterém byla :)

Reagovat
Axelrose

Tvl, kdyby jsi mi tohle poradil dřív, vzal jsem tam bejvalku a nemusel se potom rozvádět.

Ta už by nerozdýchala to křoví.

Reagovat
dontcallmeandre

Já jsem manželku vytřídil podobnými výzvami, tak mám ženu do nepohody :D

Reagovat
Remt

Teď jste mě pobavili oba

Reagovat
Axelrose

No jo, to mě předtím nenapadlo, že je potřeba to třídit i takhle.

A teď už zase není co třídit.

Reagovat
dontcallmeandre

Když budeš chtít, tak se něco najde. Otázka je, jeslti to stojí za to :D

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Remt

Reagovat
Mass

Reagovat
Pasha

Moja reč, podpisujem sa Prvé rande stačí prechádzka alebo ozaj niečo nenáročné a finančne dostupné pre kohokoľvek.

Reagovat
kecipep

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Popcorn bych prodaval za petikilo. Nejvetsi mor.

Reagovat
Uwe háže buly

a druhá věc co mi tam nejvíc vadí je přehnaná hlasitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tam je právě proto, aby nebylo slyšet štrachání v popkornu, mlaskání při jeho jedení a srkání brčka v té cole.

Reagovat
Uwe háže buly

Stačí zákaz konzumace a bude

Reagovat
icka

Reagovat
Uwe háže buly

Jestli někdo nedovede v průměru dvě hodiny vydržet bez žrádla, tak je mi ho líto, všude okolo každého kina jsou restaurace a fastfoody.

Reagovat
icka

Odjakživa je s tím kino spjaté, nevím co všem na tom vadí. Já osobně kupuji jen pití.

Reagovat
Uwe háže buly

Pouze v Americe

Reagovat
penepi

Tak ono mimo tých komerčných kín v obchodných centrách to takto myslím aj funguje. Alebo teda minimálne v dvoch starších v Bratislave kam sem-tam zájdem.

Reagovat
Uwe háže buly

V Praze teda mám pocit ne v Aeru nebo v Oku. V letních kinech jsem už zažil leccos

Reagovat
Mass

Potom co odejdu z kina několik minut neslyším.

Reagovat
PBLead

haha, prostě vytáhnu z tašky vlastní křupky a kolu Ale úplně největší zážitek jsou v tomhle čsfd projekce. Tam jsem už regulérně viděl týpka, co vytáhl řízky, nebo jeden pár tam měl grilované kuře

Reagovat
Mass

Nejsou i nějaké projekce kde by bylo zakázáno žraní? Proč má tolik lidí potřebu přisledování filmu jíst?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to móda. Říkají si foodies.

Reagovat
Gazdo

Ja sa teda do kina idem primarna nacpat nachoskami s colou, pozriet super trailery a reklamy na Coca-colu a ked mi k tomu este aj pustia dobry film tak akurat bonus

Reagovat
smazaný uživatel

Trpiš by z něj udělal dělo, škoda, že už nehraje.

Reagovat
10adam

I kdyby hrál, tak by ho stejně nechtěli

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Je moc vysokej a dává moc gólů, 2 věci, které Trpišovi na útočníkovi vadí nejvíc.

Reagovat
10adam

Ale zase je to fajn kluk do kabiny

Reagovat
Mass

Koller by se na 100% nehodil do systému.

Reagovat
Čenda

Spatnej začátek rozhovoru, znova! Takova promarnena příležitost clanek, rozhovor ani to, co je mezi titulkem a diskuzí, jsem neviděl.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kixi Syhimour

Legenda

Reagovat
VojtovaChelsea

Největší legenda

Reagovat
Bakary3

pojdme to rozjet znovu a lip !

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
chavi.27

Mě z toho rozhovoru přijde jak když je mu všechno šumák, nic ho nebaví, nic ho nezajímá...

Reagovat
Csaplárova past

... prostě si jen užívat života a peněz, taky bych to tak měl ...

Reagovat
Mass

Já sem jako Koller, jen bez peněz

Reagovat
Csaplárova past

Nic si z toho nedelej ja uz mam taky uplne hovno

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Kuchta

Bylo to takový vyšperkovaný, no...

Reagovat
božský John

Ja nechapu, ze to dotah tak daleko s timhle "mouchy snezte si me" pristupem. Ale to je na tom vlastne krasny

Reagovat
Azazelo RD

Takovej Forrest Gump.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Selänne

Reagovat
icka

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Co to je za logiku? Tak má jako říct, že ho baví F1, i když ho nebaví, jen kvůli tomu, aby ten rozhovor byl pozitivnější? Nebo má říct, že jeho snem bylo vždycky trénovat, i když k tomu nemá vztah? Nebo že by rád začal podnikat, i když se podnikání bojí?

Fakt nechápu takovej komentář

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PBLead

pravda, pak se ale nabízí otázka redaktora, co jej baví, čemu se věnuje ve volných chvílích, když neřeší knihu, film nebo ambasadorské programy.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Jo, souhlasím. Ten rozhovor byl spíš o tom, že se redaktor několikrát netrefil a posléze nezeptal.

Reagovat
r.mrazik

vzdyt ten rozhovor proste tak vychazi...nebavi ho vlastne nic...F1, trenovani, filmy, podnikani, festival, moře...

Reagovat
Detective

To je o tom co si z toho rozhovoru chceš vzít. Má rád hory, baví ho spolupráce s Novasportem, natáčení filmu, psaní knižky, hodně se mu líbílo v Ghaně, zjevně ho baví práce s těma dětma, těší se až bude zase jezdit s Dortmundem a na další ambasadorský akce. Znuděnej mi rozhodně nepřijde, akorát nemá ty obvyklý zájmy zbohatlejch celebrit.

Reagovat
JarousFCB

ho nebaví pak snobaren a už z toho někdo dělá show.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Reagovat
Infi

Reagovat
Swarley

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
r.mrazik

ja proti tomu nic nemam,at si zije jak chce

jestli ho bavi hory,hrat a cestovat za starou gardu a dat si pivo na hristi,tak je naprosto v pohode

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Potom asi nikdo nechápe tvůj předchozí komentář..

Reagovat
r.mrazik

vsak se to nevylucuje...v rozhovoru vyplyva,ze ho nebavi mraky veci

ze se "spokoji" s tim,co dela (ono toho teda moc neni z toho rozhovoru ),ale neni nic spatneho...kdyz je spokojeny,tak tim lepe

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Píšeš: nebavi ho vlastne nic

A pak napíšeš, že se to nevylučuje s tím, že ho baví hory, knížky, natáčení filmu, Ghana, práce s dětma, fotbal se starou gardou, Dortmund atd.

Vidím, že ale tento rozhovor nemá cenu. Ty napíšeš dva naprosto protichůdný názory a v obou chceš mít pravdu. Vzdávám to.

Reagovat
r.mrazik

nema no,kdyz vsechny ty veci se daji spojit do tech tri,co pisu

papa

Reagovat
drussbarb

Hmmm, mám špatnou paměť na jména, ale teď už si tě asi budu pamatovat

Reagovat
Baronne

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Selänne

Reagovat
Puskas

Reagovat
Zephyr

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
naheCZ

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Cotton

Reagovat
Selänne

Reagovat
Y.N.W.A

Největší Honza českého fotbalu všech dob!

Reagovat
$dolar$

A bude to mit za par let i pokracovani s titulem - Rene Dedic..

Reagovat
smazaný uživatel

Toho hodně blbě koušete, co?

Reagovat
smazaný uživatel

OT: omluva cenzorům za porušení pravidel pro komentáře, neudržel jsem se

Reagovat
DonAndres

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kuchta

Honzo, Honzoo, pojďte k nám!

Reagovat
Bakary3

Hezkej rozhovor a Jenda je prostě sympaťák.

Na nic si nehraje, nepotrebuje se ukazovat na festivalu v Cannes, narozky oslavi s kamaradama ve Lhote... Na vše odpovida s pokorou, krasny videt, ze někdo dokáže zustat normální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Je to prostě správnej vesničan (v tom nejlepším smyslu)

Reagovat
Bakary3

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Infi

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
drussbarb

Pro mě absolutně sympatický sportovec. Ať se mu daří, vše klape a co nejméně to drncá

Reagovat
doshcz

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Pablos

V těch Teplicích s Makedonií to byl první zápas co jsem byl živě na repre.. a Kollera nejde zapomenout z toho utkání

Reagovat
PBLead

Škoda, že není legenda ve FIFĚ. Bych ho měl hned v sestavě ve FUTku.

Reagovat
fabec1222

No na to nejdůležitější nezavzpominal

Reagovat
PBLead

Honzo, pojďte k nám, pojďte k nám? nebo jak přebral Hedviku Horváthovi? Nebo jak dochytal za Dortmund jeden zápas v bráně.

Reagovat
Kucka

Reagovat
fabec1222

Na to první

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je problém. Adorujem vesnický pepíky a neceníme frajery. A pak vypadá český fotbal tak, jak vypadá.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smetos

Tak koho by jsme meli adorovat?

Reagovat
C-M@ster

Jaký frajery myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba egon vůch a protože je pak na něj lynč, tak musí do lidlu za kasu

Reagovat
Joe.Cole

Reagovat
arsavin

Reagovat
El-Pistolero-68

To jako fakt s tou kasou? Něco takového jsem už právě zaslechl.

Reagovat
Lemond Laws

Sám dával fotku na Ig, když tam byl...

Reagovat
El-Pistolero-68

A jo vlastně. Hustý.

Reagovat
ratusek

Reagovat
GrimeBaller98

*Albertu

Reagovat
bayern987

Reagovat
drussbarb

Jasně, nejlepší střelec naší repre a někdo bude řešit, že je …. pepík? Zátopek byl taky jen blbeček, co doma běhal ve vaně v gumákách a brousí málo kund, že?

Reagovat
arsavin

Ty musíš být nějaký desetiletý kluk, který vůbec nemá tušení, kdo to Jan Koller je. Nebo totální blb, který by se měl z eurofotbalu okamžitě odhlásit a už na tu stránku nikdy nelézt.

Reagovat
smazaný uživatel

PRO troll

Reagovat
arsavin

Možná je to jen mnou nepochopená recese

Reagovat
Shevchenko

škoda že narážku na toho biatlonistu nikdo nepochopil

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Lemond Laws

Sakra, to měla být o řádek výš reakce..

Reagovat
PaYaB

Reagovat
Frantszek

Tak snad tam bude videt ta jeho roztrzena sedacka, kterou mu jeste neukradli

Reagovat
Front hell

Sympaťák

Reagovat
drussbarb

Pěkný rozhovor, nechápu jak jste jej dostali na EF, ale dobře vy!

Reagovat
chavi.27

Nemyslim si ze by to bylo neco extra tezkyho

Reagovat
Stephanos

Dokument je skvělý, nemyslel jsem si, že po Nagano Tapes najdu něco stejně odzbrojujícího. Nejvíc bych ocenil záběry z utkání, rozhvory s cizicími spoluhráči a krásný epilog. Honza je náš česky Rocky. A hlavně zůstal svůj. Klidně bych tam dal ještě 20 minut navíc z jeho soukromí, protože to je taky zajímavé. Zrovna hraji v FMKu databázi 92/93 a musel jsem koupit na hrot. Je zajímavé, že Ti, co ho na Spartě šikanovali se v dokumentu nevyjádřili, proč asi... Horst byl vždycky namyšlený blbec a tady se to jen potvrdilo. Tohle bych napsal i kdybych fandil Spartě. Pobaví i historky z jednotlivých zápasů. Nebudu spoilerovat. Úžasný byl Dedé a Tomasz Radzinski.

Reagovat
r.mrazik

https://www.csfd.cz/film/624383-king-skate/prehled/

Zkus tohle...je to taky dost povedený

Reagovat
Stephanos

Chystám se na to. :) Zatím jsem slyšel jen chválu. Měl jsem to štěstí, že jsem zažil éru Hawka, ale největší borec je pro mně osobně Rodney Mullen, neskutečný talent a ke všemu skromný sympaťák. :)

Reagovat
r.mrazik

dej pak vedet....mne se tohle libilo dost...

Reagovat
oli9

Asi myslíš jen český dokument co

Reagovat
Radin

Co jsem z toho vyčetl, tak vlastně může být rád, že po kariéře dělá takové rádoby práce jako spolukomentator a ambasador. Nevypadá, že by kromě fotbalu něco uměl :)

Reagovat
Front hell

K té poslední větě. Asi jako 99 % všech fotbalistů

Reagovat
Zaschrona

Takový nevyužitý potenciál - kdo jiný než EF by na něj měl vytáhnout legendární článek s rekordním počtem palců...

Reagovat
smazaný uživatel

Dino se v posledních letech snaží všemožně setřást nálepku toho hodného ňoumy, která ho provázela celou kariéru (v některých rozhovorech je to dost znát). Nedivím se, že ho Siegl a spol. (tipuju Frýdek, Mistr, Novotný...) tehdy šikanovali - byl to snadný terč a patrně si taky nechal vše líbit. O to víc mě těší, že to ten Dino dotáhl mnohem dál, než všichni ti frajírci, co se mu tehdy posmívali. Řekl bych, že v tomhle případně skutečně zafungovaly ty pověstné boží mlýny.

Na film se rád kouknu, ale popravdě by mě daleko víc zajímal příběh exmanželky Hedviky. O tom, jak průměrně chytrá mladá slečna snila o práci modelky; o tom, jak ji během angažmá v Jablonci sbalil neuvěřitelně ošklivý Pavel Horváth, který měl ovšem vytříbený smysl pro humor; o tom, jak jednou jela do Belgie, kde do ní začal dělat perspektivnější habán Dino, který měl možná i o dost většího lachtana, než jeho kámoš z repre Pavel; o tom, jak svým přestupem k Dinovi nechtěla rozklížit českou repre https://www.idnes.cz/fotbal/reprezentace/horvathova-nechce-rozklizit-reprezentaci.A010201_142252_fot_reprez_bra; o tom, jak si tak trochu splnila dávný modelkovský sen tím, že nafotila pár aktů pro Playboy (schválených manželem); o tom, kolik borců jí nakládalo v jabloneckém diskoklubu Malibu (ať už v době, kdy byla s Horvim, nebo v době, kdy byla s Dinem); o tom, jak se jí líbilo na různých štacích, kde manžela doprovázela; o tom, jak si nechala udělat nové silikony; o tom, jak si s manželem přestali rozumět; o tom, jak si Dino našel novou a konečně to propálil na veřejnost; a nakonec o tom, jak se jí dnes žije bez Dina a na instáči.

No posuďte, nebyl by ten Hedvičin příběh přinejměnším stejně zajímavý, jako příběh Jana Kollera? #genderequality

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
PBLead

samozřejmě že byl

Reagovat
Firkraag

Monty to natočí

Reagovat
Puskas

Hedvika - příběh obyčejné holky.

Reagovat
Uwe háže buly

Příběh obyčejné kurvy

Reagovat
Edgar Davids

me to zaujalo uz tenkrat, jako bez prdele by to bylo daleko zajimavejsi

Reagovat
ratusek

Reagovat
Reggie

Za mě naprosto snovej život . Skvělá kariéra, pár let na Westfalstadionu, pár let v Monaku. Peněz plná prdel, po kariéře pohodovej život s kámošema na vesnici. Sem tam si zaletí s BVB někam kopnout nebo do Monaka. No ty vole, co chceš jako víc?

Reagovat
Čenda

a to nejlepší, není to žádnej kokot, jak Siegl a podobný odpadi.

Reagovat
doshcz

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ratusek

Reagovat
El-Pistolero-68

To chceš prostě. Dino umí žít.

Reagovat
pesky passer-by

Jeho plagát bol jedným z prvých, ku ktorým som sa dostal keď som cca okolo roku 2010 začal fandiť BVB. Je otázne, či ho ale nazvať v BVB legendou. Určite však významnou osobnosťou predkloppovského obdobia

Reagovat
Kapřík

Ja ho žeru.

Reagovat
Whitemedia

Honzo... tebe nebaví f1....... mrzí mě to....

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nikdy jsem ho nemusel a to sem ho zažil opravdu od začátků v tý Spartě. Neskutečně hloupej kluk. Ale všechna čest, co dokázal, život má fakt asi skvělej a přeju mu to. A ten jeho českej rekord nikdo nikdy nepřekoná

Reagovat
Sosi

Prijde mi posledni dobou vsude trochu preKollerovano...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele